مرور روزنامه‌های شنبه ۹ دی ماه

چرا روسیه متحد استراتژیک نیست؟/دو روی سکه تحقیر زن در غرب/رابطه فقر و خودکشی

سیاهچاله داروخانه‌های مجازی، مجازات سخت در راه خانه‌های نا امن، اعدام چهار جاسوس موساد در ایران، بهانه‌ای برای گران کردن اینترنت، همذات پنداری لاوروف با نتانیاهو، عامل اصلی ابر مفاسد و چالش‌های حکمرانی اقتصادی، اصلاح طلبان بر سر دوراهی اعتدالیون در پی ائتلاف، هدررفت زندگی و زمان شهروندان در ایستگاه‌های اتوبوس و تفتیش فقط با حکم قاضی، از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.
کد خبر: ۱۲۱۲۸۴۱
|
۰۹ دی ۱۴۰۲ - ۰۳:۲۴ 30 December 2023
|
8166 بازدید
|

به گزارش «تابناک»؛ روزنامه‌های امروز شنبه نهم دی ماه در حالی چاپ و منتشر شد که تئاتر شهر زنده می‌ماند؟ اینترنت حداقل ۳۰ درصد گران شد! جنگ دیپلماتیک ایران و غرب، معضل اسفند ۱۴۰۱ درباره حقوق و عیدی معلمان تکرار می‌شود؟ و تشییع و خاکسپاری شهید سیدرضی موسوی در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.


در ادامه تعدادی از یادداشت‌ها و سرمقاله‌های منتشره در روزنامه‌های امروز را مرور می‌کنیم: 

رابطه فقر و خودکشی


مصطفی آب‌روشن جامعه‌شناس طی یادداشتی در شماره امروز جهان صنعت نوشت: رابطه معناداری بین فقدان امنیت شغلی و نرخ خودکشی وجود دارد. ناکامی به عنوان عاملی است که تاثیرات درازمدت و خطرناکی در جامعه دارد و افراد را به احساس ناامیدی در زندگی سوق می‌دهد. آمار‌های غم‌انگیز خودکشی به‌خصوص در طبقه کارگر نشان از آن دارد که نظام اجتماعی هیچ توجهی به اعتراضات و تجمعات کارگری ندارد.


افزایش خودکشی به خصوص در میان کارگران به عنوان کد‌هایی است که باید دولت و اتحادیه‌های کارگری را به تفکر وا دارد. این در حالی است که براساس آمار خودکشی در ایران طی سال ۱۴۰۱ به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت ۴/۷ بود. یعنی به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۴/۷ نفر اقدام به خودکشی و فوت کرده‌اند. در مجموع، طی سال گذشته بیش از ۶۰۰۰ هزار نفر اقدام به خودکشی منجر به فوت داشته‌اند. به ازای هر خودکشی کامل (منجر به فوت)، حدود ۲۰ تا ۳۰ برابر آن اقدام به خودکشی می‌کنند. در سال گذشته حدود ۱۲۰ هزار نفر اقدام به خودکشی داشته‌اند که در سامانه وزارت بهداشت ثبت رسمی شده است. ممکن است مواردی هم به موسسات خصوصی مراجعه کرده باشند که اقدام به خودکشی آن‌ها ثبت نشده باشد.


بیست برابر کسانی که اقدام به خودکشی کرده‌اند هم افکار خودکشی دارند. از سوی دیگر با هر مرگ ناشی از خودکشی، در میان بازماندگان، دوستان، آشنایان و کسانی که در جریان خبر قرار می‌گیرند، ۱۳۵ تا ۱۸۰ نفر تحت تاثیر مشکلات روانی قرار می‌گیرند. چه‌بسا چند روز پیش متاسفانه چند تن از کارگران خودشان را به دار آویختند و همچنین چند نفر از دانش‌آموزان ایلام اقدام به خودکشی کردند.


خودکشی و نمایش آن در حوزه عمومی، انعکاس اعتراض شدید و فریاد ملتمسانه طبقات فرودستی است که در سلسله مراتب نظام اجتماعی جایگاهی ندارند. وقتی در یک جامعه انسان‌ها و مشکلاتشان دیده نشوند و افراد احساس طرد‌شد‌گی داشته باشند شاهد آن خواهیم بود که زندگی معنای اصلی خود را از دست می‌دهد. خودکشی در ملاء‌عام ریشه روانی ندارد، بلکه مشخصا از کژکارکردی ساختار‌ها و نهاد‌های اجتماعی نشات می‌گیرد و هر چقدر خودکشی به شیوه‌های دردناک‌تری رخ دهد فریاد استمداد‌طلبانه آنان بیشتر در نزد ناظران عمومی احساس می‌شود.


