بین الملل تابناک: آماده باش گسترده ارتش اسرائیل در مرزهای جنوبی، تمدید وضعیت اضطراری آمریکا در قبال سوریه توسط بایدن، نشست پشت درهای بسته شورای امنیت درباره سودان، تشدید تنش میان ارتش پاکستان و عمران خان و کمک ۱۰۰ میلیون دلاری عربستان به سودان، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
آماده باش گسترده ارتش اسرائیل در مرزهای جنوبی
منابع عبری زبان گزارش دادند، پس از تجاوزات بامداد امروز رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه و ترور سه تن از فرماندهان ارشد شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین، نظامیان ارتش این رژیم در مرزهای جنوبی اراضی اشغالی به حالت آماده باش درآمدهاند.
بر اساس این گزارش، منابع عبری زبان اعلام کردند، همه گذرگاههای نوار غزه بسته شده است. شبکه المیادین نیز گزارش داد که نظامیان رژیم صهیونیستی به شهر نابلس یورش بردهاند.
در این گزارش آمده، صدای یک انفجار نیز در منطقه قدیمی شهر به گوش رسیده است. همچنین صدای آژیر خطر در این منطقه به گوش میرسد.
صبح امروز، جنبش جهاد اسلامی فلسطین اعلام کرد، در جریان تجاوزات بامداد امروز رژیم صهیونیستی علیه غزه، جهاد شاکر الغنام، دبیر شورای نظامی در گردانهای قدس، خلیل صلاح البحتینی، عضو شورای نظامی و فرمانده منطقه شمال در گردانهای قدس و طارق محمد عزالدین، از رهبران عملیات نظامی در گردانهای قدس در کرانه باختری به شهادت رسیدند.
همزمان با تجاوز جنگندههای رژیم صهیونیستی به اهدافی در نوار غزه و شهادت برخی فرماندهان گروههای مقاومت فلسطینی، جنبش حماس با صدور بیانیهای این حملات را محکوم کرد و بر پاسخ دندان شکن به متجاوزان تاکید کرد.
در بیانیه جنبش حماس آمده است: مردم فلسطین و گروههای مقاومت میدانند که چگونه به دشمن ضربه بزنند و به جنایت ترور برخی از سران و فرماندهان گردانهای قدس پاسخ دهند.
بامداد امروز، منابع فلسطینی اعلام کردند که جنگندههای رژیم صهیونیستی اهدافی در نوار غزه را بمباران کردند. گفته شده که مواضع هدف قرار داده شده متعلق به گروه مقاومت جهاد اسلامی در نوار غزه هستند.
الجزیره در این ارتباط به نقل از سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد: حملاتی را به اهداف جهاد اسلامی در نوار غزه انجام دادیم. منابع پزشکی در نوار غزه نیز اعلام کردند که در دو حمله به آپارتمانهای مسکونی در غزه و رفح تعدادی فلسطینی زخمی شدند.
در جریان این تجاوزات تاکنون ۱۲ فلسطینی به شهادت رسیده و ۲۰ تن دیگر زخمی شدهاند.
تارنمای کاخ سفید بامداد سهشنبه در بیانیهای به نقل از بایدن نوشت: مطابق بند ۲۰۲ (د) قانون وضعیتهای اضطراری ملی، وضع اضطراری ملی را که در رابطه با اقدامات حکومت سوریه اعلام شده است، برای یک سال تمدید میکنم.
این بیانیه افزود: رئیس جمهوری این اقدامات را به منظور مقابله با تهدید غیرعادی و فوقالعاده علیه امنیت ملی، سیاست خارجی و اقتصاد آمریکا انجام داد.
کاخ سفید در این بیانیه با تکرار اتهامات بیاساس مدعی شد که این تهدیدها ناشی از «اقدامات حکومت سوریه در حمایت از تروریسم، تداوم اشغال لبنان، پیگیری برنامههای موشکی و تسلیحات کشتار جمعی و تضعیف تلاشهای آمریکایی و بینالمللی در راستای ایجاد ثبات و بازسازی در عراق است.
