بین الملل تابناک: کشته شدن ۳ ملوان آمریکایی در حمله موشکی انصارلله یمن، صدور یک فرمان جنگی توسط رهبر کره شمالی، اخراج نیروهای حافظ صلح روسیه توسط ارمنستان، واکنش آمریکا به توقیف محموله نفتی خود در ایران و حمله آمریکا و انگلیس به فرودگاه الحدیده در غرب یمن، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
کشته شدن ۳ ملوان آمریکایی در حمله موشکی انصارلله یمن
ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) در بیانیهای هدف قرار گرفتن کشتی «ترو کانفیدنس» متعلق به آمریکا توسط نیروهای مسلح یمن در خلیج عدن را تایید و همچنین اعلام کرد، در این حمله ۳ تن کشته و ۴ تن دیگر مجروح شدهاند.
طبق گزارش شبکه روسیا الیوم، سنتکام همچنین از واردشدن خسارت شدید به این شناور خبر داد.
خبرگزاری فرانسه پیشتر نیز به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داده بود که خدمه کشتی هدف قرار گرفته شده در خلیج عدن از کشته شدن دو تن در این حمله موشکی خبر دادند.
پیش از این، سیانان به نقل از دو مقام آمریکایی گفته بود که این حمله به کشتی با پرچم باربادوس دو کشته بر جای گذاشته که اولین تلفات آمریکاییها از زمان آغاز حملات ارتش یمن به حساب میآید.
«یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن شامگاه چهارشنبه اعلام کرد، نیروهای دریایی این کشور، کشتی آمریکایی «TRUE CONFIDENCE» را با چندین موشک دریایی دقیق هدف قرار دادند و کشتی آتش گرفته است.
صدور یک فرمان جنگی توسط رهبر کره شمالی
روز پنجشنبه، رسانههای دولتی کره شمالی اعلام کردند که کیم جونگ اون، رهبر این کشور در جریان بازدید از یک پایگاه آموزشی نظامی خواستار تشدید «مانورهای عملی جنگ واقعی» شد.
خبرگزاری رسمی مرکزی کره شمالی اعلام کرد، کیم جونگ اون، در جریان بازدید از پایگاهی در منطقه غربی این کشور از امکانات آموزشی بازدید و مانورهای واقعی واحدهای نظامی را هدایت کرد؛ این دیدار دو روز پس از آن انجام شد که کره جنوبی و آمریکا، رزمایش سالانه سپر آزادی خود را برای تقویت بازدارندگی در برابر تهدیدهای هستهای و موشکی کره شمالی آغاز کردند.
کره شمالی این رزمایش مشترک را محکوم کرده و هشدار داده است که کشورها «بهای گرانی» خواهند پرداخت.
براساس گزارش خبرگزاری یونهاپ، اون وظایف مهمی برای تشدید تمرینات عملی جنگ واقعی برای تضمین پیروزی در یک جنگ تعیین کرد. کیم همچنین به ارتش دستور داد تا رزمایشها را برای بهبود تواناییهای رزمی خود برای مهار دشمنان با «نیروی عظیم» و «کوچکترین تلاشهای آنها برای شعلهور کردن جنگ» افزایش دهند.
عکسهای رسانه دولتی کره شمالی، کیم را نشان میدهد که با دوربین دوچشمی تمرینات را مشاهده میکند و با تفنگ AK-74 در موقعیت تیراندازی قرار دارد.
رزمایش نظامی بین کره جنوبی و ایالات متحده در حالی برگزار می شود که کره شمالی در ماههای اخیر با پرتاب موشک های کروز از خشکی و دریا و شلیک توپخانه در نزدیکی مرزهای پرتنش دریای غربی، آزمایشهای تسلیحاتی خود را افزایش داده است. پیونگ یانگ این مانورهای نظامی مشترک را به عنوان تمرین برای تهاجم محکوم کرده است. سئول و واشنگتن این ادعاها را رد کرده و می گویند، تمرینات نظامی آنها ماهیت دفاعی دارد.
اخراج نیروهای حافظ صلح روسیه توسط ارمنستان
ارمنستان روز چهارشنبه اعلام کرد که در ابلاغیهای رسمی، خواستار اخراج نیروهای حافظ صلح روسی ساکن در این کشور شده و رسما از روسیه خواسته است تا نیروهای نظامی خود را از فرودگاه ایروان خارج کند.
