بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد صد و هشتادمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز گشته و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.
یائیر لاپید رئیس مخالفان کابینه رژیم صهیونیستی خواستار کناره گیری کابینه بنیامین نتانیاهو از قدرت شد.
یائیر لاپید در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، نوشت: این دولت باید سریعتر از کار برکنار شود تا بتوانیم گروگانها و آوارهها را به خانه بازگردانیم، حماس را شکست دهیم و اطمینان حاصل کنیم که طبقه متوسط در اسرائیل تحت حمایت قرار میگیرد.
وی پیش تر نیز گفته بود که تداوم کابینه نتانیاهو برای نسلهای آینده (رژیم) اسرائیلی ویرانی و تباهی به بار خواهد آورد.
به تازگی بنی گانتس عضو کابینه جنگی رژیم صهیونیستی بر ضرورت برگزاری انتخابات در ماه سپتامبر تأکید کرده بود.
سخنگوی سازمان ملل در پی کشته شدن هفت امدادگر در نوار غزه از سوی رژیم اسرائیل اعلام کرد که این سازمان، امداد رسانی شبانه در نوار غزه را به مدت حداقل ۴۸ ساعت متوقف کرده تا ارزیابی های امنیتی را انجام دهد.
استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد روز چهارشنبه به وقت محلی به خبرنگاران گفت که یک آژانس کمک رسانی سازمان ملل عملیات های خود را در شب به مدت حداقل ۴۸ ساعت متوقف می کند.
دوجاریک گفت که این اقدام که بر دفتر سازمان ملل متحد برای هماهنگی امور بشردوستانه (OCHA) تأثیر می گذارد، برای ارزیابی نگرانی های امنیتی در منطقه انجام می شود.
سخنگوی سازمان ملل افزود که برنامه جهانی غذا در طول روز به عملیات خود از جمله تلاش های روزانه برای اعزام کاروان ها به شمال غزه "جایی که مردم در حال مرگ هستند"، ادامه می دهد .
او به خبرنگاران گفت: «با نزدیک شدن قحطی، به کارکنان و تجهیزات بشردوستانه نیاز داریم تا بتوانیم آزادانه و ایمن در سراسر نوار غزه حرکت کنیم.»
این تعلیق از روز سه شنبه و پس از کشته شدن هفت امدادگر از سوی اسرائیل صورت گرفته است.
نخستوزیر اسپانیا گفت: قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل الزامآور هستند و جنگ غزه باید پایان یابد.
«پدرو سانچز» روز چهارشنبه در نشست خبری مشترک با همتای قطری خود افزود: به نخست وزیر اسرائیل یادآوری می کنم که قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل لازم الاجراست و او باید جنگ غزه را متوقف کند.
وی اضافه کرد: از اسرائیل می خواهیم که به رفح حمله نکند.
سانچز گفت: حمایت خود را از عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد به عنوان یک کشور مستقل اعلام میکنیم.
وی افزود: از اسرائیل می خواهیم جزییات کشته شدن ۷ کارمند «آشپزخانه مرکزی جهانی» را اعلام کند و توضیحات اسرائیل درباره بمباران کاروان کمک رسانی در غزه کافی نیست.
نخست وزیر اسپانیا در ادامه خواستار توقف جنگ در غزه، احترام به قوانین بین المللی و تسهیل ورود کمک ها به نوار غزه شد.
سانچز گفت: افزایش تنش در منطقه، پیامدهای بسیارخطرناکی دارد.
نخست وزیر قطر نیز گفت: بر حل و فصل عادلانه موضوع فلسطین و تشکیل کشور مستقل فلسطینی اتفاق نظر داریم.
محمد بن عبدالرحمن بن جاسم آل ثانی افزود: مذاکرات میان فلسطینی ها و اسرائیل همچنان متوقف است و از جامعه جهانی می خواهیم اقدام مناسبی را برای توقف جنگ در غزه انجام دهد.
وی اضافه کرد: هیچ کشوری از عملیات نظامی اسرائیل در رفح حمایت نمی کند و امیدواریم احکام دادگاه بین المللی، مقدمه ای برای برقراری آتش بس دائم در نوار غزه باشد.
