ایران پاسخ گزارش مدیرکل آژانس را داد+ متن کامل/ نمایندگی ایران: گزارش های آژانس باید براساس اصول بی طرفی و حرفه ای انجام شود/ چرا قطعنامه ای علیه ایران صادر نشد؟

در نشست دوره ای شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی که روز گذشته به کار خود پایان داد، هیچ قطعنامه ای علیه ایران صادر نشد و گزارش مثبت مدیر کل در خصوص پیشرفت توافقات پادمانی و نصب دوربین های نظارتی آژانس در فردو و نطنز، مانع از صدور قطعنامه علیه ایران شد. با این حال، نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد دفتر سازمان ملل متحد نظرات و ملاحظات خود را در مورد گزارش مدیرکل را در یادداشتی منتشر کرد.
کد خبر: ۱۱۷۸۵۳۵
|
۲۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۴ 10 June 2023
|
10835 بازدید
|

ایران پاسخ گزارش مدیرکل آژانس را داد+ متن کامل/ نمایندگی ایران: گزارش های آژانس باید براساس اصول بی طرفی و حرفه ای انجام شود/ چرا قطعنامه ای علیه ایران صادر نشد؟

بین الملل تابناک: در نشست دوره ای شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی که روز گذشته به کار خود پایان داد، هیچ قطعنامه ای علیه ایران صادر نشد و گزارش مثبت مدیر کل در خصوص پیشرفت توافقات پادمانی و نصب دوربین های نظارتی آژانس در فردو و نطنز، مانع از صدور قطعنامه علیه ایران شد. با این حال، نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد دفتر سازمان ملل متحد نظرات و ملاحظات خود را در مورد گزارش مدیرکل را در یادداشتی منتشر کرد.

در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با موضوع ایران برخی کشورهای غربی از جمله تروئیکای اروپایی و آمریکا با صدور بیانیه‌هایی تلاش داشتند برنامه هسته‌ای ایران را زیر سوال ببرند.

با وجود این بیانیه‌ها و نیز تلاش‌های آشکار اسرائیل در سطح بین‌المللی علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران، در نشست شورای حکام قطعنامه‌ای علیه کشورمان صادر نشد و ابراز امیدواری شد با ادامه همکاری ایران و آژانس موضوع ایران از بن‌بست کنونی خارج شود.

محسن نذیری اصل، نماینده کشورمان در وین در واکنش به بیانیه اتحادیه اروپا و آمریکا، گفت: این کشورها، که بسیاری از آنها کشورهای چتر هسته‌ای و یا عضو ناتو هستند، هرگز سعی نکردند اذعان کنند که ایران سابقه‌ای درخشان در الحاق به سازوکارهای مقابله با تسلیحات کشتار جمعی دارد. با این اوصاف، به نظر می رسد که این احزاب به جای ایفای نقش مثبت در پرداختن به مسائل قبلی، از دستور کار سیاسی دیگری پیروی می کنند.

او گفت: یک دستور کار سیاسی کوته بینانه توسط این دسته کشورها دنبال می‌شود تا آژانس را از رسیدگی به موضوع و حل آن بر اساس دلایل فنی باز دارد.

در واقع همکاری و تعامل سازنده ایران با آژانس بین المللی انرژی و گزارش مثبت مدیر کل در خصوص پیشرفت توافقات پادمانی و نصب دوربین های نظارتی آژانس در فردو و نطنز، مانع از صدور قطعنامه علیه ایران شد. 

ایران پاسخ گزارش مدیرکل آژانس را داد

در پی انتشار گزارش مدیر‌کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد دفتر سازمان ملل متحد نظرات و ملاحظات خود را در مورد گزارش مدیرکل به شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره موافقتنامه پادمانی NPT با جمهوری اسلامی ایران (GOV/2023/26, 31 May 2023) اعلام کرد.

الف. نظرات کلی:

جمهوری اسلامی ایران، همانگونه که تاکنون نشان داده، مصمم به پایبندی به تعهدات خود بر اساس موافقتنامه پادمان جامع (INFCIRC/214) می باشد و تمام تلاش خود را به کار گرفته تا آژانس قادر باشد به فعالیت‌های راستی آزمایی خود در ایران که در نظام راستی آزمایی آژانس بی نظیر است، ادامه دهد.

