به گزارش «تابناک»، معصومه نجفی پازوکی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اجرای طرح «شهید محمودوند» به منظور جلوگیری از بازماندگی تحصیلی و انسداد مبادی بیسوادی از سال گذشته، اظهار کرد: به منظور رفع مبادی بیسوادی سال قبل سامانهای برای احصا آمار بازماندگان از تحصیل مقطع ابتدایی طراحی شد و در ابتدای کار با تطبیق فهرست سامانه «سیدا» و ثبت احوال، آماری در حدود ۲۰۰ هزار نفر احصا شد اما با پیگیریهای بیشتر متوجه شدیم آمار واقعی بازماندگان از تحصیل مقطع ابتدایی کمتر از ۲۰۰ هزار نفر است.
وی با بیان اینکه علت واقعی نبود آمار بعضا به دلیل مشکلات ثبت اطلاعات در سامانه «سیدا» و بعضا مشکلات اداری بود، افزود: طبق بررسیهای انجام شده متوجه شدیم تعدادی از بچه فوت کردند و والدین اعلام فوت نکرده بودند. برخی نیز مهاجرت کرده و از ایران رفته یودند و یا در شهر دیگری مشغول به تحصیل شده بودند. برخی نیز به دلیل معلولیت خاصی امکان ادامه تحصیل نداشتند. از این رو آمار احصا شده اولیه که حدودا ۲۰۰ هزار نفر بازمانده از تحصیل مقطع ابتدایی را نشان میداد، واقعی نبود.
معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه سازمان بهزیستی آماری حدودا ۳۰ هزار نفری از بازماندگان تحصیل دارای معلولیت به ما اعلام کرد که امکان رفتن به مدرسه را ندارند، توضیح داد: در حال حاضر آمار بازماندگان از تحصیل مقطع ابتدایی ما کاهش پیدا کرده است. آخرین بار به عددی حدود ۱۴۰ هزار نفر بازمانده از تحصیل مقطع ابتدایی رسیدیم اما این آمار نیز به روز نیست و آمار اصلی بازماندگان از تحصیل خیلی کمتر است. چراکه بسیاری از این ۱۴۰ هزار نفر طی سال گذشته جذب مدرسه و آموزش شدند.
نجفی پازوکی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به مساله پوشش تحصیلی مقطع ابتدایی در ایران و قیاس آن با سایر کشورها، تاکید کرد: ایران در مقطع ابتدایی بالای ۹۸ درصد پوشش تحصیلی دارد و این رقم نسبت به خیلی از کشور ها عدد خوبی است. با این حال برای ما پوشش تحصیلی یک دانش آموز نیز مهم است.
وی درباره راههای انسداد مبادی بیسوادی تصریح کرد: در حال حاضر باید مسیرهایی را طراحی کرد تا بستر آموزش را برای بچهها فراهم کنیم. برای برخی آموزش مجازی و برای برخی تولید بسته آموزشی مناسب است. در حال حاضر بر روی این امر کار میکنیم که بر اساس علت و عامل بازماندگان از تحصیل، مسیر آموزش را درست کنیم. در این راه ابتدا شناسایی و سپس جذب و نهایتا نگهداشت مهم است. ما در حال حاضر در مسیر جذب هستیم اما نگهداشت نیز بسیار مهم است.
معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه عامل بازماندگی از تحصیل در وسعت ملی متعدد است و در برنامه توسعه هفتم به انسداد مبادی بیسوادی در تمام مقاطع تحصیلی تاکید شده است، توضیح داد: معاونت ابتدایی به طور ویژه بر روی انسداد مبادی بیسوادی از شش سال تمام کار میکند. ما میگوییم اگر بچهای ۶ سال تمام شد باید مدرسه باشد و از این مسیر مبادی بیسوادی را کنترل میکنیم.
نجفی پازوکی در پاسخ به اینکه اقدامات معاونت ابتدایی در خصوص جذب دانش آموز دختر که به لحاظ فرهنگی اجازه ادامه تحصیل در مناطق روستایی و عشایری را ندارند، چیست؟، عنوان کرد: گاهی آموزش مجازی و گاهی تولید بسته آموزشی جوابگو است. درحال کار بر روی ایدهای هستیم که وقتی دانش آموزی تا پایه ششم ابتدایی درس میخواند و به دلیل فاصله زیاد از مدرسه متوسطه اول امکان ادامه تحصیل را ندارد، بتواند در مدرسه روستای مجاور ثبت نام کند اما به صورت مجازی در مدرسه ابتدایی خود که نزدیک محل سکونت است درسها را آموزش ببیند.