بین الملل تابناک: آماده باش نظامی سطح بالای آمریکا برای حمله ایران، نامه ایران به شورای امنیت درباره حمله تروریستی سیستان و بلوچستان، تایید تبادل پیام بین ایران و آمریکا، رزمایش مشترک فیلیپین، آمریکا، استرالیا و ژاپن در دریای چین جنوبی و اتهامزنی متقابل ایروان و باکو درباره تنشهای مرزی از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
آماده باش نظامی سطح بالای آمریکا برای حمله ایران
تلویزیون آمریکایی سی ان ان در گزارشی اعلام کرد، آمریکا در حالت آماده باش بالاست و فعالانه برای یک حمله مهم از جانب ایران آماده میشود.
در این گزارش گفته شده که ممکن است در یک هفته آینده، این حمله توسط ایران انجام شود و منافع اسرائیل یا آمریکا در منطقه را هدف قرار دهد؛ این خبر را یک مقام ارشد دولت بایدن به سی ان ان گفته است.
مقامات ارشد آمریکایی در حال حاضر بر این باورند که حمله ایران حتمی است و این دیدگاه را اسرائیلیها هم دارند. بر اساس این گزارش، تل آویو و واشنگتن پیش بینی میکنند که حمله ایران میتواند به طرق مختلف رخ دهد و هم منافع و پرسنل آمریکا و هم اسرائیل در خطر هدف قرار گرفتن هستند.
حمله آتی و احتمالی ایران موضوع اصلی گفتوگو در تماس تلفنی اخیر جو بایدن با بنیامین نتانیاهو در روز پنجشنبه بود. این مقام آگاه کاخ سفید همچنین گفت نه تل آویو و نه واشنگتن نمیدانند که ایران چه زمانی و چگونه برنامه ریزی کرده است تا به حمله اسرائیل علیه کنسولگری ایران در دمشق پاسخ دهد؟
همچنین گفته شده که حمله مستقیم ایران به اسرائیل، یکی از بدترین سناریوهایی است که دولت بایدن برای آن خود را آماده کرده است و چنین حملهای میتواند منجر به گسترش جنگ اسرائیل و حماس به یک درگیری منطقهای وسیعتر شود.
تجاوز رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق و به شهادت رساندن شماری از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این حمله، موجی از واکنشهای منفی را در منطقه و جهان به راه انداخته است.
علاوه بر اینکه برخی دولتها با صدور بیانیههایی این حمله متجاوزانه را که نقض آشکار قانونهای بینالمللی درباره مراکز دیپلماتیک به شمار میرود، محکوم کردهاند، افکار عمومی جهان نیز این اقدام نامتعارف رژیم صهیونیستی را برنتافتهاند.
پیش از این نیز، «سابرینا سینگ»، معاون سخنگوی وزارت دفاع آمریکا موسوم به پنتاگون در کنفرانس خبری خود ادعا کرده بود که ایالات متحده هیچ نقشی در حمله اخیر اسرائیل در دمشق نداشته و از تصمیم اسرائیل برای حمله به منافع تهران هم خبر نداشته است.
سابرینا سینگ در پاسخ به پرسشی درباره افزایش نگرانیها از گسترش احتمالی حملات به نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه پس از تجاوز اسرائیل به کنسولگری جمهوری اسلامی در دمشق مدعی شد ما به دقت بر اوضاع منطقه نظارت داریم تا مطمئن شویم که از نیروهایمان به خوبی محافظت میشود.
این مقام آمریکایی با رد آگاهی پنتاگون از تصمیم اسرائیل برای حمله به دمشق ادعا کرد که اسرائیلیها، هیچ اطلاعی از زمان حمله یا هدف مورد نظرشان در دمشق به ما نداده بودند.
نامه ایران به شورای امنیت درباره حمله تروریستی سیستان و بلوچستان
سفیر ایران در سازمان ملل در پی حمله تروریستی جیش العدل (جیشالظلم) در سیستان و بلوچستان ایران با محکوم کردن این «اقدام منفور و وحشیانه ترویستی» از شورای امنیت سازمان ملل خواست این اقدامات شنیع را به شدت محکوم و تدابیر مناسب در راستای تعهدات خود در مبارزه با تروریسم اتخاذ کند.
امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل، روز جمعه به وقت محلی در نامهای به شورای امنیت و دبیر کل سازمان ملل نوشت: مکاتبه حاضر متعاقب حمله تروریستی مذموم و بزدلانه اخیر در خاک جمهوری اسلامی ایران تهیه شده است. این حمله هولناک تنها دو روز پس از حمله تروریستی مذموم و نفرت انگیز رژیم اسرائیل به اماکن دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در پایتخت جمهوری عربی سوریه رخ داد.