فشار‌های غیر‌متعارف اجتماعی احساس تنهایی و طرد‌شد‌گی را در افراد به وجود می‌آورد. در مواجهه با این وضعیت، افراد ممکن است احساس کنند که تنها هستند و هیچ شخص و نهاد حمایتی وجود ندارد که به تصمیمات‌شان توجه و از آنان حمایت کند. در واقع وضعیت یاد‌شده احساس بی‌پناهی و فقدان کنترل را به اشکال مختلف به شخص تحمیل می‌کند. فشار‌های غیر‌متعارف و ناکامی در دستیابی به حداقل‌های یک زندگی ساده نه‌تن‌ها اضطراب و افسردگی را در میان کارگران تسری می‌دهد، بلکه این احساسات منفی به ایجاد تفکر خودکشی، به عنوان راه‌حل نهایی و فرار از معضلاتی که غیر‌قابل کنترل به نظر می‌رسد منجر می‌شود. شرایط کاری ناپایدار می‌توانند به تضعیف امنیت شغلی و تعدیل عواطف منفی کارگران منجر شوند. عدم‌پیش‌بینی آینده و ناپایداری اقتصادی می‌تواند اضطراب و نگرانی را افزایش دهد، به طوری که به افکار خودکشی دامن می‌زند.


پژوهش‌ها نشان می‌دهند که کاهش امنیت شغلی می‌تواند به عنوان یک عامل موثر در افزایش ریسک خودکشی کارگران عمل کند. نارضایتی از میزان دستمزد، عدم حمایت اجتماعی در محیط کار و نادیده گرفتن حقوق کارگران می‌توانند به تضعیف روحیه و افزایش فشار‌های روانی منجر شوند که در نهایت ممکن است به افزایش احتمال خودکشی منجر شوند.


چرا روسیه متحد استراتژیک نیست؟


حسین مسعودنیا طی یادداشتی در شماره امروز اعتماد با عنوان چرا روسیه متحد استراتژیک نیست؟ نوشت: پس‌از برگزاری اجلاس مشترک میان نمایندگان کشور‌های عربی و روسیه، موسوم به مجمع همکاری عرب و روسیه، در مراکش بیانیه‌ای در پایان اجلاس ازسوی اعضای شرکت‌کننده منتشر گردید که در آن از ادعا‌های امارات درخصوص جزایر ایرانی تنب بزرگ و کوچک و ابوموسی نه‌تن‌ها حمایت شده بود بلکه پیشنهاد گردیده بود که برای حل این موضوع در روابط ایران و امارات، موضوع به مجامع بین‌المللی ارجاع گردد.

طرح موضوع اعاده جزایر ازسوی ایران به امارات از جانب کشور‌های عربی تازگی ندارد چرا که پس از بحران اشغال کویت توسط عراق این موضوع تقریبا در تمامی اجلاس‌های عربی مطرح و در بیانیه پایانی کشور‌های عرب شرکت‌کننده از ادعای امارات حمایت و از ایران تقاضا کرده بودند که جزایر سه‌گانه به امارات اعاده گردد، اما آن‌چه در اجلاس همکاری‌های عرب و روسیه سبب حساسیت موضوع گردید حمایت روسیه از ادعای امارات در خصوص جزایر بود. این موضع روسیه درست هنگامی به وقوع پیوست که روابط ایران و روسیه به‌خصوص پس‌از بحران اوکراین وارد مرحله جدیدی شده و دو کشور صحبت از آماده آماده‌سازی سند راهبردی برای گسترش روابط میان دو کشور در حوزه‌های مختلف و بلندمدت می‌کنند و به‌کرات واژه متحد استراتژیک ازسوی کارگزاران سیاست خارجی ایران در خصوص روسیه مطرح گردیده است؛ لذا موضع اخیر روسیه در مجمع همکاری‌های عرب و روسیه سبب طرح مجدد سوالاتی در حوزه سیاست خارجی گردیده است که شاید مهم‌ترین آن‌ها عبارت باشند از؛

