رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبرتماس تلفنی وزرای امور خارجه ایران و امارات
8بازدید
۲۲۵

تحلیل رئیس کل بانک مرکزی از دلایل نوسانات نرخ ارز در پاییز

افزایش نرخ ارز داشتیم؛ چون دلار در دنیا تقویت شد و در داخل حوادثی اتفاق افتاد

صالح آبادی گفت: ارزش دلار به دلیل افزایش نرخ بهره فدرال رزرو از ۰.۵ به چهار درصد طی چند مرحله تقویت شده است. در بیش از ۹۰ کشور، نرخ‌های بهره را افزایش دادند و این افزایش به ویژه در آمریکا، منجر به تقویت دلار شد.

افزایش نرخ ارز داشتیم؛ چون دلار در دنیا تقویت شد و در داخل حوادثی اتفاق افتاد

افزایش نرخ ارز داشتیم چون دلار در دنیا تقویت شد و در داخل حوادث و محدودیت‌هایی داشتیم

به گزارش تابناک اقتصادی؛ شب گذشته، رئیس کل بانک مرکزی در گفت‌وگوی تلویزیونی با تشریح روند نرخ دلار در بازار غیر رسمی اظهار داشت: از اواخر سال ۹۸ نرخ دلار در بازار غیررسمی شروع به افزایش با شیب بسیاری کرد و در مهرماه سال ۹۹ نرخ دلار به ۳۱ هزار و ۵۰۰ تومان رسید و پس از آن کاهش پیدا کرد تا اینکه امسال در ماه‌های اخیر روند افزایشی نرخ دلار را در بازار غیر رسمی داشتیم.

علی صالح آبادی درباره تامین اسکناس ارز نیز گفت: در ۹ ماهه ابتدایی سال گذشته، یک میلیارد و ۴۴۹ میلیون دلار در بازار متشکل ارزی اسکناس ارز فروخته شد که این میزان در مدت مشابه سال ۱۴۰۱ به ۲ میلیارد و ۹۶ میلیون دلار رسیده است که نشان از افزایش ۴۵ درصدی دارد.

 

دلار در دنیا تقویت شد

صالح‌آبادی درباره دلایل نوسانات اخیر نرخ ارز در بازار غیر رسمی خاطرنشان کرد: یک بخشی از آن به تقویت شاخص دلار برمی‌گردد، دلار در دنیا تقویت شد، چون ارزش دلار به دلیل افزایش نرخ بهره فدرال رزرو از ۰.۵ به چهار درصد طی چند مرحله تقویت شده است. در بیش از ۹۰ کشور، نرخ‌های بهره را افزایش دادند و این افزایش نرخ بهره به ویژه در آمریکا، منجر به تقویت دلار شد.

وی با بیان اینکه بخشی از دلایل نوسانات نرخ ارز نیز به فضا و حوادثی که در یکی دو ماه اخیر در کشور اتفاق افتاده و همچنین وجود محدودیت‌ها و نیز پدیده قاچاق برمی‌گردد، افزود: بخشی از آن نیز به دلیل نوسانات فصلی بوده که ما همواره در یکی دو ماه پایانی سال میلادی با افزایش نرخ ارز مواجه می‌شویم.

رئیس کل بانک مرکزی همچنین درباره علت تفاوت بین نرخ ارز نیمایی و بازار غیررسمی یادآور شد: در بازار غیر رسمی، با حجم معاملات کمی در بازار نرخ تعیین می‌شود و اعتقاد ما این است که نرخ این بازار واقعی نیست و این افزایش‌های هیجانی تعدیل خواهد شد. بانک مرکزی نیز به عنوان بازارساز و سیاست‌گذار، برنامه‌هایی را برای تعدیل نرخ دارد و ثبات به بازار باید برگردد.

در بازار غیر رسمی، با حجم معاملات کمی در بازار نرخ تعیین می‌شود و اعتقاد ما این است که نرخ این بازار واقعی نیست و این افزایش‌های هیجانی تعدیل خواهد شد.



صالح‌آبادی درباره سیاست‌ها و اقدامات بانک مرکزی برای ثبات بازار ارز گفت: یک اقدام بسیار مهم این است که نقشه ارزی و تجاری کشور بر هم منطبق باشد. ما ارزهای زیادی داریم؛ اما مهم این است که واردکننده نیز همان ارزها را نیاز داشته باشد، بنابراین کمیته مشترکی از بانک مرکزی، وزارت صمت و وزارت نفت برای این منظور تشکیل داده‌ایم تا ارزهای پرطرفدار را در بازار عرضه و ارزهای کم‌طرفدار را تبدیل به ارز پرطرفدار کنیم که این اقدامات از فردا تشدید خواهد شد تا نقشه تجاری کشور بر نقشه ارزی منطبق شود.

وی ادامه داد: همچنین در زمینه تامین ارز کالاها، اقداماتی را انجام داده‌ایم که بر این اساس تامین ارز کالاهای اساسی و دارو که در گذشته ۳۰ روز به طول می‌انجامید، ۴۸ ساعته انجام می‌شود و در مورد سایر کالاها نیز از ۳۰ روز به ۲۰ روز کاهش یافته است. همچنین در نظر داریم کالاهایی را که در گذشته در بازار رسمی تامین ارز نمی‌شدند، به این بازار بیاوریم، چون به اندازه کافی ارز داریم.

