بین الملل تابناک: چهارصد و نه روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
وزیر خارجه روسیه همتای قزاقستانی خود را در جریان دیدگاه مسکو نسبت به جنگ در اوکراین قرار داد.
«سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه امروز سه شنبه در دیدار با وزیر خارجه قزاقستان اعلام کرد که روسیه دیدگاه به روز شده خود در خصوص پروژهای که از سوی غرب برای وارد کردن ضربه راهبردی به روسیه طراحی شد، را با طرف قزاقستانی در میان گذاشت.
وزیر خارجه روسیه تاکید کرد که این کشور دیگر هیچ تفاوتی میان سیاستهای مقابلهای واشنگتن، بروکسل، لندن یا دیگر کشورها قائل نیست.
لاوروف یادآور شد: هر تصمیمی که اتخاذ میشود باید نگرانیهای مهم روسیه در زمینه امنیتی را در شامل شود و تضمین کننده حقوق مشروع ساکنان سرزمینهای مورد بحث باشد.
وزیر خارجه روسیه همچنین از موضع متعادل قزاقستان در مسئله اوکراین قدردانی کرد.
در ادامه همراهی و حمایت کشورهای غربی از جنگ اوکراین با روسیه، اینبار برلین قرار است میزبان نئونازیهای اوکراینی بود.
وزارت خارجه آلمان تحت هدایت «آنالنا بائربوک» امروز (سهشنبه) از «کاترینا پروکوپنکو» همسر فرمانده گردان نظامی نئونازی «آزوف» در ارتش اوکراین برای سفر به برلین دعوت کرده است.
به نوشته وبگاه «یونگه ولت»، این وزارتخانه گفت پروکوپنکو در یک گفتگوی کارشناسی درباره «وضعیت سربازان اوکراینی در اسارت روسیه و بارهای سنگینی که بر جامعه اوکراین ناشی از جنگ روسیه تحمیل شده» شرکت کرده است.
رسانههای آلمانی میگویند نشست پروکوپنکو با مقامهای وزارت خارجه این کشور، دور از چشم رسانهها و بهصورت محرمانه انجام شد تا اینکه امروز خبر آن را منتشر کردند.
پیش از این نیز «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان ضمن بیان این که غرب باید برای دیگری طولانی در اوکراین آماده شود، گفته بود حتی پس از پایان جنگ، عواقب این رویارویی همچنان ادامه خواهد داشت.
وزیر دفاع اوکراین از برنامهریزی این کشور برای حمله به روسیه خبر داد.
« رزینکوف» وزیر دفاع اوکراین در اظهاراتی مدعی شد این کشور در انتظار لحظه مناسب برای غافلگیر کردن دوباره روسیه است.
بنا به ادعای وزیر دفاع اوکراین، کییف در نظر دارد که روسیه را از طریق حمله به ناوگان آن در دریای سیاه غافلگیر کند و برای این کار منتظر موقعیت مناسبت است.
روسیه و مصر به ادعای روزنامه آمریکایی واشنگتن پست به نقل از اطلاعات محرمانه وزارت دفاع آمریکا درباره تلاش قاهره برای ساخت هزاران موشک و راکت و تحویل آن به مسکو واکنش نشان دادند.
بر اساس این گزارش، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین امروز سهشنبه طی سخنانی در واکنش به این ادعا، گزارش رسانههای آمریکایی را درباره برنامهریزی مصر برای ساخت هزاران موشک برای مسکو، «یک دروغپردازی جدید» توصیف کرد و افزود این ادعاها در چارچوب انتشار اطلاعات گمراهکننده قرار دارد که به عادت غرب تبدیل شده است.
شبکه تلویزیونی شبه دولتی «القاهره الاخباریه» هم در واکنش به گزارش روزنامه واشنگتن پست به نقل از یک مقام مصری اعلام کرد که این گزارش، اطلاعات جعلی، بیارزش و عاری از صحت است.
این مقام مصری با بیان اینکه کشورش سیاست متعادلی را در قبال همه طرفهای بین المللی دنبال میکند، تاکید کرد که مشخصات تعیین کننده این سیاست، دستیابی به صلح، ثبات و توسعه است.
وی هرگونه برنامه «عبدالفتاح السیسی» رئیسجمهور مصر در ماه فوریه مبنی بر تولید ۴۰ هزار موشک برای روسیه و اینکه او به مقامات دستور داده است که تولید و حمل و نقل این موشکها را مخفی نگه دارند تا از بروز مشکلات با غرب جلوگیری کنند، رد کرد.
باید اشاره کرد که در اسناد فاششده پنتاگون ادعا شده است که مصر، از متحدان اصلی آمریکا و دریافتکننده کمکهای نظامی و اقتصادی این کشور، به صورت مخفیانه در حال آمادهسازی تولید و ارسال هزاران راکت و موشک برای روسیه بوده است تا در جنگ اوکراین از آن استفاده کند.