آل ثانی گفت: ما از ابتدا خواستار مذاکره برای آزادسازی اسیران و توقف جنگ بوده ایم و از هیچ تلاشی در این باره کوتاهی نمی کنیم ولی توافق در دست طرفین درگیری است.
وی بیان کرد: در نشست با نخست وزیر اسپانیا، درباره اوضاع غزه، حمله به کنسولگری ایران در دمشق و حمله اسرائیل به کارکنان سازمان «آشپزخانه مرکزی جهانی» تبادل نظر کردیم.
رهبر کاتولیکهای جهان امروز (چهارشنبه) با ابراز تاسف نسبت به کشته شدن امدادگران در حمله هوایی رژیم اسرائیل، بار دیگر خواستار آتشبس «فوری» در غزه و دسترسی کامل به کمکهای بشردوستانه شد.
پاپ فرانسیس اظهار داشت: « از کشته شدن امدادرسانان در هنگام توزیع کمکهای بشردوستانه در غزه، متاسف هستم و برای آنها و خانوادههایشان دعا میکنم.»
رهبر کاتولیکهای جهان همچنین نسبت به گسترش درگیریها در غزه هشدار داد.
پاپ تاکنون بارها خواستار برقراری آتشبس فوری در غزه، تبادل اسرا و دسترسی مردم غزه به کمکهای بشردوستانه شده بود.
روزنامه الاخبار نوشت ایالات متحده به مصر تعهد داده است تا پیش از اواسط ماه مه هیچ حملهای در رفح انجام ندهد.
براساس گزارش الاخبار، منابع آگاه مصری میگویند آمریکا به مصر اطمینان داده که رژیم صهیونیستی حتی در صورت شکست مذاکرات دست کم تا قبل از اواسط ماه مه و تکمیل تدابیر مربوط به وضعیت غیرنظامیان هیچ حملهای به رفح نخواهد کرد؛ تدابیری که عدم ایجاد تنش در نوار مرزی بین غزه و مصر را تضمین کند.
براساس تماسهایی که بین مسؤولان مصری و همتایان آمریکاییشان برقرار شده، طرحهایی که رژیم صهیونیستی درباره عملیات نظامی در رفح ارائه کرده هنوز شامل تمام شروط آمریکا نیست.
این وعده در حالی است که هیئت مذاکره کننده رژیم صهیونیستی بعد از پایان دور دیگر مذاکرات با حضور میانجیها روز سه شنبه از قاهره به اراضی اشغالی بازگشت. در این مذاکرات هیئت حماس حضور نداشت.
براساس گزارشهای عبری، میانجیها پیشنهاد جدیدی را درباره معامله تبادل اسرا ارائه کردند که شامل نرمش و انعطاف در موضوع بازگشت آوارگان به شمال غزه است.
کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد احتمالا حماس پاسخ مثبتی به پیشنهاد جدید خواهد داد. اگر حماس پاسخ مثبت بدهد فشارها افزایش خواهد یافت و این مساله رژیم صهیونیستی را وارد شرایطی میکند که در آن هیچ گزینهای جز موافقت با این معامله نخواهد داشت. اگر حماس پاسخ مثبت بدهد هیئت اسرائیلی طی روزهای آینده به قاهره خواهند رفت.
براساس گزارش شبکه «کان» رژیم صهیونیستی یک مسؤول ارشد صهیونیست که در مذاکرات شرکت کرده است، گفت: اگر حماس پیشنهاد جدید ما را رد کند، توافق با حماس دشوار و حتی محال است.
از سوی دیگر قاهره امیدوار است طرفها بتوانند قبل از هفته آینده به یک توافق آتشبس ۶ هفتهای دست یابند. منابع آگاه مصری گزارش دادند تغییراتی در موضع رژیم صهیونیستی درباره بازگشت ساکنان شمال غزه و تعداد و اسامی اسرای فلسطینی که از زندانهای این رژیم در ازای سربازان زن اسیر صهیونیست در غزه آزاد میشوند، ایجاد شده است.
این منابع به خواستههای رژیم صهیونیستی درباره ایجاد مکانیزم پایدار برای ارتباط با اسرای صهیونیست در غزه و اطمینان یافتن از سلامتی آنها و اعلام تعداد دقیق اسرایی که توسط گروههای فلسطینی بازداشت شدهاند، اشاره کردند.