۱- سیاست شرق‌گرایی دولت سیزدهم تا چه حد مبتنی بر واقع‌گرایی بوده و قادر به تأمین منافع ملی ایران می‌باشد؟

۲- تأکید برخی از نخبگان دانشگاهی در خصوص عدم اعتماد به روسیه تا چه اندازه قابل توجه است؟

۳- آیا اصولا در دوران پسا جنگ سرد می‌توان به سهولت صحبت از متحد استراتژیک کرد؟

۴- و بالاخره اینکه تجربه تاریخی، واقعیت‌های جهان بین‌الملل و نگاه علمی می‌تواند بیانگر چه نکاتی برای دولتمردان در سیاست خارجی ایران در قبال همسایه شمالی خود یعنی روسیه باشد؟ نگارنده بر این باور است که در هر نگاهی به سیاست خارجی در خصوص روسیه و به‌خصوص موضوع اجلاس مراکش نکات ذیل باید مورد توجه قرار گیرد؛

۱- درخصوص سیاست خارجی روسیه در قبال خاورمیانه واقعیت این است که روسیه به خاورمیانه و تحولات آن نه نگاه استراتژیک بلکه نگاه ابزاری داشته و درصدد استفاده از کارت تحولات این منطقه در چانه‌زنی با غرب به‌خصوص در حوزه تحولات بین‌المللی و اکنون در خصوص تحولات بحران اوکراین می‌باشد.

۲- سیاست خارجی روسیه در قبال خاورمیانه دارای نوعی تداوم است و مولفه‌های اقتصاد، امنیت و ایدئولوژی در مقاطع مختلف جهت‌دهنده سیاست این کشور در قبال خاورمیانه بوده است.

۳- برخی عوامل همانند وجود مرز‌های مشترک میان ایران و روسیه، تحریم‌های دو کشور ازسوی غرب در موقعیت کنونی، مقابله با بنیادگرایی افراطی در شمال ایران و جنوب روسیه، جلوگیری از گسترش نفوذ غرب در آسیای مرکزی و قفقاز و بالاخره نیاز دو طرف به همکاری‌های نظامی سبب گسترش روابط تا سطح همکاری‌های استراتژیک میان دو کشورگردیده است.

۴- شکست برجام، تغییر مسوولان سیاست خارجی و افزایش چالش در روابط ایران با غرب در دولت سیزدهم همراه با تأکید بر دکترین شرق‌گرایی با محوریت چین و روسیه نقش مهمی در گسترش روابط ایران و روسیه در مقطع کنونی داشته است، اما در سوی دیگر واقعیت این است که در داخل جامعه ایران به‌خصوص در میان نخبگان دانشگاهی و افکار عمومی نسبت به دکترین شرق‌گرایی نوعی بی‌اعتنایی و بی‌اعتمادی وجود دارد اگرچه شاید یکی از عوامل اصلی این موضوع حاکم بودن فضای رقابت حذفی و مچ‌گیری سیاسی درمیان جناح‌های حاضر در فضای سیاسی ایران باشد ولی به‌نظر می‌رسد بخشی از آن نیز ناشی از مولفه‌های فرهنگ سیاسی ایرانیان به‌دلیل تجربه تاریخی خود از عملکرد همسایه شمالی و نوع موضع‌گیری دولت روسیه در قبال ایران و دیگر متحدین خود درخاورمیانه در برخی از بزنگاه‌های تاریخی بوده است.

آن‌چه امروز حساسیت را در فضای گفتمانی ایران دو چندان کرده است حمایت روسیه از ادعا‌های امارات درخصوص جزایر ایرانی و نادیده گرفتن تمامیت ارضی ایران بوده است. البته یادآوری یک نکته ضروری است وآن اینکه طرح موضوع ازسوی کشور‌های عربی یک امر عادی است چراکه یکی از مولفه‌های اصلی گفتمان سیاسی جهان عرب ناسیونالیسم است و این کشور‌ها همیشه سعی داشته‌اند تا با طرح یک دشمن خارجی بتوانند این ناسیونالیزم را زنده نگه دارند، اما اینکه چرا روسیه در قبال این موضوع در مقطع کنونی سیاست حمایت اتخاذ کرده است واقعیت این است که این کشور برای خروج از انزوا پس‌از بحران اوکراین، دستیابی به بازار‌های جدید تسلیحاتی و مهم‌تر از همه به دست گرفتن نقش اصلی در منازعه اخیر اعراب و اسراییل موسوم به توفان الاقصی منافع خود را در این راهکار می‌بیند تا از نفوذ کشور‌هایی مانند امارات متحده عربی در جهان عرب بتواند برای رسیدن به اهداف خود استفاده کند.

