بین الملل تابناک: پرواز ۴۳ جنگنده چین به سمت تایوان، اختلافات شدید نمایندگان کنگره در حمایت از اوکراین و اسرائیل، پیام محرمانه پوتین به ابراهیم رئیسی، مذاکرات قریبالوقوع چین و آمریکا درباره کنترل تسلیحات هستهای و کاهش شدید محبوبیت بایدن بین شهروندان عرب در آمریکا، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
پرواز ۴۳ جنگنده چین به سمت تایوان
روز چهارشنبه تایوان اعلام کرد، ارتش چین ۴۳ هواپیمای نظامی و ۷ کشتی جنگی خود را روز چهارشنبه به سمت این جزیره اعزام کرد.
به گزارش خبرگزاری «آسوشیتدپرس» وزارت دفاع تایوان اعلام کرد، با رصد بموقع اوضاع، جنگندهها و کشتیهای جنگی خود را به منطقه اعزام و سامانههای موشکی خود را فعال کرده است.
تایوان بخشی از چین محسوب میشود که ادعاهای جداییطلبانه دارد؛ ادعاهایی که کشورهای جهان و سازمان ملل متحد به رسمیت نمیشناسند.
تحلیلگران نظامی بر این باورند که هدف از مانورهای نظامی چین، شکستن روحیه تایوان، خسته کردن خلبانان و پرسنل ارتش این جزیره و فرسودگی تجهیزات آنهاست.
ژنرال «ژانگ یوشیا» مقام دوم نظامی چین روز دوشنبه در مجمع دفاعی بینالمللی در «پکن» گفت: «مهم نیست چه کسی تلاش میکند تایوان را از چین جدا کند. چین و ارتش چین هرگز اجازه نمی دهند چنین اتفاقی بیفتد.»
چین بارها به مسئولان تایوان و حامیان غربی این جزیره درباره تمایلات «جدایی طلبانه» هشدار داده و گفته است که با تمام ابزارها از جمله گزینه نظامی مانع جدایی تایوان از چین خواهد شد.
اظهارنظر مقامهای تایوان درباره تحرکات نظامی چین در حالی صورت میگیرد که در هفتههای گذشته به دنبال اقدام تحریک آمیز آمریکا و کانادا در عبور دادن دو کشتی از تنگه تایوان، تنشها در این منطقه افزایش یافت.
مقامهای چین ضمن محکوم کردن این اقدام آمریکا و کانادا اعلام کردند که نیروهای نظامی چین به حالت آماده باش درآمدند. نیروی هوایی چین نیز اخیرا یک هواپیمای نظامی کانادا را در منطقه رهگیری کرد. این اقدام با انتقاد صریح کانادا مواجه شد.
اختلافات شدید نمایندگان کنگره در حمایت از اوکراین و اسرائیل
«لاورنتیف» نماینده ویژه «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور فدراسیون روسیه در سفر به تهران با «علیاکبر احمدیان» نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورایعالی امنیت ملی کشورمان دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار، آخرین تحولات منطقه، اوضاع غزه و نحوه همکاریهای دو کشور در خصوص این تحولات مورد بررسی قرار گرفت.
«لاورنتیف» همچنین در این دیدار، پیام رئیسجمهور روسیه را به دبیر شورایعالی امنیت ملی کشورمان ارائه کرد تا تقدیم آیتالله «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور اسلامی ایران شود.
مذاکرات قریبالوقوع چین و آمریکا درباره کنترل تسلیحات هستهای
نشریه وال استریت ژورنال گزارش داد، چین و ایالات متحده در روزهای آینده درباره کنترل تسلیحات هستهای گفتوگو خواهند کرد که این اولین مذاکرات آنها از زمان دولت اوباما خواهد بود.
