با تحولات منطقه و جهان

ادعای آمریکا درباره توقیف یک کشتی تجاری توسط ایران/ احضار کاردار انگلیس در ایران از سوی وزارت خارجه/ هشدار سازمان ملل نسبت به پیامدهای ادامه درگیری‌ها در سودان/ عقب‌نشینی انگلیس از اقدام علیه سپاه پاسداران

ادعای آمریکا درباره توقیف یک کشتی تجاری توسط ایران، احضار کاردار انگلیس در ایران از سوی وزارت خارجه، هشدار سازمان ملل نسبت به پیامد‌های ادامه درگیری‌ها در سودان، عقب‌نشینی انگلیس از اقدام علیه سپاه پاسداران و بیانیه مشترک حماس و جهاد اسلامی در واکنش به تحولات جنین، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه‌ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
کد خبر: ۱۱۸۲۱۰۹
|
۱۶ تير ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۲ 07 July 2023
|
30066 بازدید
|
۶

ادعای آمریکا درباره توقیف یک کشتی تجاری توسط ایران/ احضار کاردار انگلیس در ایران از سوی وزارت خارجه/ هشدار سازمان ملل نسبت به پیامدهای ادامه درگیری‌ها در سودان/ عقب‌نشینی انگلیس از اقدام علیه سپاه پاسداران

بین الملل تابناک: ادعای آمریکا درباره توقیف یک کشتی تجاری توسط ایران، احضار کاردار انگلیس در ایران از سوی وزارت خارجه، هشدار سازمان ملل نسبت به پیامد‌های ادامه درگیری‌ها در سودان، عقب‌نشینی انگلیس از اقدام علیه سپاه پاسداران و بیانیه مشترک حماس و جهاد اسلامی در واکنش به تحولات جنین، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه‌ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

ادعای آمریکا درباره توقیف یک کشتی تجاری توسط ایران

 روز پنجشنبه، سخنگوی نیروی دریایی آمریکا با انتشار بیانیه‌ای مدعی شد که یک کشتی تجاری توسط ایران در آب‌های بین‌المللی خلیج فارس توقیف شده است.

بنا بر بیانیه نیروی دریایی آمریکا، این کشتی احتمالاً در فعالیت‌های قاچاق دست داشته است.

تیم هاوکینز، سخنگوی ناوگان پنجم آمریکا گفت: نیروی دریایی ایالات متحده، عناصر و ادوات خود را برای نظارت دقیق بر وضعیت مستقر کرده است.

وی افزود: ارزیابی نهایی فرماندهی مرکزی نیروی دریایی آمریکا این بود که شرایط این رویداد، مستلزم پاسخ بیشتر نیست.

 نیروی دریایی آمریکا روز گذشته نیز با انتشار بیانیه‌ای مدعی شد، ایران بامداد چهارشنبه تلاش کرد دو نفتکش را در نزدیکی تنگه هرمز توقیف کند و به سمت یکی از آنها شلیک کرد.

در پی ادعای نیروی دریایی آمریکا، مبنی بر تلاش ایران جهت توقیف دو نفتکش در نزدیکی تنگه هرمز، یک منبع آگاه دفاعی این موضوع را تکذیب کرد.

احضار کاردار انگلیس در ایران از سوی وزارت خارجه

در واکنش به ادامه اقدامات و اظهارات مخرب و مداخله جویانه انگلیس، خانم الیزابت مارش کاردار سفارت انگلیس در تهران در غیاب سفیر، امروز پنج‌شنبه توسط مدیرکل غرب اروپا به وزارت امور خارجه احضار شد.

مدیر کل غرب اروپا، اظهارات و مواضع مقامات انگلیسی و همچنین تحریم های اخیر این رژیم علیه ایران را اقدامی غیرقانونی و مداخله جویانه قلمداد و آن را قویاً محکوم کرد.

وی افزود: در حالی که مردم ایران نقش رسانه‌های معاند مستقر در انگلیس در ترویج خشونت را هنوز فراموش نکرده‌اند، جای تعجب است که انگلیس به جای پاسخگویی، به روند اتهام زنی خود همچنان ادامه می‌دهد.

مدیرکل غرب اروپا تصریح کرد: به مقامات انگلیس توصیه می‌کنیم با نگاه به تجارب گذشته، از ورود به دام‌های تنیده و شناخته از سوی رژیم صهیونیستی و گروهک‌های تروریستی خودداری کنند.

