بین الملل تابناک: ششصد و ده روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
رئیسجمهور اوکراین در مصاحبه با شبکه انبیسی (NBC) مدعی شد: روسیه، ایران و کره شمالی با حمایت از حماس در آتش طولانی میان (رژیم) اسرائیل و فلسطین کبریت میاندازند.
زلنسکی همچنین بودجه بیشتری را از ایالات متحده برای کمک به نیروهایش در مقابله با روسیه خواستار شد.
وی مدعی شد: اگر واشنگتن حمایت خود را افزایش ندهد، در نهایت سربازان آمریکایی درگیر جنگ اروپایی بزرگتری با روسیه میشوند.
رئیسجمهور اوکراین در ادامه ادعا کرد: اگر روسیه همه ما را بکشد، به کشورهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) حمله خواهد کرد و در ادامه باید شما پسران و دختران خود را به جنگ بفرستید.
در این مصاحبه، زلنسکی از دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق ایالات متحده برای سفر به اوکراین و مشاهده وسعت جنگ دعوت کرد.
سخنگوی کاخ کرملین امروز (یکشنبه) گفت، آمریکا نمیتواند بی امان و تا ابد از اوکراین حمایت کند چون مشکلات خودش را دارد و کشورهای اروپایی نیز به شدت از مساله اوکراین و مسائل مالی آن خسته شدهاند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، اظهارات دیمیتری، پسکوف سخنگوی کاخ کرملین در واکنش به گزارش روز شنبه شبکه خبری ان.بی.سی است که اعلام کرد، مقامهای اروپایی و آمریکا درباره توانمندی اوکراین در شکست بن بست در صحنه نبرد با روسیه تردید دارند و به اوکراین تاکید میکنند تا مذاکرات صلح را مدنظر قرار دهد.
پسکوف گفت: هم در آمریکا و هم در اروپا یک خستگی و فرسودگی رو به رشد درباره مساله اوکراین وجود دارد. منظورم این است که کمکهای مالی به اوکراین به همراه ارسال کمکهای تسلیحاتی و مهمات به این کشور مدنظر است.
سخنگوی کرملین در ادامه خاطرنشان کرد: حتی قدرتمندترین کشورهای اقتصادی مانند آمریکا نیز نمیتوانند بی امان و بی وقفه این کار را انجام دهند و به قدر کافی مشکلات دارند. کمک مالی به اوکراین فراتر از حد و توان آنهاست.
پسکوف ادامه داد، کشورهای غربی میدانند که برخی از پولهای آنها که به اوکراین اختصاص یافته، غارت شده و همین مساله نیازمند توضیح است. آنها میدانند که بخش اصلی این پول که به اوکراین دادهاند به طور قطع غارت شده و باید به رای دهندگان و حامیان خود توضیح دهند که چرا یک مکانیسم مناسب برای نظارت بر هزینه کرد این بودجه ندارند.
یک تارنمای انگلیسی فاش کرد دولت لهستان به دلیل نگرانی از احتمال درگیری با روسیه در آینده، به شکل پویایی در حال تقویت توان نظامی این کشور است.
تارنمای اکسپرس گزارش داد: لهستان در حال ارتقای توان نظامی خود با تسلیح و جذب هزاران سرباز بیشتر برای تبدیل شدن به قدرتمند ترین ارتش در اروپا است.
این رسانه افزود: ورشو، ذخایر بزرگی از تانک ها و سلاح های دوران شوروی سابق را بعد از حمله روسیه، به اوکراین تحویل داد.
به ادعای این روزنامه، این اقدام نه تنها به اوکراین برای جبران خسارت های جنگی کمک کرد بلکه فرصتی را در اختیار لهستان قرار داد تا هزینه هنگفتی را صرف تجهیزات نیروهای مسلح خود با سخت افزارهای استاندارد ناتو کند. این امر می تواند در درگیری های فرضی در آینده، امتیازاتی را به نیروهای لهستانی اعطا کند زیرا روسیه با نوع و تاکتیک های تجهیزات بکار گرفته شده آشنا نیست.