تمدید وضعیت اضطراری ملی آمریکا در قبال سوریه، در حالی است که اتحادیه عرب، هفته جاری با بازگشت دمشق به این اتحادیه موافقت کرد.
ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به بازگشت سوریه به اتحادیه عرب با ابراز عصبانیت و هراس واشنگتن از تحولات منطقهای مدعی شد که دمشق مستحق ورود دوباره به اتحادیه عرب نیست.
وزرای خارجه کشورهای عربی ۱۷ اردیبهشت ماه (هفتم ماه می جاری) در نشست فوق العاده خود با بازگرداندن سوریه به اتحادیه عرب موافقت کردند. «جمال رشدی»، سخنگوی رسمی دبیرکل اتحادیه عرب گفت که اتحادیه عرب تصمیم گرفت سوریه را به کرسی خود در اتحادیه عرب بازگرداند.
اتحادیه عرب در نوامبر ۲۰۱۱ و با آغاز بحران این کشور در اقدامی اشتباه، عضویت دمشق را در این اتحادیه به حالت تعلیق درآورده و از همان زمان تحریم های سیاسی و اقتصادی علیه این کشور عضو جبهه مقاومت اسلامی ضدصهیونیستی وضع کرده بود.
نشست پشت درهای بسته شورای امنیت درباره سودان
منابع دیپلماتیک از نشست شورای امنیت درباره سودان در روز سه شنبه خبر دادند که پشت درهای بسته خواهد بود.
در جریان این نشست که به درخواست انگلیس برگزار خواهد شد، ولکر پرتز نماینده سازمان ملل در امور سودان گزارشی از اوضاع سودان به شورای امنیت ارائه خواهد داد.
منابع خبری با اشاره به ادامه درگیری در سودان از شنیده شدن صدای انفجارهایی در خارطوم و برخاستن ستون غلیظ دود از خارطوم و اطراف کاخ ریاست جمهوری سودان خبر دادند. این در حالی است که پدافند هوایی نیروهای پشتیبانی سریع به مقابله با حملات بالگردهای جنگی در خارطوم بحری پرداخت.
از سوی دیگر منابع وابسته به سازمان ملل اعلام کردند، مشارکت گریفیث در مذاکرات جده محدود به بحث کمکهای بشردوستانه است.
سفیر آمریکا در خارطوم هم اولویت واشنگتن را آتش بس کوتاه مدت دانست.
تشدید تنش میان ارتش پاکستان و عمران خان
ارتش پاکستان در بیانیهای نادر به اظهارات اخیر عمران خان، نخستوزیر سابق این کشور علیه ارتش و نهادهای اطلاعاتی پاسخ داد.
منابع رسانهای از اسلام آباد پایتخت پاکستان خبر دادند که ارتش این کشور سخنان عمران خان، نخستوزیر سابق پاکستان درباره تلاش یکی از مقامهای ارشد نظامی و اطلاعاتی برای ترور او را «بی اساس» خواند و رد کرد.
به گزارش «عرب نیوز پاکستان»، عمران خان رهبر حزب اپوزیسیون «تحریک انصاف پاکستان» بارها اعلام کرده که «شهباز شریف» نخستوزیر، «رعنا ثناالله» وزیر کشور و «فیصل نصیر» رئیس سازمان اطلاعات پاکستان را به دست داشتن در پشت پرده تلاش سال گذشته برای ترور او متهم کردند.
نخستوزیر سابق پاکستان در تجمعات اخیرش در جمع طرفداران خود، بار دیگر نام فیصل نصیر را تکرار کرد و گفت که وی در حال توطئه برای ترور عمران خان است و همچنین در پشت پرده قتل «ارشاد شریف» مجری تلویزیونی طرفدار عمران خان قرار دارد.
ارشاد شریف سال گذشته در حالی که در نایروبی پایتخت کنیا بود، با شلیک گلوله کشته شد. پلیس کنیا درباره قتل این شهروند پاکستانی گفته بود که عامل این حمله، هویت ارشاد شریف را با دیگری اشتباه گرفته بود.
عصر دوشنبه (روز گذشته) ارتش پاکستان با انتشار بیانیه ای، اظهارات عمران خان را رد کرد و سخنان او را «اتهام زنیهای بی اساس و به شدت غیر مسئولانه» خواند.
