بین الملل تابناک: نامه ایران به شورای امنیت درباره تهدید هستهای اسرائیل، آزمایش موفق موشک بالستیک هند، توقف طرح کمک به اسرائیل در سنای آمریکا، شکست بایدن مقابل ترامپ در سومین نظرسنجی انتخاباتی و هشدار روسیه درباره افزایش خطر جنگ هستهای از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
نامه ایران به شورای امنیت درباره تهدید هستهای اسرائیل
«عمیخای الیاهو» وزیر میراث رژیم صهیونیستی به تازگی در برنامهای تلویزیونی خواستار بمباران اتمی غزه شد؛ اظهاراتی که واکنشهایی را به همراه داشت و او پس حرفش را پس گرفت و از موضعی که اتخاذ کرده بود عقبنشینی کرد.
در همین باره «امیرسعید ایروانی» سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نامهای به رئیس فعلی شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره تهدید هستهای این رژیم نوشت: «مایلم توجه شورای امنیت را به موضوع بسیار نگرانکنندهای جلب کنم. تهدید به استفاده از سلاح هستهای توسط رژیم اسرائیل علیه غیرنظامیان آسیب پذیر و بیگناه در نوار محاصره شده غزه. مردم بیدفاع فلسطین غزه که در معرض تجاوزات نظامی مداوم اسرائیل، کشتارهای وحشیانه، جنایات و مجازات دستهجمعی قرار گرفتهاند، که همگی نقض آشکار قوانین بینالمللی بشردوستانه به حساب میآید، اکنون با تهدید هستهای رژیم یاغی اسرائیل روبه رو هستند. آنچه نگرانی ما را تشدید کرده، ادعایی است که وزیر میراث اسرائیل در مصاحبه اخیر خود بیان داشته است.»
البته براساس اعلا منابع خبری رژیم صهیونیستی تاکنون معادل قدرت دو بمب اتمی اقدام به بمباران غزه کرده است.
در نامه نماینده دائم ایران در سازمان ملل آمده است: «یادآوری این نکته عمیقاً نگرانکننده است که این دومین بار در تنها دو ماه گذشته است که مقامات ارشد رژیم اسرائیل به تهدید استفاده از سلاح هستهای متوسل میشوند. پیش از این، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، در سخنرانی خود در هفتاد و هشتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، تهدیدات صریحی در خصوص استفاده از سلاح هستهای علیه ایران را مطرح کرد. استفاده یا حتی تهدید محض از سلاحهای هستهای، صرف نظر از شرایط یا طرف مسئول، نه تنها نقض آشکار حقوق بینالملل، بلکه همچنین به اصول اساسی مندرج در منشور ملل متحد، به ویژه ماده ۲ (۴) است.»
در نامه ایروانی به رئیس شورای امنیت عنوان شده است: «علاوه بر این، آنچه این وضعیت را بیش از پیش نگرانکننده میکند، زمانی است که چنین تهدیدهای وحشتناکی از سوی مقامات یک رژیم اشغالگر سرچشمه میگیرد؛ رژیمی که بیاعتنایی مداوم به قوانین بینالمللی بشردوستانه نشان داده و به جنایات شنیع بیوقفه خود علیه مردم فلسطین از جمله نسلکشی، جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت ادامه میدهد و حتی از گرسنگی دادن به مردم به عنوان روشی برای جنگ در نوار محاصره شده غزه استفاده میکند. علاوه بر این، امتناع آنها از توجه به فراخوان گسترده جامعه بینالمللی برای آتشبس، موجب حیرت جامعه جهانی شده است.»
در این نامه تصریح شده است: «جمهوری اسلامی ایران از جامعه جهانی میخواهد که اظهارات بیپروا و خطرناک رژیم اسرائیل را محکوم کرده و برای اطمینان از همکاری کامل رژیم با آژانس بینالمللی انرژی اتمی و پایبندی به پادمانها و رویههای راستیآزمایی، به آن فشار وارد کند تا برنامه تسلیحات هستهای خود را متوقف کند و به تمامی معاهدات و کنوانسیونهای بینالمللی مرتبط در مورد سلاحهای کشتار جمعی ملحق شده و آنها را کامل اجرا کند.»
آزمایش موفق موشک بالستیک هند
وزارت دفاع هند سه شنبه شب به وقت تهران از آزمایش یک موشک بالستیک برد کوتاه برای استقرار در مرز این کشور با چین و پاکستان خبر داد.
