بین الملل تابناک: پاسخ ایران به نامه نماینده اسرائیل در سازمان ملل، رزمایش دریایی چین و پاکستان همزمان در پاسخ به تهدید هند، حملات پهپادی به دو پایگاه آمریکا در سوریه، واکنش باکو به ارسال خودروی زرهی فرانسوی به ارمنستان و رونمایی مقاومت اسلامی عراق از موشک جدید، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
پاسخ ایران به نامه نماینده اسرائیل در سازمان ملل
نمایندگی ایران در سازمان ملل تاکید کرد: اتهامات بیاساس و تلاشهای بدبینانه برای پیوند و نسبت دادن اقدامات گروههای مقاومت فلسطینی در مبارزه با اشغالگری و تجاوزات نظامی اسرائیل در فلسطین اشغالی به جمهوری اسلامی ایران، قاطع و بیاساس رد میشود.
ایران در نامهای دیگر در ادامه نامه ۱۳ اکتبر ۲۰۲۳ (S/۲۰۲۳/۷۶۴)، در پاسخ به نامه ششم نوامبر ۲۰۲۳ نماینده رژیم اسرائیل که خطاب به دبیر کل سازمان ملل متحد و رئیس شورای امنیت تهیه شده است، تاکید کرد: نماینده رژیم اسرائیل در نامه خود با تکرار ادعاهای بی اساس علیه ایران، ایران را به «سیاستی با هدف شعلهور کردن جنگ منطقهای» متهم کرده است تا توجه جامعه جهانی را از جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت و فلسطینیان بی پناه و بی دفاع در نوار غزه و فلسطین اشغالی منحرف کند.
همچنین، در جلسه توجیهی شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد "وضعیت خاورمیانه، از جمله مساله فلسطین" که در ۱۰ نوامبر ۲۰۲۳ برگزار شد (S/PV.۹۴۷۲)، نماینده رژیم اسرائیل در بیانیه خود تلاش کرد تا کشتار روزانه این رژیم علیه مردم بی گناه با به کارگیری تاکتیک های انحرافی معمولی از جمله کمپین های ایران هراسی، طرح ادعاهای گمراه کننده و غیرمستند، انتشار اطلاعات نادرست و انگشت اتهام به سوی ایران را توجیه و مشروعیت بخشد. اما این اتهامات بیاساس و همچنین تلاشهای بدبینانه برای پیوند و نسبت دادن اقدامات گروههای مقاومت فلسطینی در مبارزه با اشغالگری و تجاوزات نظامی اسرائیل در فلسطین اشغالی به جمهوری اسلامی ایران، بهطور قاطع و بیاساس رد میشود.
در ادامه این نامه آمده است: همانطور که بارها بیان شده است، تصمیمات و اقدامات گروه های مقاومت فلسطین مستقل، بر اساس منافع آنها و در راستای آرمان های فلسطینی است. این اقدامات مستحکم بر حقوق آنها بر اساس قوانین بین المللی استوار است و حق آنها برای تعیین سرنوشت و دفاع از خود در برابر اشغالگری و تجاوز نظامی اسرائیل را تأیید می کند. در نتیجه، هرگونه تلاش برای سرزنش یا دخالت دادن ایران در این موضوعات غیرقابل قبول است.
در این نامه آمده است: ایران تلاش های فریبکارانه اسرائیل برای یکسان دانستن مبارزه مشروع مردم فلسطین برای تعیین سرنوشت با تروریسم، با هدف مشروعیت بخشیدن به جنایات فجیع، پاکسازی قومی و قتل عام علیه مردم بیگناه غزه را به شدت محکوم و رد می کند. هم حقوق بین الملل و هم منشور سازمان ملل، حق مشروع تعیین سرنوشت و همچنین حق دفاع از خود را برای مردم فلسطین در مبارزه مداوم آنها علیه اشغالگری و تجاوز نظامی اسرائیل به رسمیت می شناسند. رژیم اسرائیل نمی تواند با سرزنش نادرست ایران از پاسخگویی فرار کند.
