بین الملل تابناک: اعزام جنگندههای اف ۲۲ آمریکا به خاورمیانه برای مقابله با روسیه، اظهارات وزیر خارجه عمان درباره نزدیک بودن توافق ایران و آمریکا، طرح سه مادهای چین برای حل مساله فلسطین، گشتزنی ۷ جنگنده و ۴ ناو چینی در اطراف تایوان و افزایش فروش پهپادهای اسرائیل به کشورهای عربی، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
اعزام جنگندههای اف ۲۲ آمریکا به خاورمیانه برای مقابله با روسیه
مرکز تروریستی فرماندهی ارتش آمریکا در خاورمیانه (سنتکام) در بیانیهای اعلام کرد: جنگنده اف-۲۲ رپتورهای نیروی هوایی آمریکا به عنوان بخشی از نمایش حمایت و توانایی آمریکا در پی رفتارهای ناامن و غیرحرفه ای فزاینده هواپیماهای روسیه در منطقه، در حوزه فرماندهی مرکزی آمریکا مستقر شدند؛ این جنگنده ها از پایگاه نیروی هوایی لنگلی در ویرجینیا در خاورمیانه مستقر شدند.
در این بیانیه آمده است که اسکادران ۹۴ هوایی آمریکا در منطقه سنتکام با نیروهای ائتلاف در زمین و هوا ادغام خواهد شد.
ژنرال اریک کوریلا، فرمانده تروریستی فرماندهی ارتش آمریکا در خاورمیانه (سنتکام) گفت: «رفتار ناامن و غیرحرفه ای نیروهای روسیه، امری نیست که ما از یک نیروی هوایی حرفه ای انتظار داریم. نقض منظم اقدامات توافق شده برای رفع اختلافات در فضای هوایی توسط خلبان های روسیه، خطر تشدید یا اشتباه محاسباتی را افزایش می دهد.
در این بیانیه آمده است: این استقرار سریع و ادغام در عملیات ائتلاف نشان دهنده تعهد مشترک شرکا، متحدان و آمریکا برای صلح و ثبات بلندمدت در منطقه است.
اظهارات وزیر خارجه عمان درباره نزدیک بودن توافق ایران و آمریکا
روز چهارشنبه، «بدر البوسعیدی» وزیر امور خارجه عمان گفت که جمهوری اسلامی ایران و آمریکا به توافق برای تبادل زندانیان نزدیک شدهاند.
البوسعیدی در مصاحبه با وبگاه «المانیتور» اظهار داشت که جدی بودن واشنگتن و تهران در تلاشها برای احیای توافق هستهای را احساس میکند؛ بنابراین، وی درباره توافق احتمالی تبادل زندانیان بین ایران و آمریکا توضیح داد: «میتوانم بگویم که آنها نزدیک هستند. احتمالاً فقط بحث موضوعات فنی باقی مانده است.»
پیش از این، وبگاه «آکسیوس» به نقل از پنج مقام آمریکایی، اسرائیلی و اروپایی مدعی شده بود «برت مکگورک» مشاور ارشد بایدن در امور خاورمیانه در ماه جاری میلادی برای گفتوگو با مقامهای عمان در خصوص امکان تعامل دیپلماتیک با ایران در خصوص برنامه هستهای این کشور به آن کشور سفر کرده بود.
به نوشته المانیتور وزیر خارجه عمان درباره وجوه مسدود شده ایران در کشورهای خارجی نیز تصریح کرد: آنها باید یک چارچوب و جدول زمانی برای نحوه سازماندهی کردن [آزادسازی پول ایران] داشته باشند. گمان میکنم آنها در حال حل و فصل مسائل هستند.
البوسعیدی ضمن اجتناب از تایید میانجیگری عمان در توافق احتمالی تبادل زندانیان یا سرنوشت اموال بلوکهشده ایران، اما گفت که کشورش با حسن نیت اماکن دیپلماتیک خود، چه در خاک عمان و چه در هر جای دیگری را برای کمک به هر دو طرف پیشنهاد کرده است.
وی ضمن مثبت ارزیابی کردن فضای پیرامون موضوع هستهای ایران، توضیح داد: «معتقدم که سران ایران برای دستیابی به توافق جدی هستند. تا زمانی که طرف مقابل (آمریکا) نیز با حسن نیت جواب آنها را دهد، آنها (ایران) هم مایل به انجام این کار هستند.»
طی روزهای اخیر، برخی رسانههای غربی گزارشهای بیاساسی از مذاکرات بین مقامات جمهوری اسلامی ایران و آمریکا بر سر آنچه یک توافق موقت درباره برنامه هستهای خوانده، منتشر کردند که هم توسط تهران و هم واشنگتن قویاً تکذیب شد.
المانتیور در ادامه این مصاحبه به نقل از یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز نوشت: دولت [واشنگتن] از طریق کانالهای منطقهای از ایران میخواهد پس از چندین ماه تحولات منفی، مسیر کاهش تنش را در پیش بگیرد.
یک دیپلمات اروپایی آگاه از مذاکرات نیز به این پایگاه خبری-تحلیلی گفت که تبادل زندانیان بین ایران و آمریکا نزدیک است.