اکسپرس نوشت: لهستان، سامانه های موشکی دفاع هوایی پاتریوت را از آمریکا خریداری کرده که می تواند مشکلاتی را برای نیروهای روسیه به بار آورد.
این رسانه انگلیسی مدعی شد افزایش تحریم های غرب علیه روسیه، احتمالا مسکو را با چالش تامین قطعات فناوری برتر برای جابجایی و یا بازسازی هوایپماهای جنگی خود -در صورت خسارت های قابل توجه به آنها- مواجه خواهد کرد.
بر اساس این گزارش، لهستان قصد دارد نیروهای زمینی خود را تا ۳۰۰ هزار نفر تا سال ۲۰۳۰ افزایش دهد، چون هدف اصلی آن کسب برتری در رویارویی احتمالی با روسیه است اما با تمام این تلاش ها، تعداد سربازان این کشور از نیروهای مسلح روسیه بیشتر نخواهد بود.
ماریوش بلاشاک (Mariusz Błaszczak) وزیر دفاع لهستان به تازگی گفت که کشورش به دلیل نگرانی های امنیتی جدید به ایجاد شاخه جدیدی از ارتش نیاز دارد.
وی با تاکید بر اینکه کشورش به افزاش تعداد سربازان لهستانی به ۳۰۰ هزار نفر نیاز دارد، تشریح کرد که شاخه نظامی جدید با خودروهای جنگی پیاده نظام بورسوک (Borsuk)، هویتزرهای ردیابی خودکششی کراب (Krab) و توپخانه موشکی تجهیز خواهند شد.
ولودیمیر زلنسکی، رییس جمهور اوکراین با رد گزارشها درباره به بنبست خوردن ضدحملات کییف علیه مسکو، مدعی شد که گزارشها درباره گفتوگوی مقامات غربی با دولت او درباره توافق صلح با روسیه نیز، صحت ندارد!
با این حال، زلنسکی در جریان نشست مطبوعاتی با اورسولا فون درلاین، رییس کمیسیون اروپا، گفت: زمان سپری و مردم خسته شدهاند اما اسم این «به بنبست رسیدن» نیست!
وی همچنین با رد گزارشها درباره فشار کشورهای غربی بر کییف جهت ورود به مذاکرات صلح با روسیه، مدعی شد: هیچکدام از شرکای ما، برای نشستن بر سر میز، مذاکره و تسلیم کردن و واگذاری چیزی به روسیه، به ما فشار وارد نمیکنند.
شبکه تلویزیونی انبیسی آمریکا دیروز (شنبه) مدعی شد که مقامات آمریکایی و اروپایی گفتوگوهای خود با مقامات اوکراینی درباره مذاکرات احتمالی صلح با روسیه را آغاز کردهاند. در گزارش انبیسی آمده بود که «آنها با دولت اوکراین درباره مفاد احتمالیِ مذاکراتِ احتمالیِ صلح با روسیه»، بیسروصدا شروع به گفتوگو کردهاند.»
رییس جمهور اوکراین که چند ساعت پیش از ادعای کییف مبنی بر حمله به یک کارخانه کشتیسازی در بندر «کرچ» واقع در ساحل شرقی شبهجزیره کریمه، سخنرانی میکرد، با تایید این ادعا از آن به عنوان نشانهای مبنی بر موفق بودن ضدحملات اوکراین استفاده کرد!
میکولا اولسچوک، فرمانده نیروی هوایی اوکراین در کانال تلگرامی خود نوشت که «این کارخانه کشتیسازی محل اسکان مدرنترین ناوهای روسیه در آن مستقر بودند؛ ناوهایی که قادر به حمل موشکهای قدرتمند مافوق صوت "کالیبر" هستند.»