به گزارش وبگاه شبکه خبری «اندیتیوی» یک مقام دفاعی هند گفت که یگان موشکی این کشور روز سه شنبه یک موشک بالستیک برد کوتاه سطح به سطح به نام «پرالی» را از جزیره «عبدالکلام» در سواحل «اودیشا» با موفقیت آزمایش کرد. این موشک توسط سازمان تحقیق و توسعه دفاعی هند ساخته شده است.
روابط هند و چین از زمان درگیری بین نظامیان آنها در هیمالیا در ژوئن ۲۰۲۰ که منجر به کشته شدن حداقل ۲۰ نظامی هندی و چهار نظامی چینی شد، تیره شد. تنشها اخیرا بر سر ساخت پلی توسط چین بر روی دریاچه «پانگونگ تسو» که در امتداد مرز قرار دارد، افزایش یافته است. این دو کشور در نشستی در سطح فرماندهان نظامی بر حفظ امنیت و ثبات در بخش غربی مرز بین هند و چین توافق کردند.
این مقام وزارت دفاع هند گفت: این موشک که حدود ساعت ۹:۵۰ صبح به وقت محلی پرتاب شد، به تمام اهداف ماموریتی خود دست یافته است.
هند با پاکستان نیز تنش دارد. از سال ۱۹۴۷ و پس از استقلال هند و پاکستان از استعمار انگلیس، هند و پاکستان سه بار با هم جنگیدهاند. در آخرین رویارویی، ۹ هزار نظامی پاکستانی کشته و بیش از ۲۵ هزار نفر از آنها مجروح شدند. دولت پاکستان اخیرا اظهار داشت که این کشور به دنبال جنگ با هند نیست و سعی دارد اختلافات باقی مانده با این کشور همسایه را حل کنند.
به گفته این مقام هندی، پرالی یک موشک زمین به زمین برد کوتاه کیلومتر با ظرفیت حمل کلاهک ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ کیلوگرمی است. این مقام نظامی هند افزود، موشک پرالی برای استقرار در امتداد خط کنترل واقعی (خط جدا سازی هند از چین) و خط کنترل (خط مابین هند و پاکستان) توسعه یافته است.
منابع رسانهای گزارش کردند که نیروی هوایی هند اخیرا سه یگان پدافند موشکی «اس-۴۰۰» خود را در امتداد مرزهای چین و پاکستان عملیاتی کرده است. مقامهای دفاعی هند گفتند: «این سه یگان در بخشهای مهم مرز با چین و پاکستان عملیاتی شده اند.»
این سامانه دفاع موشکی دوربرد میتواند هواپیماها و موشکهای دشمن را در برد ۴۰۰ کیلومتری سرنگون کند.
توقف طرح کمک به اسرائیل در سنای آمریکا
در پی اختلاف بین جمهوری خواهان و دموکراتهای کنگره برای ارسال کمکهای بیشتر به اوکراین، دموکراتهای سنا روز گذشته (سهشنبه)، لایحه مجلس نمایندگان آمریکا برای ارائه کمکهای اضطراری به رژیم صهیونیستی که بخش کمک به اوکراین در آن حذف شده بود را مسدود کرد و در عوض از جمهوریخواهان خواستند با درخواست ۱۰۶ میلیارد دلاری «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا موافقت کنند.
بر اساس گزارش شبکه راشاتودی، طرح پیشنهادی کاخ سفید در صدد ادغام کمک به اوکراین، رژیم صهیونیستی، تایوان و سیاست مهاجرت است؛ به امید آنکه بتواند بر مخالفت برخی جمهوری خواهان با تداوم کمک مالی به کییف، غلبه کند.
مجلس نمایندگان آمریکا که اکثریت آن را جمهوریخواهان تشکیل می دهند، هفته گذشته، بسته مستقل ۱۴.۳ میلیارد دلاری برای تلآویو را به تصویب درآورد که با کاهش بودجه «خدمات درآمد داخلی» (IRS) تأمین خواهد شد. این نهاد یک سازمان دولتی و اداره زیرمجموعه وزارت خزانهداری ایالات متحده آمریکاست، که وظیفه خدمات درآمد حکومت فدرال ایالات متحده آمریکا را بر عهده دارد.
روز گذشته (هفتم نوامبر ۱۶ آبان) سناتور «راجر مارشال» از ایالت کانزاس از دموکراتها درخواست کرد که به لایحه مجلس نمایندگان آمریکا برای کمک به تلآویو کمک کنند و گفت: « زمان بسیار با اهمیت است و ضروری است که سنا ارسال این کمکهای حیاتی به اسرائیل را حتی یک روز به تعویق نیندازد.»