در مورد موضوع اصطلاحاً مرتبط با «سه مکان»، باید تاکید شود که منشأ این موضوع به اطلاعات ساختگی یک طرف ثالث دارای سوء نیت، یعنی رژیم اسرائیل برمی‌گردد که به آژانس ارائه کرده است، که خود حتی از پذیرفتن یک تعهد ذیل اسناد تسلیحات کشتار جمعی، از جمله به ویژه NPT خودداری کرده است و مکرراً بر خلاف قطعنامه‌های متعدد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و سازمان ملل متحد تهدید به حمله به مؤسسات و تاسیسات هسته‌ای ایران که به اهداف صلح آمیز اختصاص دارد، می‌کند.

ب. نظرات در مورد گزارش، سابقه:

۳. بند ۲ گزارش که بیان می‌کند: «آژانس به دنبال توضیحات از ایران ... در سه مکان اظهار نشده است...»، برخلاف بند ۱۸ گزارش است که می‌گوید: «... آژانس در حال حاضر هیچ سؤال دیگری درباره‌ ذرات اورانیوم تهی شد کشف شده در «مریوان» یا در این مکان ندارد و این موضوع دیگر در این مرحله یک موضوع باقیمانده تلقی نمی‌شود. بنابراین، تعداد مکان‌ها دیگر ۳ مورد نیست. این موضوع در مورد بندهای ۴ و ۷ گزارش نیز صادق است.

همانطور که مکرراً توسط جمهوری اسلامی ایران توضیح داده شده است (به عنوان مثال: INFCIRC/996 مورخ 7 ژوئن 2022 و INFCIRC/967 مورخ ۳ دسامبر ۲۰۲۱)، هرگز هیچ مکان اظهار نشده‌ای وجود نداشته است که لازم باشد بر اساس موافقتنامه پادمان جامع اظهار شود. فعالیت های هسته ای ایران تحت پادمان جامع آژانس صلح آمیز باقی مانده است. بنابراین هیچ مبنای حقوقی برای ابراز «نگرانی عمیق» از سوی مدیرکل وجود ندارد.

صرف یافتن ذرات اورانیوم طبیعی در نمونه‌های محیطی در یک مکان نمی ‌تواند به عنوان نشانه‌ای از وجود مقادیری از مواد هسته‌ای در آن مکان تلقی شود.

همانگونه که بارها به آژانس توضیح داده شد، هیچ ماده هسته‌ای اظهار نشده‌ای در ایران وجود ندارد و ادعای آژانس صرفاً بر اساس اطلاعات نادرست و ساختگی ارائه شده توسط رژیم نامشروع اسرائیل با پیشینه‌ای طولانی مدت از رشته دروغ‌های زنجیره‌ای است.

در پرتو همکاری بیشتر با آژانس، ایران تمام تلاش های خود را برای کشف منشأ چنین ذراتی به اوج رسانده است. ایران فرضیات خود درباره دلایل احتمالی وجود ذرات اورانیوم را توضیح داده است. با توجه به این واقعیت که ایران هنوز نتوانسته هیچ دلیل فنی برای وجود ذرات اورانیومی بیابد، منطقی است که احتمال داده شود عناصر خارجی، مانند خرابکاری و اقدامات  خصمانه، در این آلودگی دخیل بوده باشند.

۴. در بند ۳ این گزارش و پاورقی مربوطه آمده است: «... تا زمانی که ایران توضیحات فنی معتبری برای وجود ذرات اورانیومی فوق‌الذکر در سه مکان اظهار نشده در ایران ارائه نکرده و آژانس را از مکان (های) فعلی مواد هسته‌ای و/یا تجهیزات آلوده مطلع نکند، آژانس قادر نخواهد بود صحیح و کامل بودن اظهاریه های ایران ذیل موافقتنامه پادمانی را تأیید کند.» لازم به ذکر است که:

صرف وجود ذرات اورانیومی کم در مکان‌های مورد ادعا نمی‌تواند به عنوان وجود مواد هسته‌ای یا تجهیزات آلوده تلقی شود. لازم به ذکر است که آژانس هیچ مدرک پشتیبان معتبری برای ادعای خود به ایران ارائه نکرده است.

همانطوری که توسط جمهوری اسلامی ایران در موارد متعددی توضیح داده شده است، هرگز هیچ مکان اظهار نشده‌ای وجود نداشته است که نیاز باشد طبق CSA اظهار شود. علاوه بر این، بر اساس تحقیقات گسترده ما در مورد سابقه فعالیت‌های انجام شده در دو مکان باقیمانده مکان باقی مانده هنوز پیدا نشده است. هیچ گونه فعالیت هسته‌ای یا  انبار در این مکان وجود نداشته است. بنابراین، تاکنون هیچ توضیح فنی در مورد منشأ این ذرات گزارش شده یافت نشده است، با این حال، احتمال وجود چنین ذراتی به دلیل اقدامات خرابکارانه را نمی‌توان منتفی دانست.