بیشتر بخوانید

رئیس کل بانک مرکزی افزایش سقف حواله جات ارزی از ۵ به ۳۰ میلیون یورو و همچنین افزایش سقف تسهیلات ارزی کالاهای اساسی از ۲۰ به ۶۰ میلیون یورو را از دیگر اقدامات این بانک عنوان کرد و افزود: اقدام دیگری را نیز در دست اجرا داریم تا وارد کنندگان بتوانند از سامانه نیما ارز را مستقیم از صادرکننده خرید کنند.

وی همچنین با اشاره به بازپس‌گیری منابع بلوکه شده اظهار داشت: بدون برجام توانستیم ۱.۷ میلیارد دلار از منابع بلوکه شده را به مرحله وصول و استفاده برسانیم و وصولی‌های ما بهتر از گذشته شده و دست ما باز است.

بدون برجام توانستیم ۱.۷ میلیارد دلار از منابع بلوکه شده را به مرحله وصول و استفاده برسانیم و وصولی‌های ما بهتر از گذشته شده و دست ما باز است.

رئیس کل بانک مرکزی عنوان کرد: معاملات نرخ ارز در سامانه نیما از اردیبهشت ۹۷ تا آذر ۱۴۰۱ حاکی از آن است که بیشترین نوسان ارز نیمایی در سال ۱۳۹۷ است و از ابتدای سال ۹۷ تا آبان ۹۹ روند نرخ ارز نیمایی افزایشی بوده است.

وی افزود: در اوایل دولت سیزدهم، نرخ ارز نیمایی ۲۳ هزار تومان بود که در حال حاضر به ۲۸ هزار تومان رسیده است.

صالح آبادی گفت: ارز نیمایی برای تامین واردات کشور ایجاد شده است، به همین دلیل، این ارز نیمایی بسیار مهم است و نیاز‌های ارزی کشور را تامین می‌کند. در این سامانه دولت و صادرکنندگان ارز‌های خود را تزریق و در مقابل واردکنندگان ارز مورد نیاز خود را از این سامانه دریافت می‌کنند.

وی افزود: از آغاز سال تاکنون ۳۲.۱ میلیارد دلار ارز در سامانه نیما عرضه شده که این میزان سال گذشته در همین مدت ۱۹.۶ میلیارد دلار بود که نشان از افزایش ۶۴ درصدی عرضه ارز در سامانه نیماست. این نشان می‌دهد که وضعیت ارزی کشور نسبت به سال گذشته بسیار بهتر بوده است.

رئیس کل بانک مرکزی بیان داشت: همچنین سال گذشته در مجموع ۳۷.۵ میلیارد دلار تامین ارز صورت گرفت، که این میزان در مدت مشابه امسال به ۴۶.۵ میلیارد دلار رسید و حاکی از رشد ۲۶ درصدی تامین ارز است؛ یعنی ۲۶ درصد بهتر تامین ارز کرده ایم، زیرا وصولی‌ها بهتر و ۱۰ میلیارد دلار تامین ارز بیشتر شده است.

افزایش نرخ ارز داشتیم؛ چون دلار در دنیا تقویت شد و در داخل حوادثی اتفاق افتاد

وی در ادامه گفت: گفت: تورم ریشه‌های متعددی دارد؛ یک ریشه آن عوامل طرف عرضه و هزینه است که مثلا قیمت‌های جهانی باعث آن می‌شود.
  
وی در آغاز با اشاره به ریشه‌های تورم گفت: تورم گاهی ناشی از عوامل عرضه است. مثلاً وقتی قیمت‌های جهانی بالا می‌رود موجب افزایش تورم می‌شود یا سایر مواردی که می توانند هزینه ها را افزایش دهد. عامل دیگر موثر بر تورم از جانب تقاضاست که عمدتاً به نقدینگی و پایه پولی برمی گردد. همچنین عامل سوم اثرگذار بر تورم، انتظارات است.

رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: پایه پولی یکی از این محورهاست که باید کنترل شود. پایه پولی آن پولی است که بانک مرکزی به جامعه تزریق می‌کند. بخشی از پولی که بانک مرکزی به اقتصاد تزریق می کند، مربوط به خرید ارزهای دولت است.

پایه پولی آن پولی است که بانک مرکزی به جامعه تزریق می‌کند. بخشی از پولی که بانک مرکزی به اقتصاد تزریق می کند، مربوط به خرید ارزهای دولت است.

وی توضیح داد: دولت درآمد ارزی دارد و این ارزها را بانک مرکزی از دولت خریداری کرده و ریال آن را به دولت می دهد؛ در ادامه باید این ارز را در بازار تزریق و ریال را جمع کند.

صالح آبادی ادامه داد: بخش دیگری از پایه پولی مربوط به بدهی دولت به بانک مرکزی و نیز بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی باز می گردد؛ یعنی آن پولی که بانک مرکزی به دولت و بانک ها می دهد و همچنین اوراق دولتی که بانک مرکزی از بانک ها خریداری می‌کند. این موارد موجب بسط پولی و افزایش پایه پولی می شوند.

رئیس کل بانک مرکزی یادآور شد: در سال جاری در بانک مرکزی برای سال ۱۴۰۱ یک برنامه پولی نوشتیم و مشخص کردیم که تا پایان سال باید پایه پولی و نقدینگی چگونه رشد کند و به چه هدفی از نقدینگی دست پیدا کنیم.

صالح آبادی افزود: البته نقدینگی هم پولی است که بانک ها خلق می‌کنند و هم پولی است که بانک مرکزی خلق می کند. صالح‌آبادی در این مورد توضیح داد: پولی که بانک مرکزی ایجاد می کند با ضریب حدود هشت تبدیل به نقدینگی می شود؛ بنابراین، هر ریالی که بانک مرکزی به جامعه تزریق کند، پس از چرخشی که در نظام بانکی دارد، حدود هفت واحد دیگر به آن افزوده شده و به صورت نقدینگی بروز می‌کند که به این ضریب، ضریب فزاینده گفته می شود.

رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: از سال گذشته در بانک مرکزی کمیته پایه پولی و نقدینگی تشکیل دادیم که ماهانه این ارقام را پایش نموده و در صورت انحراف، دلیل آن را اعلام و مشخص می‌کند که باید چه اقداماتی صورت بگیرد تا در ماههای بعد جبران شود.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در سال جاری گفت: یکی از دلایل رشد نقدینگی این بود که بانک مرکزی در همان ابتدای سال به موجب قانون بودجه به دولت تنخواه می دهد که ما این تنخواه را حذف کردیم. با حذف این تنخواه، از تزریق  حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان باید به اقتصاد جلوگیری شد. در واقع دولت با استفاده از سپرده های خود نزد بانک مرکزی این کار را انجام داد و بانک مرکزی پول جدیدی به دولت نداد که این کار باعث شد، رشد نقدینگی در فروردین ماه منفی شود.

یکی از دلایل رشد نقدینگی این بود که بانک مرکزی در همان ابتدای سال به موجب قانون بودجه به دولت تنخواه می دهد که ما این تنخواه را حذف کردیم. با حذف این تنخواه، از تزریق  حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان باید به اقتصاد جلوگیری شد.



رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به تدوین برنامه پولی ماهیانه توضیح داد: طبق این برنامه، در پایان امسال باید رشد نقدینگی به کمتر از ۳۰ درصد برسد.

رشد نقدینگی تا پایان سال به کمتر از ۳۰ درصد می‌رسد
 

صالح آبادی خاطرنشان کرد: در پایان آبان ماه امسال، پایه پولی نسبت به پایان اسفند ماه ۲۰.۵ درصد و رشد نقدینگی ۲۰.۲ درصد بوده و انتظار بر این است که در پایان سال به کمتر از ۳۰ درصد رشد نقدینگی برسیم.

وی با اشاره به اینکه روند رشد نقدینگی به طورکلی روندی کاهنده است، توضیح داد: رشد نقدینگی دوازده ماهه در آغاز دولت سیزدهم ۴۲.۸ درصد بوده که در پایان آبان حدود ۹ واحد درصد کاهش یافته و به ۳۴.۳ درصد رسیده و در دوازده ماهه امسال نیز انتظار بر این است که رشد نقدینگی به کمتر از ۳۰ درصد برسد.


رئیس کل بانک مرکزی درباره تاکید رئیس جمهور مبنی بر رسیدن این رشد به زیر ۲۵ درصد گفت: برنامه‌های ما برای سال آینده این است که این نرخ رشد به زیر ۲۵ درصد برسد.

کنترل ترازنامه بانک ها
 

صالح آبادی با اشاره به اقدامات بانک مرکزی در کنترل ترازنامه بانک‌ها گفت: یکی از موضوعاتی که در کنترل پایه پولی و نقدینگی مهم است، کنترل ترازنامه بانک هاست. برای کنترل و نظارت بر این خلق پول در گذشته بانک‌ها به اندازه‌ای که مشخص شده بود می‌توانستند رشد کنند و ضمانت اجرایی قدرتمندی نیز در این باره وجود نداشت.

وی در ادامه به اقدام بانک مرکزی در افزایش ضمانت اجرایی رشد ترازنامه بانک‌ها تاکید کرد و افزود: برای اعمال ضمانت اجرایی در این‌باره برای بانک‌هایی که از انجام ضوابط و حدود تعیین شده خود تخطی کنند، سپرده قانونی را به ۱۵ درصد افزایش داده‌ایم و با اجرای عملی این اقدام این مبلغ از حساب بانک‌های تخطی کننده به صورت عملی برداشت شده است.

صالح آبادی با اشاره به اینکه این میزان در رابطه با بانک‌های خصوصی و دولتی در زمان‌های مختلف متفاوت است، اظهار کرد: خوشبختانه با جدیت بانک مرکزی در اجرای این اقدام بانک‌ها نیز این ضوابط را جدی گرفته‌اند. بانک مرکزی با این اقدامات اهداف خود را در کنترل نقدینگی و خلق پول دنبال می‌کند.

صالح آبادی درباره سیاست بانک مرکزی در کنترل رشد ترازنامه بانک‌ها، گفت: برای تعیین این مقدار از شاخص‌هایی که در دنیا با نام کملز (Camels) شناخته می‌شود، استفاده و بر اساس آن برای کنترل رشد ترازنامه بانک ها برای هر بانکی عددی مختص به آن بانک تعیین کرده‌ایم و این مقدار بین ۱.۵ تا ۲.۵ درصد متغیر است.

صالح آبادی در ادامه گفت: بانک هایی که در رده بالایی قرار می‌گیرند مقدار بیشتری می‌توانند رشد ترازنامه داشته باشند و درصد رشد برای بانک‌های در رده پایین‌تر کمتر است.

وی تصریح کرد: مقدار رشد ترازنامه بانک‌ها به بانک‌ها اعلام شده و ماه به ماه آن را کنترل می‌کنیم و در صورت تخطی سپرده قانونی آن‌ها را افزایش می‌دهیم.

رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: در آبان ماه ۱۴۰۱ نسبت به آبان ماه ۱۴۰۰ نرخ رشد دارایی‌های خارجی بانک مرکزی که ناشی از خرید ارز‌های دولت بود ۱۷.۹ درصد بوده، در حالی که در پایان آبان ۱۴۰۱ نسبت به پایان اسفندماه ۳.۸ درصد بوده است. یعنی توانسته‌ایم در سال جاری این روند را بخوبی کنترل کنیم و هر ارزی که دولت در اختیار ما قرار داده را به سرعت در بازار تزریق کرده و ریال آن را جمع کرده ایم.

صالح‌آبادی ادامه داد: مطالبات بانک مرکزی از بانک ها در زمان های مختلف تغییر و گاهی این عدد افزایش پیدا می‌کند که این افزایش ناشی از چند عامل است؛ یک عامل مربوط به فروش ارز است. در واقع وقتی که بانک مرکزی ارز در بازار فروخته و ریال را جمع می کند، باعث کمبود نقدینگی در بانک ها و اضافه برداشت بانک ها می شود. همچنین بانک مرکزی در راستای کنترل مقداری ترازنامه بانک ها؛ اگر بانکی از نرخ مجاز تخطی داشت، نرخ ذخیره قانونی را از ۱۰ به ۱۵ درصد افزایش داد که این کار هم بخشی از منابع نقدی در اختیار بانک ها را جمع کرد.

وقتی که بانک مرکزی ارز در بازار فروخته و ریال را جمع می کند، باعث کمبود نقدینگی در بانک ها و اضافه برداشت بانک ها می شود



وی افزود: موضوع بعدی به خزانه‌داری دولت برمی‌گردد. بانک مرکزی خزانه‌دار دولت است. دولت وقتی عوارض، مالیات و ... را جمع می کند، نزد بانک مرکزی قرار می‌دهد و هنگامی که پول از بانک ها جمع می شود و نزد بانک مرکزی قرار می گیرد، بانک با کمبود نقدینگی مواجه می شود؛ بنابراین، برخی بانکها ممکن است در مقاطع کوتاهی با مشکل نقدینگی مواجه شوند و باعث اضافه برداشت از بانک مرکزی شوند. برای این موضوع برنامه ریزی کردیم که اگر کمبود نقدینگی بانک به دلیل انتقال منابع دولت از بانکها به بانک مرکزی بوده و ناشی از ناترازی بانک نبوده است، با سیاست دیگری نقدینگی به بانک برگردد تا تعادل منابع و مصارف بانک حفظ شود.
 

جزئیات افزایش سرمایه بانک ها
 

رییس کل بانک مرکزی در رابطه با افزایش سرمایه بانک‌ها در سال جاری اظهار کرد: بانک‌های دولتی و شبه دولتی، امسال حدود ۳۵ همت افزایش سرمایه داده‌اند. این افزایش سرمایه از محل واگذاری سهام این بانک‌ها انجام شده است.

رئیس کل بانک مرکزی درباره افزایش سرمایه سایر بانک‌ها، تاکید کرد: بانک‌های دیگر نیز ملزم به افزایش سرمایه شده‌اند. وی در ادامه افزود: برای هر بانکی برنامه اصلاحی در نظر گرفته شده و با تایید این برنامه توسط بانک‌مرکزی در چارچوب این برنامه ماه به ماه بانک‌ها کنترل می‌شوند که اصلاحات مورد نیاز انجام شود. صالح آبادی تاکید کرد: با مجموعه‌ای از این اقدامات کنترل رشد پایه پولی و نقدینگی را در بانک مرکزی به صورت جدی دنبال می‌کنیم.

 

کاهش تورم تولید کننده و مصرف کننده 

رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه شاخص بهای تولیدکننده در ابتدای دولت سیزدهم به میزان ۸۲.۶ درصد بوده است، گفت: این میزان به ۳۹.۱ درصد کاهش پیدا کرده است. شاخص نقطه به نقطه در اردیبهشت امسال حدود ۱۰۳ درصد بوده که این میزان نیز به ۳۲.۹ درصد رسیده است، البته این مقدار یک روند افزایشی در ابتدای سال داشته که مجددا به روند کاهشی باز می گردد و علت افزایش آن در ابتدای سال به هدفمندسازی یارانه ها مربوط است.

وی با اشاره به رشد فزانیده نرخ تورم در سال های گذشته ادامه داد: شاخص بهای مصرف‌کننده در ابتدای دولت ۵۹.۳ درصد بوده که این میزان به ۳۹.۹ درصد رسیده است، این میزان بیانگر کاهش روند تورم مصرف کننده است، شاخص نقطه به نقطه آن نیز از ۵۴.۹ درصد به ۴۴.۳ درصد رسیده، که این مقدار نیز در ماه های ابتدایی سال افزایش داشته و بعد مجددا به روند کاهشی بازگشته است.

عالی‌ترین مقام بانک مرکزی با اشاره به این امر که نرخ تورم ماهانه از آغاز دولت یعنی آبان سال گذشته ۲.۴ درصد بوده و به ترتیب در آذر و دی و بهمن به در به میزان ۱.۸ درصد، ۱.۳ درصد و ۱.۶ درصد رسیده و در پایان اسفند ماه به میزان ۰.۵ درصد رسیده است، بیان کرد: این نسبت از آغاز سال تا خرداد ماه روند افزایشی داشته و از ۲.۱ درصد به ۵.۱ درصد و در نهایت ۱۰.۶ درصد می‌رسد، اما از تیر ماه روند کاهشی داشته و به ترتیب طی تیر تا آبان ماه به ۴.۳ درصد، ۲.۴ درصد، ۲.۶ درصد، ۲.۹ و به ۲.۲ رسیده است.

