فرزین: فشارهای اقتصادی ناشی از تحریم‌ها مدیریت شد

رئیس کل بانک مرکزی درخصوص وضعیت اقتصاد کلان کشور گفت: فشار‌های اقتصادی ناشی از تحریم‌ها مدیریت شده و در حال برگشت به روند بلندمدت متغیر‌های کلان اقتصادی هستیم.  
کد خبر: ۱۱۹۴۱۴۴
|
۲۹ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۰:۵۵ 20 September 2023
|
2170 بازدید
|

به گزارش «تابناک» به نقل از فارس،  به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، محمدرضا فرزین با بیان اینکه اقتصاد ایران سال ۱۴۰۱ را با طیف وسیعی از تکانه‌های مغایر و مساعد اقتصادی و سیاسی پشت سر گذاشت، تصریح کرد: در حوزه متغیر‌های پولی سال ۱۴۰۱ را خوب شروع کردیم، اما با افزایش نرخ ارز در نیمه دوم سال نرخ تورم حاصله راضی کننده نبود. اگر چه پیش بینی‌های تورم‌های غیر متعارف در اقتصاد ایران نیز محقق نشد.

وی ادامه داد: رشد متغیر‌های حقیقی یا غیر پولی اقتصاد ایران در بهار ۱۴۰۱ پایین و نامناسب بود، اما هر چه به پایان سال نزدیک شدیم روند رشد بهتر شد و نهایتا نرخ رشد ۴ درصدی محقق شد که نشان داد همچنان موتور‌های رشد برای تحقق رشد‌های بالاتر هدف از سوخت لازم برخوردار نیست.

عالی‌ترین مقام بانک مرکزی درخصوص نرخ رشد سال ۱۴۰۱ ضمن اشاره به ۳ مشخصه یادآور شد: رشد حاصله به صورت ناموزون در بخش‌های مختلف اقتصادی محقق شد و بخش‌های نفت و صنعت با نرخ‌های نزدیک به دو ر قمی عملکردی قابل ملاحظه و بخش‌های خدمات و کشاورزی عملکردی غیر قابل قبول داشتند.

رئیس کل بانک مرکزی افزود: برای اولین بار پس از سال‌ها تجربه نرخ‌های رشد منفی و یا پایین در تشکیل سرمایه ثابت ناخالص از نرخ رشد ۶.۷ درصد برخوردار شدیم. این نرخ در زیر بخش ماشین آلات معادل ۱۵.۴ درصد بود. یکی از دلایل آن رویکرد حمایت از واردات کالا‌های سرمایه‌ای از منظر تامین ارز و سیاست‌های تسهیل کننده برای این کالا بود. این نرخ رشد ما را به تحقق رشد بیشتر در سال‌های آتی به دلیل ظرفیت سازی مناسب امیدوار نمود. البته یکی از دیگر دلایل آن نیز افزایش منابع ارزی کشور به دلیل رشد قابل توجه تراز تجاری بود.

فرزین با بیان اینکه سال ۱۴۰۲ در حوزه متغیر‌های پولی و به ویژه تورم با اعداد تورم بالا در فروردین و اردیبهشت آغاز شد، گفت: از این ماه به بعد با اتخاذ سیاست‌های تثبیت، در بازار‌های مالی آرامش برقرار شد و تورم نقطه به نقطه تاکنون نزدیک به ۱۴ واحد درصد کاهش یافته است.

به گفته وی آمار جدید اداره حساب‌های اقتصادی بانک مرکزی درخصوص رشد اقتصادی بهار سال ۱۴۰۲ بیانگر تحقق رشد ۶.۲ درصد در کل اقتصاد و ۵.۲ درصد برای بخش غیرنفتی است؛ که این نرخ‌ها بیش از ۳ برابر نرخ رشد در بهار سال ۱۴۰۱ هستند.

فرزین با برشمردن ویژگی‌های نرخ رشد در بهار سال ۱۴۰۲ عنوان کرد: رشد حاصله در تمام بخش‌های اقتصادی نسبت به بهار ۱۴۰۱ بیشتر است. بخش نفت با نرخ رشد خیره کننده ۱۶.۴ درصد در صدر تمام بخش‌ها بوده است.

رئیس کل بانک مرکزی تأکید کرد: نرخ رشد تشکیل سرمایه که در بهار سال قبل به دلیل وضعیت نامناسب بخش ساختمان منفی بوده در بهار امسال با مثبت شدن بخش ساختمان عدد کل نیز مثبت شده و از رشد ۲ درصدی برخوردار شده است.

عالی‌ترین مقام بانک مرکزی با بیان اینکه درخصوص آمار رشد تابستان باید منتظر آمار بانک مرکزی در پاییز بود، تصریح کرد: براساس شواهد آماری موردی بخش‌ها می‌توان این جمع بندی را از وضعیت تابستان ارائه کرد. بر اساس صورت‌های مالی شرکت‌های بورسی که ۶۰ درصد ارزش محصول کارگاه‌های بزرگ صنعتی را نشان می‌دهد حاکی از آن است که رشد تولید در تیر ماه ۶.۷ و مرداد ماه ۹.۲ درصد بوده است. بالاترین رشد متعلق به محصولات فلزی (۴۵.۷)، خودرو و قطعات (۲۵.۹) و صنایع دارویی (۲۳.۹) در مردادماه بوده است.