۵. ادعای آژانس در پاورقی ۷ مبنی بر اینکه «... برخی از کانتینرهای ذخیره شده در تورقوزآباد از محل برچیده شدند، برخی دیگر در سال ۲۰۱۸ دست نخورده از تورقوزآباد خارج و به مکان نامعلومی منتقل شدند...» مبتنی بر شواهد و اطلاعات معتبر نیست. تورقوزآباد در واقع یک مکان صنعتی است که شامل انواع انبارها برای نگهداری مواد شوینده، مواد شیمیایی، مواد غذایی، پارچه و منسوجات، لاستیک و قطعات خودرو، لوله و اتصالات و برخی ضایعات صنعتی است. جابجایی کانتینرها به داخل و خارج از چنین ناحیه‌ای یک فعالیت معمولی می‌باشد. بنابراین نمی توان ادعای برچیدن کانتینرها را دلیلی برای اثبات چنین ادعایی دانست. علیرغم فقدان اسناد محکم و معتبر، ایران به صورت داوطلبانه دسترسی تکمیلی به مکان‌ها را به آژانس اعطا کرد. این به وضوح نشان دهنده تمایل ایران برای رسیدگی به هرگونه ابهام احتمالی همراه با شفافیت کامل است.۶. در مورد بند ۷ گزارش که می گوید: «... این افزایش دانش در مورد فعالیت های مرتبط هسته ای ایران و حل و فصل موضوعات  باقیمانده پادمانی برای آژانس ضروری استتا بتواند تضمین های معتبری از ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای ایران ارائه کند.» لازم به ذکر است که:

فعالیت‌های هسته‌ای مرتبط ایران، مانند تولید و موجودی سانتریفیوژها، روتورها و بیلوزها (دمنده)، آب سنگین و کنسانتره سنگ معدن اورانیوم (UOC)، کاملاً خارج از گستره موافقتنامه پادمان جامع (CSA) می‌باشد و هر اقدامی در این زمینه داوطلبانه و مرتبط با تعهدات ذیل برجام است.

طبق CSA، هیچ ارتباطی بین تضمین ماهیت صلح آمیز برنامه هسته‌ای ایران و افزایش دانش فعالیت های مرتبط هسته ای ایران وجود ندارد. بنابراین، بیانیه آژانس در مورد «افزایش دانش فعالیت‌های مرتبط هسته‌ای ایران... برای ارائه تضمین‌های معتبر از ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران» مبنای حقوقی ندارد و قابل قبول نیست.

ج. نظرات در مورد گزارش، اجرای بیانیه مشترک ۴ مارس ۲۰۲۳۷. آژانس در بند ۱۲ گزارش بیان داشته است: «...آژانس بر اساس اظهار ایران، در مؤسسه تبدیل اورانیوم (UCF) انحلال ۳۰۲.۷ کیلوگرم اورانیوم طبیعی به شکل پسمان جامد و اقلام اورانیوم فلزی که از آزمایشگاه چند منظوره جابر ابن حیان (JHL) منتقل شدند را راستی آزمایی کرد. آژانس  ناهمخوانی را در میزان مواد هسته‌ای که راستی‌آزمایی کرده بود در مقایسه با مقدار اظهار شده توسط ایران شناسایی کرد که نیاز است حل و فصل شود.» لازم به ذکر است که:

اورانیوم فلزی دریافتی در مؤسسه تبدیل اورانیوم (UCF) از آزمایشگاه چند منظوره جابر ابن حیان JHL به طور مکرر توسط بهره‌بردار به آژانس گزارش شده و از سال ۲۰۰۳ توسط آژانس راستی‌آزمایی شده است، که بیانیه‌های (a)90 و (b)90 در این خصوص متعاقباً توسط آژانس ارائه شده است که در آن رضایت خود را اعلام کرده است. علاوه بر این، این مواد از سال ۲۰۰۳ در حالی که در مؤسسه آزمایشگاه چند منظوره جابر ابن حیان (JHL) نگهداری می‌شد و در حین انتقال به موسسه تبدیل اورانیوم (UCF) همچنان مهر و موم شده بود، تحت اقدامات نظارتی و کنترلی (C/S) مستمر آژانس بوده است. علاوه بر این، هیچ فعالیتی روی این مواد انجام نشده است که وضعیت آن را تغییر دهد.

