بین الملل تابناک: پرداخت ۴۳ میلیون دلار به حساب ایران از سوی آمریکا، افزایش شمار جانباختگان زلزله افغانستان به ۵۰۰ تن، آخرین اخبار از داراییهای آزاد شده ایران در بانکهای دوحه، گفتوگوی پوتین با همتایان ارمنستانی و آذربایجانی و برنامه شش ماهه سازمان ملل برای کمک به آوارگان قره باغ، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
پرداخت ۴۳میلیون دلار به حساب ایران از سوی آمریکا
مرکز امور حقوقی بین المللی معاونت حقوقی رئیس جمهور از اجرای رای شماره ۶۰۴ دیوان داوری دعاوی ایران - آمریکا (پرونده الف-۱۵) و واریز ۴۳ میلیون دلار به حساب جمهوری اسلامی ایران در بانک هلندی در لاهه خبر داد.
در بخشی از اطلاعیه مرکز امور حقوقی بینالمللی آمده است: در پرونده الف-۱۵ با موضوع نقض تعهدات دولت آمریکا مبنی بر ترتیب انتقال اقلام غیرنظامی ایران مطابق با بیانیه الجزایر، دیوان داوری دعاوی ایران- آمریکا رأی شماره ۶۰۴ را به نفع ایران صادر و دولت آمریکا را محکوم به پرداخت خسارت وارده به دولت جمهوری اسلامی ایران کرده است.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: به دنبال پیگیری های مکرر و مصرانه توسط مرکز امور حقوقی بینالمللی معاونت حقوقی رئیس جمهور در جهت احقاق حقوق ایران براساس رأی صادره، مبلغ ۴۳ میلیون دلار از سوی دولت آمریکا بابت اصل محکومبه و بهره آن تا زمان اجرای رای به حساب جمهوری اسلامی ایران نزد بانک هلندی در لاهه واریز شد.
در سال جاری، آمریکا در عرصه حقوق بینالملل در برابر ایران متوجه شکستهایی شده است که مهمترین آن محکومیت آمریکا در دیوان بینالمللی دادگستری در پرونده بعضی اموال ایران بود.
افزایش شمار جانباختگان زلزله افغانستان به ۵۰۰ تن
بر اساس آخرین اطلاعات سخنگوی صلیب سرخ اعلام کرد در زلزله قدرتمند و بزرگ افغانستان شمار کشته شدگان به ۵۰۰ تن افزایش یافته است.
به گزارش رویترز، عرفان الله شرفزی، سخنگوی صلیب سرخ اعلام کرد، براساس آخرین اطلاعات شمار کشته شدگان زلزله افغانستان به ۵۰۰ تن رسیده است.
بنا بر این گزارش، چندین زلزله روز گذشته در ۳۵ کیلومتری شمال شرقی شهر هرات به بزرگی ۶.۳ ریشتر اتفاق افتاد. یک مقام رسمی بخش بهداشت هرات به خبرنگاران در گفت و گوی تلفنی گفت، بیش از ۲۰۰ کشته به بیمارستان های متفاوت منتقل شدند، که بیشتر زنان و کودکان را تشکیل می دهند. این در حالی است که ۵۱۰ نفر نیز زخمی شدند و این آمار ممکن است تغییر کند.
وی در ادامه افزود اجساد به بیمارستان ها و پایگاه های نظامی منتقل شدند. به همین دلیل نمی توان شمار قطعی کشته شدگان را تایید کرد. این زمین لرزه منجر به وحشتی بزرگ در هرات شده است و مردم خانه های خود را ترک کردند و به خیابان ها رفتند.
آخرین اخبار از داراییهای آزاد شده ایران در بانکهای دوحه
معاون وزیر خزانهداری آمریکا در حساب کاربری خود در شبکه ایکس نوشت: فضاسازیها درباره ۶ میلیارد دلار داراییهای ایران در بانکهای دوحه قطر را در پی عملیات طوفان الاقصی از سوی نیروهای مقاومت فلسطین را رد و اعلام میکنم که این اظهارات «گمراه کننده» بوده و پولهای آزاد شده ایران در حسابهایش در قطر است.
برایان نلسون، معاون وزیر خزانهداری آمریکا، با اشاره به ۶ میلیارد دلار داراییهای ایران در بانکهای دوحه روز شنبه به وقت محلی (۷ اکتبر ۲۰۲۳ و ۱۵ مهرماه جاری) در حساب کاربری خود در شبکه ایکس (توئیتر سابق) گفت: تمام پولی که در حسابهای محدود در دوحه به عنوان بخشی از توافق آزادی ۵ آمریکایی در ماه سپتامبر سپرده شده، در دوحه میماند. یک پنی نیز از این پول خرج نشده است.
