بین الملل تابناک: ورود ناوشکن موشکی آمریکا به آبهای سرزمینی چین، توییت رمزآلود سخنگوی ارتش یمن درباره کشتی «ZIM»، همکاری امارات و عربستان با اسرائیل برای دفع حملات انصارالله، توقف حملات کتائب حزبالله عراق علیه اسرائیل و موافقت عربستان و ارمنستان با برقراری روابط دیپلماتیک از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
ورود ناوشکن موشکی آمریکا به آبهای سرزمینی چین
روز شنبه، چین اعلام کرد که ناوشکن موشکی «هاپر» آمریکا، غیرقانونی وارد آبهای سرزمینی چین در دریای چین جنوبی شده است.
به گزارش خبرگزاری «آناتولی» سخنگوی فرماندهی ارتش چین اعلام کرد: «روز شنبه، ناوشکن موشکی هاپر غیرقانونی و بدون تایید چین، وارد آبهای سرزمینی چین در جزایر "شیشا" شد.»
این مقام نظامی چین گفت: «فرماندهی ارتش، نیروهای دریایی و هوایی را برای ردیابی، نظارت، هشدار و اخراج متجاوزان سازماندهی کرد.»
بر اساس این گزارش، آمریکا و فیلیپین گشتزنیهای مشترک هوایی و دریایی را با مشارکت دو نیروی هوایی و نیروی دریایی در آبهای مورد مناقشه دریای چین جنوبی برگزار کردهاند.
به دنبال این رزمایش، ارتش چین اعلام کرد که همزمان با گشتزنی های هوایی و دریایی مشترک سه روزه ایالات متحده و فیلیپین در دریای چین جنوبی در حالت آماده باش قرار دارد.
اختلافات ارضی در دریای چین جنوبی شامل ادعاهای مالکیت جزایر دریایی در منطقه توسط چندین کشور از جمله چین، اندونزی، مالزی، فیلیپین و ویتنام است.
«مائو نینگ» سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: رزمایش مشترک فیلیپین و آمریکا نباید به حاکمیت ارضی و حقوق دریایی و منافع چین لطمه بزند.»
سخنگوی وزارت خارجه چین تاکید کرد که وضعیت منطقه معمولا با عبور کشتیهای جنگی آمریکا که قوانین بینالمللی را نقض کرده و حاکمیت و امنیت چین را تضعیف میکنند، پیچیده میشود.
ناوگان هفتم ایالات متحده مدعی شده که این گشتزنی، بخشی از تعامل معمول آمریکا با متحدان و شرکای خود در حفظ منطقه آزاد و باز اقیانوس هند و آرام است.
دولت چین به تازگی نسخه جدید (۲۰۲۳) «نقشه استاندارد» خود را منتشر کرد که مناطق مورد مناقشه را نشان میداد. این نقشه دارای یک «خطچین ۹ قسمتی» بود که نشاندهنده ادعاهای چین در مورد بیشتر دریای چین جنوبی است. ویتنام، برونئی، اندونزی، مالزی و فیلیپین به درجات مختلفی در مناقشه بر سر این مناطق درگیر هستند.
توییت رمزآلود سخنگوی ارتش یمن درباره کشتی «ZIM»
در حالی که طرفهایی که کشتی متعلق به یک شرکت کشتیرانی صهیونیست به نام ZIM را هدف قرار دادند هنوز ناشناخته هستند، سخنگوی ارتش یمن در پست کوتاهی درباره کشتی مذکور صحبت کرد.
سرتیپ یحیی سریع سخنگوی رسمی نیروهای مسلح یمن در توییتی در پلتفرم «ایکس» نوشت: «کشتی سوخته است... ZIM... و آنچه در راه است بزرگتر است 🚀🚀🚀... زنده باد جمهوری یمن». او در آخر پست خود از برچسب ZIM استفاده کرد.
طبق گزارش رسانههای یمنی، بنابراین با این پست پیشبینیها درباره قرار داشتن انصارالله پشت این عملیات بدون تایید رسمی یا عملی صحت این موضوع را منطقیتر میکند؛ مخصوصا که در پست نقاشی موشکهای جنگی هم دیده میشود!
آسوشیتدپرس روز شنبه به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد که یک کشتی متعلق به یک میلیاردر اسرائیلی در اقیانوس هند هدف قرار گرفته است.
این آژانس خبری گزارش داد: «یک کشتی کانتینری متعلق به یک میلیاردر اسرائیلی، در حالی که اسرائیل در حال جنگ با حماس در نوار غزه است، توسط یک پهپاد در اقیانوس هند مورد حمله قرار گرفت.»
روزنامه عبری هاآرتص دو روز پیش اعلام کرد که سهام شرکت کشتیرانی «زیم» اسرائیل از زمان آغاز جنگ در نوار غزه متضرر شده و سهام این شرکت امروز در ساعت ۲۰:۰۰ با کاهش نرخ در حال معامله است.
بنابراین، کلمه انگلیسی ZIM که سرتیپ سریع در حساب کاربری خود در پلتفرم ایکس به آن اشاره کرد، جنجال گستردهای را در شبکههای اجتماعی به راه انداخت.