اگرچه انتقال، انحلال و فرآوری مواد مورد نظر با حضور بازرسان آژانس انجام شده است، و داده های حجم و چگالی مواد محلول را گرفته اند، اما بازرسان پس از اتمام فعالیت ها، آنها شبه‌ای را در مورد اندازه گیری با استفاده از روشی غیردقیق و غیر متعارف که در رویکرد پادمانی این موسسه بیان نشده است را همراه با یک محاسبه معکوس بر اساس ایزوتوپ های U-236 برای تخمین مواد محلول، مطرح کردند. از آنجایی که مبنای این اندازه‌گیری دقیق نبوده (تفاوت زیادی بین اندازه‌گیری‌ها در سال‌های ۲۰۰۳ و ۲۰۲۲ وجود دارد) و با خطاهای بالایی همراه است، این روش محاسبه معکوس به‌جای اندازه‌گیری مستقیم که در حضور بازرسان آژانس انجام شده است، مورد قبول بهره‌بردار قرار نگرفته است.

بنابراین، اظهاریه بهره‌بردار در مارس ۲۰۲۲، برای محتوای اورانیوم در چهار دسته UNH قبل از رقیق‌سازی آنها (مجموع 109.847کیلوگرم U) که در همان زمان توسط بازرسان آژانس راستی آزمایی شد، به عنوان مبنای گزارش حسابرسی مؤسسه تبدیل اورانیوم (UCF) در نظر گرفته شده است و نیازی به هیچ گونه اصلاحی در سوابق و گزارش‌های حسابرسی مواد هسته‌ای نیست.

۸. درباره «مریوان/آباده» و ادعاهای مربوط به آزمایش‌های انفجاری با سپر حفاظتی به منظور آماده‌سازی برای استفاده از آشکارسازهای نوترونی، ایران موضع خود را همانطور که در یادداشت توجیهی ۸ مارس ۲۰۲۳ ذکر شده حفظ کرده و نتیجه‌گیری مدیرکل را که «آژانس در حال حاضر هیچ سوال دیگری در مورد ذرات اورانیوم تهی شده کشف شده در «مریوان» یا در این مکان ندارد مورد توجه قرار می‌دهد و این موضوع در این مرحله دیگر باقیمانده نیست. ضمناً باید تاکید کرد که سایر ادعاها که موضوعات پادمانی نیستند، پذیرفتنی نیست و کاملاً رد می شود. در این خصوص باید به توضیح زیر اشاره کرد:

آژانس به اطلاعات  مرتبط پادمانی موجود در ارتباط با «مریوان/آباده» به عنوان اسناد پشتیبان درباره این مکان اشاره کرده است که تنها به دو تصویر غیرمعتبر از یک مکان ناشناخته اشاره دارد که نمی‌توان به عنوان مدرک به آنها ارجاع داد، زیرا به راحتی قابل تولید، جعل و آماده سازی است.

مجددا یادآوری می‌شود که سپرهای حفاظتی برای استفاده از آشکارسازهای نوترونی اساساً هیچ گونه زمینه پادمانی ندارد (براساس ماده 2.8 و 69 CSA) و سؤالات آژانس مبتنی بر اطلاعات معتبر مرتبط با هدف پادمانی برای درخواست دسترسی خود به این مکان نمی‌باشد. جمهوری اسلامی ایران بر مبنای حسن نیت به طور داوطلبانه اجازه دسترسی به آژانس را داده و توضیحاتی در مورد تاریخچه کامل، استفاده و حتی کاربرد پناهگاه‌ها ارائه کرد که به معنای پذیرش آن به عنوان یک موضوع پادمانی نیست.

علیرغم این همکاری گسترده، آژانس اطلاعات دریافتی از ایران را صرفاً با استناد به برخی اسناد غیرمعتبر و ساختگی مغایر دانسته است و سپس بر اساس مفروضات خود به نتیجه گیری نادرست و نامعتبر دست یافته است.

ادعای آژانس مبنی بر اینکه «ایران آزمایش‌های انفجاری با سپر حفاظتی در آماده‌سازی برای استفاده از آشکارسازهای نوترونی و مواد هسته‌ای انجام داده است» یک اتهام بی‌اساس و بدون هیچ مدرک تأیید کننده معتبری است. این نتیجه گیری کاملا نادرست، غیرواقعی و مغرضانه است. علاوه بر این، با کمال تعجب و بدون ارائه هیچ مدرک معتبری، گزارش آژانس (GOV/2022/26 بند 13) در آنجا که گفته شده "... ممکن است برنامه ریزی شده باشد تا از مواد هسته ای ... برای آزمایش  انفجاری متعارف در فضای باز استفاده کند..." به "... برنامه ریزی برای استفاده و ذخیره سازی مواد هسته ای در ... برای آزمایش انفجاری" تغییر کرده است (در گزارش آژانس (GOV/2023/9، بند 4). و در نهایت به "آزمایشات انفجاری با سپر حفاظتی در آماده سازی برای استفاده از آشکارسازهای نوترونی و مواد هسته ای" تغییر یافته است. این تناقض در گزارش مدیرکل آژانس نشان می دهد که این ادعا مبنای فنی ندارد و قابل قبول نیست.