با این حال، سرگئی آکسیونوف، فرماندار منصوب روسیه در کریمه با تایید پرتاب موشک از سوی اوکراین به سمت این کارخانه، گفت که همگی موشکها سرنگون شدند و «هیچ خسارت و تلفاتی در کار نیست.»
دبیر مطبوعاتی رئیس جمهور روسیه همچنین گفت، به دلیل حوادث رخ داده در خاورمیانه، اکنون روزهای سختی برای اوکراین فرا رسیده و کییف دیگر نمی تواند از وابستگی کامل خود به غرب لذت ببرد و حتی با چشم غیرمسلح هم می توان دید که عصبانیت مقامات کییف از این وضعیت در حال افزایش است.
سخنگوی کرملین تاکید کرد که کشورهای غربی تنها با پیش بینی نتیجه آماده کمک به کییف هستند، بنابراین اوکراین به پیروزی زودهنگام بر روسیه در میدان نبرد اعتقاد داشت، اما اکنون غیرممکن بودن چنین سناریویی آشکار شده است.
در عین حال، دیمیتری پسکوف یادآور شد که "رویکرد وابسته" مقامات کییف به غرب نیز خود به مشکلی خسته کننده تبدیل شده است.
انهدام واحد نیروهای ویژه اوکراین در «رابوتینا»
وزارت دفاع روسیه در بیانیه ای در خصوص روند ادامه عملیات ویژه روسیه در اوکراین در ۲۴ ساعت گذشته اعلام کرد: در محور کوپیانسک، پنج حمله نیروهای مسلح اوکراین دفع شد و بالغ بر ۲۱۰ نیروی نظامی اوکراینی نیز کشته شدند.
وزارت دفاع روسیه در این خصوص می افزاید: در محور کراسنولیمانسک، دشمن در منطقه جنگلی سربریانسکی متحمل شکست شد و حدود ۱۰۰ نیروی نظامی خود را از دست داد.
بیانیه مذکور در ادامه اضافه میکند: در محور دونتسک، تلفات نیروهای اوکراینی بالغ بر ۱۴۰ نیروی نظامی و یک رادار ساخت ایالات متحده بود. در محور دونتسک جنوبی، حمله نیروهای مسلح اوکراین دفع شد و بیش از ۵۵ نیروی نظامی اوکراینی کشته شدند.
این بیانیه در ادامه میافزاید: در محور زاپروژیا یک واحد نیروهای ویژه اوکراین در منطقه رابوتینا متحمل شکست شد و حدود ۳۰ نیروی نظامی دشمن کشته شدند.
ضعف و ناامیدی ارتش اوکراین مقابل روسیه
والری زالوژنی، فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین در مصاحبه ای که این هفته منتشر شد، اذعان کرد که کشورش در نبرد مقابل روسیه به «بن بست» رسیده و افزود که یک جنگ طولانی مدت و فرسایشی به نفع روسیه است و می تواند تهدیدی برای اوکراین باشد.
وی سپس خاطرنشان کرد که فقط در صورت ارسال کمک های جدید از جمله تدارکات بیشتر از سوی متحدان غربی، اوضاع به نفع کییف تغییر می کند.
اعتراف این مقام ارشد اوکراینی همزمان با آغاز باران های پاییزی در این کشور است که پیشروی را برای سربازان در زمین گل آلود دشوارتر می کند؛ آن هم در شرایطی که ضدحملات تابستانی نتیجه مورد انتظار را به دنبال نداشت.
حتی ایستوریک سرباز ۲۶ ساله اوکراینی که در شرق می جنگد، در گفت و گو با رویترز از جدیدترین درگیری ها با ارتش روسیه چنین گفت: یک روز صبح خسته از جنگ بی وقفه با ارتش روسیه در جنگل های کاج نزدیک شهر کرمینا به خواب رفتم. اما تنها یک ساعت بعد با شروع درگیری جدید از خواب پریدم؛ درگیری که حتی پزشک حاضر در جبهه را مجبور کرد تا اسلحه به دست گیرد و بجنگد.