فعالان در ادامه گفتند که منظور شرکت صهیونیستی ZIM؛ یک شرکت حمل و نقل و کشتیرانی بین قارهای است و یکی از قدیمیترین شرکتهای تأسیس شده توسط رژیم صهیونیستی به شمار می رود، زیرا اولین هدف از تأسیس آن حمل و نقل صهیونیستها بوده که برخی از آنها باندهای «هاگانا» هستند که از سرتاسر جهان آورده شده و با این کشتی به سرزمین فلسطین در اواسط دهه ۱۹۴۰ منتقل شدند.
برخی دیگر ادعا کردند که این کشتی ZIM Luanda بود که دستگاههای شناسایی ناوبری خود را ۱۰ روز پیش خاموش کرد، زیرا این تنها کشتی بود که به سمت سواحل یمن حرکت میکرد.
همکاری امارات و عربستان با اسرائیل برای دفع حملات انصارالله
همزمان با اقدامات ارتش یمن علیه رژیم موقت صهیونیستی در حمایت از نوار غزه، برخی منابع تحرکات ریاض و ابوظبی به نفع تلآویو را افشا کردند.
منابع یمنی بامداد یکشنبه گزارش دادند، عربستان سعودی و امارات عربی متحده به متحدان خود در یمن دستور دادند، برخی جبهههای جنگ در یمن را علیه انصارالله فعال کنند.
انصارالله یمن در چند روز اخیر در حمایت از فلسطین وارد جنگ با رژیم صهیونیستی شده و ایلات در جنوب فلسطین اشغالی را تاکنون هدف چند موشک و پهپاد قرار داده و یک کشتی تجاری متعلق به این رژیم را در دریای سرخ توقیف کرده است.
توقف حملات کتائب حزبالله عراق علیه اسرائیل
نیروهای کتائب حزب الله عراق اعلام کردند، شدت تنش و حملات خود را به پایگاههای آمریکایی کاهش داده و حملات خود را علیه رژیم صهیونیستی تا پایان آتش بس اعلامی در غزه متوقف کردهاند.
در ادامه بیانیه کتائب حزب الله عراق آمده است: ما تاکید میکنیم تا زمانی که عراق آزاد نشود، رویارویی و مقابله با نیروهای اشغالگر آمریکایی متوقف نخواهد شد و این تصمیمی است که هر چقدر هم که بهای آن سنگین باشد، از آن عدول نخواهیم کرد.
کتائب حزب الله عراق همچنین از نیروهای محور مقاومت در عراق، سوریه، لبنان و یمن که در جریان حملات رژیم صهیونیستی به غزه به کمک برادران فلسطینی خود شتافتند قدردانی کرده است.
موافقت عربستان و ارمنستان با برقراری روابط دیپلماتیک
روز شنبه عربستان سعودی رسما با برقراری روابط دیپلماتیک با ارمنستان موافقت کرد و به سیاست چند دهه مناقشه با این کشور پایان داد.
به گزارش وبگاه «رادیو اروپای آزاد» وزارت خارجه ارمنستان اعلام کرد سفرای ارمنستان و عربستان سعودی در امارات متحده عربی پروتکل مربوطه را در «ابوظبی» امضا کردند. در این سند به تمایل دو کشور برای برقراری روابط صمیمانه در زمینههای مختلف اشاره شده است.
ارمنستان مدت هاست که روابط خود با سایر کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس، به ویژه امارات متحده عربی و کویت را حفظ کرده است و هر دو کشور در ایروان سفارت دارند. هنوز مشخص نیست که عربستان و ارمنستان قصد دارند در پایتخت یکدیگر سفارتخانه باز کنند یا خیر.
عربستان سعودی برای چندین دهه از برقراری روابط دیپلماتیک با ارمنستان به دلیل درگیری این کشور با جمهوری آذربایجان بر سر قره باغ خودداری کرده بود.
تغییر سیاست ارمنستان و عربستان در اکتبر ۲۰۲۱ با سفر «آرمن سرکیسیان» رئیس جمهور وقت ارمنستان به ریاض برجسته شد و سرکیسیان در مراسم افتتاحیه نشست بینالمللی کنار ولیعهد عربستان سعودی نشست.
چندی بعد «فیصل بن فرحان آل سعود» وزیر خارجه عربستان و همتای ارمنی او در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ در آلمان گفتوگو کردند؛ این اولین دیدار رو در رو دیپلماتهای ارشد دو کشور بود.
در نشانه دیگری از گرم شدن روابط دوجانبه، یک شرکت هواپیمایی سعودی اولین پرواز تجاری خود را به ایروان در ژوئن سال جاری آغاز کرد.
«نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان در سخنانی که روز جمعه پخش شد، از عادی سازی قریب الوقوع روابط ارمنستان و عربستان سعودی خبر داد.
وی گفت: «امیدوارم ارمنستان و عربستان سعودی به زودی روابط دیپلماتیک برقرار کنند که تحول بسیار مهمی خواهد بود.»