بین الملل تابناک: ششصد و بیست و نه روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
«کاجسا اولونگون» وزیر دفاع دولت مستعفی هلند در پی پیروزی حزب راست افراطی در انتخابات پارلمانی این کشور، نسبت به توقف حمایت دولت جدید از اوکراین ابراز نگرانی کرد.
به گزارش روزنامه گاردین، اولونگرن پس از پیروزی حزب راست افراطی هلند در انتخابات پارلمانی این کشور، ابراز امیدواری کرد که حمایت نظامی کشورش از اوکراین ادامه یابد.
حزب راست افراطی برای آزادی (PVV) به رهبری خیرت ویلدرز بیشترین آرا را در انتخابات عمومی اوایل هفته جاری به دست آورد.
اولونگرن در این خصوص افزود: من امیدوارم و انتظار دارم این رویه در مجلس جدید تغییر نکند. اما حزب برای آزادی (PVV) اکنون بزرگترین حزب است و آنها هرگز مشتاق حمایت از اوکراین نبوده اند. آنها حتی گاهی طرفدار روسیه بوده اند. همین من را نگران کرده است.
مارک روته نخست وزیر مستعفی این کشور در تابستان گذشته در پی عدم توافق شرکای دولت ائتلافی در مورد سیاستهای مهاجرتی، از مقامش استعفا کرد، اما اعلام نمود تا زمان برگزاری انتخابات به مسئولیت خود ادامه خواهد داد.
دولت هلسینکی به بهانه مقابله با هجوم پناهجویان، تمامی گذرگاههای مسافری با روسیه به جز شمالیترین مرز را بست.
به گزارش روزنامه گاردین، دولت هلسینکی امروز جمعه ضمن اعلام این خبر، بستن مرزها را موقت اعلام کرده و آن را تا ۲۳ دسامبر ۲۰۲۳ (۲ دی ماه ۱۴۰۲) اجرایی دانسته است.
پتری اورپو نخست وزیر فنلاند روز چهارشنبه دلیل این تصمیم را جلوگیری از هجوم پناهجویان برای ورود به این کشور حوزه اسکاندیناوی اعلام کرد.
براساس گزارش ها، از ابتدای ماه جاری میلادی، بیش از ۶۰۰ نفر پناهجو بدون مدارک معتبر سفر از طریق روسیه به فنلاند وارد شده اند و همین امر دولت هلسینکی را وادار کرده چند گذرگاه مرزی خود را با روسیه ببندد.
هلسینکی مسکو را به انتقال پناهجویان متهم کند؛ اتهامی که کرملین آن را رد می کند.
سخنگوی آژانس مرزی اتحادیه اروپا موسوم به فرانتکس نیز اعلام کرده است که به درخواست دولت فنلاند، مقامات و تجهیزاتی را تا هفته آینده به این کشور اعزام کند.
ایلوا یوهانسون کمیسر مهاجرت اتحادیه اروپا روز سهشنبه در این زمینه اظهار داشت که فنلاند خواستار اعزام ۶۰ مامور فرانتکس، علاوه بر ۱۰ ماموری است که اکنون در مرز هزار و ۳۴۰ کیلومتری با روسیه مستقر هستند.
سخنگوی کرملین با انتقاد از سیاستهای ناتو در قبال روسیه، اظهارات درباره ایجاد منطقه «شنگن نظامی» را موجب گسترش تنشها در اروپا دانست.
«دمیتری پسکوف»، سخنگوی کرملین امروز گفت، ناتو آشکارا با روسیه مقابله میکند و اظهارات درباره ایجاد «شنگن نظامی» تنشها در اروپا را گسترش میدهد.
ژنرال «الکساندر سولفرانک»، رییس امور لجستیکی اروپایی ناتو در گفتوگویی با رویترز با اشاره به توافقنامهای که امکان سفر رایگان بین اکثر کشورهای اتحادیه اروپا را فراهم میکند، پیشنهاد کرد که کشورهای اروپایی باید یک منطقه «شنگن نظامی» را هم برای رفع مشکلات ایجاد کنند.
این مقام نظامی اروپایی نخستین کسی نیست که به مسائل لجستیکی و بروکراتیک در اروپا اشاره کرده است؛ پیشتر نیز «بن هاجز»، فرماندهی پیشین نیروهای آمریکایی در اروپا به رویترز گفته بود: ما ظرفیت کافی حمل و نقل یا زیرساختهای کافی نداریم تا نیروهای ناتو را قادر سازد که در سراسر اروپا حرکت سریع داشته باشند.
او استدلال کرده بود که کشورهای مختلف خطوط ریلی متفاوتی دارند و اپراتور ریلی آلمان فقط ظرفیت تحمل یک و نیم تیپ زرهی یا به عبارتی ۴۰۰۰ سرباز، ۹۰ تانک و ۱۵۰ خودروی زرهی را در هر مسیر دارد.
رویترز گزارش داده که حرکت از طریق جاده موانع مختلفی را به همراه دارد و اشاره کرد که گروهی از تانکهای فرانسوی که سال گذشته میلادی برای تمرین از طریق آلمان به رومانی میرفتند، متوقف شدند؛ چون وزن آنها بیشتر از مقررات ترافیکی جادهای آلمان بود.
ناتو در حال حاضر ۱۰ هزار سرباز در هشت گروه جنگی مستقر در سراسر شرق اروپا دارد.
پسکوف در جمع خبرنگاران با اشاره به ناتو گفت: «این ائتلاف همواره کشور ما را یک رقیب مشروط خوانده است اما حالا کشور ما را آشکارا، یک رقیب بدیهی میخواند اما این فقط منجر به گسترش تنشها در اروپا میشود که پیامدهایی نیز به دنبال خواهد داشت. باری دیگر تاکید میکنم که چنین اظهاراتی تاکیدی بر این است که اروپا نمیخواهد نگرانیهای ما را بشنوند.
