بین الملل تابناک: کشف اسناد محرمانه آمریکا در توالت و حمام ترامپ، گفتوگوی وزیر خارجه عراق با همتایان آمریکایی و عمانی درباره ایران، برگزاری نخستین رزمایش دریایی هند، امارات و فرانسه، کشته شدن سرکرده ارشد کُرد در سوریه با حمله پهپادی ترکیه و هشدار آمریکا به پکن درباره برگزاری رزمایشهای نظامی، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
کشف اسناد محرمانه آمریکا در توالت و حمام ترامپ
بر اساس اسنادی که روز جمعه(۱۹ خرداد) منتشر شد، دونالد ترامپ اسناد طبقهبندیشده ایالات متحده را در اتاق خواب، توالت، حمام، انباری، سالن رقص و دفتر کار خود در عمارت مارالاگو در فلوریدا نگهداری میکرد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، یک دادگاه فدرال اقدام به انتشار کیفرخواست علیه دونالد ترامپ، رییسجمهوری سابق آمریکا را با ۳۷ فقره اتهام در ارتباط با سوءاستفاده از اسناد طبقهبندی شده کرد؛ از جمله ۳۱ مورد نگهداری عمدی اطلاعات مربوط به دفاع ملی آمریکا.
در این کیفرخواست آمده است: در آوریل ۲۰۲۱، برخی از جعبههای نگهداری شده توسط ترامپ از مرکز تجاری به توالت و حمام در اتاق دریاچه در باشگاه مارالاگو منتقل شدند.
بر اساس این کیفرخواست، جعبهها در نهایت به انبار منتقل شدند، جایی که در زمان جستوجو توسط مقامات مربوطه، بیش از ۸۰ جعبه در آن پیدا شد.
در این کیفرخواست آمده است که ترامپ در محل اقامت خود در مارالاگو ۱۷ سند با برچسب فوق سری، ۵۴ سند با عنوان سری و ۳ سند با برچسب محرمانه نگاه داشته بود.
در کیفرخواست آمده است که اسناد موجود در جعبهها شامل اطلاعاتی درباره قابلیتهای دفاعی و تسلیحاتی ایالات متحده و دیگر کشورها، برنامههای هستهای آمریکا، آسیبپذیریهای احتمالی ایالات متحده و متحدانش در برابر حمله نظامی و طرحهایی برای تلافی احتمالی در پاسخ به یک حمله خارجی بوده و افشای غیرمجاز این اسناد ممکن است امنیت ملی، روابط خارجی و روشهای جمعآوری اطلاعات ایالات متحده را به خطر بیندازد.
بر اساس این کیفرخواست، چندین مورد از اتهامات ترامپ شامل ۲۰ سال زندان است.
ترامپ قرار است روز سهشنبه برای رسیدگی در دادگاه فدرال در میامی حاضر شود. او اتهامات مربوط به سوء رفتار را رد و از وزارت دادگستری آمریکا انتقاد کرده است که درباره مدیریت نادرست ادعایی جو بایدن در مورد اطلاعات حساس، با همین شدت و دقت تحقیق نمیکند.
گفتگوی وزیر خارجه عراق با همتایان آمریکایی و عمانی درباره ایران
سخنگوی وزارت امور خارجه عراق از گفتگوی نتیجهبخش وزیر امور خارجه این کشور با همتایان آمریکایی و عمانی درباره ایران خبر داد.
«احمد الصحاف» روز شنبه طی سخنانی گفت که «فواد حسین» وزیر امور خارجه عراق نتایج پیشرفتهای را در رابطه با مبادلات مالی بین عراق و ایران کسب کرده است.
وی در این خصوص گفت: وزیر امور خارجه عراق در جریان کنفرانس بین المللی مبارزه با تروریسم که در ریاض برگزار شد، گفتگوی هدفمندی را با همتای آمریکایی خود انجام داد که منجر به ترتیبات اساسی در خصوص بدهیهای مالی بین عراق و ایران شد.
این مقام ارشد عراقی تصریح کرد که فواد حسین به همین منظور با «بدر البوسعیدی» همتای عمانی خود نیز هماهنگی و گفتگوهای مستمری را در سطح عالی انجام داد.
برگزاری نخستین رزمایش دریایی هند، امارات و فرانسه
وزارت دفاع هند اعلام کرد، ارتش این کشور به همراه نیروهای ارتش فرانسه و امارات متحده عربی اولین رزمایش دریایی سه جانبه خود را در منطقه خلیج عمان برگزار کردند.
وزارت دفاع هند در بیانیه خود اعلام کرد این رزمایش سهجانبه در تاریخ هفتم و هشتم ژوئن (17 و 18 خرداد) برگزار شد.
این وزارتخانه نوشت، با برگزاری این رزمایش «نقطه عطفی دیگر در تاریخ رقم خورده است.»
وزارت دفاع هند اعلام کرد، در جریان اجرای این رزمایش «مجموعهای از عملیاتهای دریایی نظیر جنگ در سطح آب با بهکارگیری آتش تاکتیکی و مانورهای جایگزینی نیروها در دریا توسط واحدهای شرکتکننده به اجرا درآمد.»
در ادامه این بیانیه نوشته شد: «این رزمایش باعث تقویت ارتباطات بین واحدهای نیروهای دریایی و تقویت قابلیت عملیات مشترک با هدف مقابله با تهدیدات سنتی و غیرسنتی در محیط دریایی و تضمین امنیت تجارت و آزادی دریانوردی در آبهای دریاهای آزاد در این منطقه شد.»