«پتی موری» رئیس کمیته تخصیص بودجه سنا از ایالت واشنگتن در پاسخ گفت: «متحدان ما در اوکراین به اندازه متحدان ما در اسرائیل نمیتوانند تأخیر را تحمل کنند.»
بایدن نیز پیش از این گفته بود که لایحه مجلس نمایندگان درباره کمک به رژیم صهیونیستی را در صورتی که در سنا تصویب شود، وتو خواهد کرد.
شکست بایدن مقابل ترامپ در سومین نظرسنجی انتخاباتی
بر اساس نتایج نظرسنجی شبکه آمریکایی «سیانان» که سهشنبه منتشر شد، «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق ایالات متحده درست یک سال مانده به انتخابات ۲۰۲۴، در یک رقابت فرضی «جو بایدن» ساکن فعلی کاخ سفید را با فاصله اندک چهار درصد شکست داد.
در این نظرسنجی، ترامپ موفق شد ۴۹ درصد آرای رایدهندگان ثبتنامی را در رقابت مجدد با حریفش در انتخابات ۲۰۲۰، کسب کند؛ در حالی که بایدن ۴۵ درصد آرا را کسب کرد.
۵۱ درصد رایدهندگان گفتند، احتمال این که به بایدن رای بدهند وجود ندارد، در مقابل ۴۸ درصد از عدم حمایت از ترامپ گفتند.
در یک دردسر بالقوه برای بایدن، ۴۵ درصد رایدهندگان مستقل گفتند از دونالد ترامپ حمایت خواهند کرد، در مقابل، ۴۱ درصد که گفتند حامی بایدن خواهند بود. همچنین وضعیت بایدن در بین گروههای جمعیتی کلیدی که به پیروزی او در انتخابات ۲۰۲۰ کمک کرد، شامل سیاهپوستان و لاتینتبارها ضعیفتر بود.
این نظرسنجی که بین ۲۷ اکتبر تا دوم نوامبر (۵ تا ۱۱ آبان) با شرکت هزار و ۵۱۴ آمریکایی و حاشیه خطای ۳.۱ درصد انجام شد، جدیدترین نظرسنجی بود که نشانههای هشدار برای بایدن در رقابت دوباره با ترامپ را در بر داشت.
هشدار روسیه درباره افزایش خطر جنگ هسته ای
دبیر شورای امنیت روسیه امروز (چهارشنبه) گفت که سیاستهای مخرب آمریکا و متحدانش خطر استفاده از سلاحهای هستهای، شیمیایی یا زیستی را افزایش میدهد.
نیکلای پاتروشف، دبیر شورای امنیت روسیه در گفتوگویی با خبرگزاری دولتی تاس در روسیه گفت: پیامد طبیعی سیاستهای مخرب آمریکا تضعیف امنیت جهانی است.
وی افزود: خطر استفاده از سلاح هستهای، شیمیایی و زیستی در حال افزایش است و نظام کنترل تسلیحات جهانی تضعیف شده است؛ این اظهارات یکی روز پس از آن مطرح شد که روسیه و سپس واشنگتن و اعضای ناتو اعلام کردند که از «معاهده نیروهای مسلح متعارف اروپا» خارج میشوند.
وزارت خارجه روسیه سهشنبه اعلام کرد که معاهده نیروهای مسلح متعارف اروپا دیگر به تاریخ پیوسته است. این وزارتخانه با بیان اینکه نخستین تلاش برای خروج از این پیمان به ۲۰۰۷ بازمیگردد، اعلام کرد که این پیمان شدیداً مورد بیتوجهی اعضای ناتو قرار گرفته و دیگر منافع روسیه را برآورده نمیکند.
ساعاتی بعد، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید هم در بیانیهای اعلام کرد: امروز فدراسیون روسیه از معاهده نیروهای مسلح متعارف اروپا خارج شد. آمریکا بر اساس حقوق خود تحت قوانین بینالمللی، از هفتم دسامبر فعالیت تمامی وظایف خود و دیگر کشورهای عضو را به حالت تعلیق درمیآورد.
با خارج شدن یا تعلیق عضویت اعضای این معاهده، پیمان نیروهای مسلح اروپا نیز به یکی دیگر از ابزارهای کنترل تسلیحاتی بدل شد که از دل جنگ سرد بیرون آمده و هدف آن تقویت ثبات و امنیت تسلیحاتی منطقه یورو آتلانتیک بود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.