وی در توضیح این تبادل آتش افزود: ما بیش از بیست ساعت درگیری داشتیم. جنگ بی وقفه، حمله، تخلیه و من از پس همه آن برآمدم. همه ما از پس آن برآمدیم؛ اما ما خیلی سرحال نیستیم و باید قوای لازم را دوباره به دست آوریم.
به نوشته این خبرگزاری، توصیف این سرباز جوان اوکراینی از درگیریهای اخیر و خستگی که وی و یگانش تجربه میکنند، حاکی از فشار بسیار جنگ بر اوکراین در بیست و یکمین ماه از این نبرد است.
رویترز در ادامه آورده است: نیروهای اوکراینی می دانند روسیه ارتش بسیار بزرگتر و سلاحها و مهمات بیشتری دارد و همین باعث شده تا این سوال مطرح شود که اوکراین چگونه می تواند یک بار برای همیشه در خونینترین درگیری اروپا پس از جنگ جهانی دوم، روسیه را شکست دهد.
مردم اوکراین در مورد پیروزی سریع نیروهای مسلح کشورشان فریب خوردهاند
آلکسی آرستویچ، مشاور سابق دفتر رئیس جمهور اوکراین اعتراف کرد که هنگام اظهار نظر در وبلاگهای خود در مورد پیروزی سریع نیروهای مسلح این کشور بر روسیه، به مردم اوکراین دروغ گفته است.
این مقام سابق شب گذشته در کانال تلگرامی خود نوشت: «سهم مهمی از مسئولیت ایمان آوردن شهروندان عادی [اوکراینی] به پیروزی سریع و زیبای ما، شخصاً بر عهده من قرار داشت. من در آن زمان یک توهم ایجاد کردم تا بتوانیم زنده بمانیم و امروز دارم آن توهم را نابود می کنم تا بتوانیم زنده بمانیم.»
وی همچنین اضافه کرد که بدون تغییر در سیستم سیاسی فعلی در اوکراین، ظرف شش ماه یا یک سال این کشور ممکن است دیگر فرصتی برای پیوستن به ناتو نداشته باشد.
تلگراف: اوکراین شانس خود را برای پیروزی از دست داده است
روزنامه انگلیسی "دیلی تلگراف" در تحلیلی به قلم سرهنگ بازنشسته ارتش بریتانیا "ریچارد کمپ"، نوشت که اوکراین دیگر این فرصت را از دست داده تا ابتکار عمل را در درگیری با روسیه به دست آورد، از آن جایی که در طول ضد حمله آغاز شده در تابستان به موفقیت قابل توجهی دست پیدا نکرده است.
وی در مقالهای با نام «اوکراین بهترین شانس خود برای پیروزی را از دست داده است...»، مینویسد: «در شرایطی که این کشور از سلاحهایی که برای به دست آوردنشان نیازمند کمک غرب بود، اکنون دیگر محروم شده و توجه جهان به سمت فلسطین معطوف شده، چشمانداز روند اوضاع ناگوار به نظر میرسد.»
این سرهنگ بازنشسته انگلیسی یادآور شده که قبل از شروع فصل یخ زدگی و هوای بسیار سرد، نیروهای مسلح اوکراین قادر به شکستن خطوط دفاعی روسیه یا وارد کردن خسارات فاجعه بار به ارتش روسیه نبودند که به کییف اجازه می داد حمایت بیشتری از غرب به دست آورد. اکنون نیز امیدی به موفقیتهای غیرمنتظره نیروهای اوکراینی در آینده نزدیک وجود ندارد، در حالی که برعکس، روسیه بدون شک در حال جمعآوری نیرو برای حملات جدید است که ارتش خسته اوکراین نمی تواند در برابر آن مقاومت کند.