علی‌ایحال موضع اخیر دولت روسیه می‌تواند بیانگر چند نکته مهم برای مسئولان سیاست خارجی ایران باشد: ۱- اینکه برخی واقعیت‌ها هر دو کشور را ناگزیر به همکاری در موقعیت کنونی می‌کند و ممکن است ایران روسیه را متحد استراتژیک تلقی کند، اما مسوولان سیاست خارجی باید این واقعیت را بپذیرند که روس‌ها چنین تلقی نه از ایران بلکه از هیچکدام از کشور‌های خاورمیانه ندارند. ۲- ایران می‌تواند به‌دنبال برنامه‌ریزی برای یک همکاری استراتژیک و بلندمدت با روسیه باشد، اما این به‌معنای تلقی از روسیه به عنوان متحد استراتژیک نیست ۳- نخبگان سیاسی و مسوولان سیاست خارجی در تصمیم‌گیری‌های خود فارغ از سیاست‌زدگی و مچ‌گیری سیاسی عمل کرده و ملاک آن‌ها واقع‌گرایی برای تأمین منافع ملی ایران باشد ۴- حساسیت نسبت به روسیه در محافل آکادمیک و دانشگاهی نباید صرفا گرایش به غرب تلقی گردیده و باید به آن توجه شود ۶- و بالاخره اینکه در هر تصمیم‌گیری برای سیاست خارجی باید هدف تأمین منافع ملی از طریق راهکار چندجانبه‌گرایی در دوران پسا جنگ سرد و مدنظر قرار دادن این ضرب‌المثل ایرانی باشد که هیچگاه نباید تمام تخم‌مرغ‌های خود را در درون یک سبد قرار داد.

 

دو روی سکه تحقیر زن در غرب


محمدجواد اخوان طی یادداشتی در شماره امروز جوان با عنوان دو روی سکه تحقیر زن در غرب نوشت: آنچه تمدن غربی بر سر انسان و انسانیت آورد، قصه پرغصه‌ای است که در وصف آن کتاب‌ها می‌توان نوشت و باز هم حق مطلب ادا نمی‌شود، اما یکی از تلخ‌ترین صفحات این کتاب‌های تلخ مربوط به نوع مواجهه این تمدن با «زن» است. آنچه بر سر زن امروز در جهان غرب آمده برآیند دو نوع نگاه افراط‌وتفریطی است که هر دو برخلاف فطرت بشر و مسیر آفرینش و در جهت نابودی خانواده و اخلاق در جامعه بشری است. در واقع زن امروز جهان غربی در میانه کشمکش دو نوع رویکرد متضاد، و البته کاملاً غلط، گرفتار آمده که بر هر سوی این دو رویکرد گرایش یابد، در مسیر انحطاط خود و در نهایت بشریت گام نهاده است.


یک روی سکه نگرش غربی به زن، نگاه لذت‌جویانه‌ای است که تأمین هوای نفس مردان هوسباز و البته در سطحی بالاتر تأمین منافع مادی صاحبان کارتل‌های بزرگ سرمایه‌داری را دنبال می‌کند. این رویکردی که تقریباً بر فضای فرهنگی و رسانه‌ای جهان غرب حاکم است، زن را بسان کالایی برای التذاذ و ابزاری جهت ثروت‌اندوزی سرمایه‌داران می‌نگرد. «جنسیت» ابزاری است برای تغافل هرچه بیشتر بشر غربی از واقعیت‌های جهان، افزایش نفوذ زورمداران بین‌المللی و به عقب‌راندن هرچه بیشتر معرفت عقلانی و وحیانی انسان. انسانی که غرق در این لذت‌طلبی حیوانی است، عملاً فرصتی برای فهمیدن حقایقی که رسانه‌های جریان اصلی از او پنهان می‌کنند، نمی‌یابد و به‌سادگی در مسیر مطلوب قدرتمندان حرکت می‌کند. لذت‌های حیوانی در بسته‌بندی «سرگرمی» ابزار حکمرانی نوین نظام سرمایه‌داری است و زن اینجا به‌عنوان اصلی‌ترین عنصر سرگرمی‌ساز بسان کالایی در دست اربابان تخدیر افکار عمومی قرار می‌گیرد.