در این نامه در ادامه آمده است: این رژیم آپارتاید غیرقابل انکار، مسئول از دست دادن غم انگیز جان های بیگناه ناشی از جنایات مداوم خود علیه غیرنظامیان در غزه است. اکنون بیش از یک ماه از اعلان جنگ اسرائیل به غیرنظامیان بی دفاع فلسطینی، که به عنوان رژیم اشغالگر عمل می کند، می گذرد، که نقض آشکار تمام هنجارهای مرتبط حقوق بین الملل، از جمله حقوق بین المللی بشردوستانه و حقوق بین الملل حقوق بشر است. بمباران بی امان ادامه دارد و شب و روز در بین غیرنظامیان بی گناه وحشت ایجاد می کند و این رژیم ظالم دست از کار نمی کشد و بی شرمانه از هر وسیله ای که دارد، برای محو مردم بی دفاع غزه استفاده می کند و تا آنجا پیش می رود که وقیحانه تهدید به استفاده از سلاح هسته ای می کند. همانطور که در جلسه توجیهی اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد در ۱۰ نوامبر (S/PV.۹۴۷۲) اذعان شد، وضعیت نوار غزه به نقطه بحرانی و فاجعه بار رسیده است که نیازمند اقدام فوری بین المللی است. مردم غزه که شانزده سال در محاصره قرار گرفته اند، اکنون با تخریب خانه ها و خانواده های خود روبرو هستند. بیمارستان ها مملو از بیماران مجروح، بیمار و در حال مرگ است. هزاران آواره در بیمارستانها و مدارس پر ازدحام و ناامید به دنبال وسایل ضروری هستند. بیش از ۱۱۰۰۰ تن در غزه کشته شده اند که ۷۰ درصد آنها زن و کودک هستند و بیش از ۳۵۰۰ تن از جمله ۱۷۰۰ کودک مفقود یا در زیر آوار محبوس شده اند.
در ادامه نامه تاکید شده است: در جلسه توجیهی شورای امنیت سازمان ملل، سازمان بهداشت جهانی (WHO) اعلام کرد به طور متوسط در هر ۱۰ دقیقه یک کودک به قتل می رسد و ۱.۵ میلیون آواره شده اند و در معرض افزایش خطرات بیماری قرار دارند. این سازمان با تشریح جزئیات فروپاشی قریبالوقوع سیستم مراقبتهای بهداشتی در غزه، گفت که سازمان جهانی بهداشت تاکنون بیش از ۲۵۰ حمله به مراکز بهداشتی و درمانی در غزه را تأیید کرده است و از شورای امنیت خواسته است که آتشبس فوری و دسترسی آزادانه بشردوستانه به غزه را تضمین کند؛ «هیچ جا و هیچ کس ایمن نیست.»
در بخش پایانی این نامه تاکید شده است: جامعه بین المللی باید فوراً به وضعیت فاجعه بار انسانی در نوار غزه رسیدگی و اطمینان حاصل کند که مسئولین اقدامات جنایتکارانه خود علیه مردم فلسطین پاسخگو خواهند بود. جمهوری اسلامی ایران از شورای امنیت میخواهد، به مسئولیتهای خود عمل کند و اقدامات قاطعی را انجام دهد تا رژیم اسرائیل را مجبور به توقف اشغال و خصومتها، پایان دادن به جنایات، تضمین دسترسی بلامانع به کمکهای بشردوستانه و تسریع در تحویل فوری تجهیزات حیاتی به غزه کند. همچنین ضروری است که رژیم اسرائیل مداوم به تعهدات بین المللی خود، از جمله تعهدات مندرج در قوانین بین المللی بشردوستانه و حقوق بشر، پایبند باشد. ایران در حمایت بیدریغ خود از حقوق مشروع مردم فلسطین ثابت قدم است و مصمم است تا پایان اشغالگری در کنار آرمانهای آنان بایستد.
رزمایش دریایی چین و پاکستان همزمان در پاسخ به تهدید هند
همزمان با افزایش تحرکات نظامی هند و تلاش این کشور برای تقویت نیروهای مسلح خود، منابع رسانهای روز دوشنبه اعلام کردند که نیروی دریایی چین و پاکستان رزمایش یک هفتهای را برگزار کرده و این دو کشور برای اولین بار گشتهای دریایی مشترک انجام میدهند.
وبگاه «تلگراف ایندیا» به نقل از روزنامه «داون» نوشت که نیروهای دریایی چین و پاکستان در «پایگاه دریایی کراچی» روز شنبه رزمایش «نگهبانان دریا-۳» را که شامل عملیات ضد زیردریایی است آغاز کردند.