به عقیده وی، مسئولیت این وضعیت بر عهده کشورهای غربی است که از ترس پاسخ مسکو و تشدید درگیری، تصمیم گیری در مورد انتقال سلاحهای سنگین و موشک های دوربرد به کییف را به تعویق انداختند.
کمپ یادآور شده است: اکنون، بدون مشاهده تغییر قابل توجهی در وضعیت جبهه نبرد، رهبران اروپایی به طور فزایندهای تمایل دارند تا "به توافقی با کرملین برای پایان دادن به جنگ" دست یابند. این وضعیت با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده پیچیدهتر می شود که در آستانه آن، جو بایدن، تقریباً هیچ برگ برنده ای در عرصه سیاست خارجی ندارد.
به گفته این مقام نظامی سابق انگلیس، اکنون دیگر هم بازگشت به توافق هستهای با ایران و هم احتمال عادی سازی روابط اسرائیل با کشورهای عربی «حداقل در دورهای میان مدت» غیر ممکن شده است. در این شرایط، "حل و فصل مناقشه نظامی در اوکراین یکی از گزینههای باقی مانده است. بنابراین چنین امکانی وجود دارد که او (بایدن) تصمیم بگیرد با تهدید به قطع یا توقف کمکهای آمریکا به اوکراین، کییف را مجبور به آتش بس کند.
نشریه هیل: آمریکاییهای بیشتری نسبت به کمک بیشتر به کییف بدبین شدهاند.
روزنامه "هیل" بامداد امروز، یکشنبه در گزارشی نوشت که در ایالات متحده "وضعیت بن بست بوجود آمده" بسیار نگران کننده شده و تعداد شهروندانی که از نظریه ادامه کمک به اوکراین حمایت نمی کنند، در حال افزایش است.
این نشریه گزارش میدهد: «تعداد فزایندهای از آمریکاییها، بهویژه در حزب جمهوریخواه، از ادامه حمایت از اوکراین بدون هدف روشن و پایان دادن به درگیریها نگران هستند.
هیل یادآور شد: «ضد حمله اعلام شده توسط کییف، پنج ماه است که ادامه دارد، اما عملاً هیچ نتیجه ای نداشته است، زیرا در بیشتر موارد نیروهای مسلح اوکراین "در مقابل مواضع مستحکم ارتش روسیه در حال استراحت هستند و کاری نمی توانند انجام دهند.»
در این گزارش آمده: «این در حالی است که موانع سیاسی بیشتری در راه است و بودجه موجود برای کمک به اوکراین به سرعت در حال خشک شدن است، درست زمانی که ترس از بن بست در درگیری با روسیه در حال افزایش است. زمستان به زودی فرا رسیده و نیروها برای ادامه ضد حمله به جریان مداوم تدارکات نیاز خواهند داشت.»
وزارت دفاع روسیه: پدافند هوایی ۱۳ فروند از ۱۵ موشک اوکراینی را در منطقه کرچ سرنگون کرد
وزارت دفاع روسیه بامداد امروز یکشنبه گزارش داد که روز گذشته نیروهای مسلح اوکراین کارخانه کشتی سازی "بی. ای. بوتومی" در شهر کرچ در شبه جزیره کریمه را با ۱۵ موشک کروز آماج قرار دادند که سامانههای پدافند هوایی روسی توانستند ۱۳ فروند از آنها را ساقط کنند. البته در نتیجه اصابت پهپادهای دشمن، یک کشتی واقع در اسکله کارخانه آسیب دید.
روز شنبه سرگئی آکسنوف، رئیس منطقه کریمه اعلام کرد که سیستمهای دفاع هوایی در منطقه کشتی سازی در منطقه کرچ فعال شدند. به گفته وی، بخشی از پهپادهای هدف قرار گرفته به منطقه اسکله خشک سقوط کرد، ولی خوشبختانه این حادثه تلفات جانی نداشته است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.