بین الملل تابناک: استقرار ناو هواپیمابر آیزنهاور آمریکا در خلیج فارس، حمله راکتی به پایگاه آمریکا در الحسکه سوریه، اختلاف در تیم انتخاباتی بایدن بر سر جنگ در خاورمیانه، مخالفت گردانهای حزبالله عراق با سفر بلینکن به بغداد و اعلام سفر نخست وزیر عراق به ایران، از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
استقرار ناو هواپیمابر آیزنهاور آمریکا در خلیج فارس
شنبه شب، فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) تأیید کرد، ناوهواپیمابر "آیزنهاور" در خلیج فارس مستقر شده است.
به گزارش شبکه الجزیره، سنتکام مدعی شد که ورود این ناو هواپیمابر به خلیج فارس در چارچوب تقویت تمرکز منطقه ای آمریکا صورت می گیرد.
یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) شنبه شب از تغییر مسیر ناو هواپیمابر آیزنهاور از دریای مدیترانه به خلیج فارس خبر داد.
این مقام پنتاگون اعلام کرد که این ناو هواپیمابر به محض ورود به تنگه هرمز، در آبهای خلیج فارس مستقر میشود.
پیش از این، رسانه های آمریکایی گزارش دادند که این ناو آمریکایی قرار بوده از دریای آتلانتیک به مدیترانه برود و به ناو گروه جرالد فورد بپیوندد؛ اما در حال اعزام به منطقه خاورمیانه است.
ایالات متحده آمریکا برای حمایت از رژیم صهیونیستی تا کنون دو ناو هواپیمابر خود را در مدیترانه و نزدیکی فلسطین اشغالی مستقر کرده است.
پیشتر اعلام شده بود که در واکنش به حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی در جنگ علیه غزه، دومین نیروی ضربتی ناو هواپیمابر ایالات متحده به گروه دیگری متشکل از شش کشتی جنگی آمریکایی در شرق دریای مدیترانه خواهد پیوست.
پنتاگون دو هفته پیش نیز اعلام کرد که گروه ضربتی «یو. اس. اس. دوایت دی. آیزنهاور» متشکل از پنج فروند کشتی جنگی، قرار است به گروه ضربتی دیگری تحت فرماندهی بزرگ ترین و پیشرفتهترین ناو هواپیمابر هستهای نیروی دریایی ایالات متحده یعنی ناو «یو. اس. اس. جرالد آر. فورد» بپیوندد.
گروه ضربتی «فورد» متشکل از شش ناو جنگی سهشنبه دو هفته پیش وارد منطقه شده بود.
حمله راکتی به پایگاه آمریکا در الحسکه سوریه
شبکه المیادین از حمله راکتی به پایگاه غیر قانونی نظامیان آمریکا در الشدادی واقع در جنوب الحسکه (شمال شرق سوریه) خبر داد.
المیادین همچنین گزارش داد، این راکت ها به هدف اصابت کرده و باعث انفجار در داخل پایگاه شده است.
خبرگزاری اسپوتنیک هم به نقل از منابع محلی خبر داد، در پی این حملات، یک انفجار مهیب در داخل پایگاه آمریکا رخ داده است.
به گفته این منابع، پس از اصابت این راکت، آژیرهای خطر در داخل پایگاه به صدا درآمده است و بالگردهای آمریکایی به شدت در حال گشتزنی هستند.
اختلاف در تیم انتخاباتی بایدن بر سر جنگ در خاورمیانه
تیم انتخاباتی جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا بر سر جنگ اسرائیل و حماس دچار اختلاف شده است. برخی از اعضای تیم انتخاباتی بایدن، کاخ سفید را عامل حمله غیراخلاقی به فلسطینیها میدانند، در حالی که برخی دیگر معتقدند بایدن در حفاظت از اسرائیل در برابر گروه های مقاومت ـ که آنها را "تروریست" می دانند ـ "شفافیت اخلاقی" از خود نشان داده است.
یک رسانه آمریکایی روز شنبه به وقت محلی در این باره نوشت: اختلاف در کمیته ملی دموکرات (DNC) که بایدن برای کارزار انتخاباتی خود به آن تکیه کرده، منعکس کننده اختلافات قدیمی و سیاسی بزرگتر در میان دموکرات هاست.
تارنمای آکسیوس در این باره نوشت: این اختلافات عمدتاً بین دموکراتهای مسنتر طرفدار اسرائیل و مترقیهای جوانتر است که نسبت به فلسطینیها همدلی بیشتری دارند.
