به گزارش تابناک اقتصادی، پیشبینی تجدید نظر شده بلومبرگ اکونومیک نشان میدهد که تولید ناخالص داخلی چین (GDP) ممکن است تا اواسط دهه ۲۰۴۰ از تولید ناخالص داخلی آمریکا بیشتر شود. این در حالی است که پیشبینیهای قبلی حاکی از آن بود که چین تا ابتدای دهه آینده در صدر اقتصادهای برتر جهان قرار خواهد گرفت.
با این حساب باید دید دلیل این تعدیل رویکرد نسبت به چشمانداز اقتصادی چین چیست؟ آیا آمریکا جایگاه خود در صدر جدول اقتصادهای برتر جهان را حفظ میکند؟ بلومبرگ اعلام کرد که دلایل زیر در تعدیل این چشم انداز برای چین تاثیرگذار بوده است که در ادامه به آن میپردازیم:
1-کند شدن رشد چین، با از دست رفتن روند بهبود پس از کووید ۱۹ به دلیل رکود املاک و کاهش اعتماد به مدیریت اقتصادی پکن
2-پیش بینی می شود نرخ رشد چین در سال ۲۰۳۰ به ۳.۵ درصد و تا سال ۲۰۵۰ به ۱ درصد برسد که کم تر از پیش بینی های قبلی است.
3-این کشور سال گذشته با یکی از کم ترین نرخ های رشد خود در دهه های گذشته یعنی ۳ درصد مواجه شد که تحت تاثیر همه گیری و بحران دارایی قرار گرفت.
4-از دیگر مسائلی که به چالش های اقتصادی چین کمک می کند می توان به کاهش جمعیت، سرکوب های قانونی و تنش های ژئوپلیتیک با کشورهای غربی به ویژه آمریکا اشاره کرد.
5-در همین حال، به نظر می رسد اقتصاد آمریکا بهتر از حد انتظار عمل می کند. عواملی مانند بازار کار قوی، هزینه های ثابت مصرف کننده و تورم پایدار اعتماد به چشم انداز اقتصادی آمریکا را افزایش داده است.
بلومبرگ اکونومیک پیشبینی میکند که آمریکا در سالهای ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳ نرخ رشد ۱.۷ درصدی داشته باشد که به آرامی تا سال ۲۰۵۰ به ۱.۵ درصد کاهش مییابد. اگرچه هنوز امید به رشد میان مدت چین به دلیل اقتصاد بزرگ، توانایی پیشی گرفتن از رهبران جهانی فن آوری و تعهد دولت به توسعه وجود دارد، اما به نظر می رسد این نیروها دیگر همچون گذشته قدرتمند نیستند.