در روی دیگر سکه، البته نگرشی افراطی قرار دارد که ظاهراً خود را مدافع حقوق زنان می‌خواند، اما در واقع آن نیز در مسیری گام برمی‌دارد که نتیجه‌ای مشابه نگرش کالایی و جنسیتی خواهد داشت. فمنیسم هرچند واکنشی به ظلم ساختاری بود که در جهان غرب نسبت به زنان روا داشته می‌شد، اما در عمل به ورطه تضاد افراطی افتاد و به جریانی ضدخانواده تبدیل شد. فمنیست‌ها هرچند مدعی برابری حقوق زن و مرد هستند و گرایش‌های افراطی آنان حتی زن را برتر از مرد می‌داند، اما به دلیل بنیان غلط معرفتی در واقع به برتری مرد قائل هستند.

از نگاه آنان زنی نمونه و الگو است که هرچه بیشتر شبیه مردان باشد و رفتار کند، گویی مردبودن اصالت دارد و اگر زنی مسیری جز این برود درجه ۲ مانده است. فمنیست‌ها حتی گاه تمایلات ذاتی زنانه را نیز سرکوب می‌کنند و عاطفه مادری را که برخاسته از فطرت انسانی است و حتی در سایر جانداران نیز به چشم می‌خورد، تخطئه می‌کنند. فمنیست‌ها هرچند مدعی حقوق زنان‌اند، اما در واقع از زن بودن خجالت می‌کشند و می‌خواهند با شبیه شدن هرچه بیشتر زنان به مردان، حتی تفاوت‌های برخاسته از نظام آفرینش انسان را نیز انکار کنند. در نتیجه ازدواج و فرزندآوری از سوی اینان تخطئه می‌شود و به نام نقش‌آفرینی زنان در جامعه، نقش تربیتی و مادرانه به‌طورکلی منکوب می‌شود. نتیجه نهایی چنین رویکردی فروپاشی نظام خانواده و اخلاق در جامعه بشری است. در چنین نقطه‌ای دو رویکرد ضدانسانی به یکدیگر می‌رسند و هر دو جامعه بشری را به انحطاط می‌کشند و قربانی اصلی چنین انحطاطی در نهایت خود «زنان» هستند.


نقطه همگرایی نگرش لذت‌جویانه و فمنیسم در دشمنی با نهاد خانواده است. هر دو از دو سو به مقام والای زن حمله و سعی می‌کنند زن غربی و غرب‌زده را به یکی از این دو ورطه سقوط بکشانند. زن غربی یا غرب‌زده در تحیر میان این دو نگاه ظاهراً متضاد، و البته با نتیجه واحد، گرفتار آمده یا باید به کالایی در دست هوسبازان تبدیل شود، یا باید به مبارزه بی‌دلیل با تمایلات فطری خود، از جمله حس مادرانه و خانواده‌دوستی بپردازد. این کشاکش برای زن دوسرباخت است و هرکدام را که برگزیند بازنده خواهد بود. آنچه امروز در جوامع غربی بر سر زن و خانواده آمده و پیش چشم ماست، هنوز از نتایج سحر این انحطاط است. تلخ‌ترین وجه ماجرا آنجاست که غربزدگانی که غرب را قبله آمال خود می‌دانند، با آنکه نتایج این انحطاط بزرگ تمدنی را می‌بینند، باز دنباله‌روی از همان راه غلط را برای جامعه ما و دیگر جوامع غیرغربی تجویز می‌کنند. به قول امیرمؤمنان علی علیه­‌السلام «مَا أکثرَ العِبَرَ وَ أقَلَّ الإعتِبارَ؛ عبرت‌ها چه بسیار است و عبرت گرفتن چه اندک!»