۹. گزارش آژانس در بند ۲۳ بیان می‌کند: «... به عنوان بخشی از این فرآیند، آژانس انتظار دارد که قادر باشد بدون تأخیر بیشتر به داده‌های ضبط‌ شده و همچنین شکاف‌ها در این داده‌های ضبط شده دسترسی  داشته باشد». لازم به ذکر است که:

به ‌عنوان یک اصل، اجرای فعالیت‌های راستی‌آزمایی و نظارتی بیشتر در کارگاه‌های اصفهان که در آن لوله‌های روتور سانتریفیوژ و بیلوزها تولید می‌شود، کاملاً به ‌صورت داوطلبانه در چارچوب برجام قرار دارند و خارج از تعهدات مندرج در موافقتنامه پادمان جامع (CSA) است.

علاوه بر این، ایران در واکنش به خروج غیرقانونی یکجانبه و همچنین نقض صریح برجام توسط آمریکا، کلیه اقدامات شفاف‌ساز  وفق برجام را مطابق با قانون «اقدام راهبردی برای رفع تحریم‌ها و حفظ منافع ملت ایران» مصوب مجلس شورای اسلامی متوقف کرد.با توجه به حقایق فوق الذکر، درخواست آژانس برای دسترسی به داده‌های ضبط شده توسط دوربین ها در بازه بین فوریه ۲۰۲۱ تا ژوئن ۲۰۲۲ و همچنین داده های ثبت شده از ۲ تا ۳ مه ۲۰۲۳ در حال حاضر مشمول بیانیه مشترک نمی‌شود.

د. نظرات در مورد گزارش، کد اصلاح شده ۳.۱:

۱۰. در خصوص اجرای کد اصلاحی ۳.۱ از ترتیبات فرعی، یادآوری می شود که پذیرش اجرای کد اصلاحی ۳.۱، از جمله اقدامات شفاف‌ساز و اعتمادسازی بود که در بند ۶۵ برجام منعکس شده است. به دنبال خروج آمریکا از برجام و قصور اتحادیه اروپا/E3 در اجرای تعهدات خود در چارچوب برجام، ایران در واکنش به آن، همه اقدامات شفاف‌ساز فراتر از موافقتنامه پادمان جامع خود را متوقف کرد. بر این اساس، اجرای کد اصلاحی ۳.۱ به حالت تعلیق درآمد. بنابراین، ارجاع آژانس به ماده ۳۹ موافقتنامه پادمان جامع (CSA) مبنای حقوقی ندارد.

ز. نظرات در مورد گزارش، خلاصه:۱۱. گزارش آژانس در بند ۲۸ بیان می‌کند که «موضوعات پادمانی باقی‌مانده برآمده از تعهدات ایران ذیل موافقتنامه پادمان جامع بین ایران و آژانس است و باید حل و فصل شود تا آژانس در موقعیتی باشد که بتواند تضمین دهد که برنامه هسته‌ای ایران منحصراً صلح آمیز است». لازم به ذکر است که:

از آنجایی که آژانس اسناد معتبری را در رابطه با ادعای خود در مورد «مواد هسته‌ای و فعالیت‌های مرتبط هسته‌ای اظهار نشده» به ایران ارائه نکرده است، ایران خود را ملزم به در نظر گرفتن اسناد غیر معتبر و ساختگی به عنوان مبنای CSA برای پاسخ به درخواست های آژانس نکرد. با این حال، ایران داوطلبانه اجازه دسترسی داد و اطلاعات و توضیحاتی را در مورد این مکان‌ها به آژانس ارائه کرد.

مایه تاسف است که آژانس تمام اسناد ساختگی و اطلاعات جعلی ارائه شده توسط رژیم اسرائیل را معتبر می‌داند و به این نتیجه رسیده است که «... باید حل شود تا آژانس در موقعیتی باشد که تضمین دهد برنامه هسته ای ایران منحصراً صلح آمیز است». چنین بیانیه‌ای بی طرفی آژانس را تضعیف می‌کند و دور از رویکرد حرفه‌ای است که آژانس باید اتخاذ کند.

