بین الملل تابناک: درخواست بایدن از ایران درباره حمله به اسرائیل، جزئیات عبور موشک قاره پیمای روسیه از آسمان ایران، آماده شدن موشکهای کروز ایران برای حمله به اسرائیل، مخالفت آنکارا با استفاده از حریم هوایی ترکیه برای حمله به ایران و رزمایش مشترک دریایی کره جنوبی، آمریکا و ژاپن از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
درخواست بایدن از ایران درباره حمله به اسرائیل
جو بایدن، رییس جمهور آمریکا، بار دیگر در یک مداخله جویی آشکار و در حمایت از رژیم اسرائیل، از جمهوری اسلامی ایران خواست که به حمله این رژیم به کنسولگری تهران در دمشق سوریه پاسخ ندهد.
روز جمعه به وقت محلی، جو بایدن رییس جمهور آمریکا درباره پاسخ ایران به حمله رژیم اسرائیل به کنسولگری تهران در دمشق سوریه، بار دیگر با حمایت از این رژیم و در اظهاراتی مداخله جویانه گفت: ایالات متحده آمریکا متعهد به امنیت اسرائیل و کمک به آن در دفاع از خود است.
بایدن در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه پیامش به ایران در این رابطه چیست، بدون کوچک ترین اشاره به تجاوز این رژیم گفت: این کار را «نکنید.»
رییس جمهور آمریکا در عین حال گفت: «نمی خواهم اطلاعات محرمانه را فاش کنم، اما انتظار من این است که این اتفاق (پاسخ ایران به حمله اسرائیل) به زودی زود بیفتد.»
رییس جمهور آمریکا در تداوم مداخله جویی ها و حمایت های بی دریغ واشنگتن از رژیم اسرائیل که دامنه جنگ کنونی در غزه را در منطقه گسترش داده است، برای دلگرم شدن رژیم اسرائیل که از قدرت بازدارندگی دفاعی ایران در هراس است، مدعی عدم موفقیت این حمله شد.
این اظهار نظر بایدن در حالی است که رژیم اسرائیل به شدت از قدرت بازدارندگی دفاعی ایران در هراس است و به گفته «متیو میلر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، آنتونی بلینکن وزیرخارجه ایالات متجده آمریکا در ساعات گذشته، مشغول دیپلماسی بوده و با همتایان خود، ترکیه، چین و عربستان صحبت کرده تا اعلام کند این تشدید تنش به نفع هیچ کس نیست و آنها باید از ایران بخواهند تنش ها را تشدید نکند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران گفت: ما همچنین با متحدان اروپایی صحبت کرده ایم تا به ایران بگویند تشدید تنش به نفع این کشور و منطقه نیست.
جزییات عبور موشک قاره پیمای روسیه از آسمان ایران
وزارت دفاع روسیه از پرتاب آزمایشی یک موشک بالستیک قاره پیما از سایت آزمایشی کاپوستین یار در استان آستاراخان این کشور که در شمال دریای خزر قرار دارد خبر داده است.
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد، موشک بالستیک «بولاوا» را که برای حمل کلاهکهای هستهای طراحی شده است از زیردریایی جدید اتمی «امپراتور الکساندر سوم» با موفقیت پرتاب کرد.
وزارت دفاع روسیه دی ماه اعلام کرد، نیروهای موشکی راهبردی این کشور در سال ۲۰۲۴، هفت موشک بالستیک قارهپیما پرتاب میکنند.
وزارت دفاع روسیه افزود: طی پنج سال گذشته به عنوان بخشی از پرتابهای آزمایشی سامانههای موشکی پیشرفته و تمرینها برای ساماندهی نیروهای مسلح روسیه، نیروهای موشکی راهبردی ما، بیش از بیست موشک بالستیک قارهپیما را پرتاب کردهاند.
آماده شدن موشک های کروز ایران برای حمله به اسرائیل
شبکه ای. بی. سی نیوز جمعه شب به نقل از مقامهای آمریکایی ادعا کرد، ایران موشک های کروز را برای حمله احتمالی به اسرائیل آماده کرده است.
این شبکه به نقل از دو مقام آمریکایی که نامشان فاش نشده، نوشت که ایران بیش از یکصد موشک کروز و به نقل از یک مقام دیگر نیز گزارش داد که ایران شمار قابل توجهی پهپاد برای حمله به اسرائیل آماده کرده است.
این مقامهای اعلام کردند، ایران این موشکها و پهپادها را در هفته گذشته آماده کرده است.
پیش از این، شبکه سی بی اس به نقل از دو مقام ناشناس آمریکایی نوشت، در بدترین سناریوی ممکن برای اسرائیل، پیش بینی می شود که ایران تا ساعاتی دیگر حمله ای بزرگ به تلافی حمله به کنسولگری آن در دمشق انجام می دهد و بیش از ۱۰۰ پهپاد و ده ها موشک را به اهداف نظامی سرزمین های اشغالی پرتاب کند.
