الهام قرهی ـ بین الملل تابناک: هدف قرار گرفتن یک کشتی در دریای سرخ، اتهام زنی ترامپ به بایدن درباره استفاده از مواد مخدر، گشت دریایی و هوایی چین در دریای جنوبی همزمان با رزمایش نظامی آمریکا، سفر حسین امیرعبداللهیان به عمان و هشدار مقام نظامی انگلیس درباره آمادگی برای زمان جنگ، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
هدف قرار گرفتن یک کشتی در دریای سرخ
عصر روز شنبه، شرکت امنیت دریایی انگلیس از حمله به یک کشتی در دریای سرخ خبر داد.
به گزارش شبکه الجزیره، شرکت امنیت دریایی «امبری» اعلام کرد: یک کشتی در دریای سرخ هدف حمله قرار گرفته است.
امبری گزارش داد، این حمله در ۶۱ مایل دریایی جنوب الحدیده یمن رخ داده است.
شرکت امنیت دریایی انگلیس به جزئیات این حمله، نوع کشتی و طرف انجام دهنده حمله اشارهای نکرده است.
منابع رسانهای نیز تا به این لحظه جزئیات بیشتری از این حمله منتشر نکردهاند و هیچ طرفی نیز مسئولیت آن را بر عهده نگرفته است؛ اما برخی منابع غیر رسمی اعلام کردهاند که این حمله توسط نیروهای مسلح یمن انجام شده است.
اتهام زنی ترامپ به بایدن درباره استفاده از مواد مخدر
رییس جمهور سابق آمریکا جانشین فعلی خود در کاخ سفید را به مصرف مواد مخدر متهم کرد.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا اعلام کرد که «جو بایدن» رئیس جمهور فعلی این کشور در سخنرانی سالانه خود تحت تأثیر مواد مخدر بوده است.
نامزد جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا، با اشاره به گزارشهایی مبنی بر کشف کوکائین در کاخ سفید در ماه ژوئیه سال گذشته، مدعی شد که ممکن است به بایدن برای ارائه این سخنرانی کمک شده باشد.
ترامپ سخنرانی سالانه بایدن را بدترین خطابی خواند که تا به حال دیده است.
نامزد جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا، با طرح این موضوع، خواستار آزمایش اعتیاد بایدن پیش از مناظره انتخاباتی با وی شد.
گشت دریایی و هوایی چین در دریای جنوبی همزمان با رزمایش نظامی آمریکا
همزمان با برگزاری رزمایش مشترک بین آمریکا، استرالیا، ژاپن و فیلیپین، ارتش جمهوری خلق چین «گشت مشترک هوایی و دریایی» در دریای جنوبی چین ترتیب میدهد.
ارتش جمهوری خلق چین امروز (یکشنبه۱۹ فرودین) در بیانیهای از برگزاری «گشت مشترک هوایی و دریایی» در دریای جنوبی این کشور خبر داد.
در این بیانیه آمده است: همه فعالیتهای مختلکننده و حساسیتزا در دریای چین جنوبی تحت کنترل قرار دارد.
این بیانیه در حالی منتشر شد که آمریکا، استرالیا، ژاپن و فیلیپین هم در این منطقه از امروز رزمایش مشترک دریایی و هوایی برگزار میکنند؛ این نخستین بار است که این چهار کشور رزمایش نظامی مشترکی را در آب های دریای چین جنوبی برگزار میکنند.
به گفته رسانههای غربی، در این رزمایش تمرینهای مشترک مقابله با زیردریاییهای دشمن فرضی در منطقه انحصاری اقتصادی (EEZ) خارج از آبهای سرزمینی فیلیپین، انجام خواهد گرفت.
هفته گذشته، کشتی جنگی اچامایاس وارامونگا (HMAS Warramunga) استرالیا وارد استان پالاوان فیلیپین شد که مشرف به آبهای مورد مناقشه در دریای جنوبی چین است.
سفر حسین امیرعبداللهیان به عمان
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان در مقصد اول سفر به منطقه به منظور انجام دیدار رسمی دوجانبه، در صدر هیأتی سیاسی و پارلمانی، تهران را به مقصد مسقط، پایتخت عمان ترک کرد.
گفتوگو و تبادل نظر در خصوص ابعاد مختلف همکاری های دوجانبه و توسعه روزافزون این روابط به ویژه اجرای توافقات امضا شده در دیدارهای سران دو کشور در تهران و مسقط، موضوعات منطقهای از جمله مساله فلسطین و تحولات غزه و نیز موضوعات مورد اهتمام مشترک دو کشور در حوزه بینالمللی در دیدار امیرعبداللهیان با همتای عمانی مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.
در این سفر جلال زاده، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز حضور دارد.
هشدار مقام نظامی انگلیس درباره آمادگی برای زمان جنگ
وزیر مستعفی نیروهای مسلح انگلیس اظهار کرد، لندن برای یک جنگ احتمالی آمادگی ندارد.
«جیمز هیپی»، وزیر سابق دولت انگلیس با انتشار مطلبی در روزنامه تلگراف تصریح کرد: «من در زمان خدمتم به عنوان وزیر نیروهای مسلح انگلیس با وزیر دفاع مدنی سوئد دیدار کردم و در کشور او به شهروندان کتابچهای میدهند که توضیح میدهد در زمان جنگ چه کارهایی از جمله آذوقههایی که باید برای این زمان نگه دارند را انجام دهند. این یادآوری میکرد که جنگ به تلاش کل یک ملت مربوط میشود و صادقانه در انگلیس ما خیلی از کسب آمادگی عقب ماندهایم.»