آرمن گریگوریان، دبیر شورای امنیت ارمنستان به خبرنگاران گفت: ارمنستان موضع روشنی در این زمینه دارد و در نامه ای رسمی این موضوع را به روسیه اطلاع داده است.
بر اساس قراردادی که در سال ۱۹۹۲ با ارمنستان امضا شد، روسیه چندین یگان گارد مرزی را در نقاط مختلف کشور ارمنستان از جمله در فرودگاه زوارتنوتس ایروان، مستقر کرده است.
از زمان شکست ارمنستان در جنگ قرهباغ و تسلط نیروهای جمهوری آذربایجان بر بخشهای وسیعی از این منطقه، روابط مسکو و ایروان تیره شد. مقامات ارمنستان میگویند، نیروهای حافظ صلح روسیه در این جنگ مداخله نکردند.
هفته گذشته، رئیس پارلمان ارمنستان، خواستار خروج مرزبانان روسی از فرودگاه زوارتنوتس شد.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز چهارشنبه گفت: هیچ کس درباره اخراج مرزبانان روسی از طریق مجاری رسمی به ما موضوعی را ابلاغ نکرده است.
این اقدام دولت ارمنستان برای خروج مرزبانان روسی در حالی صورت گرفته که این کشور هفته گذشته مشارکت خود را در سازمان پیمان امنیت جمعی به رهبری مسکو (CSTO) به حالت تعلیق درآورد.
ایروان نشست سران سازمان پیمان امنیت جمعی را در پایان سال گذشته تحریم کرد و نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان گفت کشورش معتقد است که سازمان پیمان امنیت جمعی به اهداف خود در قبال ارمنستان در سال های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ دست نیافته است.
وی همچنین مسکو را متهم کرد که یک کمپین تبلیغاتی علیه کشورش به راه انداخته است.
واکنش آمریکا به توقیف محموله نفتی خود در ایران
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به توقیف محموله نفتی کشورش به ارزش بیش از ۵۰ میلیون دلار از سوی دادگاه حقوقی روابط بینالملل تهران به نفع بیماران پروانه ای در ایران، خواستار آزادی فوری آن شد.
متیو (مت) میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در واشنگتن در پاسخ به سوالاتی درباره توقیف محموله نفتی آمریکا از سوی ایران به ارزش بیش از ۵۰ میلیون دلار مدعی شد: «تحریمهای ما همیشه برای تدارک اقلام بشردوستانه مانند مواد غذایی، دارو، لوازم و تجهیزات پزشکی و کشاورزی استثنا قائل بوده است.»
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا ادعا کرد: «ما هیچ گاه جلوی رسیدن دارو به مردم ایران را نگرفته ایم.»
این مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا همچنین مدعی شد که این سیاست همه دولت های مختلف آمریکا در اعمال تحریم های ضد ایرانی بوده است و خواستار آزادی فوری نفتکش «ادونتج سوئیت» از سوی ایران شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی درباره دلیل توقیف کشتی های حامل کالاهای ایرانی از سوی آمریکا مدعی شد: «هیچگاه اقلامی که از تحریم معاف بوده، توقیف نشده و آنچه ضبط شده طبق قانون ایالات متحده آمریکا انجام شده است.»
میلر ادعا کرد: «ایران در سال های اخیر چندین کشتی در حال تردد در آبهای خاورمیانه را غیرقانونی توقیف کرده است. تداوم آزار و اذیت ایران برای کشتیها و مداخله در حقوق و آزادیهای دریانوردی در آبراههای حیاتی منطقه، تهدیدی برای امنیت دریایی، ثبات منطقهای و اقتصاد جهانی است.»
دادگاه حقوقی روابط بینالملل (شعبه ۵۵) تهران ۱۶ اسفند ماه ۱۴۰۲ دستور توقیف محموله نفتی آمریکایی در خلیج فارس را صادر کرد و محموله این کشتی توقیف شد.
