بین الملل تابناک: جنگ میان گروه های مقاومت فلسطین علیه اسرائیل و بمباران وحشیانه غزه توسط رژیم اشغالگر قدس وارد ششمین روز خود شده است. جنگی که بی سابقه ترین ضربه امنیتی، اطلاعاتی و نظامی را از سوی مقاومت فلسطین به اسرائیل وارد کرده و به نظر می رسد پیامدهای غیرقابل ترمیم زیادی را برای این رژیم به دنبال خواهد داشت.
یک مقام ارشد دولت جو بایدن روز پنجشنبه به وقت محلی گفت که هیچ برنامه ای برای اعزام نیروهای آمریکایی در اسرائیل وجود ندارد.
جان کربی، هماهنگکننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید گفت: «هیچ قصد یا برنامهای برای استقرار نیروهای آمریکایی در اسرائیل وجود ندارد و هیچ تمایلی از سوی اسرائیلیها برای این اقدام وجود ندارد».
این مقام شورای امنیت ملی کاخ سفید افزود: اسرائیلیها به وضوح اعلام کردهاند که نمیخواهند نیروهای خارجی در خاک آنها حضور داشته باشند، آنها میخواهند این عملیاتها را خودشان انجام دهند و برای این کار کاملا حق دارند.
گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل در اراضی اشغالی فلسطین گفت که ساکنان نوار غزه در معرض نسلکشی قرار دارند.
«فرانچسکا آلبانیز» امروز پنجشنبه در گفتوگو با خبرگزاری آناتولی اعلام کرد که تعداد زیادی از ساکنان نوار غزه به شیوهای وحشیانهتر از قبل قتل عام شدند و این منطقه تحت محاصره همچنان تحت ضربات سخت و گسترده «اسرائیل» قرار دارد.
آلبانیز تصریح کرد که قطع آب، برق و غذای ساکنان غزه و محروم کردن آنها از دسترسی به نیازهای ضروری خود جنایت علیه بشریت است.
سیمور هرش، روزنامه نگار و نویسنده آمریکایی در مقالهای که در روز پنجشنبه منتشر کرد، آورده است: «باور نتانیاهو مبنی بر اینکه میتواند حماس را کنترل کند، باعث تضعیف امنیت اسرائیل و آغاز جنگی خونین شده است.»
هرش در مقاله خود نوشته است: «منابع گزارش میدهند که بنیامین نتانیاهو احتمالا درحال کناره گیری باشد و تنها تا زمان پایان درگیریها در دفتر باقی بماند.»
وی ادامه داد: «سیاست نتانیاهو، علیالخصوص حمایت وی از حماس به عنوان جایگزین تشکیلات خودگردان فلسطین باعث تضعیف امنیت اسرائیل شده است. او باور داشت که با ارائه کمکهای مالی از طریق قطر میتواند حماس را کنترل کند اما این رویکرد نتیجه معکوس داشته است.»
هرش عنوان کرد: «درگیری اخیر زمانی شدت گرفت که نتانیاهو برخلاف توصیه فرماندهان نظامی محلی به ساکنان ارتودکس اجازه داد تا «سوکوت» در کرانه باختری را جشن بگیرند. این باعث شد تا فشار زیادی بر منابع نظامی اسرائیل وارد شود و غیرنظامیان اسرائیلی در جنوب را آسیبپذیر کند.»
وی در ادامه گفت: «حمله به جنوب اسرائیل بزرگترین شکست در تاریخ اسرائیل است. بیست و دو شهرک برای ساعاتی به کنترل حماس درآمد و این باعث کشته شدن سربازان و غیرنظامیان زیادی شد. اسرائیل با فراخواندن ۳۶۰ هزار از سربازهای ذخیره خود به دنبال پاسخدهی است.»
این روزنامهنگار آمریکایی اظهار کرد: «بحثهایی در داخل درخصوص راهبرد پیشرویشان مطرح است. برخی خواهان رویکرد هوایی و دریایی هستند و برخی نگرانیهایی درخصوص میزان تاثیر نیروهای زمینی در درگیریهای شهری دارند.»
وی ادامه داد: «بمباران مداوم غزه شدت یافته و اسرائیلی دیگر پیش از هدف قرار دادن ساختمانها به غیرنظامیان هشدار نمیدهند.»
هرش در بخش دیگری از مقاله خود نوشت: «اسرائیل با هدف بیرون کشیدن حماس رویکردی را برای منزوی کردن غزه و قطع کردن برق و ذخایر انرژی این شهر درنظر دارد. جامعه بینالمللی خواستار پیروی از رویکرد "قواعد جنگی" بوده و رئیسجمهور بایدن نیز در کنفرانسی با سران یهودی بر اهمیت پیروی از این قواعد تاکید کرده است. »
وی ادامه داد : «اسرائیل حال باید تصمیم بگیرد که آیا خواهان قحطی زده کردن حماس است یا اینکه میخواهد وارد جنگی زمینی شود که ممکن است جان بسیاری ازجمله زندانیان را به خطر بیاندازد. هنوز تصمیمی درخصوص تهاجم تمام عیار گرفته نشده است.»
هرش در انتها نوشت: «در مجموع شرایط پیچیده است و نتیجه کار مشخص نیست. تفاوت نظرهایی درخصوص نحوه پیشروی وجود دارد و این در نهایت اسرائیل است که باید در این زمینه تصمیمگیری کند.»