صالح آبادی در پاسخ به این پرسش که علت روند افزایشی تورم در ماه های ابتدایی سال چیست، گفت: روند کاهش تورم در سال گذشته مناسب بوده است؛ اما این روند در ماه های ابتدایی افزایشی و سپس کاهشی می‌شود که دلیل آن اجرای مردمی سازی یارانه ها، افزایش حقوق معادل ۵۷ درصد، تغییر مبنای عوارض گمرکی و حقوق ورودی بود که نصف تورم امسال مربوط به این سه عامل است.
روند تورم در ماه های ابتدایی افزایشی و سپس کاهشی می‌شود که دلیل آن اجرای مردمی سازی یارانه ها، افزایش حقوق معادل ۵۷ درصد، تغییر مبنای عوارض گمرکی و حقوق ورودی بود که نصف تورم امسال مربوط به این سه عامل است.
 

پیش بینی روند تورم در سال آینده

 
وی ادامه داد: در سال آینده سه عامل اثر گذار بر روند تورم را نخواهیم داشت؛ بنابراین، رشد نقدینگی، پایه پولی و تورم در سال آینده روند کاهشی خواهد داشت.

صالح آبادی در رابطه با روند افزایش تورم در ماه‌های ابتدایی گفت: این تورم به صورت انباشته از سالیان گذشته وجود داشته و به صورت یکباره آزاد و باعث تغییر قیمت ها شده است، البته این تغییر قیمت به صورت همیشگی اتفاق نمی‌افتد و یک بار است. لذا انتظار تورمی مردم در سال آینده کاهشی خواهد بود و با توجه به برنامه ریزی بانک مرکزی روند تورم در سال های آینده آرام خواهد بود.

عالی ترین مقام بانک مرکزی گفت: تورم، تغییر قیمت به زمان قبل است، به عنوان مثال اگر رشد تورم در گذشته با روندی افزایش پیدا می کرد هم اکنون روند افزایش آن کاهش پیدا می‌کند؛ بنابراین، روند رشد تورم کاهشی خواهد شد. در سه سال گذشته روند رشد تورم طبیعی نبود، بلکه صورتی فزاینده داشته است، اما تورم در سال های آینده روند طبیعی خواهد داشت.
 
وی گفت: تورم نقطه به نقطه در اسفند به میزان ۲۹.۵ درصد بوده که اگر سه عامل گفته شده یعنی هدفمندی و غیره نبود این میزان به زیر ۲۵ درصد می‌رسید. البته ارزش افزوده بخش های اقتصادی در شش ماه اول امسال نسبت به مدت مشابه قبل بهبود پیدا کرده، به این صورت که ارزش افزوده بخش کشاورزی ۱.۱ درصد است، در حالی که در شش ماهه سال گذشته منفی ۲.۴ درصد بوده، در بخش صنایع و معادن در ۶ ماهه اول سال گذشته رشد منفی ۱.۵ درصدی داشته ایم که امسال این میزان به ۳.۸ درصد رسیده است.

انتظار بانک مرکزی از مجلس

 
صالح آبادی در ادامه این گفت‌وگو اظهار داشت: بعد از کرونا رشد بخش خدمات مانند حوزه‌های گردشگری، هتل داری، رستوران افزایش یافته و به ۵.۴ درصد رسیده است. البته در بخش صنعت و معدن نیز رشد داشته داشته ایم. رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: برنامه ریزی کرده ایم تا نقدینگی را کنترل کنیم، در این زمینه از انضباط بخشی بانک‌ها و دولت استفاده می‌کنیم و به خصوص آن که بودجه متوازن و واقعی موجب می‌شود که کسری بودجه صفر و ناترازی‌ها کاهش یابد.
 
وی ابراز داشت: طی محاسباتی توان هر بانک برای این که حداکثر مقدار تسهیلات تکلیفی را می‌تواند انجام دهد را مشخص کرده ایم، در این زمینه انتظار بانک مرکزی از مجلس این است که از میزان تسهیلات تکلیفی که برای هر بانک تعریف کرده ایم، بیشتر نشود. تسهیلات تکلیفی شامل وام ازدواج، وام مسکن، وام فرزندآوری و ... است.

صالح آبادی تاکید کرد: همه بانک‌ها توجه دارند تا تورم کنترل شود و با انضباط بخشی به بودجه کنترل تورم ممکن خواهد شد. این موضوع در بازار‌های دیگر به خصوص در بازار ارز نیز تاثیرگذار است.
 

روابط ایران و چین روابط راهبردی است

 
رئیس کل بانک مرکزی در پایان با اشاره به بحث‌هایی که اخیراً در مورد روابط ایران و چین مطرح شده تاکید کرد: روابط ایران و چین روابط راهبردی است و در همین زمینه، تفاهم‌نامه‌های بانکی بسیار خوبی به تازگی منعقد شده که نتایج آن به زودی اعلام خواهد شد.
 
