بین الملل تابناک: حمله پهپادی به پایگاه «عین الاسد» عراق، اتهامزنی مقام ارشد انگلیس علیه ایران، تمدید مأموریت ارتش ترکیه در مرزهای سوریه و عراق، لغو نشست چهارجانبه اردن، تل آویو، آمریکا و مصر و استقرار بمبافکن راهبردی بی- ۵۲ آمریکا در کره جنوبی، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
حمله پهپادی به پایگاه «عین الاسد» عراق
بنا بر ادعای دو مقام آمریکایی در رویترز، ارتش آمریکا یک پهپاد را قبل از رسیدن به هدفش در پایگاه عینالاسد رهگیری کرد.
این دو مقام آمریکایی به رویترز گفتند، ارتش آمریکا حملهای که نیروهای این کشور در عراق را با استفاده از پهپاد هدف قرار داده بود، خنثی کردند.
این دو مقام گفتند، این حمله پایگاه عین الاسد را که در اختیار نیروهای آمریکایی در عراق است، هدف قرار داده بود.
اتهامزنی مقام ارشد انگلیس علیه ایران
«کن مک کالم» رئیس سرویس اطلاعات داخلی بریتانیا موسوم به MI۵ در نشستی مدعی شد که همزمان با افزایش درگیری ها در خاورمیانه، سطح تهدیدات از جانب تهران تشدید شده است.
تارنمای روزنامه تلگراف نوشت: مک کالم در نشستی در کالیفرنیا (آمریکا)، مدعی افزایش تهدیدات تروریستی در خاک این کشور از سوی ایران در پی جنگ بین حماس و اسرائیل شد.
رئیس این سرویس امنیتی برای نخستین بار در یک نشست امنیتی بی سابقه ـ که در آن روسای اطلاعاتی آمریکا، کانادا، استرالیا و نیوزلند نیز حضور داشتند ـ این ادعاها را مطرح کرد.
وی با طرح این ادعا که حملات غافلگیرانه علیه اسرائیل می تواند خطر جنایات تروریستی در بریتانیا را افزایش دهد، نگرانیهایی را نسبت به افزایش تهدیدات از جانب ایران مطرح کرد.
این مقام اطلاعاتی انگلیسی با طرح این ادعا که تهدید از جانب تهران شدید بوده، مدعی شد که این تهدیدات ممکن است در پی تشدید بحران در خاورمیانه به شیوه های جدید ظهور کند.
وی در ادامه بدون ارائه هیچ مدرک و شواهدی اضافه کرد: بدیهی است که ما از مدتها پیش نگران تهدیدات ایران در خاک بریتانیا بوده ایم، اما در ۱۸ ماه گذشته، این تهدیدات وارد مرحله شدیدی شده است.
تمدید مأموریت ارتش ترکیه در مرزهای سوریه و عراق
پارلمان ترکیه، مأموریت ارتش در مرزهای سوریه و عراق را برای دو سال دیگر تمدید کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، پارلمان ترکیه سه شنبه مأموریت ارتش در مرزهای سوریه و عراق را برای دو سال دیگر تمدید کرد. پارلمان ترکیه برای اولین بار در سال ۲۰۱۳ با عملیات ارتش در مرزهای سوریه و عراق برای حمایت از کمپین بینالمللی علیه داعش موافقت کرده و پارلمان هر سال آن را تمدید میکند.
در سال ۲۰۲۱ برای اولین بار این مأموریت به مدت دو سال تمدید شد و به رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه مهلت طولانیتری را برای ادامه حملات علیه گروههای کرد در منطقه داد.
در متنی که اردوغان آن را امضا کرد، آمده است: لازم است امنیت ملی ترکیه اقدامات لازم را همسو با قوانین بینالمللی علیه تمام خطرات و تهدیدات علیه امنیت ملی ترکیه انجام دهد.
براساس این متن ترکیه از استقرار نیروهای خارجی در خاک خود با هدف مبارزه با «گروههای تروریستی» براساس شروط اردوغان استقبال میکند.
این بند با انتقادات شدیدی از سوی حزب خلق جمهوری خواه ترکیه مواجه شد.
این حزب با استقرار نیروهای خارجی در خاک ترکیه مخالفت کرد.
نمایندگان این حزب سه شنبه علیه این متن رأی دادند.
ترکیه حملات هوایی خود به کردها در شمال شرق سوریه و شمال عراق را افزایش داده است.
لغو نشست چهارجانبه اردن، تل آویو، آمریکا و مصر
ایمن الصفدی وزیر امورخارجه اردن سهشنبه شب خبر داد که نشست چهارجانبه این کشور با رژیم صهیونیستی، آمریکا و مصر لغو شد؛ این نشست قرار بود، روز چهارشنبه در امان برگزار شود.
الصفدی به شبکه الجزیره قطر گفت که تصمیم گرفتیم نشست چهارجانبه در امان را برگزار نکنیم، چون آمریکا قادر نخواهد بود تصمیمی برای توقف جنگ بگیرد؛ این تصمیم با مشورت تشکیلات خودگردان فلسطین و مصر گرفته شده است.
الصفدی درخصوص حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به بیمارستان المعمدانی در غزه نیز گفت، حمله به بیمارستان جنایت جنگی است که نمیتوان در قبال آن سکوت کرد.
استقرار بمبافکن راهبردی بی- ۵۲ آمریکا در کره جنوبی
یک بمبافکن راهبردی بی-۵۲ آمریکا پس از شرکت در یک رزمایش مشترک با جتهای جنگنده رادارگریز سهشنبه برای نخستین بار در کشور آسیایی کره جنوبی به زمین نشست.
این بمبافکن که قابلیت حمل بمب هستهای را دارد ، در یک پایگاه هوایی در «چئونگجو» در ۱۱۲ کیلومتری جنوب شرق سئول پایتخت کره جنوبی فرود آمد.
این بمبافکن که یکی از ارکان اصلی تجهیزات نظامی راهبردی آمریکا به شماری میآید، پیشتر نیز بر فراز شبهجزیره کره به پرواز درآمده بود اما این نخستین باری است که در کره جنوبی به زمین مینشیند.
همچنین ناو هواپیمابر هسته ای یو اس اس رونالد ریگان روز پنجشنبه در بندر بوسان واقع در جنوب شرقی به مدت ۵ روز و در پی عملیات دریایی ۳ جانبه آمریکا، ژاپن و کره جنوبی پهلو گرفت.
کره شمالی سه شنبه با محکوم کردن ارسال اخیر تجهیزات استراتژیک آمریکا به شبه جزیره کره، در مقابل این اقدام، وعده پاسخی کوبنده و قاطع داد.
کیم تونگ میونگ، محقق مطالعات سیاست های بین المللی انجمن کره شمالی در بیانیه ای که در خبرگزاری دولتی این کشور منتشر شد، گفت موشک هسته ای آمریکا فراتر از خط خطر در شبه جزیره کره است.
وی در ادامه با اشاره به این که آمریکا رزمایش مشترک برگزار و تجهیزات استراتژیک به بزرگترین مرکز پرتنش دنیا ارسال کرده تاکید نمود، رئیس کره شمالی گفته بود، چنین اقدامات تحریک آمیز خطرناک هسته ای جهان را به منطقه پرآشوب هسته ای تبدیل می کند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.