السیسی رئیسجمهور مصر درباره تشدید تنشها در غزه، افزود: ما با تحولات بسیار خطرناکی روبرو هستیم و مصر فلسطینیها را رها نخواهد کرد.
وی با بیان اینکه مصر آماده میانجیگری است، تاکید کرد که تلاش کشورش برای صلح مستلزم آن است که فلسطینیها را رها نکند.
رئیس جمهور مصر همچنین گفت که از سیاستهای مجازات جمعی و گرسنگی باید اجتناب شود و جامعه جهانی باید مسئولیت خود را برای رساندن کمک به نوار غزه بر عهده بگیرد.
السیسی مدعی شد: هر درگیری که هدفش صلح نباشد بیهوده و قابل تکیه نیست و تماسهای مصر برای یافتن راه حلی برای بحران کنونی متوقف نمیشود.
وی تلویحاً هرگونه آوارگی از غزه را رد کرد و گفت: ما میزبان ۹ میلیون نفر هستیم که به دلایل امنیتی از کشورهای خود آمدهاند، اما وضعیت در غزه متفاوت است.
ارتش رژیم صهیونیستی امشب (۲۰ مهر) از افزایش تلفات این رژیم به ۱۴۰۰ کشته در پی نبرد طوفان الاقصی خبر داد.
به نوشته وبگاه روسیا الیوم، در همین حال ارتش رژیم صهیونیستی در وبگاه اطلاعرسانی خود اذعان کرد که تاکنون ۲۴۵ نیروی نظامی این رژیم در حملات جنبش حماس به هلاکت رسیدهاند.
از سوی دیگر وبگاه شبکه المیادین به نقل از رسانههای صهیونیستی گزارش داد که ۲۰۰ جسد دیگر در مناطق اشغالی اعم از شهرکنشینان و نظامیان رژیم اشغالگر پیدا شده است و پیش بینی میشود که فردا تعداد بیشتری از اجساد یافت شود.
، استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی برابر با ۱۲ اکتبر ۲۰۲۳ و ۲۰ مهرماه جاری در جمع خبرنگاران اعلام کرد: دفتر هماهنگی امور بشردوستانه ( اوچا) گزارش داد که آوارگی گسترده در سراسر نوار غزه ادامه دارد.
دوجاریک افزود: تعداد آوارگان فقط در ۲۴ ساعت گذشته ۳۰ درصد افزایش یافته است و اکنون به بیش از ۳۳۸ هزار نفر رسیده است که بیش از دو سوم آنها در مدارسی که توسط سازمان ملل اداره می شود، پناه گرفته اند. آژانس امداد و کار سازمان ملل می گوید که نزدیک به ۲۱۸هزار و ۶۰۰ آواره فلسطینی در ۹۲ مدرسه سازمان ملل در تمام مناطق نوار غزه پناه گرفته اند.
سخنگوی سازمان ملل تصریح کرد: بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی در غزه تخریب شده یا به شدت آسیب دیده و غیرقابل سکونت شده اند، در حالی که نزدیک به ۲۳ هزار واحد مسکونی دیگر خسارت متوسط تا جزئی را متحمل شده اند.
وی اضافه کرد: حداقل ۸۸ مرکز آموزشی، از جمله ۱۸ مدرسه متعلق به سازمان ملل و همچنین ۷۰ مدرسه تشکیلات خودگردان فلسطینی مورد حمله قرار گرفته اند. این بدان معناست که برای ششمین روز متوالی، بیش از ۶۰۰ هزار کودک به آموزش در مکان امن در غزه دسترسی ندارند.
دوجاریک ادامه داد: اوچا می افزاید که سوخت تنها نیروگاه غزه تمام شده است و این نیروگاه مجبور به توقف کار شده و این امر باعث خاموشی فوری شده است که در سراسر غزه ادامه دارد. این خاموشی به دنبال توقف عرضه برق و سوخت اسرائیل به غزه در ۸ اکتبر است.
سخنگوی سازمان ملل ادامه داد: بحران آب در پناهگاههای اضطراری سازمان ملل و در سراسر نوار غزه به دلیل زیرساختهای آسیبدیده، کمبود برق مورد نیاز برای راهاندازی پمپها و کارخانههای نمکزدایی و عرضه محدود آب در بازار محلی در حال وقوع است.
وی تصریح کرد: تامین نیاز به آب به دلیل محاصره کامل نوار غزه توسط مقامات اسرائیلی امکان پذیر نیست. سوخت نمی تواند وارد غزه شود و تامین کنندگان آب در اسرائیل دیگر نمی توانند آب را در غزه تحویل دهند.
دوجاریک گفت: آژانس های بشردوستانه همچنان با محدودیت های عمده ای در ارائه کمک های بشردوستانه مواجه هستند. ناامنی از دسترسی ایمن به مناطق و انبارهای آسیب دیده جلوگیری می کند. علیرغم شرایط چالش برانگیز، مددکاران بشردوستانه به ۱۳۷ هزار آواره نان تازه تحویل و ۷۰ هزار لیتر سوخت به تاسیسات آب و فاضلاب و فعال کردن خطوط کمکی حمایتی روانی اجتماعی ارائه کرده اند.