وی ادامه داد: موجودی انبار صنایع در مرداد ماه ۸ درصد کاهش یافته است. همزمانی رشد مثبت تولید با رشد منفی انبار نشانگر آن است که عوامل عرضه و تقاضا بطور همزمان در حال تقویت رشد هستند.

فرزین با بیان اینکه همچنان رشد تولید کالا‌های سرمایه‌ای دو رقمی است، یادآور شد: این رقم معادل ۱۵.۹ درصد است و از کالا‌های سرمایه‌ای و واسطه‌ای رشد سریعتری دارد.

رئیس کل بانک مرکزی تأکید کرد: شواهد آماری نشان می‌دهد که بخش کشاورزی نیز در تابستان از وضعیت بسیار خوبی برخوردار بوده است. خرید بیش از ۱۰ میلیون تن گندم از کشاورزان یکی از علائم آن است. در بخش خدمات نیز تکانه مغایر اساسی در این فصل وجود نداشته است. البته هنوز درخصوص قضاوت نهایی زود است.

وی در پایان درخصوص وضعیت اقتصاد کلان کشور گفت: با نرخ‌های حاصله در سال‌های اخیر و به ویژه درسال‌جاری می‌توان اینگونه بیان کرد که فشار‌های اقتصادی ناشی از تحریم مدیریت شده و در حال برگشت به روند بلندمدت متغیر‌های کلان اقتصادی هستیم.

فرزین بیان کرد: عملکرد بخش حقیقی از اسمی بهتر است. دلیل اصلی آن نیز وجود حباب‌های ناشی از انتظارات تورمی در جامعه است که با کاهش نرخ رشد نقدینگی و تورم و گشایش توسعه روابط خارجی امیدوار به شتاب در بهبود آن هستیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۹
مملکت در وضعیت فرو پاشی اجتماعی اقتصادی است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۷ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۹
مردم را ابله فرض کردن به این فضاحتی: یک ورق قرص 500 تومانی الان 40 هزار تومان گوشت 30 هزار الا 600 هزار و خانه 800 میلیونی در تهران الان حداقل 20 میلیارد نوشه کوکاکولای مضر 1000 تومانی خانواده الان 41 هزار تومان ماست دبه 6 هزار تومانی الان 150 هزار تومان و .....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۹
بله از جیب مردم برای شما جبران شد به قیمت کاهش شدید قدرت خرید مردم و گسترش فقر برای مردم
رضا اهوازی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۹
اینا یعنی خوشحال باشید پراید نمیشه یه میلیارد گوشت نمیشه دو میلیون مرغ نمیشه ۵۰۰ هزار تومن ببینید مسئولان کشور ما چطور با وقاحت حرف میزنن!!
از روحانی تا رئیسی و قبلی ها گند زدن به اقتصاد این مملکت و الان بواسطه آزاد شدن ۶ میلیارد ناقابل جناب فرزین از پشت ابرها یهو ظهور میکنه و دم از مدیریت تحریم میزنه ده آخه اگه این پول ها نمی‌رسید شما امروز مصاحبه میکردی؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۹
ببخشید این فشارهای اقتصادی به دلیل تحریم چگونه محارشد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ با شعارخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۹
چقدر رو دارین شما....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۹
به نظر میرسه اقتصاد مردم رو بدون نفت / گاز و صنایع مغدنی و براساس مالیات هایی که از ما میگیرن بسته شده تا بچه های مسئولین با فروش نفت، هم حق دلالی گیرشون بیاد، هم پول 5800 فرزند مسئول اون ور آب رو هم تامین میکنن. بهرحال اونها هم از سفره انقلاب حق دارن.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۹
خجالت نمنده؟
ناشناس
|
United States of America
|
۲۳:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۹
استندآپ کمدی فرزین پایان ندارد.
قیمت بالای دلار آزاد و بی ارزش ترین پول ملی دنیا و تورم چند صد درصدی ‌ و بانکداری ربوی از افتخاراتش است.
قیمت وحشتناک سکه و مسکن و وضعیت اسفبار وام های مردم از دیگر افتخاراتش است.
خداییش بعد از رییسی او گرداننده طنز تلخ ورشکستگی اقتصاد و کمر مردم است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۶/۳۰
هیچ کاری صورت نگرفته است جلو وامهای نمایش که برای تولید امام به کام دلالی گرفته شد باعث پایین امدن قدرت خرید مردم شد حالا از طرف دیگر باعث رکود اقتصاد می شود نه رشد تنها راه کا ارتبات بین مللی باید درست شود اول بان کشورهای هستند که اگر ما صد باشیم انها صفر ولی توانسته اند ار تبات بانکی را خفظ کنند تورم خاصی ندارند ولی ما هر روز تورم داریم
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