مسؤولان مصری متعهد شدهاند رهبری حماس را به قبول کردن بخش بزرگی از پیشنهاد جدید قانع کنند.
نخستوزیر اسبق رژیم صهیونیستی در سخنانی مدیریت جنگ توسط نخستوزیر فعلی این رژیم را مدیریتی «شکست خورده» و «فاجعهبار» توصیف کرد.
«ایهود باراک» نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی در این باره اظهار کرد: زمانی که اسرا و آوارگان را به خانههایشان برگردانیم و اسرائیل به مسیر عادی خود بازگردد، در جنگ پیروز خواهیم شد.
وی گفت: ما باید در اسرع وقت این کار را انجام دهیم و قبل از اینکه به دست کسانی به رهبری بنیامین نتانیاهو به پرتگاه کشیده شویم، این کار را انجام دهیم؛ او مسئول، مقصر و متهم است.
ایهود باراک در یادداشتی که توسط شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی منتشر شد، اذعان کرد: در این جنگ، سه شکست برای اسرائیل رقم خورده است.
وی در این باره تصریح کرد: شکست نخست اینکه نتیجه روشن رهبری نتانیاهو فاجعهآمیز به نظر میرسد. شش ماه از جدیترین شکست تاریخ اسرائیل با ۱۲۰۰ کشته و ۲۵۰ اسیر در غزه میگذرد. در نتیجه این تحولات این توهم که اسرائیل میتواند در محیطی سخت و دشوار مانند «خاورمیانه» بدون اتخاذ هیچ تصمیم دشوار و دردناکی حرکت کند، فرو ریخته است.
وی ادامه داد: دومین شکست نیز این است که جنگ تاکنون صدها کشته و هزاران مجروح، معلول و بیمار روانی بر جای گذاشته است و پیروزی همچنان چند ماه با ما فاصله دارد و جنگ غزه به بنبست و سردرگمی تبدیل شده است. آوارهها در شمال رها شدهاند. جنگ فرسایشی میتواند هر لحظه به یک جنگ همهجانبه با حزبالله گسترش یابد. در کرانه باختری، احتمال انتفاضه سوم وجود دارد. در مورد روابط با آمریکا نیز باید بگوییم که به پایینترین حد بیسابقه رسیده است و خصومت شدیدی میان نتانیاهو و جو بایدن وجود دارد.
باراک همچنین اضافه کرد: سوم اینکه، مسیر استراتژیک جنگ توخالی و خطرناک است؛ چراکه نتانیاهو در هیچ موضوعی نه درباره رفح، نه اسرا، نه کمکهای بشردوستانه، نه شمال و حزبالله، نه فردای جنگ و نه روابط با آمریکا تصمیم راهبردی اتخاذ نمیکند.
این مقام سابق صهیونیست همچنین افزود: از آنجایی که «بیبی» (نتانیاهو) را به خوبی میشناسم، اطمینان دارم که او امروز به هیچوجه شایسته پست نخستوزیری نیست، آن هم در شرایطی که امروز اینطور از شکست اسفبار او در مدیریت جنگ توسط اسرائیل صحبت میشود.
بیانیههای وزارت جنگ رژیم صهیونیستی حاکی از افزوده شدن بیش از ۶۸۰۰ سرباز دیگر به بخش توانبخشی پس از جنگ است.
رسانههای رژیم صهیونیستی دادههای جدیدی را به نقل از وزارت جنگ آن منتشر کردند که حاکی از این است که در نتیجه جنگ، بیش از ۶۸۰۰ سرباز دیگر جهت درمان به مراکز توانبخشی منتقل شدهاند.
وبسایت عبری زبان «واللا» گزارش داد، ۷۱ درصد از این سربازان که به مداوا نیاز دارند، سربازان ذخیره هستند، همچنین ۳۵۱ تن از آنها از سربازان زن هستند، همچنین مشخص شد که ۳۰۳ تن از سربازان زن و مرد هنوز در بیمارستانها تحت مداوا بوده و وضعیت ۹ درصد از آنها متوسط و ۶ درصد دیگر از آنها وخیم گزارش شده است.