سخنگوی سازمان ملل ادامه داد: روز گذشته مارتین گریفیتس، معاون دبیرکل در امور بشردوستانه، ۹ میلیون دلار از صندوق مرکزی واکنش اضطراری برای پاسخگویی فوری به تلاشهای امدادی اختصاص داد و از ۷ اکتبر تاکنون ۱۲ نفر از کارکنان سازمان ملل در غزه کشته شده اند.
ئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی بعد از 6 روز سکوت در اولین اظهارنظر خود کشته شدن «غیرنظامیان در هر دو سوی درگیری» را رد کرده است.
او گفت: «ما کشته شدن غیرنظامیان در هر دو طرف را رد میکنیم و قطع عضو اجساد را رد میکنیم. چنین اقداماتی با قوانین بینالمللی مغایرت دارند.»
ابوعبیده سخنگوی نظامی گردانهای القسام –شاخه نظامی حماس- شامگاه امروز پنجشنبه به شرح عملیات طوفان الاقصی پرداخت و گفت که این عملیات از جایی آغاز شد که عملیات شمشیر قدس در سال ۲۰۲۱ به پایان رسیده بود.
شبکه خبری الجزیره به نقل از ابوعبیده گزارش داد، عملیات طوفان الاقصی به خاطر اسرا آغاز شد و «ما در این جنگ به فضل خدا، بیشتر از چیزی به دست آوردیم که گمان میکردیم و برنامهریزی کرده بودیم».
وی با اشاره به اینکه روند هماهنگی با محور مقاومت، در خصوص آینده درگیری با دشمن صهیونیستی رو به افزایش است، تصریح کرد: عملیات طوفان الاقصی شامل شلیک سه هزار و ۵۰۰ راکت و خمپاره بوده است.
این مقام حماس ادامه داد: سکوت القسام در قبال برخی از تجاوزات دشمن برای این بود که برای طوفان الاقصی آماده شویم. عملیات فریب، برنامهریزی نظامی و اجرای شگفتانگیز آن، دشمن را مات و مبهوت گذاشته است.
ابوعبیده با بیان اینکه سه هزار نیرو برای جنگ و هزار و ۵۰۰ نیرو هم برای پشتیبانی فراخوانده شدند،در پایان گفت: ساختار جنگی و تسلیحاتی، امکان دفاع فعال را برای ما فراهم کرده است. به اسرا میگوییم کارتهایی در اختیار داریم که هزینه آزادی شما خواهد شد.
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی در سخنانی گفت که نیروی هوایی این رژیم در شش روز گذشته حدود شش هزار بمب به وزن چهار هزار تن بر سر مردم غزه ریخته است.
به نوشته الجزیره، او گفت که در این مدت بیش از ۳۶۰۰ نقطه از جمله مراکز فرماندهی، مدیریت و زیرساختهای حماس هدف حملات قرار گرفتهاند؛ او البته اشاره به بمباران بی هدف صدها خانه مسکونی و کشتار زنان و کودکان نکرد که به هیچ هدف نظامی تلقی نمیشود.
منابع خبری بعدازظهر امروز (۲۰ مهر) از شهادت «یوسف ابومرزوق» برادر «موسی ابومرزوق» معاون رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در جنوب غزه خبر دادند.
وبگاه خبری عرب۴۸ نوشت که یوسف ابومرزوق به همراه تعدادی از خانودهاش در منطقه رفح در حمله جنگندههای رژیم اشغالگر قدس به شهادت رسید. در این حمله ساحتمان وزارت صنعت و تجارت دولت حماس هدف حمله قرار گرفت.
نیروهای مقاومت فلسطین بعد از ظهر امروز پنجشنبه فیلمی از یکی از اسرای صهیونیستی در بند خود منتشر کردند که نشان میدهد این سرباز از شدت ترس به خود میلرزد.
وی در این فایل ویدئویی که در حال عذرخواهی از جنایات خود و رژیم متبعوش است، خطاب به نیروهای مقاومت میگوید: خواهش میکنم مرا نکشید. ما ملت جنایتکاری هستیم.
این سرباز صهیونیستی همچنین گفت: اگر مرا رها کنید، خواهم رفت و به شمال قول میدهم از کشور شما خارج شوم و به کشور دیگری بروم. قول میدهم که نه من و نه همه خانوادهام را [در فلسطین] ببینید. ما چنین ارتش جنایتکاری نمیخواهیم».
از زمان عملیات نیروهای مقاومت تحت عنوان طوفان الاقصی علیه رژیم صهیونیستی که به هلاکت بیش از هزار صهیونیست منجر شده است، آمار دقیقی از تعداد اسرای صهیونیستی در بند مقاومت فلسطین وجود ندارد.
«گیلعاد اردان» سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل ادعا کرد که مقامهای اسرائیلی باور دارند حدود 150 اسیر صهیونیست در نوار غزه نگهداری میشوند.
اردان اعلام کرد، مقامهای رژیم صهیونیستی به بازگشت اسرای صهیونیست به فلسطین اشغالی امیدوار هستند اما وضعیت آنها «مانع ما برای انجام کاری که باید برای امن کردن آینده اسرائیل انجام بدهیم، نمیشود».
این مقام ارشد رژیم اشغالگر قدس با بیان اینکه بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ اسیر صهیونیست در غزه حضور دارند، افزود: «ما تعداد بی سابقهای گروگان داریم».