و. نتیجه گیری:

 ۱. جمهوری اسلامی ایران تاکنون همکاری کامل خود را در چارچوب موافقتنامه پادمان جامع (CSA) به آژانس ارائه کرده است. باید مجددا تاکید شود که تمامی مواد و فعالیت های هسته‌ای ایران به طور کامل اظهار و توسط آژانس راستی آزمایی شده است.

 ۲. جمهوری اسلامی ایران قویاً انتظار دارد که آژانس گزارش خود را در مورد فعالیت‌های راستی آزمایی در ایران بر اساس اصول بی طرفی، حرفه‌ای و واقعیت انجام دهد.

 ۳. آژانس نباید احتمال دخالت دشمنان سرسخت ایران در ارائه اطلاعات نادرست و ساختگی و ارتکاب اقدامات خرابکارانه مختلف را نادیده بگیرد.

۴. فعالیت‌های راستی‌آزمایی مرتبط با برجام مانند تولید و موجودی سانتریفیوژها، لوله‌ها روتور سانتریفیوژ و بیلوزها، آب سنگین و کنسانتره سنگ اورانیوم (UOC) ذیل دامنه موافقتنامه پادمان جامع (CSA) نیستند. بنابراین، ارتباط دادن تضمین‌ها درباره ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران و حل و فصل موضوعات ادعایی به چنین اطلاعاتی، بی‌اساس و غیرقابل قبول است.

 ۵. در حالی که تمامی مواد و فعالیت‌های هسته‌ای ایران تحت نظارت و راستی‌آزمایی دقیق آژانس همراه با اقدامات شفاف‌سازی داوطلبانه و همکاری ایران بوده است، زیر سؤال بردن ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران هیچ توجیهی ندارد.

۶. جمهوری اسلامی ایران بار دیگر تاکید می‌کند که سطح گسترده کنونی همکاری‌هایش با آژانس به سادگی به دست نیامده است که به خواهد به همین سادگی و به دلیل منافع کوته بینانه سیاسی کمرنگ شود. بر این اساس، همه از جمله آژانس و کشورهای عضو این مسؤولیت را دارند که خرد لازم را در پرداختن به چنین موضوعاتی به شیوه‌ای مجدانه نشان دهند تا از مخدوش شدن تصویر بزرگتر در مورد همکاری بین ایران و آژانس جلوگیری شود.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۴۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۰
داستان های تکراری آژانس و انرژی هسته ای و تحریم و ....... و زندگی و غمر مردمی که هرگز تکرار نخواهد شد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۰
لعنت به بانیان تحریم در داخل و خارج
ناشناس
| Canada |
۱۳:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۰
هیچ طرح خیالی وجود ندارد. امریکا و اروپا چه نیازی دارند به دولت سریع و انقلابی امتیاز بدهند. این دولتیها هستند که با جوسازی دنبال خنک کردن تابستان داغ روسیه و ایران هستند. حالا میگن با شایعه سازی و جو سازی و دادن حق الزحمه به چند نشریه پولکی خارجی هو بیاندازیم که بایدن فله ای دارد امتیاز می دهد تا از تابستان داغ عبور کنیم. البته نه برای امریکا و نه اسراییل بهتر از این نمی شود. هم اقتصاد ایران را به .... کشیدند و هم نگرانی از این های و هو ها ندارند. می دانند دولتی که در تامین دان مرغ مونده نگرانی ندارد و تازه می تونن تا دنیا بنیاده امتیاز بگیرند. غیر ممکن هست از این بهتر براشون بشود. پس ما راضی و اونها راضی میمونه ملت ایران و روسیه و کره شمالی و ونزویلا و کوبا ناراضی!
نعمت
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۰
در شرایطی که همه مسایل و امور کشور و موارد و مولفه هایی که بیانگر شاخص ها و تاثیر گذاری روند و فرایند امور و کارهای سازمانها و مراکز خدماتی و فرهنگی دخیل در امر خطیری به این وسعت و عظمت و شکوهمندی خلق شده و زیبایی ها و جاذبه ها و دافعه ها همگی به نوعی از انواع و به نهوی از انها
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۰
مذاکره کنیم غربگداها میگن سازش کردید باج دادید مذاکره نکنیم میگن تنها راه نجات مذاکره با دنیاست بریم سمت مبارزه میگن نه به جنگ طلبی نریم سمت جنگ میگن گنده فلان منطقه نمیخواد پاسخ بده؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۰
ما خسارت عمر از دست رفته امون رو از دوستان میخواهیم و اینکه نمیخوایم دیگه سرنوشتمون دست اصلاح طلب و اصول گرا و سایر وابستگان باشه ،
با یه خدحافظی خوشحالمون کنن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۰
آقایان چه جشنی بپا کردند هم موشک رو نمایی می کنیم هم توافق می کنیم حالا می گویند توافقی در کار نیست بالاخره پشت گوش یکی مخملیه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۰
نه اصلاح طلب نه اصولگرا
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۱:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۰
خوب که چی؟ وضع ما بهتر شده؟ تورم پایین اومده؟ یه لقمه نون از گلومون پایین میره؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۰
همین یه که یه بسته اینترنت خریدی اومدی اینجا نظر میذاری ینی بیشتر از یه لقمه نون از گلوت پایین میره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۰
همه زشتی ها در یک صندوق گذارده شده و کلید آن دروغ است
این کلام پدر امام زمان(ع) است
چنین کلام گوهرباری را باید مجلس و قوه مجریه و قضائیه به عنوان یک قانون بلافصل بپذیرد و مردم مطالبه گر آن باشند
در ۲۵۰۰ سال پیش بزرگترین پادشاهی جهان دروغ را عامل بدبختی کشور دانسته است
در کشور های پیشرفته به دروغ به عنوان بدترین جرم نگاه می شود
اگر همین موضوع در راس مجلس قرار گیرد و به هیچ دیگری توجه نشود کشور از بدی نجات خواهد یافت
چون وقتی مجلس و شورای نگهبان به دروغ حساس باشند کسی نمی تواند وعده های دروغ بدهد نمی تواند آمارهای دروغین ارائه دهد نمی تواند هر حرفی را پشت تریبون بگوید چون با دادگاهی مواجه خواهد شد که برای دروغ جرم سنگین و مجازات سنگین وضع کرده که حداقل آن از دست دادن پست مسئولیت و تریبون است