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۸
در انتظار بررسی: ۷
انتشار یافته: ۷۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۴:۲۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
روزنامه فرهیختگان :

چند روزی است که در برخی میادین میوه و تره‌بار و ایستگاه‌های مترو تهران می‌بینیم یک میز و چند صندلی برای سنجش فشار و قندخون به‌صورت رایگان برای شهروندان جاگذاری شده‌اند. شاید در نگاه اول این صحنه، کاری بسیار پسندیده باشد. اما ماجرا از اینجا جالب می‌شود که افراد متصدی برای انجام این کار از شهروندان درخواست دارند تا شماره تماس‌شان را بدهند. غافل از اینکه با این شماره تماس در سامانه تهران من در طرح «من شهردارم» از طرف شهروندان برای پروژه‌های شهرداری رای یا نظر ثبت می‌کنند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
باند بازی در این مملکت غوغا می کند. جالب است که همه هم خودشان را مسلمان واقعی می پندارند و معرفی می کنند!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
چطور روزنامه فرهیختگان وابسته به دانشگاه آزاد علیه زاکانی موضع گیری کرده است؟ مگر هر دو متعلق به تفکر تند اصولگرا نیستند؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
در کجای دنیا می توانید پیدا کنید که بودجه شهرداری صرف گرفتن فشار و تعیین قند شهروندان می شود؟
شهرداری چرا در کار وزارت بهداشت مداخله کرده و از وظایف اصلیش یعنی رفت و روب پایتخت، آسفالت خیابانها...... دور شده است؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۴:۲۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
وزارت ارشاد، آگهی های دولتی روزنامه جمهوری اسلامی را قطع کرد.

مسیح مهاجری، مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی: بیگانه بودن وزارت ارشاد از مطبوعات موجب شده هیچ نقدی را برنتابند. این روزنامه حاضر به تمکین نسبت به «خواسته‌های غیر فرهنگی» وزارت مذکور نشده است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۴:۲۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
‌رئیسی:

دهه قبل دهه تعطیل کشور بود. حتما تورم‌کاهشی می‌‌شود. به تمام زیر‌ساخت‌های اقتصادی آسیا و منطقه متصل شدیم!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
رییسی کارش درسته و نتایج کارهای زیربنایی که کرده به زودی معلوم خواهد شد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
3 سال با این شعارها گذست.
سال دیگه در چنین ایامی دوباره موسم کاندید شدن افراد برای ریاست جمهوری است.
کارنامه کاری ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی سفید است. دریغ از یک اقدام موثر. خیلی بدتر شده که بهتر نشده.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
همینکه رییسی به جاه ظهر (مثل روحانی)
اول وقت سرکار میره درود بر رییسی که تعطیلاتش هم درخدمت مردمه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
فساد چای دبش در دولت رییسی انفاق افتاده است.
فساد بابک زنجانی در زمان احمدی نژاد 2.7 میلیارد دلار بوده. فساد چای دبش هم 3.4 میلیارد دلار است.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
فقط تو خوبی!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
گوشت کیلویی ۶۰۰ هزار تومان تا صد سال قبل که ما خبر داریم چنین چیزی نبوده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
حسن کلید ساز
چای دبش را کلید زد
رییسی جلوی فساد آن را گرفت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
۰۸:۳۷
اول گفتین 6 ماه زمان بدین. بعد گفتین تا سال بعد! بعد گفتین فعلا آواربرداریه از سال دوم. الان 2 سال و نیم گذشته و هر دوره 6 ماهه رو که با دوره قبل مقایسه کنید میبیند وضع به مراتب چندین بار در همه موارد بدتر و بدتر شده
وعده فروشی رو تمام کنید و واقعیت رو قبول کنید.مسیر حرکت درستی نداریم و شرایط هر روز داره بدتر میشه. از مرغ 110 تومنی و گوشت 680 تومنی نمیفهمید؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
۱۱:۵۲
رئیسی جلوی فسارد رو گرفت؟!!!!!!!! خوابی؟
به استناد گفته های رئیس قوه قضائیه 98 درصد ارز تخصیصی در دولت آقای رئیسی بوده!!!!
در دوره روحانی اصلا در زمینه ارز چای تخلفی صورت نگرفته. کلا 2 درصد کل مبلغ در دوره روحانی بوده که اون 2 درصد در چارچوب قانون بوده
جلال
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۴:۴۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
اساسا روسیه متحدمانیست چه رسد به متحد استراتژیک. دوست ماهم نیست. هم سوابق تاریخی اش این را نشان میدهد از زمان قاجار تا بزرگترین تامین کننده تسلیحاتی صدام بودن وهم در بخصوص 20 سال اخیر که شدیدترین سواستفاده های سیاسی وژئوپلتیک را از نزاع بیمورد ایران با غرب کرده وعلنا از ایران به عنوان کارت بازی استفاده میکند.حاصل روابط با روسیه دردهه های اخیر صرفا یک نیروگاه با تکنلولوژی 60 سال پیش که حدود 1 درصدبرق کشور راتامین میکند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
روسیه همواره «شریک دزد و رفیق قافله» برای ایران بوده است.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
روسیه و چین سالها است که از قبل ایران ارتزاق می کنند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
انگلیس و امریکا صد سال از ایران چاپیدند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
بزرگترین خطر فعلی روسبه برای ایران در حال حاضر این