وی در پایان ادعا کرد: «ما از صلیب سرخ، سازمانهای بینالمللی انتظار داریم که روی این گروگانها و نحوه رفتار با آنها تمرکز کنند و اینکه آیا با آنها طبق قوانین بینالمللی رفتار میشود».
وزارت بهداشت غزه از شهادت بیش از ۱۴۰۰ نفر از فلسطینیان از ابتدای تجاوزات رژیم صهیونیستی در روز شنبه خبر داد.
وزارت بهداشت فلسطین در غزه عصر امروز (پنجشنبه) در بیانیهای اعلام کرد که از روز شنبه تاکنون، ۱۴۱۷ نفر از فلسطینیان به شهادت رسیدند.
به گزارش شهاب نیوز، وزارت بهداشت فلسطین همچنین تعداد مجروحان را ۶۲۶۸ نفر اعلام کرده است.
رژیم صهیونیستی امروز پنجشنبه با بمباران شمال غزه جنایت وحشتناک تازهای را علیه فلسطینیان رقم زد.
در این جنایت چندین ساختمان مسکونی که طایفه شهاب در آنجا زندگی میکردند، بمباران شد که طی آن ۴۴ نفر از اعضای این طایفه به شهادت رسیدند.
سازمان ملل اعلام کرد که اوضاع انسانی در غزه غیرقابل وصف و بیسابقه است.
سخنگوی رسمی جنبش انصارالله یمن گفت: یمن در قبال آنچه در غزه رخ میدهد چه از جنبه بشردوستانه و چه نظامی دست بسته نخواهد ماند.
«محمد عبدالسلام» سخنگوی جنبش انصارالله یمن در پیامی در پلتفرم «ایکس» از تداوم هماهنگی با «محور مقاومت» با همه ابزارهای ممکن برای حمایت از مقاومت ملت فلسطین در مقابله با وحشیگری رژیم صهیونیستی که مورد حمایت غرب و تحت رهبری آمریکاست، خبر داد.
وی ادامه داد: دشمن صهیونیستی مانع دسترسی مردم به آب، برق، غذا و دارو میشود و به جنایات و تجاوزات خود علیه ملت فلسطین ادامه میدهد.
اظهارات عبدالسلام پس از سخنرانی «سید عبدالملک بدرالدین الحوثی» رهبر جنبش انصارالله یمن مطرح میشود مبنی بر اینکه مردم یمن آماده هستند تا صدها هزار نیرو را برای مبارزه با دشمن صهیونیستی در نبرد جهاد مقدس به فلسطین اعزام کنند.
وی افزود: صرف نظر از موانع جغرافیایی، ما در انجام هر کاری که در توانمان باشد هیچ تردیدی نخواهیم کرد.
الحوثی روز سهشنبه خاطرنشان کرد: هماهنگی کاملی با محور مقاومت وجود دارد و خطوط قرمزی نیز وجود دارد و در صورت مداخله مستقیم آمریکا، ما آمادهایم با بمباران موشکی و پهپادی وارد عمل شویم.
وزیر انرژی رژیم صهیونیستی وصل کردن آب و برق غزه را مشروط به آزادی اسرای این رژیم کرد.
وزیر انرژی رژیم صهیونیستی در اظهاراتی گفت که تا زمان بازگشت اسرائیلیها از نوار غزه آب و برق را وصل نمیکنیم و سوخت نیز به آن منطقه وارد نخواهیم کرد.
در حالی که حملات بیامان رژیم صهیونیستی به مردم و زیرساختهای غیرنظامی غزه ادامه دارد، «اسرائیل کاتص» تاکید کرد که «هرگونه اقدام انسانی در غزه باید در مقابل اقدام انسانی باشد و ما نصیحت هیچکس را نمیپذیریم».
وزارت بهداشت غزه روز چهارشنبه اعلام کرده بود که همزمان با تشدید حملات رژیم صهیونیستی و قطع برق در غزه، بیمارستانهای نوار غزه مملو از زخمیها شده و تمامی تختها پر شدند و در حال حاضر زخمیها و بیماران روی زمین هستند.
این وزارتخانه تاکید کرد، استمرار قطع برق، آب و سوخت غزه از سوی رژیم اشغالگر جان زخمیها و بیماران را به خطر میاندازد و میتواند باعث بروز فاجعهای بهداشتی و زیستمحیطی شدیدی شود.
رسانههای سوری امروز (پنجشنبه) از حمله جنگندههای ارتش رژیم صهیونیستی به فرودگاههای دمشق و حلب و مقابله سامانههای پدافند هوایی این کشور با این حملات خبر دادند.
تلویزیون رسمی سوریه در خبری فوری اعلام کرد که جنگندههای ارتش رژیم صهیونیستی دو فرودگاه دمشق و حلب در این کشور را هدف قرار دادند.
به گزارش این رسانه سوری، در مقابل سامانههای پدافند هوایی سوریه فعال شده و با حمله این جنگندهها به فرودگاه بین المللی دشمن مقابله کردند.
طبق گزارشها، باندهای هر ۲ فرودگاه در این حملات هدف قرار گرفته و آسیب دیدند.
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شد: فرودگاههای دمشق و حلب را در پاسخ به شلیک خمپاره از سوریه، هدف قرار دادیم. در روزهای آینده اهداف بیشتری را در سوریه منهدم خواهیم کرد.