وزارت امور خارجه چین، دوشنبه پس از سفر وانگ یی، وزیر امور خارجه چین به واشنگتن اعلام کرد، دو کشور در روزهای آتی «در مورد کنترل تسلیحات و عدم اشاعه تسلیحات» و همچنین گفتوگوهای جداگانه در مورد امور دریایی و سایر موضوعات رایزنی خواهند کرد.
بر اساس گزارش روز چهارشنبه وال استریت ژورنال، این مذاکرات تسلیحاتی روز دوشنبه توسط مالوری استوارت، یکی از مقامات ارشد وزارت خارجه آمریکا و سون شیائوبو، رئیس بخش کنترل تسلیحات در وزارت خارجه چین رهبری خواهد شد.
وزارت امور خارجه آمریکا و سفارت چین در واشنگتن بلافاصله به درخواست رویترز برای اظهارنظر درباره زمان یا قالب مذاکرات پاسخ ندادند.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی ایالات متحده در سال ۲۰۲۱ گفت که روسای جمهوری چین و ایالات متحده توافق کردهاند «به دنبال آغاز بحث در مورد ثبات استراتژیک باشند»؛ اشارهای به نگرانیهای واشنگتن در مورد تقویت تسلیحات هستهای پکن.
اما کاخ سفید در آن زمان به سرعت گفت که این گفتوگوها شبیه مذاکرات رسمی کاهش تسلیحات نیست، مانند مذاکراتی که ایالات متحده با روسیه داشته است. از آن زمان، مقامات ایالات متحده از اینکه چین علاقه چندانی به بحث در مورد اقداماتی برای کاهش خطرات تسلیحات هستهای نشان نمیدهد، ابراز ناامیدی کرده بودند.
پنتاگون در اکتبر اعلام کرد که چین بیش از ۵۰۰ کلاهک هستهای عملیاتی در زرادخانه خود دارد و احتمالا تا سال ۲۰۳۰ بیش از ۱۰۰۰ کلاهک هستهای خواهد داشت.
اما پکن مدتهاست استدلال میکند که ایالات متحده در حال حاضر زرادخانه بسیار بزرگتری دارد. این گفتوگوهای تسلیحاتی تازه پیش از دیدار احتمالی جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا و شی جینپینگ، رئیسجمهوری چین در سانفرانسیسکو در ماه نوامبر انجام میشود؛ هرچند یک مقام ارشد دولت بایدن، روز سهشنبه گفت که جزئیات مهم هنوز مشخص نشده است.
کاهش شدید محبوبیت بایدن بین شهروندان عرب در آمریکا
نظرسنجی جدیدی نشان میدهد، «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا سال آینده با یک مانع جمعیتی دیگری در راه خود به کاخ سفید روبه رو خواهد شد و آن مربوط به آرای شهروندان عرب-آمریکایی در این کشور است.
طبق نتایج این نظرسنجی که توسط یک موسسه عرب-آمریکایی هم منتشر شده است، محبوبیت بایدن بین این گروه از شهروندان آمریکایی از زمان آغاز جنگ میان حماس و رژیم صهیونیستی به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرده است.
گفته میشود که حمایت از بایدن در میان شهروندان عرب-آمریکایی این کشور از ۵۹ درصد در سال ۲۰۲۰ که در آن انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزار شد، به زیر ۱۷ درصد در اکتبر سال ۲۰۲۳ رسیده است.
کاهش ۴۲ درصدی محبوبیت بایدن نشان دهنده تغییر در آرای جمعیت شهروندان عرب آمریکایی بود که گمان میشد مانند دوران پیشین انتخابات ریاست جمهوری بار دیگر به بایدن رای دهند. با این حال، طبق نتایج این نظرسنجی محبوبیت بایدن از ۷۴ درصد بین این گروه به ۲۹ درصد کاهش پیدا کرده است.
«جیمز زوگبی» رئیس این موسسه عرب آمریکایی در باب نتایج به دست آمده از این نظرسنجی به مجله تایم گفته است: این دراماتیکترین تغییر در کوتاهترین دوره زمانی بوده است که تا به حال دیده ام.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.