وزارت دفاع روسیه صبح امروز (جمعه) از مقابله با هجوم گسترده شب گذشته ارتش اوکراینی در شبه جزیره کریمه و غرب این کشور خبر داد.
به نوشته وبگاه خبری روسیاالیوم، در بیانیه این وزارتخانه آمده است که سه پهپاد در منطقه «ولگوگراد» (در ۳۲۵ کیلومتری خاک روسیه از مرز اوکراین) با پدافند هوایی ارتش روسیه ساقط شده است.
روز چهارشنبه گذشته نیز روسها از ساقط کردن سه پهپاد ارتش اوکراین بر فراز شبه جزیره کریمه خبر دادند.
همچنین به گفته رسانههای روسیه، یک پهپاد اوکراینی روز چهارشنبه گروهی از خبرنگاران را در منطقه «زاپوروژیا» که به کنترل روسیه در آمده است را هدف قرار داد که در این حمله «بوریس مقصودف» خبرنگار ششبکه «روسیه 24» کشته شد.
در مقابل نیز مقامهای نظامی اوکراین روز پنجشنبه (دیروز) از حملات گسترده پهپادی روسیه به مواضع این کشور در شهر «باخموت» خبر دادند.
«ولودیمیر فیتو» سخنگوی نیروی زمینی اوکراین گفت که نیروهای روسیه در 24 ساعت گذشته از ۴۲ پهپاد کامیکازه نزدیک شهر باخموت در استان «دونتسک» و ۱۸ پهپاد دیگر در جبهه «لیمان-کوپیانسک» استفاده کردهاند.
وی گفت: «میبینیم که فقط در یک روز از ۶۰ پهپاد استفاده میشود، روسها به طور متوسط حدود ۴۰ تا ۵۰ پهپاد را به سوی اهداف اوکراین پرتاب میکنند.»
تلفات گسترده ارتش روسیه در حملات اوکراین
وزارت دفاع انگلیس در گزارشی جدید، مدعی تلفات بالای نیروهای روسیه در نتیجه حملات موشکهای دوربرد ارتش اوکراین شد.
به گزارش روزنامه گاردین، وزارت دفاع انگلیس در جدیدترین گزارش اطلاعاتی خود مدعی شد: نیروهای روسیه همچنان به دلیل حملات موشک های دوربرد اوکراین متحمل تلفات سنگین می شوند.
در این گزارش، شمار کشته شدگان سربازان روسیه در نتیجه حمله به کاروانی از کامیون های ارتش این کشور ۷۰ تن اعلام شده است. بنا بر ادعای وزارت دفاع انگلیس، این حمله در دهم نوامبر (۱۹ آبان) در استان خرسون صورت گرفته است.
مطابق گزارش رسانه های غربی، حمله روز گذشته به یک مراسم اهدای جوایز در ۶۰ کیلومتری داخل قلمروی روسیه نیز ده ها تلفات داشته است.
مقام سابق پنتاگون: ارتش اوکراین در آستانه سقوط است
داگلاس مک گرگور مشاور سابق پنتاگون با اشاره به فرار پرشمار نظامیان اوکراینی از میدان نبرد، گفت: ارتش اوکراین در آستانه سقوط است.
به گزارش اسپوتنیک، مک گرگور افزود: شمار بسیاری از نیروهای اوکراینی اکنون در حال فرار از میدان جنگ هستند و در ارتش اوکراین، فرماندهان زیادی هستند که کل اعضای واحدهای تحت فرماندهی آنها به تعداد انگشتان یک دست نیز نمیرسد.
این مقام سابق پنتاگون با تاکید بر اینکه کییف از هماکنون این جنگ را باخته است، گفت: ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین نیز از قبل راههای فرار زیادی برای خود پیشبینی کرده است.
مک گرگور تاکید کرد: زلنسکی میلیونها اوکراینی را خشمگین و آنها را در مسیر یک فاجعه واقعی هدایت کرد.
اشپیگل: پول آلمان برای کمک به اوکراین رو به اتمام است
اشپیگل نوشت، آلمان احتمالا دارد به محدودیت توانایی مالیاش برای تامین کمکهای نظامی اوکراین نزدیک میشود.
این نشریه همچنین نوشت، اخیرا ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، نگرانی خود را بابت فقدان پیشرفت نظامی به دلیل کم شدن تمایل غربیها به ارائه کمکهای دفاعی به این کشور ابراز کرده بود.
چند رسانه غربی اخیرا مدعی شدهاند که خستگی در سراسر اروپا بابت جنگ اوکراین رو به رشد است.
اشپیگل همچنین استدلال کرد که اعلام یک بسته جدید نظامی به ارزش ۱.۳ میلیارد یورو از سوی بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان در جریان سفرش به کییف، سوالاتی را درباره وضعیت توانایی برلین در عمل به تعهدات موجودش درباره تامین تسلیحات بیشتر برای کییف به وجود آورده است.
همین روزنامه گزارش کرد، کمیته بودجه پارلمان آلمان جمعه گذشته تصمیم برای پیش نویس بودجه ۲۰۲۴ را تعلیق کرد.
اشپیگل همچنین گزارش کرد، برلین به احتمال زیاد نمیتواند انبارهای تسلیحاتی خود را جهت تامین تانکها برای اوکراین بیش از این خالی کند.
زلنسکی روز سه شنبه در مصاحبه با شبکه خبری فاکس نیوز گفته بود که ضد حمله اخیر کییف علیه نیروهای روسی که ناموفق هم بوده پیام خوبی در مورد آمادگی کشورهای غربی برای تداوم حمایتها از اوکراین نیست.