خبرنگار روسیا الیوم نیز خبر داد در این حمله تنها خسارات مادی به فرودگاه حلب وارد شد و این حملات هیچ تلفاتی نداشت.
در همین حال، صلیب سرخ بین المللی نیز نسبت به خارج شدن وضعیت انسانی در نوار غزه از کنترل هشدار داد.
«فابریزیو کاربنی» مدیر بخش خاورمیانه کمیته بین المللی صلیب سرخ در گفتوگو با شبکه المیادین در این باره اظهار داشت: سوختی که مولدهای برق بیمارستانهای غزه را تغذیه میکند تا چند ساعت دیگر تمام میشود.
وی گفت: انتقال مجروحان غزه به مراکز بیمارستانی با مشکل و در برخی موارد غیرممکن است.
مدیر خاورمیانه صلیب سرخ ادامه داد: غزه در وضعیت فاجعه باری قرار دارد و اگر کمکهای بشردوستانه به زودی وارد نشود، وضعیت فراتر از فاجعه خواهد بود.
وی ادامه داد: تماسهای ما با اسرائیل برای باز کردن یک گذرگاه انسانی ادامه دارد، اما تاکنون نتیجهای حاصل نشده است.
گردانهای القسام اعلام کرد که پایگاه صهیونیستی «رعیم» را ظهر امروز راکت باران کرده است.
پایگاه «رعیم» که در شهرک رعیم در منطقه غلاف غزه واقع شده به عنوان مقر لشکر غزه در ارتش رژیم صهیونیستی شناخته میشود و متشکل از چندین تشکیلات نظامی است.
گردانهای القسام همچنین اعلام کرد که شهرک صهیونیست نشین «سدیروت» را هدف حملات راکتی قرار داده است.
منابع خبری از برخورد چند راکت به چند خانه در سدیروت و سوختن آنها در آتش خبر دادند.
این حمله همچنین دهها مجروح برجای گذاشته است.
در همین راستا، «آلون داویدی» شهردار شهرک سدیروت در سخنانی با انتقاد از کابینه رژیم صهیونیستی خطاب به "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر این رژیم گفت: به دنبال راهی برای خارج کردن ساکنان سدیروت باش.
همزمان با این عملیات رسانه های فلسطینی نیز از حملات بمب افکن های رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف نوار غزه خبر دادند.
بر پایه این گزارش، جنگنده - بمب افکن های رژیم صهیونیستی ورودی بیت حانون را هدف قرار دادند.
ارتش رژیم صهیونیستی همچنین غرب شهر رفح در نوار غزه را هدف حملات خود قرار داده و این حملات منجر به تخریب خانههای غیرنظامیان شد.
کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل در گزارشی اعلام کرد، بمباران غزه توسط نیروهای رژیم صهیونیستی از روز شنبه تاکنون ۱۰۰۰ خانه را با خاک یکسان کرده و بسیاری در این منطقه با کمبود شدید آب آشامیدنی، سوخت و لوازم و تجهیزات پزشکی مواجه هستند.
در این گزارش آمده است، ۵۶۰ واحد مسکونی دیگر نیز به شدت تخریب شده و غیرقابل سکونت هستند و بیش از ۱۲ هزار و ۶۰۰ واحد مسکونی نیز در اثر حملات هوایی رژیم صهیونیستی آسیب دیدهاند.
بر اساس گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل گزارش داد که تمامی ۱۳ بیمارستان موجود در این منطقه به دلیل کمبود شدید سوخت و تجهیزات حیاتی پزشکی تنها تا حدودی فعال هستند.
در این گزارش آمده است، کاهش تامین آب آشامیدنی در نوار غزه به خاطر محاصره شدید رژیم صهیونیستی منجر به کمبود شدید آب آشامیدنی برای بیش از ۶۵۰ هزار تن در این منطقه با جمعیتی برابر با ۲.۳ میلیون تن شده است.
سیستمهای فاضلاب تخریب شده و فاضلابهای کثیف را به خیابانها میفرستد و سلامتی مردم را در این منطقه به خطر انداخته است.
آژانس سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی گزارش داده که حدود ۲۱۸ هزار و ۶۰۰ تن در ۹۲ مدرسه آژانس امداد و نجات سازمان ملل در غزه پناه داده شدهاند.
بسیاری دیگر از مردم آواره در مدارس دولتی و دیگر ساختمانها اسکان داده شدهاند.
به طور کلی، دستکم ۳۴۰ هزار فلسطینی در سراسر غزه آواره و بیخانمان شدهاند.
در بحبوحه گزارشهایی مبنی بر اینکه رژیم صهیونیستی آماده حمله زمینی بزرگی علیه غزه میشود، یکی از رهبران حماس به الجزیره گفت که «برای هرگونه استقرار احتمالی نیروهای اسرائیلی در داخل غزه آماده هستیم».
«غازی حمد» یکی از اعضای دفتر سیاسی حماس بیان کرد: ما نمیهراسیم. ما مردم قوی هستیم و عزم قوی برای ادامه داریم. ما نیرو و افراد زیادی داریم که میخواهند از ما حمایت کنند.
وی هشدار داد: حتی مردم در مرزهای اردن، لبنان و همه جا میخواهند به اینجا بیایند و برای ما مبارزه کنند. غزه یک باغ نیست و برای آنها بسیار پرهزینه خواهد بود.
