الهام قرهی ـ بین الملل تابناک: پرواز بالون جاسوسی اسرائیل بر فراز سه کشور عربی، حمله توپخانهای کره شمالی به کره جنوبی، شلیک ۳۰ راکت به پایگاه آمریکا در شرق سوریه، دستگیری جاسوس انگلیسی در چین و چراغ سبز آلمان به عربستان برای فروش جنگنده، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
پرواز بالون جاسوسی اسرائیل بر فراز سه کشور عربی
وبگاه عبری یدیعوت آحارونوت نوشت: هدف از به پرواز درآوردن بالون جاسوسی رژیم صهیونیستی، تهدیدات مختلف از شمال مانند هواپیماهای بدون سرنشین، موشکهای کروز و موشکهای بالستیک و هشدار فعال در برابر آنهاست. این در حالی است که سیستم مانیتورینگ نصب شده در بالون همچنان در حال آماده سازی است و هنوز آماده بهره برداری نیست. این بالون از فاصله دور در لبنان دیده و گفته شد که تا آسمان مرز جنوبی لبنان بالا رفته است.
نیروی هوایی رژیم صهیونیستی گفت: این بزرگ ترین بالون نظارتی در نوع خود در جهان است و دهها دوربین ویژه، کامپیوترهای کوچک و دستگاههای رادار بزرگ روی آن نصب شده که ۱۱۷ متر طول و چندین هزار کیلوگرم وزن دارد.
طبق گزارش این وبگاه عبری، تلآویو و واشنگتن در توسعه سیستم جاسوسی و نظارتی «تل شمیم» و مونتاژ آن در داخل یک بالون غول پیکر طی چند سال مشارکت داشتند، به طوری که تیمهای ویژه آمریکایی برای مونتاژ قطعات آن و باد کردنش به اراضی اشغالی رفته بودند.
قرار است این بالون بر فراز منطقه مثلث مرزی با لبنان، سوریه و اردن پرواز کند تا در فاصله صدها کیلومتری از عمق خاک این کشورها، عملیات نظارت و پایش را انجام دهد.
حمله توپخانه ای کره شمالی به کره جنوبی
روز یکشنبه، کره شمالی بار دیگر گلولههای توپخانه را نزدیک مرزهای پرتنش دریایی خود با کره جنوبی شلیک کرد.
به گزارش خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، «کیم یو جونگ» رئیس ستاد مشترک ارتش کره جنوبی گفت که کره شمالی بعد از ظهر یکشنبه به وقت محلی بیش از ۹۰ گلوله را نزدیک مرزهای غربی مورد مناقشه شلیک کرد.
کره جنوبی از کره شمالی خواسته است تا فورا اقدامات تحریک آمیز را متوقف کند. ارتش کره شمالی تأیید کرده که از سامانههای توپخانه ای ساحلی برای انجام تمرینات شلیک مستقیم استفاده کرده است. پیونگ یانگ اعلام کرده که این رزمایش بخشی از برنامههای آموزشی نظامی و هیچ تهدیدی علیه کره جنوبی نیست.
این در حالی است که «کیم یو جونگ» خواهر بانفوذ رهبر کره شمالی امروز گفت که پیونگ یانگ به هر اقدام تحریک آمیز، پاسخ نظامی فوری خواهد داد.
کره شمالی جمعه گذشته ۲۰۰ گلوله و روز شنبه بیش از ۶۰ گلوله شلیک کرد. شلیک توپخانه کره شمالی در جمعه گذشته، کره جنوبی را بر آن داشت در پاسخ به این اقدام، نیروهای خود را در جزایر مرزی نزدیک مرز مستقر کند.
بر اساس این گزارش، تشدید تنشها در روابط دو کره در شرایطی انجام میشود که آمریکا و کره جنوبی به رغم هشدارهای کره شمالی، از هفته گذشته در حال برگزاری رزمایش مشترکی در شبه جزیره کره هستند.
«کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی و دیگر مقامهای این کشور در سالیان اخیر بارها اعلام کردهاند که آمریکا و کره جنوبی به بهانه رزمایش، در حال انجام تمرین حمله نظامی به کره شمالی هستند.
در بیانیه خواهر رهبر کره شمالی آمده است:«همانطور که قبلا اعلام شد، اگر دشمن حتی یک تحریک کوچک انجام دهد، ارتش کره شمالی حمله نظامی فوری انجام خواهد داد.»
شلیک ۳۰ راکت به پایگاه آمریکا در شرق سوریه
پایگاه آمریکا در میدان نفتی العمر در شرق سوریه، صبح امروز (دوشنبه)، مورد حمله قرار گرفت.
شبکه «المیادین» به نقل از یک منبع میدانی در سوریه خبر داد این عملیات در پاسخ به حمله هوایی روز گذشته آمریکا به یک کامیون در مرز القائم و بوکمال انجام شده است.
منابع عراقی، بعدازظهر روز گذشته، خبر داده بودند که یک پرنده هوایی ناشناس احتمالا آمریکایی یک کامیون را در خاک سوریه در جاده بوکمال به القائم مورد حمله قرار داده است.
المیادین در ادامه گزارش خود اضافه کرد که در عملیات امروز، پایگاه آمریکا با 30 راکت هدف حمله قرار گرفته است و راکتها مستقیم با اهداف برخورد داشتهاند.
