حقوق در لغت به معنی جمع حق می باشد اما در علوم انسانی حقوق گرایشی بوده که قواعد و قوانین اجتماعی را تبیین و آموزش آن را بیان می نماید .
در حالت کلی در عالم حقوق گرایشات و شعباتی قابل تقسیم بندی هستند که شامل موراد ذیل می باشد :
1- حقوق خصوصی : که در خصوص روابط فی مابین افراد جامعه می باشد .
2- حقوق عمومی : در خصوص روابط افراد جامعه با حاکمیت و دولت و ارگان های مربوطه می باشد .
3- حقوق کیفری : این گرایش در خصوص انحراف از قواعد توسط افراد جامعه و راهکار مقابله با آن بوده .
4- حقوق امور حسبی : این گرایش از حقوق به عنوان روابط فی مابین حاکمیت و افراد به عنوان چتر حمایتی بوده هرچند زیر مجموعه حقوق خصوصی طبقه بندی شده لیکن به علت غیر ترافعی بودن ( دعوی 2 طرفه محسوب نمی گردد) میتوان آنرا گرایش مجزایی در نظر گرفت .
5- حقوق خانواده : که به روابط افراد در چهار چوب خانواده نظارت داشته است .
6- حقوق بین الملل : که خود شامل دو بخش عمومی و خصوصی می باشد و روابط افراد و دولتها در روابط بین المللی را تنظیم مینماید .
7- حقوق تجارت : که ساماندهی و نظارت بر روابط تجاری افراد در بستر جامعه را بر عهده دارد .
8- حقوق ثبتی : این گرایش از حقوق نیز به نظارت حاکمیت به تملک افراد بر اموال مادی و معنوی و چگونگی انتقال مالکیت آنها اشاره دارد .
هرچند اساتید و حقوق دانان تقیسیم بندی های متعددی را در علم حقوق ارئه نموده اند لیکن تقسیم بندی حاضر مشاوره حقوقی با توجه به ایجاد دادگاه های تخصصی و ویژه بنظر کاربردی تر و مفید تر خواهد بود .
آنچه بیش از هر زمان نیاز جامعه را تامین مینماید تخصصی شدن قوانین در گرایشات حقوقی می باشد در تمامی کشور های پیشرفته حجم قوانین تخصصی بسیار بیشتر از قوانین جاری کشور ما می باشد رویکرد گذشته مجلس شورای اسلامی تنقیح قوانین و خارج نمودن قوانین متروک از نظام حقوقی کشور و یکپارچه سازی قوانین بوده است .
به عنوان مثال در قانون تجارتی موادی از به جرائم دلالان و یا مدیران شرکت اختصاص یافته و یا در قانون وکالت موادی به عنوان جرائم وکلا و یا جرائم علیه وکلا تدوین گردیده است .
ذکر این مقدمه ضروری است چرا که با نگرش به تخصصی شدن گرایشات حقوقی می توان وکلا و محاکم را تخصصی نمود و در این صورت بدیهی است حقوق افراد جامعه بیشتر و دقیقتر حفظ خواهد شد و روابط اجتماعی نیز بهبود می یابد .
استفاده از مشاوره تخصصی با وکلا
حال مشخص شده که با توجه به پیچیده شدن و ریز شدن در قوانین حقوق دانان نیز به سمت تخصصی نمودن گرایش خود مانند پزشکان پیش رفته اند و به عنوان مثال یک وکیل می تواند تخصص در امور کیفری را با تحصیلات دانشگاهی کسب نماید و وکیل دیگر در زمینه امور خانوادگی متخصص شده و صرفاً در این زمینه فعالیت نماید که مختصراً تعریفی از وکلای متخصص ارائه میگردد .
وکیل متخصص حقوقی :
تخصص و تحصیلات این گرایش از حقوق بسیار گسترده بوده و وکیل متخصص امور حقوقی در زمینه دعاوی ملکی مانند الزام به تنظیم سند ، الزام به اخذ پایانکار ، تحویل مبیع ، مطالبه خسارت به ملک و ... و همچنین دعاوی وصول مطالبات از جمله مطالبه چک ، کطالبه وجه سفته و... دعاوی شامل موضوعات قرارداد های خصوصی فعالیت می نماید .
وکیل متخصص کیفری :
تحصیلات وکلای متخصص در این زمینه با گرایش کیفری و جرم شناسی تقسیم میگردد و هرچند منابع قوانین آن کمتر از حقوق خصوصی است اما تسلط به آن بسیار حیاتی و دقیقتر می باشد. چرا که وکیل متخصص امور کیفری باید عین عبارات قانونی را در ذهن داشته و در صورت لزوم در جلسه رسیدگی به آن استناد نماید لیکن وکلای متخصص امور حقوقی روزها و یا حتی ماهها فرصت داشته تا لوایح و دفاعیات خود را تنظیم و به محکمه ارائه نمایند .