حمد در پایان افزود: از ابتدای این عملیات ۱۲۰۰ نیرو اعزام کردیم که موفق شدند وجهه، امنیت و اطلاعات اسرائیل را به عنوان یک ابرقدرت از بین ببرند.
صدراعظم آلمان امروز (پنجشنبه) و در اظهاراتی در راستای مظلومنمایی رژیم صهیونیستی، تلاش کرد دفاع ایران از حقوق مردم و مقاومت فلسطین را با ادعای نقش ایران در عملیات اخیر مقاومت در سرزمینهای اشغالی مرتبط کند.
«اولاف شولتس» صدراعظم آلمان در راستای همنوایی با دیگر مقامات اروپایی و آمریکایی در ادعاها درباره نقش ایران از دفاع چندین ساله ایران از مردم و مقاومت فلسطین خواستار سرکوب سازمانهایی شد که از حماس، یکی از جنبشهای مقاومت حمایت میکنند و مدعی شد که ایران مسئول رشد این گروه تا نقطه آغاز عملیات گسترده «طوفانالاقصی» علیه مواضع رژیم صهیونیستی است.
صبح شنبه حملات سنگین راکتی و موشکی مقاومت، شهرکهای صهیونیستنشین مجاور نوار غزه را هدف قرار داده و «محمد الضیف» فرمانده گردانهای القسام (شاخه نظامی جنبش حماس) از آغاز عملیات «طوفان الاقصی» خبر داد. عملیات طوفان الاقصی پس از آن آغاز شد که مسجدالاقصی طی روزهای گذشته با یورشهای گسترده شهرکنشینان تندرو صهیونیست مواجه شد. صهیونیستها نیز به حملات خود به مناطق مختلف نوار غزه ادامه دادند. در پی حملات رژیم صهیونیستی، چندین غیرنظامی به شهادت رسیده و منازل و مساجد تخریب شدهاند.
خبرگزاری رویترز گزارش داد که شولتس امروز در این باره مدعی شد: «در حالی که هیچ مدرک موثقی نداریم که نشان دهد ایران از نظر عملیاتی از این حمله بزدلانه حمایت کرده، برای همه ما واضح است که حماس، بدون حمایت ایران نمیتوانست این حمله بیسابقه را انجام دهد.»
او با تلاش برای کماهمیت جلوه دادن جنایتهای جنگی رژیم صهیونیستی در غزه افزود: «متاسفانه، پیشبینی میکنیم که رنج جمعیت غیرنظامی در نوار غزه احتمالا افزایش خواهد یافت اما این هم تقصیر حماس و حمله آن به اسراییل است.»
صدراعظم آلمان همچنین گفت که دولت این کشور در داخل، تمام فعالیتها در زمینه گردآوری اعانه برای حماس و دیگر فعالیتهای حامیانه برای این گروه و فعالیتهای گروه «صامدون» یک گروه کنشگر بینالمللی و حامی حقوق فلسطینیان زندانی در اراضی اشغالی را ممنوع خواهد کرد که مقامات آلمان مدعی هستند به «نفرتپراکنی» میپردازد و خواستار نابودی رژیم صهیونیستی است.
رئیس رژیم صهیونیستی در کنفرانس مطبوعاتی با اذعان به شلیک ۵۰۰۰ موشک به اراضی اشغالی تاکید کرد که جنگ با حماس طولانی خواهد بود.
«اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی امروز پنجشنبه در کنفرانس مطبوعاتی اظهار کرد: جنگ با حماس طولانی خواهد بود.
رئیس رژیم صهیونیستی در این کنفرانس گفت که ۵۰۰۰ موشک به اراضی اشغالی شلیک شده که بیش از ۲۰۰۰ تا از آنها در مناطق غیرمسکونی سقوط کردند.
هرتزوگ در ادامه مدعی شد: هیچ دلیلی برای این تنش که باعث رقم خوردن بزرگترین فاجعه در تاریخ اسرائیل شد، وجود نداشت.
او در ادامه نیز مدعی شد: دشمن را برای ضربه زدن به قدرت و نیروهایش هدف قرار میدهیم و در تلاش برای نابودی زیرساختهایی هستیم که حماس در حملات خود به اسرائیل در آنجا پنهان شده است.
رئیس رژیم صهیونیستی همچنین تاکید کرد: تمام تلاشمان را برای بازگرداندن گروگانها انجام خواهیم داد.
هرتزوگ در ادامه اظهارات خود و با نادیده گرفتن جنایاتشان در کشتار کودکان و غیرنظامیان در غزه، از جامعه بینالملل خواست جنبش حماس در دسته گروههای «تروریستی» قرار گیرد.
در همین حال تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز از افزایش شمار کشتههای این رژیم در جریان عملیات طوفان الاقصی خبر داده است.
تلویزیون رژیم صهیونیستی در این باره اعلام کرد که از آغاز عملیات طوفان الاقصی تاکنون ۱۳۰۰ صهیونیست کشته شدهاند.
برپایه این گزارش، تا بدین لحظه همچنین ۳۳۰۰ صهیونیست دیگر نیز مجروح شدهاند.
رسانههای رژیم صهیونیستی اعلام کردهاند که حال برخی از مجروحان وخیم است.
«ایهود باراک» نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی در این باره گفت: «حمله هفتم اکتبر (عملیات طوفان الاقصی) سختترین ضربهای بود که اسرائیل دریافت کرده است».