متاسفانه ما شاهد دورهم هوایی هستیم که دوطرفه دعوا براحتی دروغ می گویند و همچنان در منصب خود باقی و حتی ارتقا منصب می گیرند
جامعه ای که بر پایه دروغ استوار است آینده روشنی ندارد
ناشناس
|
Canada
|
۱۲:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۰
من هنوز موندم ابنها که خودشان کلی سلاح هسته ای دارند با جه منطق و با چه رویی میگویند دیگر کشور ها حق داشتن سلاح هسته ای ندارند، رطب خورده کی تواند منع رطب کند.
اگر چیزی بد این برای همه بد است و آنها هم که دارند بایستی کلیه سلاح های خود را کنار بگذارند و با مدیریت آنها را در اختیار سازمان ملل قرار بدهند برای احتمال دفاع در مافبل حمله فرا زمینی ها.در آینده برای نسل های بشری.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۰
نمی خواهد بمانی فکر کن می فهمی آنها نمی گویند فلان کشور باید از صفحه روزگار حذف شود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۰
اسرائیل 200 کلاهک اتمی دارد ولی هنوز ایران را با آن تهدید نکرده ولی ما هنوز نساخته روی کوچکترین موشکمان نابودی آنها را خواستیم .آنها تهدیدهای هیتلر را جدی نگرفتند ولی برایشان تجربه شد امیدوارم بفهمی
سعید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۰
متاسفانه اسم ایشون یادم نیست ولی در اینترنت مصاحبه شخص مقلب به میدونی چرا رو سرچ و گوش کنید. به جواب تمام سوالهای خود خواهید رسید
اینکه چرا کل دنیا دشمن ماست
اینکه چرا نمیخوان پیشرفت کنیم
به هر حال کم نیست
ما تنها کشوری هستیم که پراید و 405 و 206 تولید میکنیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۰
خود اسراییل شعار از نیل تا فرات نمیداده؟
اشکالت اینه که رژیم جعلی رو کشور میدونی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۰
آژانس قطعنامه بر علیه ایران داد
توافق انجام نشد
بدرک که انجام نشد به اسفل السافلین که انجام نشد می خواهم صد سال سیاه انجام نشود
ول کنید مردم زندگی خودشان را بکنند
چهل سال ما در تحریم بودیم و همینی که قبلاً بوده الان هم است
با تورم بزرگ شدیم و با تورم هم خواهیم مرد مگه سفره ما خالی شد
مگه چند سال می خواهیم عمر کنیم
بگزار با همین امکانات کم زندگی کنیم وقتی اوضاع همینجوری است و درست نمی شود بگزار با این امکانات کم زندگی کنیم اما خوش و بی خبر از مشکلات زندگی کنیم
فوقش نان خالی می خوردیم اما با روان و اعصاب آرام
بس کنید حالمان بهم خورد از هر چی برجام و آژانس هسته ای
گور پدر همشون
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۰
خدایی تو از مردم عادی هستی یا از آنهایی هستی که با تحریم برایت کیسه دوختی خدا حق خودش را می بخشد اما حق ناس راهرگز
غلامعلی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۰
عده‌ای به بهانه تحریم خون مردم ایران را توی شیشه کردند در حقیقت تحریم بهانه و مجوزی هست برای چپاول مردم و هرکار و عملی را انجام می دهند که تحریم ها لغو نشود و اگر الان هم وانمود می کنند که خواستار لغو تحریم هستند برای این است که خود را همراه مردم ایران نشان بدهند این ها همان هایی هستند که می گفتند تحریم نعمت است
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۰