است که : در معامله پشت پرده با امریکا بر سر اوکراین

ایران را درگیر جنگ بزرگ با امریکا کند ،
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
کرملین را هم حسینیه می کنیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۴:۴۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
دقتی در روابط ایران وروسیه اصول سه گانه مطرح شده برای سیاست خارجی (عزت حکمت مصلحت ) را بشدت به چالش میکشد. مسئولان هم هیچوقت توضیح روشنی از نوع عزتی که از نحوه رابطه با روسیه حاصل شده نداده اند.ضمنا خدا دکترعلی اکبرولایتی مهندس سیاست خارجی مارا عمری طولانی تر عطاکند.آقای افشارسلیمانی دیپلمات باسابقه امورروسیه درسایت عصرایران مطالب جالبی درمورد عزتهای حاصل از نوع رابطه با روسیه نوشته که بهتراست تابناک هم آنرامنتشرکند.
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۰۸:۵۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
در ایران نظامی گری بسیار مورد علاقه است وقتی صحبت از قدرت می شود فورا موشکها را نشان می دهند و الان هم برای گرفتن سوخو ۳۵ حاضرند هر امتیازی به روسها بدهند تا سوخو بگیرند!!!!
ناشناس
|
Australia
|
۰۵:۰۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
در غرب زنها با عزت به عنوان شهروند درجه ۱ زندگی می کنند. وارونه سازی مفاهیم از تخصص های شماست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
در غرب اکثر زنهای باعزت و و شهروند درجه 1 نمیدونند بابای بچه شون کیه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
ارزش و احترام برای زن در غرب ، بسیار بالاتر از ایران است.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
در ایران، وظیفه اصلی زن به خانه داری و تولید بچه و حرف شنوی تام و کمال از شوهر تعریف شده است.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
جمیله علم الهدی:
"هرچه زنان ایرانی به دست آوردند به دلیل فداکاری مردان بوده است."

تو خود بخوان حدیث مفصل از این مجمل!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
در غرب زنان باید خیلی پرکار باشند
ناشناس
| Romania |
۱۲:۰۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
۸:۴۰
فقط اینارو یادتون دادند؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
۰۸:۴۰
اینا تهمت حساب نمیشه؟ گفتن چنین دروغ هایی؟
در غرب به خصوص آمریکا پایبندی به خانواده به شدت زیاده و خیانت بسیار نکوهیده تر و بدتر از ایرانه.
اونجا چون شرایط جدایی خیلی راحت تره وقتی زن و مرد دیگه همو نخوان نیازی به زندگی مخفی و خیانت نیست به راحتی جدا میشن
احمد
| Norway |
۱۶:۲۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
در کشوری که مت زندگی میکنم ۷۵ درصد مشاغل بالا در دست زنان است ضمنا مسئله زن بودن در عرب به خصوص در کشورهای اسکاندیناوی کاملا حل شده و کسی دنبال این چرندیاتی که روزنامه نگار جوان می‌نویسد نیست
ناشناس
|
New Zealand
|
۰۵:۴۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
چرا روسیه متحد استراتژیک نیست؟
شما بگرد یک کشور را توی دنیا بعنوان متحد استراتژیک ایران نام ببر
شما همین الان همه باهم از همه تریبون ها از کارهای حماس اعلام برائت می کنید
مگر به شما کسی اعتماد می کند؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۵۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
خاک ایران رو که خیلی وقته دارن به امارات می فروشن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
خاک بر سر هر چه خود تحقیر است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۱۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
چی باعث شده فکر کنی مشکل حقیقت با وارونه گویی برطرف می شود!؟
اطرافیانت ساده لوح اند و هر ادعایی را بدون تفکر می پذیرند؟ یا شاید ازت می ترسند و منافع شان اقتضا می کند همیشه موافقت باشند؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۱۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
روس ها شطرنج بازان قهاری هستند اما زور تجربه بریتانیای پیر نمی کنند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
"انگل ایس" غلط اضافی کرده با نوکراش
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