وی در این باره افزود: یک شکست بزرگ چه در سطح اطلاعات و عملیات و چه در سطح رهبری ارشد سیاسی رقم خورد.
باراک درحالی به شکست رژیم صهیونیستی در مقابل مقاومت فلسطین در نوار غزه اذعان کرده است که اخیرا و درپی تشدید عملیات مقاومت فلسطین علیه رژیم صهیونیستی و رسیدن موشکهای آن به تمامی شهرهای صهیونیستی، منابع خبری از فرار نخستوزیر اسبق رژیم صهیونیستی از تلآویو خبر دادند.
برپایه این گزارش، ایهود باراک از طریق فرودگاه بن گوریون از تلآویو خارج شده است.
منابع خبری همچنین تصویری از وی در این فرودگاه را منتشر کردهاند.
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور پیشین و نامزد حزب جمهوریخواه آمریکا در انتخابات ۲۰۲۴، در جریان یک سخنرانی تبلیغاتی دیگر از سابقه و عملکرد خود در اداره کشور به مدت چهار سال بدون هیچ جنگی دفاع کرده و سیاستهای «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا را که منجر به جنگ رژیم صهیونیستی و حماس شد مورد انتقاد قرار داد.
به گزارش «ایبیسی نیوز» ترامپ در جریان یک سخنرانی دیگر در نزدیکی منطقه مارآلاگوی فلوریدا با حامیانش، از سیاست خارجی بایدن شدیداً انتقاد کرده و تصریح کرد تحت تاثیر سیاستهای نادرست وی بوده است که جهان اکنون نظاره گر جنگ میان حماس و رژیم صهیونیستی است.
وی خطاب به حامیانش در انتقاد از عملکرد بایدن اینطور گفت: «با وجود جو بایدن حقهباز، شما هرج و مرج، خونریزی، جنگ، ترور و مرگ در پیش دارید. ببینید که امروز چه اتفاقی در حال رخ دادن است».
سخنگوی ارتش رژیم موقت صهیونیستی بامداد پنجشنبه گفت: «در این ساعات، به بمباران اهداف حماس در نوار غزه ادامه میدهیم».
رسانههای فلسطینی نیز گزارش دادند که مناطقی در مرکز و غرب شهر «خان یونس» از جمله نزدیکی بیمارستان «ناصر» هدف حملات صهیونیستها قرار گرفته است.
خبرگزاری «شهاب» هم نوشت که شناورهای ارتش رژیم اشغالگر در حال شلیک گلولههای توپ به ساحل نوار غزه هستند.
طبق گزارشها، در حمله صهیونیستها به خانهای در منطقه «المعسکر» واقع در غرب خانیونس، ۶ عضو یک خانواده به شهادت رسیدند.
ارتش رژیم تروریست صهیونیستی همچنین اهدافی در منطقه «حی الکرامه» در غزه را بمباران کرد.
خبرنگار شبکه «الجزیره» از نوار غزه گزارش داد که جنگندهها و توپخانههای رژیم موقت صهیونیستی در حال انجام حملات شدیدی به مناطق مختلفی در این باریکه از جمله شرق غزه هستند.
پایگاه خبری آکسیوس گزارش داد، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین به دنبال سفر به سرزمینهای اشغالی است تا از اقدامات بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی علیه غزه حمایت کند.
آکسیوس به نقل از مقاماتی که نام خود را افشا نکردند، گزارش داد، دفتر ولودیمیر زلنسکی به دفتر نتانیاهو درخواستی جهت هماهنگی این سفر ارسال کرده است.
این پایگاه خبری آمریکایی ادعا میکند که چنین سفری «حمایت جامعه بینالمللی را از حملات اسرائیل علیه حماس در غزه افزایش میدهد» و زلنسکی این سفر را برای «همبستگی با اسرائیل» انجام خواهد داد.
طبق منابع آکسیوس، گفتوگوها هنوز در مرحله «مقدماتی» قرار دارند و هیچ تاریخی برای این سفر تعیین نشده است. با این حال دولت اوکراین این گزارش را نه تایید و نه رد کرده است.
ولودیمیر زلنسکی روز چهارشنبه در بلژیک حضور داشت و دیداری با وزرای دفاع ناتو جهت درخواست بیشتر تسلیحات و مهمات برگزار کرد.
وی در این خصوص گفت: من از ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو به خاطر نقش رهبری مهمش در هماهنگی کار ائتلاف و اتخاذ تصمیمات ناتو در حمایت از اوکراین تشکر میکنم. همکاری اوکراین با تولیدکنندگان پیشرو تسلیحات در جهان برای اجرای استانداردهای ناتو در صنایع دفاعی و تقویت قابلیت همکاری با ائتلاف ناتو مهم است. امیدواریم در این نشست شورای اوکراین و ناتو در سطح وزرای دفاع و نشست فردای وزرای دفاع ناتو، کشورهای عضو ناتو تصمیمات مثبتی در خصوص تامین تسلیحات، تجهیزات نظامی و کمکهای لازم به اوکراین اتخاذ کنند.
افزایش شهدای غزه به 1200 نفر
وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد که شمار شهدای تجاوز به نوار غزه تا بدین لحظه به یک هزار و ۲۰۰ نفر رسیده است.
این وزارتخانه همچنین اعلام کرد که از ابتدای تجاوز به غزه تاکنون بیش از پنج هزار و ۶۰۰ نفر نیز مجروح شدهاند.
