بین الملل تابناک: پیام مهم رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا به ایران، بیانیه سران آمریکا و چهار کشور اروپایی در حمایت از اسرائیل، درخواست رهبر جمهوریخواهان سنا برای توقیف کشتیهای ایران، مخالفت ارمنستان با برگزاری نشست مشترک با روسیه و باکو و انتقاد ترامپ از سیاستهای بایدن در قبال ایران، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
پیام مهم رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا به ایران
رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا با اذعان به مداخله کشورش در درگیریها میان جنبش مقاومت و رژیم صهیونیستی با ارائه کمکهای نظامی به تلآویو، از ایران خواست وارد این درگیری نشود.
در پی عملیات «طوفاتالاقصی» توسط جنبش مقاومت فلسطین علیه رژیم صهیونیستی و ادعاهای بیاساس درباره نقش ایران در انجام شدن این حمله، ژنرال چارلز کیو براون، رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا در پاسخ به این که چه پیامی برای ایران در این زمینه دارد، گفت: «درگیر آن نشوید.»
رویترز گزارش داد که براون در جمع خبرنگاران گفت: «ما میخواهیم پیام محکمی بفرستیم. نمیخواهیم این موضوع گسترش پیدا کند و پیشنهاد میشود که ایران این پیام را آشکارا دریافت کند.»
با این حال، این ژنرال آمریکایی به مداخله در این درگیری اذعان کرده و گفت که ارتش آمریکا تجهیزات دفاعی جدید، مهمات و دیگر کمکهای امنیتی را برای کمک به رژیم صهیونیستی برای پاسخ به حمله حماس به اراضی اشغالی سرازیر میکند.
رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا در این باره گفت: «این موضوع پیامی محکم درباره حمایت از اسراییل میفرستد. اما همچنین در بر دارنده پیام محکم بازدارندگی برای جلوگیری از این درگیری به خصوص است.»
اظهارات این مقام نظامی ارشد آمریکا در پی این مطرح میشود که صبح شنبه حملات سنگین راکتی و موشکی مقاومت، شهرکهای صهیونیستنشین مجاور نوار غزه را هدف قرار داده و «محمد الضیف» فرمانده گردانهای القسام (شاخه نظامی جنبش حماس) از آغاز عملیات «طوفان الاقصی» خبر داد. عملیات طوفان الاقصی پس از آن آغاز شد که مسجد الاقصی طی روزهای گذشته با یورشهای گسترده شهرکنشینان تندرو صهیونیست مواجه شد.
درگیریها در سومین روز از عملیات طوفان الاقصی توسط گردانهای عزالدین قسام، شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) علیه اشغالگران ادامه یافت و صهیونیستها نیز به حملات خود به مناطق مختلف نوار غزه ادامه دادند. در پی حملات رژیم صهیونیستی، چندین غیرنظامی به شهادت رسیده و منازل و مساجد تخریب شدهاند.
برخی مقامات رژیم صهیونیستی و آمریکا مدعی نقش ایران در انجام شدن این حمله شدهاند. چند نشریه آمریکایی نیز با استناد به اظهارات غیرموثق منابع مطلع، همین ادعا را تکرار کردند.
این در حالی است که علی کریمی مقام، عضو نمایندگی ایران در سازمان ملل در واکنش به ادعاهای مطرح در نشریات آمریکایی با استناد به اظهارات غیرموثق برخی منابع آگاه، مبنی بر نقش داشتن ایران در حمله مقاومت فلسطین به مواضع رژیم اشغالگر قدس، در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس گفت که تصمیمات مقاومت فلسطین «خودجوش» و «مطابق منافع قانونی ملت فلسطین» است.
کریمی مقام با بیان نظر نمایندگی ایران در سازمان ملل در ادامه نوشت: ما همدلانه برای حمایت راسخ از فلسطین در کنار آن ایستادهایم؛ هرچند ما در پاسخ فلسطین نقشی نداریم؛ چراکه صرفا از سوی خود فلسطین انجام میشود.
او در ادامه گفت: اقدامات قاطعانه فلسطین دفاعی تماما مشروع در قبال هفت دهه اشغال ستمکارانه و جنایات شنیع رژیم غیرقانونی صهیونیستی است.
افزون بر این، جان کربی، هماهنگکننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید در این باره به شبکه اماسانبیسی گفت: ایران مدتهاست از حماس با منابع، تواناییها و آموزشهای خود حمایت میکند.
او در ادامه مدعی شد: به همین دلیل، ایران مشخصا شریک جرم است؛ اما از لحاظ اینکه آیا شواهدی مبنی بر دست داشتن ایران در این حملات داریم یا نه باید بگویم که چیزی نداریم.
بیانیه سران آمریکا و چهار کشور اروپایی در حمایت از اسرائیل
جو بایدن و امانوئل مکرون، روسای جمهوری آمریکا و فرانسه، اولاف شولتس صدراعظم آلمان، جورجیا ملونی و ریشی سوناک نخست وزیران ایتالیا و انگلیس بامداد سهشنبه در بیانیه مشترکی حمله مقاومت فلسطین به صهیونیستها را محکوم و «حمایت یکپارچه و محکم» خود از رژیم صهیونیستی را اعلام کردند.
در این بیانیه آمده است: ما به عنوان متحد و دوستان مشترک اسرائیل، در روزهای آینده متحد و هماهنگ میمانیم تا اسرائیل بتواند از خود دفاع کند و سرانجام شرایط برای یک خاورمیانه آرام و یکپارچه فراهم شود.