رسانههای محلی سوریه درباره میزان خسارات وارده به پایگاه آمریکا و تلفات احتمالی جزئیات بیشتری منتشر نکردهاند. تا لحظه انتشار این گزارش نیز هیچ گروهی رسما مسئولیت این عملیات را بر عهده نگرفته است.
دستگیری جاسوس انگلیسی در چین
چین اعلام کرد آژانسهای امنیتی این کشور یک حادثه جاسوسی جدید کشف کردهاند که در آن سرویس اطلاعات مخفی انگلیس، که به MI۶ نیز معروف است، از یک خارجی در چین برای جمعآوری اسرار و اطلاعات استفاده کرده است.
به گزارش استریتز تایمز، وزارت امنیت ایالتی چین امروز در حساب رسانههای اجتماعی وی چت خود فاش کرد، یک خارجی که فقط با نام خانوادگی هوانگ مشخص شده است، مسئولیت یک آژانس مشاوره در خارج از کشور را بر عهده داشت و در سال ۲۰۱۵، ام آی سیکس با این شخص «رابطه اطلاعاتی» برقرار کرده است.
پس از آن، ام آی سیکس چندین بار از هوانگ خواسته است تا وارد چین شود و به او دستور داده، از هویت عمومی خود به عنوان پوششی برای جمعآوری اطلاعات مربوط به چین و جاسوسی برای انگلیس استفاده کند.
دولت چین گفت، ام آی سیکس همچنین آموزشهای اطلاعاتی حرفهای را برای هوانگ در بریتانیا و جاهای دیگر انجام داده و تجهیزات جاسوسی ویژهای برای ارتباط متقابل اطلاعاتی فراهم کرده است.
چین در بیانیه خود گفت: «پس از تحقیقات دقیق، ارگانهای امنیتی دولتی فوراً شواهدی مبنی بر دخالت هوانگ در فعالیتهای جاسوسی کشف کردند و اقدامات لازم علیه او انجام دادند.»
در همین حال، دولت انگلیس مدعی شده است، جاسوسان چینی، مقامات این کشور را در موقعیتهای حساس در سیاست، دفاع و تجارت به عنوان بخشی از عملیات جاسوسی پیچیدهتر برای دسترسی به اسرار هدف قرار میدهند.
به تازگی یک محقق در پارلمان انگلیس جاسوسی چینی بودن خود را رد کرده است.
چین بارها این اظهارات را محکوم نموده و سخنگوی وزارت خارجه این کشور خاطرنشان کرده که این ادعاها «کاملاً بیاساس» است.
مائو نینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین، در نشستی خبری گفت: ما از بریتانیا میخواهیم که از انتشار اطلاعات نادرست و دستکاری سیاسی و تهمتهای بدخواهانه علیه چین دست بردارد.
چراغ سبز آلمان به عربستان برای فروش جنگنده
آنالنا بائربوک وزیر خارجه آلمان گفت که کشورش آماده است، با تحویل جنگندههای یوروفایتر به عربستان سعودی موافقت کند.
به گزارش رویترز، برلین پس از قتل جمال خاشقجی، روزنامهنگار منتقد سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول که سال ۲۰۱۸ رخ داد، فروش سلاح به ریاض را متوقف کرد.
سبزها که یکی از شرکای دولت ائتلافی آلمان هستند، با اشاره به نگرانیها درباره سوابق حقوق بشری عربستان و حمله آن کشور به یمن همواره با ازسرگیری فروش سلاح به ریاض مخالف بودهاند.
اما بائربوک که از اعضای حزب سبزهاست، یکشنبه در سفر به سرزمینهای اشغالی گفت: در دولت آلمان مخالفتی با تصمیم انگلیس برای فروش یوروفایترهای بیشتر به عربستان وجود ندارد.
جتهای جنگنده یوروفایتر، ساخت کنسرسیومی از کشورهای انگلیس، آلمان، ایتالیا و اسپانیاست و هر یک از این کشورها میتوانند صادرات این محصول را به دیگر کشورها وتو کنند.
انگلیس که دارای روابط دفاعی تاریخی با ریاض است و ۷۲ فروند جت جنگنده به عربستان فروخته است، تلاش میکند سفارشهای جدیدی را برای فروش این جنگندهها به ریاض ثبت کند.
فایننشال تایمز اخیرا نوشت: تغییر قابل توجه در اوضاع امنیتی خاورمیانه، فشار متحدان اروپایی و تغییر در نگاه ها درباره نقش عربستان در تضمین ثبات منطقه، باعث تغییر دیدگاهها در برلین شده است.
به نوشته این روزنامه، بوریس پیستوریوس وزیر دفاع آلمان و حتی خود اولاف شولتس صدراعظم این کشور نیز به شکل فزایندهای از بازنگری در سیاست فروش نظامی به عربستان حمایت میکنند.
برخی از وزیران حزب سوم دولت ائتلافی آلمان به نام لیبرال دموکراتها نیز از این ایده حمایت میکنند و همگی خواستار استفاده از فرصت ایجاد شده در درگیریهای خاورمیانه، برای آغاز بحث بر سر لغو ممنوعیت فروش سلاح به عربستان هستند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.