«یوسف ابوالریش» معاون وزیر بهداشت فلسطین در نوار غزه چهارشنبه شب در گفتوگو با خبرگزاری آناتولی درباره تلفات انسانی حملات رژیم صهیونیستی به غزه گفته بود که بیشتر جان باختگان و مجروحان حملات را زنان و کودکان تشکیل میدهند.
ابوالریش در این باره اظهار داشت: زنان و کودکان ۶۰ درصد از کسانی که در بمبارانهای اسرائیل علیه نوار غزه هدف قرار گرفتهاند را تشکیل میدهند.
معاون وزیر بهداشت فلسطین تصریح کرد که تمام تختهای بیمارستانها در غزه پر بوده و دارو و تجهیزات پزشکی نیز رو به اتمام است.
افزایش آوارگان فلسطینی به ۳۳۸ هزار نفر
جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت کاخ سفید روز چهارشنبه به وقت محلی در پاسخ به سوالی درباره ادعاها در خصوص نقش ایران در برنامه ریزی، تامین منابع و آموزش حماس برای انجام عملیات غافلگیرکننده طوفان الاقصی افزود: ما می دانیم که ایران از حماس حمایت کرده است. حماس در میان گروه هایی قرار دارد که بیشترین تحریم ها در جهان علیه آن وضع شده است.
کربی با اذعان به تحریمهای یکجانبه واشنگتن علیه ایران گفت: در ابتدای دولت جاری آمریکا ما ۴۰۰ نهاد ایرانی را تحریم کردیم و ۴۰ رژیم مختلف تحریم علیه ایران وضع شده است که ۳۰ رژیم تنها در سال گذشته بوده است. ما به دلیل تهدید ایران برای کشتیرانی حضور نظامی خود در منطقه خلیج فارس را افزایش داده ایم و به دلیل حمایت ایران از روسیه تحریک های بیشتری علیه آن وضع کرده ایم.
این مقام کاخ سفید با تکرار ادعاهای ضد ایرانی واشنگتن افزود: هیچکس اقدامات بی ثبات کننده ایران را فراموش نمی کند. ما می دانیم که ایران به مدت طولانی به حماس کمک کرده است. اگر حمایت های ایران نبود، حماس نمی توانست فعالیتی داشته باشد اما ما هیچ مدرکی ندیده ایم که نشان دهد ایران در برنامه ریزی حملات بسیار پیچیده حماس، تامین منابع و آموزش در حملات اخیر نقش داشته است.
کربی در ادامه توضیح داد: منظور ما از نقش مستقیم ایران در حملات، دستیابی به هرگونه اطلاعاتی است که نشان دهند ایران این حملات را هدایت و رهبری کرده است. ما هنوز اطلاعاتی نداریم که نشان دهد آنها از زمان دقیق و نحوه عملیات حماس خبر داشته اند یا از آن حمایت مالی کرده اند. ما به بررسی جریان اطلاعات ادامه خواهیم داد.
بیانیه سفارت ایران در لندن در مورد فاجعه انسانی در نوار غزه
ارتش رژیم صهیونیستی در غزه از فسفر سفید استفاده کرد است که این یک جنایت بینالمللی محسوب می شود.
جنگندههای صهیونیستی بار دیگر با بمبهای ممنوعه فسفری، غرب غزه را بمباران کردند.
حازم قاسم سخنگوی حماس گفت: رژیم صهیونیستی به ارتکاب جنایت علیه زنان و کودکان و غیرنظامیان در نوار غزه روی آورده تا روحیه از دست رفته ارتش شکست خورده خود در آغاز نبرد طوفان الاقصی را بازیابد.
وی افزود: بمباران غیرنظامیان در غزه توسط ارتش صهیونیستی یک جنایت کاملا جنگی است که دولت آمریکا به عنوان شریک جنایات رژیم صهیونیستی چشم خود را به روی آن بسته است.
کرانه باختری وارد جنگ با اسرائیل شد
«ابو حمزه» سخنگوی «سرایا القدس»، شاخه نظامی جنبش مقاومت جهاد اسلامی بامداد پنجشنبه اعلام کرد که نبرد با اشغالگران دیگر محدود به نوار غزه نیست.
ابوحمزه در پیامی صوتی، گفت: «ما ورود رسمی کرانه باختری به عملیات طوفان الاقصی را اعلام میکنیم و ممکن است نبرد به زودی به داخل اراضی اشغالی کشیده شود».
وی خطاب به رژیم موقت صهیونیستی هشدار داد: «ما در خارج از فلسطین برای شما آماده شدهایم، همانطور که در فلسطین آماده شدهایم، و آنچه در نوار غزه رخ داد را در عرصههای دیگر خواهید دید».
سخنگوی سرایا القدس با بیان اینکه عملیات طوفانالاقصی به کرانه باختری و جنوب لبنان نیز گسترش یافته، توضیح داد: «نقطه آتش در حال گسترش است و آنچه در جنوب لبنان اتفاق افتاد تنها نمونه کوچکی است از آنچه انتظار شما را میکشد».
ابوحمزه درباره حملات ددمنشانه رژیم تروریست صهیونیستی به نوار غزه نیز اظهار داشت: «دشمن قادر به مقابله با مقاومت نبود، پس خشم خود را متوجه زنان و کودکان کرد».