این همه که گفتی یعنی چچچه؟
از تحربم بگو
از گرانی بگو
از نرخ بیکاری بگو
از خودکشی بگو
از طلاق بگو
از بیکاری بگو
از گرانی سر به فلک کشیده بگو
از پراید بگو
از جاده های خراب بگو
از افت تحصیلی بگو
از بهداشت روح و روان مردم بگو
از تولید بگو
د بگو خوب چرا ساکتی
اونایی که نوشتی فنی و تخصصی بودن به درد نویسندش میخوره نه من.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۰
خود کرده را تدبیر نیست
وقتی شعار اصلی یه کاندیدا میشه برگزاری کنسرت و ورود زنان به ورزشگاه و پخش آواز شجریان و رفع حصر و یه همین چیزهایی و احساساتی میشید بهش رای میدید حالا کیفش رو هم بکنید
وقتی یه دوره میگه تحول صد روزه ایجاد میکنم و دوره دوم کلا منکر میشه بازم بهش رای میدید تا گند بزنه به اقتصاد این میشه خود کرده
نوش جان همه مون
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۰
این دردی از هزاران درد بی درمان مردم را دوا نمی کند فقط مردم را عصبانی تر می کند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۰
قوه مجریه با رای مستقیم مردم روی کار آمده و بیش از سی سال از چهل سال دست یک جناح بوده که با ماسک های مختلف سکان مملکت را بدست گرفته اند
باز هم الان دارند با یک ماسک جدید برنامه ریزی میکنن اسم شان هرچه باشد گروه اشرافی گرا و مرفه بی درد هستند
باز هم اینها مردم را گول میزنن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۰
چرا قطعنامه ای علیه ایران صادر نشد؟ آیا این سوال شما جای تعجب ندارد !!!!!!! اگر قطعنامه ای بر علیه ایران صادر می شد جای سوال داشت که چرا بر علیه ایران قطعنامه صادر شده است؟؟؟؟
ایران جزء ان پی تی است و بارها عنوان داشته که استفاده اتمی از انرژی هسته ای در دکترین دفاعی ایران جایی ندارد ولی استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای را که در راستای خدمت به بشریت است از قبیل تولید انواع مختلف رادیو داروها و استفاده از انرژی پاک هسته ای برای تولید برق و ... به جای سوخت های فسیلی را حق مسلم خود می داند و به تمام قوانین آژانس پایبند بوده و علارغم خروج یکجانبه آمریکا از برجام (قراردادی که لغو تحریم ها را در برابر بازرسی بازرسان از سایت های هسته ای قرار داده بوده) ایران برای نشان دادن حسن نیت اش در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای همچنان به تعهدات خود پایبند مانده، به طوری که طی ۱۶ گزارش بازرسان سازمان بین المللی انرژی اتمی بارها بر صلح آمیز بودن اقدامات هسته ای ایران تاکید شده و دیروز هم همچون گذشته گروسی رئیس سازمان بین المللی انرژی اتمی اقدامات ایران را صلح آمیز و در راستای ان پی تی گزارش کرد و حال نوبت کسانی (آمریکا + اتحادیه اروپا) است که حسن نیت خود را به دنیا نشان دهند و حرف های عوام فریبانه ای را که تاکنون داشته اند کنار بگذارند و به تعهدات خود ذیل برجام جامه عمل بپوشانند، تحریم های ظالمانه برجامی و پسابرجامی را لغو کرده، دیپلماسی فریبکارانه را که سبب یک طرفه شدن و به بن بست خوردن جاده دیپلماسی می شود، کنار گذاشته و روی به مذاکرات منطقی که اساس دیپلماسی و به نتیجه رسیدن مذاکرات است روی آورند.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