بر اساس گزارش «واللا»، ۴۲ درصد از زخمیها، از ناحیه دست و پا دچار آسیب شدند و ۲۱ درصد از آنها از مشکلات روانی و عوارض پس از شوک رنج میبرند.
پیشتر رسانههای رژیم صهیونیستی در مارس گذشته از افزایش تلفات نیروهای ارتش این رژیم در درگیریها با نیروهای مقاومت فلسطین در نوار غزه خبر دادند.
«نیر دفوری» تحلیلگر نظامی شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی اظهار کرد: ارتش در این جنگ ۶۰۰ نیرو را از دست داد و علاوه بر آن ۳۰۰۰ نیرو نیز زخمی شدند، آماری که در دهههای گذشته بیسابقه بود.
رئیس ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی در توجیه جنایت اخیر این رژیم در حمله به کاروان امدادگرانی که در شهر دیرالبلح در حال تخلیه کمکهای بشردوستانه بودند، مدعی شد که این حمله «اشتباهی فاحش در نتیجه تشخیصی نادرست در شرایطی پیچیده» بود.
در بیانیهای که ارتش رژیم صهیونیستی شامگاه سهشنبه در واکنش به حمله به کاوران امدادگران موسسه خیریه «آشپزخانه مرکزی جهانی» صادر کرد، «هرتزی هالوی» رئیس ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی گفت: «این اتفاق ناگوار نتیجه تشخیصی نادرست در شرایطی پیچیده در شب هنگام بود، نباید این اتفاق میافتاد، در چند روز آینده تحقیقات را تکمیل خواهیم کرد تا بتوانیم نتیجهگیری کرده و فورا آنها را به اجرا درآوریم.»
به گزارش خبرگزاری «سما»ی فلسطین، هالوی در ادامه مدعی شد: «تحقیقات اولیه درباره این اتفاق را تمام کردیم، این حمله عامدانه و علیه نیروهای امدادگر نبوده و ما به تلاش برای حفاظت از نهادهای بینالمللی که در حال توزیع کمکهای بشردوستانه هستند، ادامه خواهیم داد.»
رئیس ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی در ادامه اظهارات مدعیانه خود گفت: «این حمله اشتباهی فاحش بود، اسرائیل وارد جنگی علیه حماس شده نه ساکنان غزه، ما از این حمله غیرعمدی عذرخواهی میکنیم و با دقت درباره آنچه رخ داده تحقیق کرده و نتایج آن را با شفافیت کامل در اختیار آشپزخانه مرکزی جهانی و دیگر نهادهای بینالمللی قرار خواهیم داد.»
او در ادامه اظهارات متناقض خود افزود: «ما تداوم ارسال کمکهای بشردوستانه را بسیار بااهمیت میدانیم و به همکاری برای کمک به این اقدامات حیاتی ادامه خواهیم داد.»
اما روزنامه عبری زبان «هاآرتص» به نقل از برخی منابع در اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی نوشت: «سران اسرائیل دقیقا علت حمله به خودروی تیم امدادی را میدانند و فرماندهی جنوبی (ارتش) سعی دارد از مسؤولیت این حمله شانه خالی کند.»
یکی از این منابع در گفتوگو با هاآرتص هشدار دادند در صورتی که به رفتار برخی از نیروهای اسرائیلی در غزه خاتمه داده نشود، حملات مشابه تکرار خواهد شد.
در حمله هوایی عصر دوشنبه ارتش رژیم صهیونیستی به کاروان امدادگران موسسه خیریه «آشپزخانه مرکزی جهانی» در شهر دیرالبلح در مرکز نوار غزه، هفت تن از این امدادگران جان خود را از دست دادند.
آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطین (آنروا) اعلام کرد که رژیم اسرائیل همچنان از ورود نیروهای این آژانس به شمال نوار غزه به منظور توزیع کمکها جلوگیری میکند.
آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطین (آنروا) در بیانیه ای اضافه کرد: ۱۷۶ نیروی ما از ابتدای جنگ در نوار غزه به شکل وحشتناکی کشته شدهاند.