اختلافات آنها با جنگ غزه در هفتم اکتبر آشکار شد. به گفته مقامات اسرائیلی، در حملات حماس به اسرائیل، یک هزار و ۴۰۰ اسرائیلی کشته شدند، در حالی که وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرده که حملات اسرائیل در غزه بیش از ۹ هزار کشته بر جای گذاشته است.
برخی از اعضای کمیته ملی دموکرات از مقیاس و تلفات غیرنظامیان فلسطینی به دلیل حملات اسرائیل ناراضی هستند و یکی از اعضا با اشاره به حمایت قاطع بایدن از اسرائیل گفت که در حال بررسی استعفا از این کمیته است.
یک مقام بلندپایه کمیته ملی دموکرات که خواست نامش فاش نشود، به اکسیوس گفت: رئیسجمهور مبارزات انتخاباتی خود در سال ۲۰۲۰ را روی «مبارزه برای روح ملت» متمرکز کرد، اما به نظر میرسد که دولت در حال حاضر در نبردی برای حفظ روح خود است.
این مقام افزود: نمی دانم چگونه می توان حمایت از کشتار گسترده غیرنظامیان فلسطینی را غیراخلاقی ندانست.
جیمی هریسون، رئیس کمیته ملی دموکرات در بیانیهای به آکسیوس گفت که بایدن به رهبری بینظیر و وضوح اخلاقی ادامه میدهد و اسرائیل حق دارد از خود در برابر تروریسم و تهدید مداوم حماس دفاع کند.
به گفته یکی از مقامات آگاه، برخی از کارکنان کمیته ملی دموکرات اعلام کرده اند که از سوی حامیان مردمی دموکرات مورد انتقاد قرار گرفته اند و از سیاست دولت آمریکا عصبانی هستند.
روز جمعه، ۵۱ کارمند کمیته ملی دموکرات، حدود ۱۷ درصد از تقریباً ۳۰۰ کارمند این کمیته، نامه ای را به رهبران آن ارسال کردند که در آن آمده است: به عقیده ما، این وظیفه اخلاقی کمیته ملی دموکرات است که از رئیس جمهور آمریکا بخواهد علنی خواستار آتش بس شود.
اختلافات داخلی نیز در میان دموکراتهای کنگره و کارکنان آنها در حال وقوع است.
کارکنان الیزابت وارن سناتور دموکرات و برنی سندرز نامه هایی نوشته اند و از این دو سناتور خواسته اند تا خواستار آتش بس شوند.
چند تن از دموکراتهای مجلس نمایندگان به آکسیوس گفتند که انتظار دارند همکاران بیشتری درباره وضعیت انسانی غزه صحبت کنند.
کریس مورفی، روز پنجشنبه در بیانیهای از اسرائیل خواست که «فوراً در رویکرد خود به جنگ تجدیدنظر کند.»
دعوا به داخل دولت آمریکا نیز نفوذ کرده است. یکی از مقامات برجسته وزارت خارجه استعفا کرده و مقامات امنیت ملی میزبان جلسات استماع کارمندان بوده اند.
مخالفت گردانهای حزبالله عراق با سفر بلینکن به بغداد
«ابو علی العسکری» مسئول دفتر امنیتی در گردانهای حزبالله عراق بامداد یکشنبه با سفر «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا به این کشور شدیداً مخالفت کرد.
العسکری طی بیانیهای گفت: «سفر بلینکن به عراق با استقبال روبهرو نخواهد شد و اگر بیاید با تنش بیسابقهای با وی روبهرو خواهیم شد.»
در این بیانیه آمده است: «مقاومت اسلامی در صورت تداوم تجاوزها به نوار غزه، در هفتههای آینده برای پایان دادن و برهم زدن منافع آمریکا اقدام خواهد کرد.»
وی با بیان اینکه خروج نظامیان آمریکایی از عراق اجتنابناپذیر است، افزود: «ما به روش غیر صلحآمیز خودمان برای بستن سفارت آمریکا و جلوگیری از ورود افراد دارای تابعیت آمریکایی عمل میکنیم.»
اعلام سفر نخست وزیر عراق به ایران
خبرگزاری رسمی عراق اعلام کرد که نخست وزیر این کشور بهزودی به تهران و چند کشوری عربی خلیج فارس سفر میکند.
یک منبع سیاسی به خبرگزاری رسمی عراق گفت که محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق روز دوشنبه سفری منطقهای را آغاز خواهد کرد؛ این سفر در راستای بررسی آخرین تحولات غزه خواهد بود.
این منبع اعلام کرد که سفر السودانی از تهران آغاز خواهد شد و چند کشور عربی حاشیه خلیج (فارس) را شامل میشود.