کاهش ۴۰ درصدی ازدواج در ایران

رئیس اندیشکده سلامت جمعیت و خانواده گفت: در سال ۲۰۵۰ یک‌ششم جمعیت دنیا بالای ۶۵ سال خواهند داشت و از این سال پنجره جمعیتی به‌ روی ایران بسته خواهد شد.
کد خبر: ۱۱۷۶۸۶۴
|
۰۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۴ 27 May 2023
|
12224 بازدید
|

به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، دکتر خلیل علی‌محمدزاده رئیس اندیشکده سلامت جمعیت و خانواده در کارگاه علمی تخصصی چالش‌های جمعیتی ایران و بررسی راه‌های برون‌رفت از آنها که از سوی گروه معارف اسلامی و دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران برگزار شد، پنجره جمعیتی را فرصتی برای جهش توسعه‌ای عنوان و اظهار کرد: از این موهبت که کشورمان بیش از ۲۰ سال دیگر از آن برخوردار است باید حداکثر بهره‌گیری را داشت. 

کاهش ۴۰ درصدی ازدواج
وی با اشاره به آمار پایین ازدواج و موالید در ایران و تغییر الگوهای سنتی و رواج برخی سبک‌های زندگی ناسالم و غیرایرانی گفت: در ۱۲ سال اخیر ازدواج ۴۰ درصد و در ۷ سال گذشته فرزندآوری ۳۵ درصد کاهش داشته است.

علی‌محمدزاده در ادامه اظهار کرد: در صورت تداوم این روند سرعت سال‌خوردگی باز هم افزایش خواهد یافت و در ۳ دهه آینده، ایران در شمار یکی از پیرترین کشورهای جهان قرار خواهد گرفت.

یک‌ششم جمعیت دنیا بالای ۶۵ سال در سال ۲۰۵۰
وی با ذکر این مطلب که در سال ۲۰۵۰ یک‌ششم جمعیت دنیا بالای ۶۵ سال سن خواهند داشت، افزود: از این سال به بعد ضمن اینکه پنجره جمعیتی به‌روی ایران بسته خواهد شد نرخ جمعیت سالخوردگی ایران نسبت به میانگین جهانی رشد بیشتری خواهد یافت.

وی جامعه سالمند را دارای توانایی‌های کم برای رقابت و پیشرفت خواند و ادامه داد: یکی از دلایل رشد آهسته اقتصاد ژاپن در سال‌های اخیر به کاهش رشد و افزایش سن سالمندان و به‌تبع آن افزایش سن نیروی کار مربوط می‌شود.

این پژوهشگر حوزه سلامت و جمعیت با ذکر این مطلب که بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته برای مقابله با پیری جمعیت و کاهش زاد و ولد، سن بازنشستگی را افزایش داده‌اند، گفت: برابر بررسی‌های انجام‌شده به‌ازای یک درصد افزایش سالمندی در جامعه، ۲.۱۷ درصد GDP کاهش می‌یابد.

این پزشک و استاد دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود ضرورت جذب، حفظ و نگهداری نخبگان را یادآور شد و گفت: آنها منبع بزرگی برای ایده‌ها و باعث نوآوری و شکوفایی کشور هستند و در این ارتباط بایستی مراقبت و مدیریت درستی اعمال شود.

مهم‌ترین چالش‌های جمعیتی ایران
رئیس اندیشکده سلامت جمعیت و خانواده، اهم چالش‌های جمعیتی ایران را تغییرات ساختار سنی جمعیت، سالخوردگی جمعیت، باروری پایین، افزایش مهاجرت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی و تأخیر و ناپایداری ازدواج‌ها عنوان کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به تأثیر پیشرفت بهداشتی در اقتصاد پرداخت و گفت: جمعیت سالم از یک طرف جمعیتی مولد است؛ هم از لحاظ حضور در محل کار و هم سطوح دانش و مهارت و از طرف دیگر جمعیت سالم یعنی متوسط عمر بیشتر، کاهش اولویت‌های فوری و افزایش پس‌اندازها و سرمایه‌گذاری و به‌عبارتی جمعیت سالم و مولد محور مهم در پیشرفت کشورهاست.

تأثیر بهداشت در ساختار و ترکیب سنی جمعیت
وی تأثیر بهداشت در ساختار و ترکیب سنی جمعیت را پیچیده عنوان و بیان کرد: بهداشت خوب زندگی را طولانی می‌کند و در صورتی که این افزایش مربوط به سال‌های اشتغال و تولید باشد، تأثیرات اقتصادی مثبتی خواهد داشت، ازاین‌رو توجه به سلامت جوانان، زنان و میانسالان مسئله‌ای جدی و مهم است.