وکیل متخصص خانواده :
هرچند بنظر این گرایش از حقوق ساده و منابع قانونی آن ناچیز است اما حقیقت آن است که وکیل متخصص خانواده می بایست تسلط کاملی به منابع فقهی و شرعی داشته باشد چرا که بخش اعظمی از حقوق خانواده ریشه در شرع و قواعد فقهی داشته و وکلای متخصص در این زمینه مطالعات بسیاری نیز در شرع داشته اند و البته با توجه به احوال شخصیه افراد و احتمال آنکه اصحاب دعوی از ادیان دیگر باشند مطالعه قواعد شرعی ادیان دیگر نیز حسب مورد ضروری می باشد .
وکیل متخصص امور حسبی :
این گرایش زیر مجموعه حقوق خانواده بوده لیکن وکلای متخصص امور حسبی می بایست به قانون امور حسبی و قوانین مرتبط دیگر تسلط کافی داشته باشند و با توجه به دعاوی پیچیده این گرایش وکلای متخصص در این زمینه بسیار کمتر از گرایشات دیگر بوده و بیشتر حجم پرونده های امور حسبی مربوط به سرپرستی و امور محجورین می باشد که در شهرهای بزرگ مانند تهران ، مشهد ، کرج و ... دادگستری شعبات ویژه ای را برای این قبیل دعاوی در نظر گرفته است .
وکیل متخصص امور بین الملل :
دعاوی در این زمینه شمال حقوق تجارت بین الملل نیز می شود که گرایشی بسیار تخصصی و دقیق است هرچند به علت تحریم ایران در سالهای گذشته روابط تجاری ایران دستخوش دگرگونی های بسیار شده است اما همچنان دادگاههای بین المللی به بسیاری از دعاوی مطروحه در مراودات غیر تحریمی رسیدگی و اتخاذ تصمیم می نمایند .
وکیل متخصص امور ثبتی :
این گرایش از حقوق نیز شامل دو بخش عمده ثبت شرکتها و ثبت املاک می گردد طبیعتاً بیشتر اختلافات در خصوص ثبت املاک بوده و وکلای بیشتری در این زمینه تخصصی فعالیت می نمایند که دعاوی مربوطه آن ارتباط بیشتری با دعاوی حقوق خصوصی خواهد داشت.
وکیل متخصص حقوق عمومی :
هرچند در ظاهر دعاوی در این زمینه محدود به نظر می رسد اما حقیقت آن است که بخش بزرگی از دعاوی مربوط به حقوق عمومی بوده مانند دعاوی مالیاتی ، دعاوی شهرداری ها ، دعاوی اداری و استخدامی ، دعاوی تامین اجتماعی و ... که وکلای متخصص در این زمینه نه تنها تخصص تحصیلی بلکه تجربه بسیاری در این زمینه داشته اند .
هدف از ارائه تقسیم بندی حقوقی دعاوی و وکلای متخصص در این زمینه آشنایی افراد بوده که در صورت بروز هرگونه مشکلی و یا معصل حقوقی به راحتی بتوانند نیاز خود در دریافت مشاوره حقوقی مربوطه را انتخاب و دید صحیح تری نسبت به آن داشته باشند .
با سالها تجربه و تخصص در زمینه های حقوقی مسیری ساده جهت حل معضلات را طراحی نموده ایم که قبل از ورود به حل مشکل می بایست علت و چگونگی بروز آن را تعیین کرده ، سپس هدفی در ذهن برای آغاز کار در نظر گرفته و با این دید کامل راهکارهایی را طراحی نماییم ، به عنوان مثال مانند ساخت یک سازه ای مستحکم ابتدا باید نقشه زیر بنای ساختمان را طراحی کنیم و بعد اقدام به اجرای آن نماییم .
مجموعه حقوقی وکیل نادری زیر نظر وکیل پایه یک دادگستری ، پوریا نادری و همکاران تاسیس گردیده و هدف آن در ابتدا ارتقای دانش حقوقی افراد جامعه و در نتیجه کاهش اختلافات حقوقی بوده و در مرتبه دوم حمایت حقوقی و قضایی از افراد جامعه در احقاق حق و رسیدن به عدالت است ، مفتخریم که توانسته ایم در طول سالها فعالیت گام کوچکی در راستای نیل به اهداف خود برداشته و یاری رسان افراد جامعه بوده ایم.
در جهت دریافت مشاوره حقوقی در زمینه های تخصصی می توانید با مراجعه به سایت vakilnaderi.com از راهکارهای قانونی جهت حل و فصل معضلات و مشکلات حقوقی بهره مند گردید.
انتهای رپرتاژ آگهی/