سران آمریکا و چهار کشور اروپایی بدون توجه به جنایات رژیم صهیونیستی گفتند: شفاف اعلام میکنیم که اقدامات تروریستی حماس هیچ توجیه و مشروعیتی ندارد و باید بطور گسترده محکوم شود.
این بیانیه افزود: کشورهای ما از تلاش اسرائیل برای دفاع از مردم و خودش در برابر چنین بیرحمیهایی حمایت میکند. ما تاکید میکنیم اکنون زمان آن نیست که هیچ یک از دشمنان اسرائیل از این حملات برای کسب امتیاز استفاده کند.
سران آمریکا و اروپا مدعی شدند: همه ما خواستههای مشروع مردم فلسطین را به رسمیت میشناسیم و از عدالت و آزادی برابر برای اسرائیلیها و فلسطینیها حمایت میکنیم. اما اشتباه نکنید: حماس نماینده این خواستهها نیست و جز ترور و خونریزی بیشتر هیچ چیزی برای مردم فلسطین ندارد.
درخواست رهبر جمهوریخواهان سنا برای توقیف کشتی های ایران
«میچ مککانل» رهبر جمهوریخواهان مجلس سنای آمریکا به بهانه عملیات «طوفان الاقصی» و به هلاکت رسیدن حدود یکهزار صهیونیست، خواستار اعمال تحریمهای سخت جدید بر ایران شد.
مککانل شامگاه دوشنبه طی مقالهای در «وال استریت ژورنال» از متحدان غربی آمریکا خواست تا «تحریمهای چندجانبه گستردهای را علیه تهران دوباره اعمال کنند.»
وی پیشنهاد داد که هواپیماهای ایرانی از پرواز بر فراز قلمرو آمریکا و متحدانش محروم شوند و «کشتیهایی را که ایران برای دورزدن تحریمها استفاده میکند، توقیف کنند.»
رهبر جمهوریخواهان سنا همچنین از واشنگتن و متحدانش خواست تا دسترسی بانکهای ایرانی به غرب را مسدود و «فعالیتهای تجاری اروپاییها در ایران را متوقف کنند.»
مککانل در ادامه مدعی شد که آمریکا باید تمرکز بیشتری بر تهدید ناشی از تهران داشته باشد و ایران را «فعالترین دولت حامی تروریسم در جهان» خواند.
مخالفت ارمنستان با برگزاری نشست مشترک با روسیه و باکو
خبرگزاری «ترند» خبر داد، «آرارات میرزویان» وزیر خارجه ارمنستان شرکت در نشست با وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و روسیه در بیشکک در حاشیه نشست کشورهای مستقل مشترکالمنافع را رد کرده است.
پیشتر، «میخائیل گالوزین» معاون وزیر خارجه روسیه گفت، مسکو در حال بررسی امکان انجام مذاکرات با حضور وزیر خارجه روسیه و وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در چارچوب نشست کشورهای مستقل مشترکالمنافع در بیشکک پایتخت قرقیزستان است.
این مقام روس گفت: گفتوگو بین روسیه، آذربایجان و ارمنستان درباره طیف کاملی از موضوعات حل و فصل مناقشه باکو و ایروان هرگز قطع نشده و امیدواریم این تماسها ادامه یابد. طرف آذربایجانی قبلاً موافقت خود را اعلام کرده، انتظار داریم طرف ارمنستانی هم با مسئولیت کامل به این موضوع بپردازد و با حضور در مذاکرات موافقت کند.
«الهام علیاف» رئیسجمهور جمهوری آذربایجان هم یکشنبه از احتمال برگزاری نشستی در «تفلیس» پایتخت گرجستان برای عادیسازی روابط با ارمنستان خبر داد.
انتقاد ترامپ از سیاستهای بایدن در قبال ایران
رییس جمهور آمریکا در یک سخنرانی با مطرح کردن ادعاهایی علیه ایران، به انتقاد از سیاستهای دولت بایدن در قبال ایران پرداخت.
دونالد ترامپ، رییس جمهور پیشین آمریکا که برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ این کشور تلاش میکند، در یک سخنرانی انتخاباتی در ایالت نیوهمپشایر با انتقاد از سیاستهای جو بایدن، رییس جمهور آمریکا در قبال ایران، گفت: ما اقتصاد ایران را تضعیف خواهیم کرد. من از توافق فاجعهبار هستهای خارج شدم و سختترین تحریمها را علیه حکومت ایران اعمال کردم.
ترامپ در سال ۲۰۱۸ و با تشویق رژیم صهیونیستی و برخی سیاستمداران تندرو داخل آمریکا توافق هستهای را توافقی ناقص تلقی کرده و از آن خارج شد. این توافق میان ایران و قدرتهای جهانی، در ازای لغو تحریمهای ایران، برنامه هستهای آن را محدود میکرد. دولت ترامپ ضمن بازگردانی تمامی تحریمهای پیشین علیه ایران، تا آخرین روزهایی که قدرت را در دست داشت، به اعمال تحریمهای جدید ادامه داد.
فاکس نیوز گزارش داد که ترامپ با مطرح کردن ادعاهایی علیه ایران در ادامه گفت: جو بایدن آن را لغو کرد. تمام آن را لغو کرد و میلیاردها دلار به ایران داد که کشور اصلی جهان در حمایت از تروریسم است. او اسراییل را وسط تروریستهای خونخوار انداخت.
روزنامه تایمز اسراییل روز شنبه گزارش داد که ترامپ پیش از این در بیانیهای در پی عملیات جنبش مقاومت فلسطین علیه مواضع رژیم اشغالگر قدس گفته بود: «متاسفانه، مالیاتدهندگان آمریکایی به تامین مالی این حملات کمک کردهاند که بر اساس بسیاری از گزارشها ناشی از دولت بایدن بوده است.»
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.