ارتش پاکستان همچنین نخست وزیر سابق این کشور را تهدید کرد، در صورت ادامه دادن به این «پروپاگاندای» خود، او را به دادگاه خواهد کشاند.
در بیانیه ارتش پاکستان آمده است: «رئیس حزب تحریک انصاف پاکستان اتهامات بسیار غیرمسئولانه و بی اساس را علیه یک افسر ارشد نظامی در حال خدمت بدون هیچ مدرکی مطرح کرده است. این ادعاهای ساختگی و بدخواهانه، بسیار تأسفآور و غیرقابل قبول است.»
ارتش پاکستان تصریح کرد: «این یک الگوی ثابت طی یک سال گذشته بوده که در آن مقامات نظامی و سازمانهای اطلاعاتی با القائات و پروپاگاندا برای پیشبرد اهداف سیاسی هدف قرار میگیرند. ما از این رهبر سیاسی مذکور میخواهیم، به راههای قانونی متوسل شده و از اظهارات نادرست خودداری کند.»
ارتش پاکستان افزود که حق خود را برای «در پیش گرفتن راه قانونی (حقوقی) علیه بیانیههای کاملا نادرست، متقلبانه و پروپاگاندا» محفوظ میداند.
عمران خان در سال ۲۰۲۱ پس از آنکه با رای عدم اعتماد پارلمان پاکستان از نخستوزیری برکنار شد، اعلام کرده بود که «قمر باجوا جاوید» فرمانده وقت ارتش این کشور با شهباز شریف، نخستوزیر کنونی پاکستان و متحدانش همدست شد و وی را از نخست وزیری کنار زد.
اظهارات عمران خان علیه ارتش پاکستان پس از رای عدم اعتماد پارلمان در شرایطی مطرح شد که بعد از انتخابات سال ۲۰۱۸ و روی کار آمدن عمران خان، گمانهزنیهای زیادی درباره نقش داشتن ارتش در به قدرت رسیدن عمران خان مطرح شد، اما هر دوی آنها این گمانهزنی را تکذیب کرده بودند.
روابط عمران خان با ارتش پاکستان در اواخر دوره نخستوزیری او به سردی گرایید و در زمان تعیین گزینه برای ریاست بر سازمان اطلاعاتی این کشور (آی اس آی) علنی شده بود.
عمران خان که ماههای آخر حضور در مقام نخستوزیری را میگذراند، آشکارا علیه گزینه مدنظر فرمانده ارتش پاکستان برای ریاست بر آی اس آی موضع گرفت و از یکی از حامیان خودش برای این مقام حمایت کرد؛ اما فرمانده ارتش در نهایت گزینه خودش را به منصب رساند. شش ماه پس از این اختلافات بین عمران خان و فرمانده ارتش، رای عدم اعتماد پارلمان به نخستوزیر او پایان داد.
کمک ۱۰۰ میلیون دلاری عربستان به سودان
«عبدالله بن عبدالعزیز الربیعه» ناظر کل مرکز امداد و کمکهای بشردوستانه در عربستان از کمک ۱۰۰ میلیون دلاری «سلمان بن عبدالعزیز» و «محمد بن سلمان» به سودان، در چارچوب اقدامات بشر دوستانه و برای کاهش اثرات درد و رنج مردم این کشور خبر داد.
عربستان سعودی و ایالات متحده آمریکا، پیشتر با صدور بیانیهای مشترک، از آغاز مذاکرات مقدماتی بین نمایندگان نیروهای پشتیبانی سریع و ارتش سودان در شهر جده استقبال کردند.
شامگاه جمعه، هیاتهای ارتش سودان و نیروهای پشتیبانی سریع راهی شهر جده در غرب عربستان سعودی شدند تا مذاکرات میان خود را آغاز کنند.
نبردهای مداوم بین ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع از پانزدهم آوریل گذشته، باعث شد تا بسیاری از کشورها اتباع و دیپلماتهای مستقر خود در سودان را از راه های زمینی، دریایی و هوایی از سودان خارج کنند.