علی محمدزاده تأمین، توزیع و گسترش کالاهای تداوم‌بخش زندگی را حائز اهمیت خواند و گفت: همه مردم نیازهای اساسی معینی دارند که زندگی بدون آنها دشوار است. این نیازهای تداوم بخش زندگی شامل غذا، مسکن، سلامتی و امنیت است که وقتی یکی از آنها وجود نداشته باشد یا عرضه آن کم باشد، مانعی در پیشرفت و سرعت سایر امور و کاهش کیفیت و رضایت از روزهای زندگی است.

چالش‌های حوزه سلامت باروری
وی برخی چالش‌های حوزه سلامت باروری را نیز یادآور شد و گفت: افزایش نرخ سزارین که حدود ۵۶ درصد زایمان‌ها را شامل می‌شود و ایران از این حیث در رتبه بالای دنیا قرار دارد، سقط‌جنین‌های خودخواسته که بیشترین علت سقط جنین در ایران است و میزان بالای ناباروری که بخشی از آنها به‌علت ازدواج‌های دیرهنگام است و عارضه تک‌فرزندی و کم‌فرزندی که در مهارت‌های ارتباطی، رفتاری و هیجانی فرزندان اختلال ایجاد می‌کند از جمله مهمترین این چالش‌هاست که بایستی با فرهنگ‌سازی عمومی و بهداشتی و اجرای برنامه‌های جامع و هدفمند به میزان‌های مطلوب نزدیک شوند.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۱۱
انتشار یافته: ۳۷
ناشناس
|
France
|
۱۵:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
چه بهتر که کمتر ازدواج میکنن....از بدبختی که در انتظارشون هست نجات پیدا میکنن...فقر....اجاره خونه..ارزوی ماشین....شغل....هزار تا ارزو که هیچوقت براورده نمیشه و نهایتش طلاق هست....و بچه ای که قراره بوجود بیاد و سیاه بخت بشه...با این وضعیت درخشان کشور!!!
پاسخ ها
کوروش
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
نگران نباشید قراره مسئولین اقتصادی دوباره کشور را جراحی کنند البته دیگه کار از کار گذشته باید کالبدشکافی کنند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۷
نگران نباش این کشور مال افغانیهاست تا الان ۲۲ میلیون نفرند و مشغول زاد و ولد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
هزینه زندگی زیاد است و انسان عاقل نمی تواند ازدواج کند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
به جای این حرفهای بیهوده برای زنده کردن امید در جامعه برنامه ریزی کنید. اگر مردم به آینده امید داشته باشن این جور مشکلات خودش حل می شود. اما با این ناامیدی روز افزون، هزاران طرح جوان سازی جمعیت و وعده و وعید و تهدید و غیره جواب نمیده که هیچ، تازه همینایی هم که هستن دنبال مهاجرتن یا اگه خودشون نتونن بچه هاشون را نصیحت میکنن که ما سوختیم لاقل شما برید یه کشور نرمال زندگی کنید که هر روز نگران فردایتان نباشید
راه حل دوم که به زحمت نیاز نداره و داره خود به خود انجام میشه افزایش جمعیت از طریق مهاجرت افغانها به کشور است. پس حاکمیت خیلی هم نگران نباشه هر ایرانی که برود یا بمیرد دهها افغانی وارد میشه و انصافا هم که خوب زاد و ولد میکنن.
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
با سلاو و احترام ، اینجانب طرح ایده و پیشنهادی برای اشتغال جوانان و دانشجویان عزیز کشورمان دارم ، تا شغل مناسب و درامد کافی برای یک زندگی نباشد معلوم است که ازدواج و همچنین فرزند آوری در کشور کم می شود. با سپاس
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
فقط همایش میزارن و بودجه میگیرن که چرا جمعیت داره کم میشه
میخواید درست بشه
بودجه همین نهادهای الکی قطع کنید برای جوانان مسکن بسازید بسیار موثر تر از این حرفهای به درد نخوره
کیاراز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
خداروشکر فقط 40 درصده !
د
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
سلام من ببخت الان دوساله برای پسرم نامزده کردم بخدا نمیتونم براشون یه خونه اجاره بکونم برن سر زندگیشون با حقوق بازنشستگی کشوری با۸ تومان چجوری بتونم پسرالان۳۷ سالشه یکی پسر ۳۴ ساله هستن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
درود! برای کاهش 40 درصدی ازدواج در کشور متاسفیم.
اما با نرخ فعلی استفاده از هوش مصنوعی و رباتیک در 30 سال آینده بخش زیادی از کارهای یدی و جسمی به ربات ها منتقل خواهد شد.
ناشناس
|
France
|
۱۷:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
هبچ عاقلی حاضر نیست در این شرایط یک بدبحت به بدبختهای کشور اضافه کند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
یه خبر بد برای اجتماع وقتی طرف ازدواج نکنه می‌ره سراغ فساد چه دخترش و چه پسرش آقایون کلاهتون رو بالاتر بندازید فاجعه اجتماعی بزرگی در راهه نتیجه رفتار غلط در مملکت داری فقیر و غنی رو با هم میبلعه
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