بر اساس این گزارش، هند و آمریکا نیز از پیشرفت در قراردادهای نظامی مهم خبر دادهاند و ملاقات روز جمعه وزرای خارجه خود را مشارکت رو به رشد در مواجهه با چالشهای ژئوپلیتیکی منطقه خواندند. «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا و «لوید آستین» وزیر دفاع این کشور جمعه گذشته با «سوبرهمانیام جایشانکار» و «راجنات سینگ» وزرای خارجه و دفاع هند در دهلی نو به عنوان بخشی از گفتوگوی سالانه «۲+۲» که بر منطقه هند و اقیانوس آرام متمرکز بود، دیدار کردند.
وزیر دفاع هند گفت که قرارداد بیش از سه میلیارد دلاری هند برای خرید ۳۱ پهپاد رزمی ساخت شرکت «جنرال اتمیکس» نیز در حال بررسی بوده و هند منتظر است تا این شرکت مجوزهای دولت آمریکا را برای مراحل بعدی دریافت کند. وی بدون اشاره به جزئیات افزود که واشنگتن چندین خودروی جنگی را نیز پیشنهاد داده است.
«وو کیان» سخنگوی وزارت دفاع چین درباره رزمایش با پاکستان گفت که در این رزمایش، چین و پاکستان برای اولین بار گشتهای دریایی مشترک انجام خواهند داد. وی گفت که این رزمایش ماموریت مشترک به تهدیدات امنیتی دریایی، فرود بالگرد روی عرشه، جستوجو و نجات و عملیات ضد زیردریایی خواهد بود.
سخنگوی ارتش چین افزود: «این سومین بار است که چین و پاکستان، چنین رزمایشی را با هدف تحکیم مشارکت راهبردی و دوستی سنتی بین دو کشور و تقویت آموزشهای رزمی واقع بینانه نظامی برگزار می کنند.»
هند و آمریکا از پیشرفت در قراردادهای نظامی مهم خبر دادهاند و ملاقات روز جمعه وزرای خارجه خود را مشارکت رو به رشد در مواجهه با چالشهای ژئوپلیتیکی منطقه خواندند.
به گزارش منابع خبری، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا و «لوید آستین» وزیر دفاع این کشور جمعه گذشته با «سوبرهمانیام جایشانکار» و «راجنات سینگ» وزرای خارجه و دفاع هند در دهلی نو به عنوان بخشی از گفتوگوی سالانه «۲+۲ »که بر منطقه هند و اقیانوس آرام متمرکز بود، دیدار کردند.
هند با پاکستان نیز تنش دارد. از سال ۱۹۴۷ و پس از استقلال هند و پاکستان از استعمار انگلیس، هند و پاکستان سه بار با هم جنگیدهاند. در آخرین رویارویی، ۹ هزار نظامی پاکستانی کشته و بیش از ۲۵ هزار تن از آنها مجروح شدند. دولت پاکستان اخیرا اظهار داشت که این کشور به دنبال جنگ با هند نیست و سعی دارد اختلافات باقی مانده با این کشور همسایه را حل کنند.
وزارت دفاع هند از آزمایش موشک بالستیک بومی برد کوتاه برای استقرار در مرز این کشور با چین و پاکستان خبر داده است.
حملات پهپادی به دو پایگاه آمریکا در سوریه
رسانههای محلی بامداد سهشنبه از وقوع حملاتی علیه دو پایگاه نظامی آمریکا در شرق و مرکز سوریه خبر دادند.
کانال تلگرامی «صابریننیوز» گزارش داد که محل استقرار اشغالگران آمریکایی در میدان نفتی «العمر» واقع در دیرالزور، با هواپیماهای بدون سرنشین هدف حمله قرار گرفته است.
این منبع دقایقی بعد نوشت که پایگاه آمریکاییها در العمر بار دیگر مورد حمله قرار گرفته است.
لحظاتی بعد، کانال صابریننیوز بار دیگر خبر داد که پایگاه اشغالگران آمریکایی در روستای «الخضراء» در عمق سوریه با چند پهپاد مورد حمله قرار گرفت.
در ادامه گروه «مقاومت اسلامی عراق» با صدور بیانیههای جداگانهای، ضمن بر عهده گرفتن مسئولیت این حملات، گفت که در پاسخ به جنایات صهیونیستها علیه نوار غزه، با استفاده از چند پهپاد به پایگاههای آمریکا حمله کرده است.