براساس این بیانیه، بیش از نیمی از کمک های ارسالی به نوار غزه در ماه گذشته از طریق دو گذرگاه «کرم ابوسالم» و «رفح» توسط این آژانس انجام شده است.
منابع خبری از شنیده شدن صدای انفجارهای شدیدی در مناطق عکا، هکریوت و حیفا خبر دادند.
منابع خبری از شنیده شدن صدای انفجارهای شدید در سرزمینهای اشغالی فلسطین خبر دادند.
شبکه المیادین اعلام کرد که صدای انفجارهای شدیدی در مناطق «عکا»، «هکریوت» و «حیفا» در سرزمینهای اشغالی شنیده شده است.
تاکنون گزارشی درباره ماهیت این انفجارها منتشر نشده است.
افزایش شمار شهدای غزه به ۳۲ هزار و ۹۷۵ تن
وزارت بهداشت فلسطین در غزه اعلام کرد که رژیم صهیونیستی در ۲۴ ساعت گذشته، در پنج مورد کشتار جدید، ۵۹ فلسطینی را شهید و ۸۳ تن دیگر را زخمی کرده است.
بر اساس این بیانیه، از هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهرماه ۱۴۰۲) و همزمان با آغاز عملیات طوفان الاقصی تاکنون ۳۲هزار و ۹۷۵ فلسطینی در غزه شهید و ۷۵ هزار و ۵۷۷ تن دیگر مجروح شدند.
در این بیانیه آمده است: همچنان تعدادی از قربانیان زیر آوار و در خیابانها ماندهاند و نیروهای امدادی توان رسیدن به آنها را ندارند.
آنروا: ۱۷۶ کارمند این آژانس از هفتم اکتبر در غزه کشته شدهاند
آژانس امدادرسانی و کاریابی آوارگان فلسطینی سازمان ملل (آنروا) اعلام کرد، ۱۷۶ تن از کارکنان این نهاد بهطور تأسفباری در غزه از هفتم اکتبر کشته شدهاند.
آژانس امدادرسانی و کاریابی آوارگان فلسطینی سازمان ملل (آنروا) اعلام کرد: مقامات اسرائیلی به اقدامات خود برای ممانعت از فعالیتهای ما و ورود ساکنان شمال نوار غزه با هدف ارائه کمکهای بشردوستانه در میان آنها ادامه میدهند.
براساس گزارش فلسطین الیوم، آنروا اعلام کرد که ۱۷۶ تن از کارکنان این نهاد بهطور تأسفباری در غزه از هفتم اکتبر کشته شدهاند.
بیمارستانهای نوار غزه به ویرانه تبدیل شدهاند
کمیته بین المللی صلیب سرخ نسبت به اوضاع فاجعه بار بهداشتی و پزشکی در نوار غزه هشدار داد.
به گزارش الجزیره، کمیته بینالمللی صلیب سرخ اعلام کرد که بیمارستانهای نوار غزه در اثر حملههای رژیم صهیونیستی علیه این باریکه به ویرانه تبدیل شدهاند.
این نهاد بینالمللی تاکید کرد: فعالان و نیروهای امدادرسان در نوار غزه کشته میشوند و جان خود را از دست میدهند.
کمیته بینالمللی صلیب سرخ اضافه کرد: کمکهای بشردوستانه و خدمات پزشکی در نوار غزه بسیار کم و محدود است. نابودی سیستم پزشکی و بهداشتی در نوار غزه به معنی نابودی غیرنظامیان در این باریکه است.
به تازگی مدیر بخش رژیم صهیونیستی و فلسطین در سازمان دیده بان حقوق بشر اعلام کرده است که تاکنون بیش از ۱۷۰ تن از نیروهای امدادرسان در غزه جان خود را از دست دادهاند.
وی افزود: باید حمله به این نیروها در نوار غزه متوقف شود. امروزه هر شخصی که درصدد کمک رسانی به فلسطینیها در نوار غزه باشد، در معرض کشته شدن قرار میگیرد.
این مسئول سازمان دیده بان حقوق بشر تصریح کرد: اسرائیل با وجود آنکه از فعالیتهای کاروان نیروهای امدادرسان در نوار غزه مطلع بود، آنها را هدف قرار داد.