به گفته این مقام ها، دفاع در برابر چنین حمله بزرگی برای اسرائیل چالشبرانگیز خواهد بود.
روزنامه وال استریت ژورنال نیز پنجشنبه در گزارشی اختصاصی مدعی شده بود، ایران ظرف ۲۴ تا ۴۸ ساعت آینده پاسخ حمله به کنسولگری خود در دمشق را خواهد داد و تل آویو برای حمله مستقیم به شمال یا جنوب سرزمینهای اشغالی آماده میشود.
وال استریت ژورنال به نقل از فردی که نامش عنوان نشده و ادعا میشود که گزارش مقامهای عالیرتبه حکومت ایران را دریافت کرده، نوشت که طرحهای حملات به اسرائیل مورد بحث قرار گرفته، ولی «هیچ تصمیم نهایی اتخاذ نشده است.»
وال استریت ژورنال به نقل از یک منبع نوشت که این حمله ممکن است، «در داخل مرزهای اسرائیل» انجام شود.
مخالفت آنکارا با استفاده از حریم هوایی ترکیه برای حمله به ایران
بامداد شنبه، یک رسانه عربی گزارش داد، ترکیه به ایالات متحده آمریکا گفته که اجازه استفاده از حریم هوایی خود عیله کشورهای همسایه را نمیدهد.
رسانههای صهیونیستی تأکید کردند که آنکارا به واشنگتن اطلاع داده حریم هوایی خود را برای استفاده علیه همسایگان در اختیار واشنگتن قرار نخواهد داد؛ این نخستین باری نیست که یک همسایه ایران حاضر نیست که خاک خود را برای استفاده علیه ایران در اختیار آمریکا قرار دهد.
پیشتر نیز رسانه ها گزارش دادند که قطر و کویت به آمریکا اطلاع دادند، اجازه نخواهند داد از حریم هوایی و پایگاههای آنها برای حمله به ایران استفاده شود.
رزمایش مشترک دریایی کره جنوبی، آمریکا و ژاپن
نیروی دریایی کره جنوبی روز جمعه اعلام کرد، به همراه آمریکا و ژاپن یک رزمایش مشترک دریایی را با حضور ناوهواپیمابر آمریکایی به منظور «تضمین آمادگی در مقابل تهدیدهای موشکی و اتمی کره شمالی» انجام داده است.
کره شمالی توسعه تسلیحاتی خود را تسریع بخشیده و به تازگی موشک های فراصوت با سوخت جامد آزمایش کرده و کیم جونگ اون، رهبر این کشور نیز روز چهارشنبه گفت، «اکنون زمان آن رسیده تا بیش از هر زمان دیگری آماده جنگ باشیم.»
به نقل از خبرگزاری رویترز، نیروی دریایی کره جنوبی در بیانیهای اعلام کرد: نیروهای شرکتکننده، مانور ضد زیردریایی را برای بهبود پاسخهای خود به تهدیدهای زیردریایی کره شمالی از جمله زیردریاییها و موشکهای بالستیک زیردریایی انجام دادند؛ این رزمایش دو روزه در آبهای بینالمللی با حضور ژاپن وکره جنوبی و ناو هواپیمابر «تئودور روزولت» آمریکا و ناوشکنهای «هاوارد»، «راسل» و «دنیل اینویه» انجام شد.
در ادامه بیانیه نیروی دریایی کره جنوبی همچنین ذکر شده است: این آموزش با هدف افزایش توانایی ترکیبی سه کشور برای پاسخ به تهدیدهای کره شمالی در پی یک برنامه رزمایش مشترک چند ساله است که پس از نشست سه جانبه سال گذشته میلادی تنظیم شد.
نیروهای دریایی سه کشور همچنین رزمایشهای بازدارندگی دریایی را که برای جلوگیری از حمل و نقل غیرقانونی تسلیحات کشتار جمعی که توسط کره شمالی طراحی شده و آموزش تجسس و نجات برای کمک به کشتیهای در معرض خطر تمرین کردند.
وزارت دفاع کره جنوبی نیز در بیانیهای اعلام کرد: مقامهای دفاعی کره جنوبی و ایالات متحده روز پنجشنبه در واشنگتن گفتوگوهای دفاعی سالانهای را برگزار و بر برنامههای رزمایشهای شبیه سازی استفاده کره شمالی از سلاح هستهای در رزمایشهای تابستانی آتی تاکید کردند.
در نشست اوت ۲۰۲۳ کمپ دیوید، روسای سه کشور توافق کردند که رزمایشهای سالانه و چند جانبه برگزار کنند، اطلاعات لحظهای درباره پرتاب موشکهای کره شمالی را به اشتراک بگذارند و یک خط تلفن برای ارتباطات دوران بحران راهاندازی کنند.