طرح سه مادهای چین برای حل مسئله فلسطین
کانال تلویزیون مرکزی چین (CCTV ) گزارش داد، «شی جینپینگ»، رئیس جمهور این کشور روز چهارشنبه در دیدار با «محمود عباس»، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین که به پکن سفر کرده، از طرحی پیشنهادی برای حل مساله فلسطین رونمایی کرد.
به گزارش تلویزیون دولتی چین، رئیس جمهور این کشور در دیدار با محمود عباس به توضیح درباره این طرح پیشنهادی پرداخته و گفت: «در درجه اول حل اساسی مساله فلسطین باید بر مبنای تشکیل کشور مستقل فلسطین با حق حاکمیت کامل بر پایه مرزهای سال ۱۹۶۷ و تعیین قدس شرقی به عنوان پایتخت آن انجام شود.»
شی جینپینگ در توضیح ماده دوم این طرح پیشنهادی گفت: «در درجه دوم، باید نیازهای اقتصاد فلسطین و همچنین معیشت مردم فلسطین تامین شده و در این میان، جامعه بینالمللی باید کمک خود به فلسطین به جهت توسعه این کشور از جمله در حوزه انسانی را افزایش دهد.»
گشتزنی ۷ جنگنده و ۴ ناو چینی در اطراف تایوان
امروز پنجشنبه وزارت دفاع تایوان اعلام کرد که در بازه زمانی ۰۶:۰۰ صبح روز گذشته (چهارشنبه) تا ۰۶:۰۰ صبح امروز (پنجشنبه)، هفت هواپیمای نظامی و چهار ناو چینی را در اطراف تایوان رهگیری کرده است.
در بحبوحه تشدید تنشها میان تایوان و چین در پی اقدامات تحریکآمیز برخی کشورهای غربی از جمله ایالات متحده آمریکا در ترغیب جزیره تایوان به تقابل با چین، تقریباً در بیش از یک هفته گذشته، جنگندهها و کشتیهای جنگی چین در اطراف تایوان گشتزنی کردهاند.
وبگاه «تایوان نیوز» در این خصوص گزارش کرد، وزارت دفاع تایوان گزارش کرده است که مقامهای دفاعی تایپه، در واکنش به گشتزنی جنگندهها و کشتیهای جنگی چین، جنگندهها و ناوهای خود را به منطقه اعزام و از موشکهای زمینی برای نظارت بر فعالیت ارتش آزادیبخش خلق چین استفاده کرد.
بر اساس این گزارش، هیچ یک از این جنگندهها در جریان گشتزنی از خط میانی تنگه تایوان عبور نکردند. تاکنون در ماه فعلی میلادی (ژوئن)، پکن، ۱۶۴هواپیمای نظامی و ۶۵ کشتی جنگی را به اطراف تایوان فرستاده است.
تایوان بخشی از چین محسوب میشود که ادعاهای جداییطلبانه دارد؛ ادعاهایی که کشورهای جهان و سازمان ملل متحد به رسمیت نمیشناسند. پکن همواره با هر گونه تماس بین نمایندگان تایوانی و مقامات غربی به ویژه مسئولان عالیرتبه سیاسی یا نظامی از کشورهایی که پکن با آنها روابط دیپلماتیک دارد، مخالف بوده و میگوید این سفرها، اصل چین واحد را نقض و سیگنالهای نادرستی به نیروهای جداییطلب تایوان ارسال میکند.
با این حال، به رغم هشدارهای پی در پی پکن، برخی کشورهای غربی از جمله ایالات متحده با برگزاری نشستهایی با مقامهای تایوانی و همچنین ارسال تجهیزات به این جزیره، تایوان را تحریک به پیشبرد اهداف جداییطلبانه میکند و بارها چین در واکنش به این اقدامات رزمایشهای بزرگی را اطراف تایوان برگزار کرده است.
افزایش فروش پهپادهای اسرائیل به کشورهای عربی
مسئولان رژیم صهیونیستی اعلام کردند که صادرات نظامی این رژیم در سال ۲۰۲۲ به بالاترین سطح (۱۲.۵ میلیارد دلار) رسید که یک چهارم فروش این تجهیزات نیز به کشورهای عربی بوده که به تازگی با این رژیم توافق سازش امضا کردهاند.
رژیم صهیونیستی از سال ۲۰۲۰ توافقنامه سازش با امارات، بحرین و مغرب را با میانجیگری آمریکا امضا کرد.
وزارت جنگ رژیم صهیونیستی که نظارت بر صنایع نظامی این رژیم را بر عهده دارد، اعلام کرد که از هر چهار قرارداد فروش، یک مورد به سامانه پهپادی اختصاص داشته و موشکها و سامانههای دفاع هوایی نیز ۱۹ درصد کل صادرات نظامی را تشکیل دادهاند.
طبق گزارشهای وزارت جنگ رژیم صهیونیستی، صادرات نظامی این رژیم در نُه سال گذشته دو برابر افزایش داشته که در این میان، فروش تجهیزات نظامی به کشورهای عربی سازشکار افزایش چشمگیر داشته است.
به نوشته روزنامه «القدس العربی»، درآمدهای حاصل از صادرات نظامی رژیم صهیونیستی به این کشورها در سال ۲۰۲۱ بالغ بر ۸۵۳ میلیون دلار بوده که در سال ۲۰۲۲ این رقم به ۲.۹۶ درصد رسید و به عبارت دیگر از ۹ درصد مجموع صادرات به ۲۴ درصد افزایش یافته است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.