مدیرکل غرب اروپا اظهار داشت: تداوم رویکرد مخرب انگلیس قابل قبول نبوده و حتما با اقدام متقابل، متناسب و مؤثر جمهوری اسلامی ایران مواجه خواهد شد.

کاردار انگلیس اظهار داشت که مراتب را به کشورش منتقل خواهد کرد.

هشدار سازمان ملل نسبت به پیامدهای ادامه درگیری‌ها در سودان

سازمان بین المللی مهاجرت اعلام کرد، درگیری‌ها در سودان طی کمتر از سه ماه حدود سه میلیون تن را مجبور به فرار کرده است.

در بیانیه سازمان بین المللی مهاجرت آمده است: از این تعداد ۲.۲ میلیون تن آواره داخلی و ۷۰۰ هزار تن به کشورهای همسایه مهاجرت کردند.

بر اساس این گزارش، مصر بیشترین آوارگان سودانی را پذیرفته و پس از مصر، چاد، سودان جنوبی، اتیوپی و جمهوری آفریقای مرکزی در جایگاه بعدی قرار دارند.

سازمان بین المللی مهاجرت افزوده است: همچنان به دلیل درگیری‌ها در سودان کمبود شدید مواد غذایی و خدمات بهداشتی در این کشور وجود دارد.

درگیری‌های مسلحانه در سودان از ۱۵ آوریل (۲۶ فروردین ماه) میان نیروهای ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع بر سرقدرت آغاز شده و میانجیگری‌های بین‌المللی برای پایان دادن به آن و نشستن طرف‌های درگیر بر سر میز گفت‌‌وگوها تاکنون ثمری نداشته است.

با وجود برقراری چند دور آتش بس در سودان با میانجیگیری آمریکا و عربستان و اعلام پایبندی دو طرف درگیر، درگیری‌ها در این کشور میان ارتش سودان و نیروهای واکنش سریع همچنان ادامه دارد.

تاکنون تلفات جانی در سودان به یک هزار و ۱۳۳ تن رسیده و ۱۱ هزار و ۷۹۶ تن نیز مجروح شدند.

عقب‌نشینی انگلیس از اقدام علیه سپاه پاسداران

دولت ریشی سوناک، نخست‌وزیر انگلیس پاره‌ای از درخواست‌ها برای قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های اصطلاحاً «تروریستی» را رد کرد. 

روزنامه گاردین گزارش داد، دولت انگلیس در عوض ملاک‌هایی که به موجب آنها می‌توان حامیان و شرکت‌های مرتبط با یک نهاد را در فهرست تحریم‌ها قرار داد، گسترش داده و از این طریق مجادله‌های طولانی در درون دولت انگلیس در خصوص مساله سپاه را حل و فصل کرده است. 

این نظام تحریمی جدید برای اولین بار به وزرای دولت انگلیس امکان خواهد داد بر مبنای فعالیت‌های یک فرد در خاک انگلیس و نه فقط در داخل ایران، تحریم‌هایی را علیه او اعمال تحریم کنند. 

روزنامه گاردین نوشته سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نیروی مقاومت بسیج و پلیس امنیت اخلاقی ایران پیش از این تحریم شده‌اند، اما اقدام علیه سپاه می‌توانست به مجرمانه تلقی شدن هر گونه ارتباط با این سازمان، مراودات مالی با آن یا حمایت از فعالیت‌هایش منجر شود.  

این روزنامه همچنین در بخش دیگری از گزارش خود نوشته، انجام چنین اقدامی علیه سپاه می‌توانست به قرار گرفتن نام کل حکومت ایران در فهرست سازمان‌های اصطلاحاً «تروریستی» منجر شود، چون سپاه یکی از بخش‌های محوری ساختار نظامی ایران است. 

 گاردین نوشته که وزارت خارجه آمریکا علاوه بر این نگران بود که اقدام علیه سپاه می‌تواند اقدام تلافی‌جویانه ایران را در پی داشته و به اخراج سفیر انگلیس از تهران منجر شود. 

در آن گزارش‌ها همچنین آمده بود مقام‌های وزارت خارجه انگلیس علاوه بر این تصریح کرده‌اند سپاه، بر خلاف «گروه‌های تروریستی» نهاد نظامی رسمی یک حکومت است. 