این مقام وزارت خزانه داری آمریکا افزود: این داراییها نمیتواند به ایران منتقل شود و فقط میتواند در آینده برای اهداف بشردوستانه استفاده شود؛ هر گونه اظهارنظر بر خلاف این امر نادرست و گمراه کننده است.
گفتوگوی پوتین با همتایان ارمنستانی و آذربایجانی
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه روز شنبه در گفتوگوی تلفنی با الهام علیاف، همتای آذربایجانی خود و نیکول پاشینیان، نخستوزیر ارمنستان، وضعیت قرهباغ را بررسی کرد.
به گزارش خبرگزاری "تاس" به گفته کرملین, پوتین که امروز ۷۱ ساله شده است، "در گفتگوی جداگانه تلفنی با رهبران ارمنستان و آذربایجان موضوعات مربوط به روابط دوجانبه و همچنین موضوعات منطقهای را مورد بررسی قرار داد. "
کرملین ادامه داد: در این گفتوگوها، اوضاع در اطراف قره باغ با الهام علی اف و نیکول پاشینیان مورد بحث قرار گرفت.
پس از حمله نظامی چند روز گذشته جمهوری آذربایجان در قره باغ برای تسلط یافتن بر این منطقه، مسئولان ارمنی توافق کردند تا سلاحهای خود را زمین گذاشته و آنها را تحویل نیروهای صلحبان روسیه دهند.
از آن زمان به بعد مردم ارمنی قره باغ که حدود سه دهه در آنجا ساکن بودند، این منطقه را ترک کرده و به سمت ارمنستان رفتند.
بر اساس اعلام دولت ایروان، تقریبا تمامی ارامنه ساکن قره باغ که شمار آنها ۱۲۰ هزار تن است، وارد ارمنستان شدند.
برنامه شش ماهه سازمان ملل برای کمک به آوارگان قره باغ
دفتر کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل اعلام کرد، این نهاد به همراه دیگر نهادهای سازمان ملل و سازمانهای شریک روز شنبه یک برنامه پاسخ اضطراری را با هدف کمک به ۱۳۶۰۰۰ آواره ارمنی فرار کرده از قره باغ راه اندازی نموده و درخواست بودجه ۹۷ میلیون دلاری برای پاسخ به نیازهای ضروری و فوری این آوارگان و میزبانهای آنها در ارمنستان را دارند.
به گزارش پایگاه سازمان ملل، «فیلیپو گراندی»، کمیسر عالی پناهندگان سازمان ملل گفت: «ما از جامعه بینالمللی میخواهیم با فوریت از این آوارگان و میزبانهای آنها حمایت کند. برای حفظ پذیرش این آوارگان و این که ما بتوانیم به نیازهای فوری آنها پاسخ بگوییم و این جمعیت را بهبود بخشیم، حمایت بینالمللی ضروری است.»
قرهباغ کوهستانی قلمرویی است که جامعه بینالملل به عنوان بخشی از جمهوری آذربایجان به رسمیت میشناسد. در تاریخ ۲۰ سپتامبر (۲۹ شهریورماه) یک روز پس از عملیات نظامی برقآسای ارتش جمهوری آذربایجان در این منطقه، آتشبس اعلام شد و به دنبال آن، در عرض کمتر از یک هفته تعداد زیادی از ارمنیتبارها قره باغ را ترک کرده و وارد ارمنستان شدند.
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل به همراه دیگر نهادهای وابسته به سازمان و سازمانهای غیردولتی شریک، به موجب این برنامه پاسخ، خواستار دریافت بودجهای اضطراری برای تامین حمایتها و کمک های انسانی فوری این آوارگان و کسانی که از آنها در ارمنستان میزبانی میکنند شد.
برنامه پاسخ اضطراری برای آوارگان ارمنی قره باغ با مشارکت ۶۰ شریک از جمله ۴۳ سازمان غیردولتی برای پوشش امدادرسانی در یک دوره شش ماهه تا پایان مارس ۲۰۲۴ در نظر گرفته شده است.
این برنامه در نظر دارد از ۲۳۱۰۰۰ نفر از جمله ۱۳۶۰۰۰ آواره ارمنی تبار و ۹۵۰۰۰ عضو جوامع محلی میزبان آنها حمایت کند.
به دنبال عملیات اخیر ارتش جمهوری آذربایجان و امضای توافق آتش بس میان باکو و دولت محلی قره باغ توافق شد که تمامی نهادهای نظامی و اداری دولت خودمختار قره باغ منحل و اداره این منطقه در اختیار دولت جمهوری آذربایجان قرار بگیرد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.