مرکز رسانه ای قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: در پی تحریمهای کشورهای غربی و به طور ویژه آمریکا که منجر به جلوگیری فروش داروهای مورد نیاز برای بیماران پروانهای توسط یک شرکت سوئدی شده و صدمات شدید جسمانی و روحی را بر آنها وارد ساخته است، بیماران پروانهای (EB) شکایتی علیه آمریکا در دادگاه حقوقی روابط بینالملل (شعبه ۵۵) تهران انجام دادند.
بر پایه گزارش قوه قضاییه ایران، با پیگیریهای حقوقی انجام گرفته توسط وکیل پرونده یاد شده، در نهایت دادگاه حقوقی روابط بینالملل (شعبه ۵۵) تهران دستور توقیف محموله نفتی آمریکایی کشتی ADVANTAGE SWEET در خلیج فارس را صادر کرده و محموله این کشتی توقیف شد و متعاقبا دستورهای لازم در جهت تخلیه محموله نفتی صادر خواهد شد. ارزش این محموله نفتی بیش از ۵۰ میلیون دلار برآورد شده است.
ارتش جمهوری اسلامی ایران ۲۱ دی ماه ۱۴۰۲ اعلام کرد: یک نفتکش آمریکایی توسط نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با حکم قضایی توقیف شد.
روابط عمومی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: نفتکش متخلف سوئز راجان در سال جاری محموله نفت متعلق به جمهوری اسلامی ایران را با هدایت آمریکا سرقت و به بنادر آن کشور منتقل کرده و در اختیار امریکا قرار داده بود.
بر اساس این گزارش، این نفتکش با تغییر نام به نیکولاس ST در حال حمل نفت در دریای عمان بود که با حکم قضایی و تایید سازمان بنادر و کشتیرانی توسط نیروی دریای راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران، به تلافی سرقت نفت ایران توسط آمریکا توقیف شد.
شبکه خبری فاکس نیوز آمریکا همان زمان گزارش داد: کشتی توقیف شده که قبلاً به نام سوئز راجان شناخته می شد، زمانی در مرکز اختلافات دیگری بین آمریکا و ایران قرار داشت که در نهایت منجر به توقیف بیش از یک میلیون بشکه نفت خام ایران توسط آمریکا شد.
بنا بر گزارش ها، نیروهای مسلح ایرانی ۲۱ دی ماه سوار این کشتی شده و آن را توقیف کردند.
نفتکش «ادونتج سوئیت» با پرچم جزایر مارشال، حامل نفت خام شرکت نفتی «شِوران» آمریکا هفتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ توسط نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به دلیل برخورد با لنج ایرانی توقیف شد.
توقیف این نفتکش در واکنش به ضبط نفتکش «سوئز راجان» توسط آمریکا بود. «راجان» حامل نفت ایران بود که در بهار امسال به این بهانه نقض تحریمهای نفتی آمریکا، توقیف شده بود.
وزارت دادگستری آمریکا نیز تیرماه امسال (۱۴۰۲) پس از ماه ها توقیف این نفتکش ایرانی در یکی از بنادر تگزاس، دستور تخلیه و فروش نفت آن را به نفع خانواده های کسانی داد که مدعی قربانی بودن از سوی جمهوری اسلامی ایران شده بودند.
حمله آمریکا و انگلیس به فرودگاه الحدیده در غرب یمن
رسانههای یمنی از تجاوزات آمریکایی ـ انگلیسی به فرودگاه استان الحدیده یمن خبر دادند.
شبکه «المسیره» شامگاه چهارشنبه گزارش کرد، جنگندههای آمریکایی و انگلیسی طی دو حمله، فرودگاه بینالمللی «الحدیده» در غرب یمن را هدف حمله قرار دادهاند.
شب گذشته نیز آمریکا و انگلیس در سه حمله متوالی، منطقه «الجبانه» در غرب استان الحدیده یمن را هدف گرفتند.
بنا به گزارش این رسانهها، جنگندههای آمریکا و انگلیس منطقه «راس عیسی» در غرب الحدیده را با دو حمله هدف قرار دادند.
ائتلاف متجاوز آمریکا و انگلیس شامگاه پنجشنبه نیز مناطقی از شمال استان الحدیده واقع در غرب یمن را هدف قرار داده بودند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.