به خطر افتادن جان نیروهای اوکراینی با درز اطلاعاتی بزرگ
نماینده ارشد دموکرات در کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا گفت، افشای اخیر اسناد نظامی آمریکا میتواند پیامدهای مرگباری برای اوکراینیها در جنگ با روسیه داشته باشد.
«جیم هیمز» عضو مجلس نمایندگان آمریکا دوشنبه (۱۱ آوریل) پس از جنجال افشای اسناد محرمانه آمریکا گفت: برای روسها قطع راههای جمعآوری اطلاعات، که ممکن است هر روز باعث نجات جان انسانها میشد، سخت نباشد. هر چیزی که به منابع و روشها اشاره دارد، این خطر واقعی را به همراه دارد که آن منابع و متدها از بین بروند و این میتواند به معنای کشته شدن مردم و تعطیل شدن فناوریها و نتایج بد در میدان جنگ باشد.
او تاکید کرد که درباره محتوای این اسناد توجیه نشده و نمیتواند مستقلاً صحت آنها را تایید کند. اما مقامهای آمریکایی به سیانان گفتهاند که اسناد مذکور واقعی به نظر میرسد.
به گزارش این شبکه، متحدان آمریکا در حال ارزیابی خسارت هستند و در تلاشند مشخص کنند، آیا هیچ یک از منابع و روشهای خودشان با این افشاگری در خطر قرار گرفته یا خیر؟!
این قانونگذار آمریکایی گفت، نگران است که نزدیکترین متحدان آمریکا ـ شراکت اطلاعاتی «پنج چشم» که استرالیا، کانادا، نیوزیلند و انگلیس را به همراه آمریکا شامل میشود ـ بعد از این افشاگری، درباره به اشتراک گذاشتن حساسترین اطلاعات خود با دقت بیشتری تصمیمگیری کنند.
مقامهای آمریکایی گفتهاند، این درز اطلاعاتی باعث شده اقداماتی را برای محدود کردن جریان چنین اسناد بسیار محرمانهای به کار گیرند.
سرنگونی ۱۰۰ پهپاد بیرقدار اوکراینی توسط روسیه
فرمانده یگان پدافند هوایی روسیه روز دوشنبه گفت که نیروهای این کشور تاکنون ۱۰۰ فروند پهپاد «بیرقدار» ارتش اوکرابن را سرنگون کردهاند.
به گزارش خبرگزاری «تاس»، «آندری دمین»، فرمانده یگان پدافند هوایی و معاون فرمانده کل نیروی هوافضای روسیه در نشست خبری گفت که بیش از ۱۰۰ پهپاد بیرقدار در عملیات روسیه علیه اوکراین تاکنون سرنگون شده است. هیچ تفاوتی بین نبرد با پهپادهای راهبردی همچون گلوبال هاوک » یا «ریپر» ساخت آمریکا با بیرقدار ساخت ترکیه وجود ندارد و سرنگون کردن بیش از ۱۰۰ فروند بیرقدار در عملیات نظامی ویژه در اوکراین گواه روشنی بر این امر است.
وی گفت: «حادثه پهپاد ام کیو-۹ آمریکا بر فراز دریای سیاه برای غرب روشن کرد که روسیه برای دفاع هوایی با چنین اهدافی مشکلی ندارد.»
پیشتر نیز رسانهها گزارش کردند بر خلاف ادعای ترکیه، برخی قطعات این پهپاد پیشرفته ساخت آمریکا، کانادا و کشورهای اروپایی است. در حالی که بایکار، غول دفاعی ترکیه مدعی است که پهپادهای رزمی محبوب خود را کامل از داخل ترکیه تهیه میکند، قطعات پهپادهای سرنگونشده در درگیریهای متعدد مشخص کرد که قطعاتی از این پهپاد توسط تولید کنندگان آمریکایی، کانادایی و اروپایی ساخته شدهاند.
این گزارش حاکی است، موج حملات پهپادی روسیه به اوکراین مورد توجه رسانههای بینالمللی قرار گرفته و گفته میشود، روسیه با این پهپادها قصد از بین بردن پدافند هوایی اوکراین را دارد. سامانه دفاع هوایی ناتو نیز به دو بخش تقسیم میشود: «شمال» با یک مرکز کنترل مستقر در «رامشتاین» در آلمان و «جنوب» با یک مرکز فرماندهی در «ناپل» ایتالیا که حریم هوایی بر فراز ایتالیا، پرتغال، اسپانیا، یونان، ترکیه و همچنین دریای مدیترانه و دریای سیاه را کنترل میکند.
چین: از همه تلاش ها برای حل سیاسی بحران اوکراین حمایت می کنیم