سفیر ایران در سازمان ملل، تصریح کرد: گروهک تروریستی جیش العدل که تحت حمایت بیگانگان است، در ساعات پایانی روز چهارشنبه ۳ آوریل ۲۰۲۴، مجموعهای از حملات تروریستی هماهنگ را در شهرهای چابهار و راسک واقع در استان سیستان و بلوچستان انجام داد. مهاجمان در راستای برهم زدن صلح و ثبات، پنج مکان عمومی مهم، پایگاههای نظامی و مراکز کنترل امنیتی را هدف قرار دادند و تعداد زیادی غیرنظامی را به گروگان گرفتند.
ایروانی تاکید کرد: اما با وجود انگیزه شوم آنها، واکنش سریع و شجاعانه نیروهای امنیتی و انتظامی ایران، تلاش آنها برای به دست گرفتن کنترل مراکز نظامی و امنیتی در چابهار و راسک را ناکام گذاشت. در جریان عملیات ضد تروریستی نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران، تمامی گروگانها با موفقیت آزاد شدند.
سفیر ایران در سازمان ملل، اضافه کرد: متأسفانه، این اقدامات تروریستی نفرت انگیز، جان ۱۰ افسر پلیس و پرسنل امنیتی شجاع را گرفت که خود را در راه دفاع از ملت ما فدا کردند. چند تن دیگر در حین انجام وظیفه مجروح شدند. علاوه بر این، ۴۴ غیرنظامی در این حملات زخمی شدند. از این تعداد، ۲۹ تن تحت درمان قرار گرفته و ترخیص شدهاند و ۱۵ تن در بیمارستان چابهار تحت مراقبتهای پزشکی هستند.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل، تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران این گونه اقدامات منفور و وحشیانه تروریستی را به شدت محکوم و بر تعهد تزلزل ناپذیر خود برای اطمینان از محاکمه و پاسخگو کردن مسئولان آن تاکید میکند.
وی افزود: با توجه به ید طولای اقدامات خشونت آمیز و تروریستی گروه جیش العدل که تحت حمایت برخی کشورهای خارجی است، علیه غیرنظامیان و کارکنان بیگناه ایرانی، جمهوری اسلامی ایران از شورای امنیت میخواهد که این اقدامات شنیع تروریستی را به شدت محکوم کرده و تدابیر مناسب در راستای تعهدات خود نسبت به مبارزه با تروریسم در تمامی اشکال و مظاهر آن که با وحدت قاطعانه و موضع شورای امنیت در بیانیه مطبوعاتی مورخ ۱۶ دسامبر ۲۰۲۳ (SC/۱۵۵۳۴) نشان داده شده است، اتخاذ کند.
ایروانی گفت: جمهوری اسلامی ایران که خود مستقیم متحمل پیامدهای فاجعه بار تروریسم بوده بر تعهد تزلزل ناپذیر خود برای رهبری مبارزه با این بلای خانمان سوز ثابت قدم است. ما مصمم هستیم که از مردم سرافراز و نجیب ایران محافظت و امنیت کشورهای همسایه را از خطرات این گروههای تروریستی حفظ کنیم.
وی در پایان نامه خود از رئیس شورای امنیت خواست: موجب امتنان خواهد بود چنانچه مکاتبه حاضر را به عنوان سند شورای امنیت و مجمع عمومی ذیل بند ۱۰۹ دستور کار تحت عنوان «اقدامات برای از بین بردن تروریسم بینالمللی» ثبت و توزیع کنید.
تایید تبادل پیام میان ایران و آمریکا
یک سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا تبادل پیام میان تهران و واشنگتن را در رابطه با حمله رژیم صهیونیستی به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق تایید کرد.
همچنین شبکه خبری سیبیاس به نقل از یک سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا تایید کرد که واشنگتن یک پیام مکتوب از تهران در رابطه با حمله هفته گذشته رژیم صهیونیستی به بخش کنسولی سفارت ایران در پایتخت سوریه دریافت کرده است.
این سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا به سیبیاس گفت که واشنگتن نیز در پاسخ، پیامی مکتوب به تهران فرستاده و به ایران تاکید کرده است که از حملات اسرائیل بهعنوان دلیلی برای حمله به پرسنل یا مواضع آمریکا در منطقه استفاده نکند.
پیش از این، «محمد جمشیدی» معاون سیاسی دفتر رئیسجمهوری ایران طی پیامی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس از ارسال پیام هشدارآمیز مکتوب ایران به آمریکا خبر داد.