 
Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

یا علی مدد۱۴۰۱/۰۹/۲۷ ۱۵:۱۵

مدیران ما حقوق گرفتن فقط بلدن
اگه حقوق ها یکسان باشه مدیر و کارگر مثل هم باشن خود به خود تورم میخابه . نه که اینقدر اختلاف حقوق ها

اصلا مدیر نمیخاییم
اگه افتخاری اومدین خدمت کردین معلومه برای خدمت واقعی اومدین اون از نماینده ها ی خواب رفته

ناشناس۱۴۰۱/۰۹/۲۷ ۱۱:۵۸

وقتی تیم اقتصادی و ........ همه از دانشگاه امام صادق باشه همین میشه

مثلا۱۴۰۱/۰۹/۲۷ ۱۱:۲۸

آقای مسیول ما بی سواد نیستیم
لطفا غیر حرفه ای صحبت نکنید
ما میدانیم سومدیریت شما و دولت سیزدهم باعث این مهم است

ناشناس۱۴۰۱/۰۹/۲۷ ۱۱:۰۹

این واقعا استاد دانشگاه بوده قبلا ، وای به حال دانشجو هایی که تربیت کرده

محمد۱۴۰۱/۰۹/۲۷ ۰۹:۵۴

چون اقتصاد ایران خیلی روی اقتصاد جهان تاثیر گذار هست بهتره نرخ دلار هم ما تعیین کنیم نه اقتصاد جهان

ناشناس۱۴۰۱/۰۹/۲۷ ۰۸:۵۴

تا کی استرس و بدبختی تا کی پیچ های تاریخی و تا کی وعده های توخالی چرا این مملکت نباید مثل کشورهای دیگه دنیا یک ثبات نسبی داشته باشه و روی خوشی و رفاه و پیشرفت رو ببینه

ناشناس۱۴۰۱/۰۹/۲۷ ۰۸:۴۳

هر مبارزه ای هزینه دارد این هزینه آزادگی و استقلال و مبارزه با استکبار و ظلم ستیزی است ملت خوب این را میداند و همانطور که در تمام عرصه ها نشان داده است پای نظام و ارزشها ایستاده است

ناشناس۱۴۰۱/۰۹/۲۷ ۱۴:۱۰

شک ندارم تو جزء مردم نیستی

علی۱۴۰۱/۰۹/۲۷ ۰۸:۲۱

سلام
ولی هر روز در اخبار سراسری می شنویم که دلار در حال افول است و ... کشورهای زیادی آنرا از چرخه مبادلات خود حذف کرده اند!!

ناشناس۱۴۰۱/۰۹/۲۷ ۱۵:۱۸

مگه اخبارم گوش میکنی؟ اخبار صداو سیمای میلی رو میگم

ایرانی۱۴۰۱/۰۹/۲۷ ۰۶:۱۸

دروغ محض، آمریکا در حال افول نمیتونه پولش ارزششش زیاد شه!!!!! ؟؟؟؟

ناشناس۱۴۰۱/۰۹/۲۷ ۰۵:۵۴

مرگ بر آمریکا.انشالله دلار ۱۰۰ هزار تومان می شود.

ناشناس۱۴۰۱/۰۹/۲۷ ۰۵:۲۰

دلار شد ۴۰ تمن!؟ در عوضش اقتصاد رو به برجام گره نزدند!!

ممل۱۴۰۱/۰۹/۲۷ ۰۱:۱۹

تا اول کریسمس بالا میره بعدش بدهی‌های خارجی رو که دادن ارزون میشه تا شب عید که بالا میکشه

ناشناس۱۴۰۱/۰۹/۲۷ ۰۱:۰۸

چه میشه گفت که حداقل دلمون خنک بشه؟سانسور میشه.به این به اصطلاح رییس بانک بگید برو بچه جون برو از خونه بیرون نیا کسی کاری با تو نداره برو مدرکهایه کیلویتو قاب کن.دیگه سردار محسن خودت باید ورود کنی دیگه.کارکاره خودته بجنب پسر.‌!؟!!!!؟!!!

سردار۱۴۰۱/۰۹/۲۶ ۲۳:۴۷

وقتی مدرکها کلوی باشد

آذر۱۴۰۱/۰۹/۲۶ ۲۳:۴۵

اقای رییس بانک مرکزی بحث عرضه وتقاضا که اولین پله معامله وقیمت نهایی شما می فرمایید ده میلیارد دلار افزایش صادرات داشته اید منطق میگوید اسکناس ارز باید بیشتر وارد کشور شده از طرفی رشد نقدینگی کشور میزان معلومی است وقتی اسکناس ارز در بازار نباشد وازطرفی رشد نقدینگی داشته ایم بنابراین تقاضا برای خرید ارز بیشتر میشود وازطرف دیگر اسکناس دلار یا یورو صرافی ها نیست نتیجه این است عرضه جوابگوی تقاضا نیست وهمین عامل با بالارفتن نرخ ارز در بازار است ایا تا بحال فکر کرده ای دستهای پنهان بمنظور بالا رفتن نرخ ارز اسکناسهای در گردش ارام ارام جمع اوری مینماید که دخالت گرفتاریهای سیاسی ندارد وهدف در داخل کشور طراحی میشود

ناشناس۱۴۰۱/۰۹/۲۶ ۲۲:۴۹

تکرار حرفهای همیشگی

سید۱۴۰۱/۰۹/۲۶ ۲۲:۱۸

اقای رئیس بانک مرکزی توجیهات زیادی برای افزایش دلار اورد، ولی شهامت ان را نداشت به سیاست خارجی دولت که یکی از نتایج ان ترس مردم از اینده و بی ارزش شدن بیشتر پول ملی است، اشاره کند ، کجاست مردی که حقایق را برملا کند ؟؟؟

ناشناس۱۴۰۱/۰۹/۲۶ ۲۲:۰۰

مسخرست که مدیرای این کشور بلدن همه گند کاریارو بندازن گردن چیزای خارجی. یعنی یه بار نشد یکی مسئول بشه مسئولیتشو بپذیره!!!!