یک منبع در آن زمان به روزنامه تایمز گفته بود: مقام‌های وزارت خارجه نگرانی‌های واقعی درباره چنین اقدامی دارند چون می‌خواهند دسترسی‌شان را حفظ کنند. وزارت کشور و در سطحی وسیع‌تر، دولت از این اقدام (علیه سپاه حمایت می‌کنند. سپاه پاسداران باید تا کنون در فهرست قرار می گرفت، ولی کل این فرایند روی یخ قرار گرفته [به معنی اینکه به تأخیر افتاده است.]

وزارت خارجه انگلیس در بیانیه‌ای دلایل خود را برای گسترش ملاک‌های اعمال تحریم علیه ایران توضیح داده و به تکرار ادعاهای اثبات‌نشده پرداخته است. 

در این بیانیه ادعا شده که دلیل اقدام وزارت خارجه انگلیس این بوده که ایران «تلاش‌های خود برای کشتن یا ربودن افرادی که گمان می‌رود دشمنان حکومت ایران در خارج از کشور باشد را افزایش داده است.»

در ادامه این بیانیه آمده است: «از آغاز سال ۲۰۲۲، انگلیس با بیش از ۱۵ تهدید جدی برای کشتن یا ربودن افراد انگلیسی یا مستقر در انگلیس مقابله کرده است.»

گاردین نوشته امتناع انگلیس برای اقدام علیه سپاه احتمالاً با انتقادهای سیاسی گسترده‌ای روبه رو خواهد شد. در ماه‌های گذشته، آمریکا و رژیم صهیونیستی تلاش‌های فراوانی برای تحت فشار قرار دادن انگلیس جهت اقدام علیه سپاه انجام داده بودند. 

بیانیه مشترک حماس و جهاد اسلامی در واکنش به تحولات جنین

دو جنبش فلسطینی حماس و جهاد اسلامی در واکنش به تحولات اخیر و حمله رژیم صهیونیستی به جنین تاکید کردند که باید درباره یک طرح ملی و فراگیر جهت مقابله با توطئه اسرائیل در فلسطین توافق شود.

به گزارش سایت العهد، دو جنبش حماس و جهاد اسلامی فلسطین امروز پنجشنبه در بیانیه مشترکی تاکید کردند که شرایط موجود، مستلزم توافق درباره یک طرح ملی و فراگیر جهت مقابله با توطئه اسرائیلی در فلسطین است.

همچنین دو جنبش تاکید کردند، این طرح فراگیر باید فوری اجرا شود که از جمله آن برگزاری نشست دبیرکل‌های گروه‌های فلسطینی است.

حماس و جهاد اسلامی در ادامه بیانیه مشترک خود، تسریع در اقدام برای مقابله با چالش‌ها به شکلی که خواسته‌های ملت فلسطین برای آزادسازی و بازگشت به سرزمین فلسطین تامین شود، را خواستار شدند.

در ادامه این بیانیه مشترک نیز از دلاوری‌های نیروهای مقاومت در جنین که تا بیرون راندن دشمن مبارزه و مقاومت کردند، تقدیر شد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۶
ناشناس
|
United States of America
|
۱۱:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۶
قطعا وقتی هزاران عاقازاده و نزدیکان خودی ها در انگلستان و لندن اقامت دارن و سرمایه گذاری کردن اونجا و کلی رستوران و خونه اونجا خریدن، قطعا انگستان تحریم نمیکنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۶
من جنبش فواحش رو به خاطر کاری که با آرمان کردن هیچ وقت نمی بخشم
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۵:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۶
نبخش بهتر خخخخ
ناشناس
| United States of America |
۱۵:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۶
امیدوارم با همون آرمان محشور بشی تو اون دنیا
محمد رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۶
در موضوع مداخله نیروی دریایی آمریکا برای جلوگیری از توقیف دو نفتکش ، به هیچ وجه عقب نشینی نیروی دریایی ما در برابر ناو جنگی آمریکایی مهم و نشان ضعف ما نیست

مهم این است که به قول سردار تنگسیری و حجه الاسلام تائب ، ناو آمریکایی مجبور بوده ، به زبان فارسی به کشتی های جنگی ما اخطار بده ، تا اونها با اقتدار عقب نشینی کنند
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۳:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۶
خدای مظلومان کجایی؟
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