این حملات در حالی انجام شده که ساعاتی پیش، سخنگوی کاخ سفید درباره تداوم عملیات گروههای مقاومت در منطقه غرب آسیا علیه نظامیان آمریکایی مستقر در عراق و سوریه هشدار داده بود.
در سایه تداوم جنایات رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه، گروههای مقاومت عراق، در حمایت از مقاومت فلسطین از روزهای نخست عملیات «طوفانالاقصی» به آن پیوستند و تاکنون بارها پایگاههای نظامیان آمریکایی در شمال و غرب عراق و پایگاههای این نیروها در سوریه را هدف حملات راکتی و پهپادی قرار دادهاند.
واکنش باکو به ارسال خودروی زرهی فرانسوی به ارمنستان
وزارت خارجه جمهوری آذربایجان روز دوشنبه ارسال نفربرهای زرهی باستیون از فرانسه به ارمنستان را شدیداً محکوم کرد.
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری آذربایجان در بیانیهای اعلام کرد که انتقال این تجهیزات نظامی به ایروان به «اقدامات مخرب ارمنستان» کمک خواهد کرد.
پیشتر نیز در اواخر ماه میلادی گذشته، وزیر دفاع فرانسه اعلام کرد که این کشور سیستم ضدهوایی و رادار به ارمنستان میفرستد.
این سخنگو گفت: این گامهای فرانسه تلاشها در راستای عادیسازی روابط را خطر انداخته و موجب بیثباتی وضعیت میشود؛ تلاشهایی که بر اساس احترام بحق حاکمیت، تمامیت ارضی و مرزهای بینالمللی کشورهای منطقه در جریان است.
به گفته این مقام آذربایجانی، فرانسه علاوه بر تقویت قوای نظامی ارمنستان، طرح بدنامکردن باکو را هم در دستور کار خود قرار داده و آن را پیش میبرد.
در این بیانیه آمده است: این گامها که به تسلیحاتی شدن مضاعف ارمنستان منجر میشود، بر این حقیقت صحه میگذارد که فرانسه در این منطقه منافع اشتباهی را دنبال میکند.
باکو خواستار پایان تقویت نظامی ارمنستان شده و تأکید کرد که هیچ جایگزینی برای صلح و امنیت منطقه وجود ندارد.
باکو در ۱۹ سپتامبر از آغاز عملیات «ضدتروریستی» در قرهباغ خبر داد و مدعی شد که ارمنستان در حال تقویت نظامی در این منطقه است و عملیات «خرابکارانه» علیه نیروهای جمهوری آذربایجان انجام داده است. ایروان این اتهامات را رد کرد و مدعی شد که باکو قصد پاکسازی ارامنه از قرهباغ را داشته است.
در نهایت وزارت دفاع روسیه در بیانیهای اعلام کرد با میانجیگری فرماندهی نیروهای حافظ صلح روسیه، توافقی میان طرف آذربایجانی و نمایندگان قرهباغ مبنی بر توقف کامل درگیریها حاصل شد. به گفته آنها، اجرای این توافقها با هماهنگی فرماندهی نیروهای حافظ صلح روسیه انجام خواهد شد. چند روز بعد هم استقلالطلبان قرهباغ تمامی اظهارات پیشین مبنی بر اعلام استقلال از جمهوری آذربایجان را پس گرفتند.
رونمایی مقاومت اسلامی عراق از موشک جدید
در بحبوحه عملیات گروههای مقاومت در منطقه غرب آسیا علیه پایگاههای اشغالگران آمریکایی در عراق و سوریه، مقاومت اسلامی عراق، بامداد سهشنبه از موشک جدید خود رونمایی کرد.
این گروه با صدور بیانیهای گفت: «امروز (سهشنبه) در چارچوب پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی در تجاوز به غزه با هدایت و مدیریت آمریکا، برای اولین بار موشک هوشمند کوتاهبُرد مدل صارم را به خدمت گرفتیم.»
این گروه همچنین با صدور بیانیههای جداگانهای گفت که در پاسخ به جنایات صهیونیستها علیه نوار غزه، با استفاده از چند پهپاد به دو پایگاه اشغالگران آمریکایی در سوریه حمله کرده است.