نیروی دریایی هند اعلام کرد، ناو جنگی هندی «تارکاش» به همراه ناو جنگی فرانسوی «سورکوف» که حامل هلیکوپتر هستند، جنگندههای «رافال» فرانسه و هواپیماهای گشت دریایی نیروی دریایی امارات متحده عربی در این رزمایش شرکت کردند.
کشته شدن سرکرده ارشد کُرد در سوریه با حمله پهپادی ترکیه
در ادامه حضور غیر قانونی نظامیان ترکیه در سوریه، این نیروها حملات پهپادی به شمال حلب (شمال سوریه) انجام دادند که علیه شبهنظامیان کُرد موسوم به «یگانهای مدافع خلق» بود.
دولت سوریه بارها اعلام کرده است که حضور نظامیان ترکیه و آمریکا را در خاک خود، اشغالگرانه میداند. از طرفی دیگر، دمشق، با عناصر کُرد که تمایلات تجزیهطلبانه دارند و وابسته به آمریکا هستند نیز دچار مشکلات زیادی است و بارها با آنان درگیر شده است.
شبهنظامیان کُرد هر گاه با حملات ترکیه و بیاعتنایی آمریکا و عدم حمایت این کشور مواجه میشوند، بر طبل مذاکره با دولت سوریه میکوبند و خود را شهروندان سوری معرفی میکنند که حمایت از آنان وظیفه دولت مرکزی این کشور است، ولی بارها با فشار آمریکا، میز مذاکره با دمشق را ترک کردهاند.
پایگاه خبری نورث پرس گزارش داد که این حملات با یک پهپاد صورت گرفته است و در جریان آن یک خودروی متعلق به یگانهای مدافع خلق در منطقه «احداث» هدف قرار گرفت.
در جریان این حمله سه عنصر کُرد کشته و دو نفر دیگر هم زخمی شدند.
خبرگزاری اسپوتنیک اما به نقل از منابع محلی حاضر در حلب گزارش داد، در جریان این حمله یکی از عناصر ارشد مدافع خلق که تبعه ترکیه بوده به همراه یک عنصر دیگر کشته و سه نفر هم زخمی شدند.
به گفته این منابع، در پی این حمله هوایی، شبهنظامیان کُرد، محل حادثه را محاصره کرده و در حال بررسی آن هستند. هفته گذشته نیز یک پهپاد متعلق به ترکیه در شمال حلب، یک خودرو را هدف قرار داد که در پی آن، یک نفر کشته شد.
از آغاز سال جاری میلادی شماری از عناصر ارشد عضو گروههای کُرد که از تبعههای ترکیه هم بودهاند، در حملات هوایی آنکارا کشته شدهاند. این حملات در سال جاری به ۱۸ عدد رسیده که بیشتر حملات در شمال و شمال شرق سوریه صورت گرفته است.
هشدار آمریکا به پکن درباره برگزاری رزمایش های نظامی
یک مقام ارشد پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) روز شنبه به رزمایشهای نظامی و قدرت نمایی چین واکنش نشان داد و به احتمال درگیری در شرق دور اشاره کرد.
به نوشته روزنامه «تایپه تایمز»، «الی راتنر» معاون وزارت دفاع آمریکا در امور امنیتی هند و اقیانوسیه گفت: «تمرینهای نظامی تحریکآمیز و قاطعانه چین میتواند جرقه بحران یا درگیری را در منطقه هند و اقیانوس آرام ایجاد کند.»
وی گفت که چین در ۱۸ ماه گذشته رفتار قاطعانهتر، تهاجمیتر و مخاطره آمیزتر را در منطقه هند و اقیانوس آرام نشان داده است.
یک جنگنده «جی-۱۶» چین در روزهای گذشته مانور تهاجمی نزدیک هواپیمای تجسسی نیروی هوایی ایالات متحده بر فراز دریای چین جنوبی انجام داد و یک کشتی جنگی چینی نیز سد راه ناوشکن نیروی دریایی آمریکا در تنگه تایوان شد.
«لی شانگفو» وزیر دفاع چین نیز به تازگی درباره عواقب فاجعهبار هرگونه درگیری احتمالی بین این کشور و آمریکا هشدار داد.
لی طی سخنرانی در اجلاس امنیتی آسیایی «گفتگوهای شانگری-لا» گفت: «نمیتوان انکار کرد که یک درگیری یا رویارویی جدی بین چین و آمریکا، فاجعهای غیرقابل تحمل برای کل جهان خواهد بود».
مقام ارشد پنتاگون در ادامه اظهارات خود افزود که چنین رفتاری مشکل بزرگ است و میتواند به نوعی بحران یا درگیری منجر شود. راتنر مدعی شد: «ایالات متحده با این رفتار مرعوب نخواهد شد.»
موضوع تنگه تایوان از جمله پروندههای طولانی تنش میان آمریکا و چین محسوب میشود. آمریکا متحد دیرینه تایوان است و از جدایی آن از چین حمایت میکند.
آمریکا این حمایت را در قالب کمکهای نظامی، فروش تسلیحات و حمایت سیاسی ابراز میکند. این در حالی است که چین تایوان را بخشی از قلمرو خود می داند و تهدید کرده است که در صورت لزوم حاضر است از زور برای پیوستن مجدد این جزیره به سرزمین اصلی چین استفاده کند.
حمایت مستمر ایالات متحده از جدایی تایوان و حضور نظامی آن در منطقه توسط چین به عنوان تهدیدی برای امنیت ملی این کشور تلقی شده است. این امر منجر به افزایش تنش در تنگه تایوان شده است، به طوری که چین تمرینات نظامی در نزدیکی تایوان انجام می دهد و ایالات متحده کشتی های جنگی و هواپیماهای نظامی را به منطقه می فرستد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.