وی در این پیام نوشت: «جمهوری اسلامی ایران در پیامی مکتوب به آمریکا هشدار داد که در دام نتانیاهو نیفتد: کنار بکش تا ضربه نخوری. در پاسخ، آمریکا از ایران خواست اهداف آمریکایی را نزند.»
شبکه سیبیاس همچنین گزارش داد: با این حال، مقامات آمریکایی میگویند که اسرائیل و آمریکا متقاعد شدهاند تهران در آماده شدن برای یک اقدام تلافیجویانه است.
مقامات آمریکایی پیشتر به دلیل ترس از هر گونه اقدام تلافیجویانه ایران مدعی شدند که هیچ اطلاعی از قصد رژیم صهیونیستی برای انجام این حمله نداشتهاند.
رزمایش مشترک فیلیپین، آمریکا، استرالیا و ژاپن در دریای چین جنوبی
مقامهای دفاعی ارشد آمریکا، استرالیا، ژاپن و فیلیپین از برنامه این چهار کشور برای برگزاری یک رزمایش هوایی و دریایی مشترک در حوزه دریای چین جنوبی خبر دادند.
این رزمایش مشترک در حالی قرار است در دریای مورد مناقشه چین جنوبی برگزار شود که «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا چند روز دیگر اولین نشست سهجانبه خود را با رهبران فیلیپین و ژاپن برگزار میکند.
روسای نظامی ارشد آمریکا، استرالیا، ژاپن و فیلیپین در یک بیانیه مشترک که امروز شنبه منتشر کردند، نوشتند: «نیروی نظامی ترکیبی ما روز هفتم آوریل ۲۰۲۴ یک تمرین همکاری فعال دریایی را در منطقه اقتصادی انحصاری فیلیپین برگزار خواهند کرد.»
آنها تصریح کردند، هدف از این رزمایش، نشان دادن «تعهد دستهجمعی این کشورهای متحد به تقویت همکاری بینالمللی و منطقهای در حمایت از یک منطقه آزاد و باز اقیانوس هند-اقیانوس آرام» است.
به نوشته پایگاه اینترنتی «تی.آر.تی»، در بیانیه نوشته شد رزمایش مذکور تحت عنوان «همکاری فعال دریایی» شامل واحدهای نیروهای هوایی و دریایی ارتشهای این چهار کشور میشود.
در ادامه این بیانیه همچنین تاکید شد که این رزمایش قرار است «به تقویت قابلیت عملیات مشترک بر مبنای دکترینها، تاکتیکها، تکنیکها و فرآیندهای ما» منجر شود.
سفارت ژاپن در مانیل در بیانیهای اعلام کرد که این رزمایش شامل «تمرین جنگ ضد زیردریایی» میشود.
چند روز پیش، کشتی جنگی استرالیایی «اچ.ام.ای.اس وارامانگا» وارد جزیره پالاوان فیلیپین در حوزه دریای چین جنوبی شد.
در ماههای اخیر کشتیهای نظامی چین و فیلیپین تقابلات مکرری را در نزدیکی چند جزیره مورد مناقشه در این دریا داشتهاند.
«لوید آستین»، وزیر دفاع آمریکا در این بیانیه مشترک بیان داشت: «این عملیات مشترک با متحدان ما، استرالیا، ژاپن و فیلیپین، باعث تاکید بر تعهد مشترک ما به تضمین آزادی تمامی کشورها برای تحرک هوایی و دریایی و اجرای عملیات در هر جایی که قوانین بینالمللی اجازه دهند میشود. عملیات های ما در کنار یکدیگر منجر به حمایت از صلح و ثبات در بطن دیدگاه مشترک ما درباره یک منطقه آزاد و باز میشود.»
یک سخنگوی وزارت امور خارجه فیلیپین نیز اظهار کرد، مذاکرات این کشور و ژاپن بر سر یک معاهده دفاعی که به این کشورها اجازه استقرار سربازانشان در خاک یکدیگر را بدهد، همچنان جاری است.
مانیل چنین معاهدهای را پیشتر با استرالیا و آمریکا منعقد کرده است.
«فومیو کیشیدا»، نخست وزیر ژاپن در مصاحبه با روزنامه «نیکی بیزنس» اظهار کرد، کشورش باید یک حضور بزرگتر نظامی خود را نشان دهد، مسئولیتی بزرگتر را تقبل کند و گزینههایی برای فیلیپین و دیگر کشورهای حوزه جنوب شرق آسیا ارائه کند.
اتهامزنی متقابل ایروان و باکو درباره تنش های مرزی
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.