ناشناس۱۴۰۱/۰۹/۲۶ ۲۱:۵۵

علت حضور ایشان به عنوان رئیس کل بانک مرکزی است و امثال ایشان در سایر پست های این مملکت بدبخت

ناشناس۱۴۰۱/۰۹/۲۶ ۲۱:۴۰

قطار پیشرفت به سرعت در حال حرکت است و هم اکنون از ایستگاه ‎دلار۳۹۵۰۰ عبور کرد.
قیمتها را هم سوار کرد برد

Mostafafaraji۱۴۰۱/۰۹/۲۶ ۲۱:۱۸

این آقاانگار از سیاره دیگه آمده یه تحلیل چیزی میگه که من متوجه نشدم ۱درصد اگه صحبتش درست باشه آرزوی خیلی ها برباد رفته

مهدی۱۴۰۱/۰۹/۲۶ ۲۱:۱۴

گیر یکسری آدم بیسواد بیسواد افتادیم

ناشناس۱۴۰۱/۰۹/۲۶ ۲۱:۱۱

جالبه، یه روز میگن جمشید بسم اله عامل افزایش دلاره یه روز میگن افزایش تقاضا یه روز میگن تحریمها یه روز میگن تعطیلات یه روز میگن تحولات داخلی یه روز میگن تقویت دلار در خارج دلیل افزایش قیمت دلاره، تورو خدا بس کنید این حرفا رو چرا این اتفاقات در دیگر کشورها اتفاق نمی افته؟ بر همگان روشنه بی کفایتی برخی از مسولان دلیل وضع کنونی کشوره

ناشناس۱۴۰۱/۰۹/۲۶ ۲۱:۰۴

باور کنید رئیسی نمی تواند دو میلیون کارت به کارت کند حتما در تعداد صفرها دچار مشکل می شود

Mostafafaraji۱۴۰۱/۰۹/۲۶ ۲۰:۵۱

مگه قرار نبود دلار از چرخه اقصادی کشور به تدریج حذف بشه این همه تبلیغ درمورد پارک های فناوری پروژه های دانش بنیان خودکفایی تولید گندم و بنزین صنایع پتروشیمی صرفه جویی ارزی صنایع خودروسازی قطعه سازی صادرات غیر نفتی شد پس کو چی شد چقدر دلار و یورو صرفه تحصیل دانشجوهای خارج کشور شددقیقا این چیزی که من یادم ۲۰سال مردم سر کار گذاشتن که شیکم خودشون زن بچه هاشون سیر کنن به کمبود عقدهای نداشتهاشون برسن دشمن به چه داشته های ما پیشرفت مردم دستاورد ملی ما حسادت میکنه مدیریت خوب داریم عدالت اجتماعی تقسیم ثروت خوب تولیدات قابل رقابت داریم زیر بنای شهری و روستایی خوب داریم در دین مذهب اعتقادات مردمی پیشرفت داشتیم .این دکتر ها و تئوریهاشون کجاهستنددقیقا قراره پروژه جدید در کشور ونزوئلا دست بگیرید . به یک دست آورد جدید برسید.

ارسلان۱۴۰۱/۰۹/۲۶ ۲۰:۳۶

با این نرخ بهره اوراق و این نرخ بهره سپرده قیمت دلار به ۴۰ تومان برسد واقعا نوبر است. وقتی که یکسال است بورس را نابود میکنید نتیجه اش میشه این دیگه ..شاید هم اصلاح طلبان باشد یا امریکا یا اسرائیل باشه

محمد۱۴۰۱/۰۹/۲۶ ۲۰:۳۱

دلار تقویت شده؟
مگر قرار نبود ۲۰۲۱ آمریکا بترکه؟

محمد رضا۱۴۰۱/۰۹/۲۶ ۲۰:۳۰

برادر عزیز پس چرا سکه 40 درصد بالا رفت

ناشناس۱۴۰۱/۰۹/۲۶ ۲۰:۲۷

تا حالا خرابکاری ها رو می انداختید گردن دشمن حالا اعتراضات هم بهش اضافه شد ؟! همچین میگن علت گرانی دلار اغتشاشات اخیر هست ، که هر کی ندونه فکر میکنه سه ماه پیش مملکت گل وبلبل بوده!!!!

ناشناس۱۴۰۱/۰۹/۲۶ ۲۰:۲۷

نتیجه تصویری برای کار اصلی بانک مرکزی هر کشوری چه است
وظیفه بانک مرکزی کشور حفظ ارزش داخلی و خارجی پول ملی کشور، انتشار اسکناس و ضرب سکه‌های فلزی رایج کشور، تنظیم مقررات مربوط به معاملات ارزی و ریالی، نظارت بر صدور و ورود ارز و پول رایج کشور، تنظیم‌کننده نظام پولی و اعتباری کشور، نظارت بر بانک‌ها و مؤسسات اعتباری برخی از وظایف بانک مرکزی است.

رضا۱۴۰۱/۰۹/۲۶ ۲۰:۲۰

دلار را در اینده نزدیک از ۴۲ تا ۴۳ خواهید دید و این تقریبا قیمت واقعی دلار با توجه به وضعیت اقتصادی فعلی کشور است لطفا خودتان را با این قیمت ها سازگار کنید.

ناشناس۱۴۰۱/۰۹/۲۶ ۲۰:۱۴

ممنون که اینو گردن دولت قبل نینداختید.