او همچنین اظهار کرد معتقد به اینکه جهان در آستانه جنگ جهانی سوم قرار گرفته باشد، نیست اما با موضع «گرانت شاپس»، وزیر دفاع انگلیس درباره اینکه جهان وارد دوران قبل از جنگ شده است، همعقیده است.
هیپی خاطرنشان کرد: «وزیران دولت میز و تختخوابی در سنگر دارند... من به این مظنون هستم تعداد زیادی از وزیران کابینه حتی نمیدانند میز یا تختخواب آنها در سنگر کجا قرار دارد. ممکن است یک یا دو نفر از آنها حتی ندانند که آدرس سنگر کجاست.»
گرانت شاپس روز سه شنبه گفت جهان از دوران پس از جنگ جهانی دوم به دوران پیش از جنگ وارد شده است و از کشورهای متحد عضو ناتو خواست درباره آینده این ائتلاف فکر کنند. او همچنین درخواست کرد فهرستی از یکسری تدابیر با هدف آنچه «محافظت از دموکراسی و ائتلاف» خواند، از جمله تشدید تلاشها در زمینه حمایت از اوکراین، افزایش بودجههای نظامی از سوی اعضای ناتو و تقویت بخش دفاعی حوزه یورو-آتلانتیک به اجرا بگذارند.
به نوشته نشریه تلگراف، جیمز هیپی از سوی دیگر تاکید کرد در بین مقامهای دولت لندن تنها مقامهای وزارت دفاع در یک مانور برای ارزیابی اینکه چطور باید کشور را در زمان جنگ احتمالی از محل یک سنگر اداره کرد، شرکت کردند.
او که استعفا از سمتش را دو هفته پیش اعلام کرد، از وزیران دولت لندن خواست خودشان را برای جنگ آماده کنند.
او از آنها خواست در این راستا برنامههایی برای مصادره اراضی جهت کشت با هدف تامین غذای کشور و مصادره تجهیزات الکترونیک مصرفی برای ساخت تسلیحات تدوین کنند.
به نوشته این نشریه انگلیسی، بن والاس، وزیر دفاع سابق انگلیس از این ارزیابی هیپی حمایت و تاکید کرد: «تعداد خیلی زیادی از افراد در دولت متکی به این امید هستند که بیثباتیهای کنونی محو شوند.»
والاس که رهبری وزارت دفاع انگلیس را تا اوت سال گذشته میلادی بر عهده داشت، تاکید کرد: «وقت آن رسیده گرد و خاک را از روی دستورالعملهایی که در زمان جنگ سرد درباره نحوه اداره کشور بریتانیا در طول جنگ تهیه کردیم برداریم.»
نشریه تلگراف ارزیابی کرد انتقادات این دو وزیر بعد از آن مطرح میشود که دولت لندن با تاخیر در حال بررسی برنامههای احتیاطی خود برای زمان بروز یک جنگ تمام عیار با در نظر گرفتن جنگها در اوکراین و خاورمیانه است.
هیپی که سابق بر این افسر ارتش انگلیس بوده و در بازه زمانی فوریه ۲۰۲۰ تا مارس سال جاری میلادی به عنوان وزیر نیروهای مسلح این دولت خدمت کرد در مطلب خود برای تلگراف هشدار داد سطح آمادگی رزمی بریتانیا با ابعاد تهدیداتی که در پیش رویش قرار دارد، مطابقت ندارد.
او ارزیابی کرد: «از جمله پیامدهای صلح بعد از جنگ سرد این بود که انعطافپذیری استراتژیک در فهرست اولویتهای دولت لندن به ردههای پایینتر سقوط کرد. معنی دفاع برای انگلیس تبدیل به جنگیدن در جاهای دوردست همچون افغانستان یا عراق شد تا غرب اروپا و شمال اقیانوس اطلس.»
او ادامه داد: «این پیامد موجب شد مابقی بخشهای دولت انگلیس به جز وزارت دفاع دیگر ضرورتی درباره پرداختن به موضوع دفاع حس نکنند و این حقیقت را نادیده بگیرند که در زمان بروز یک جنگ باید کل یک دولت در آن درگیر باشد.»
او تاکید کرد: «تعدادی از وزیران کابینه میزها و تختهای اختصاصی در سنگر در زمان جنگ بریتانیا دارند. آنها به این دلیل در آنجا هستند چون وزارتخانههای آنها همانقدر در زمان محوریت دارد که وزارت دفاع دارد.»
او بیان کرد: «بن والاس زمانی که در سال ۲۰۲۲ وزیر دفاع بود فشارهای زیادی برای آنکه کل دولت مانوری اجرا کرده و عواملش را به این سنگر برده تا آنها با محیط کار خود در زمان جنگ آشنا شوند وارد کرد، اما به این اصرار او بیاعتنایی شد و در پایان در اتفاقی ناامیدکننده تنها مقامهای وزارت دفاع و افسران نظامی ارشد در چنین مانوری شرکت کردند.»