ناشناس۱۴۰۱/۰۹/۲۶ ۲۰:۰۵

اگر دلار تقویت شد یعنی فقط دلار گران می شد چرا یوروگران شد چرا طلا گران شد چرا سکه گران شد چرا ارز های معتبر دنیا دیگر گران شد دخل و خرج دولت را از درآمد دولت حساب کنید و پول بدون پشتوانه چاپ نکنید اعتبار ایران مارا در جهان با ارزش نمی کنید فقط ارزش آنرا حفظ کنید تا پول ما اگر مثل دلار تقویت نشد ضعیف نشود که ما مردم ایران قدرت خرید مون پایین بیاد اگر بلد نیستید مشاور و راهنمایی بخواهید عذر بخواهید جای خود را به هموطن دیگر که توانایی دارد بدهید این یعنی فداکاری

رضا۱۴۰۱/۰۹/۲۶ ۱۹:۴۸

اتفاقا دلار هم درمقابل قویترین ارزها از جمله پوند ‌انگلیس ویورو ازروز اول نا آرامی ها یعنی سه ماه پیش وحتی در مقابل لاری کرجستان بین ۸تا بیست در صد ضعیف تر شده
واقعا مدیر کل بانک مرکزی ما این اطلاعات ساده را هم ندارد یا عمدا دروغ می گوید؟

نوید صادقی۱۴۰۱/۰۹/۲۶ ۱۹:۳۹

کسی نیست به این آقا بگه که ریال در مقابل همه ارزهای دنیا ارزشش از دست داده چه ربطی به تقویت ارزش دلار در دنیا دارد

ناشناس۱۴۰۱/۰۹/۲۶ ۱۹:۳۳

از اول دولت سیزدهم ارزش ریال درحال سقوطه خوبه همه آقایون هم رییسی و هم رضایی میگفتن ارزش ریال رو بالا میبریم و حتی رضایی میگفت بعد از دلار و یورو قویترین ارز میکنیم!!!ففط دروغ داستانسرایی

ناشناس۱۴۰۱/۰۹/۲۶ ۱۹:۲۶

نیاز به این توضیحات بی سروته نیست برو استعفا بده مردم را بیچاره کردی

ناشناس۱۴۰۱/۰۹/۲۶ ۱۹:۱۱

به نطر من مقصر دولت ها نیستند دولت کارپردازی بیش نیست وقتیکه پذیرش fatfویا عدم آن به جای دیگر ی ربط داده شده و دولت وقت در آن موقع گفتند اگر تصویب نشود ما حتی با دول دوست هم نمی توانیم مراوده مالی داشته باشیم و این گرانی ها مطمئن باشیم که از همانجا نشات می گیرد

دلسوز۱۴۰۱/۰۹/۲۶ ۱۹:۰۵

پس چرا این مسئالی که می فرمائید تاثیری در ارزش پول امارات و کویت و عربستان و عمان و.......نداره؟

ناشناس۱۴۰۱/۰۹/۲۶ ۱۹:۰۲

چند روز طول کشیده این دلایل و سر هم کنید.
یک دفعه بگید بانک مرکزی امریکا بازار ما رو مدیریت کنه نه شما

ناشناس۱۴۰۱/۰۹/۲۶ ۱۸:۵۸

همه اش مقصر دیگرانند. یا دشمن تقویت شده یا ما مشکل داخلی داریم آنهم توسط دشمن. ولی اصلا بی کفایتی ما نقشی ندارد.

شما۱۴۰۱/۰۹/۲۶ ۱۸:۴۵

بهترین کار این هستش خود آقای رییسی از مردم معذرت خواهی کنه و استعفا بده.

ناشناس۱۴۰۱/۰۹/۲۶ ۱۸:۳۴

باکمال احترام ما خواستار ورود برادر محسن به مشکل ارزی هستیم تا با برخورد علمی و بکارگیری َشیوه های مدرن روز همانند گذشته این راه را نیز ختم به پیروزی نمایند.

ناشناس۱۴۰۱/۰۹/۲۶ ۱۸:۲۷

ناشناس۱۴۰۱/۰۹/۲۶ ۱۸:۱۸

البته زمین هم کج بود لامصب ....

ناشناس۱۴۰۱/۰۹/۲۶ ۲۳:۰۵

افرین بتو

ناشناس۱۴۰۱/۰۹/۲۶ ۱۸:۱۴

واقعا با اقدام آمریکا همه کشورهای دنیا ۲۰درصد ارزش پولشون رو طی ۲ هفته اخیر از دست دادن؟ اگه اینجوری باشه که آمریکا فراتر از ابر قدرت هست! واقعا ارزش پول ما با یه فوت آمریکا دگرگون میشه؟ پس رئیس بانک مرکزی چیکاره ست؟ پاداش و وام های بلاعوض و پول‌های بادآورده رو میشمره؟

ناشناس۱۴۰۱/۰۹/۲۶ ۱۸:۰۱

دلار ۴۰ تومانی نتیجه دشمنی با امریکا تا نگوئیم سلام امریکا وضع همین است

ناشناس۱۴۰۱/۰۹/۲۶ ۱۷:۴۸

شما که از بالا تا پائین مدام می گفتید آمریکا در حال افول است

ناشناس۱۴۰۱/۰۹/۲۶ ۱۷:۳۹

دلار را به عنوان عامل دشمن اعدام کنید و مشکلات هیچ ربطی هم خدایی نکرده به عملکرد و ندانم کاری ناکارامدی شما ندارد

یونس۱۴۰۱/۰۹/۲۶ ۱۷:۳۴

از جناب اقای دکتر رضایی بپرسید پول ملی چقدر تقویت کردند؟

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.