بین الملل تابناک: اعلام تحریمهای جدید آمریکا علیه صنایع وابسته به پهپاد و موشک ایران، وتوی قطعنامه عضویت کامل فلسطین در شورای امنیت توسط آمریکا، روایت امیرعبداللهیان از رایزنیهای دیپلماتیکش در نیویورک، حمله اسرائیل به پایگاههای دفاع هوایی در جنوب سوریه و شروع طولانیترین انتخابات جهان در هند، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
اعلام تحریمهای جدید آمریکا علیه صنایع وابسته به پهپاد و موشک ایران
وزارت خزانهداری آمریکا روز پنجشنبه تحریمهای جدیدی علیه صنایع و شرکتهای ساخت پهپاد و تامین فولاد خوزستان اعمال کرد.
روز پنجشنبه، وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرد در واکنش به پاسخ موشکی ایران علیه اسرائیل، تحریمهای جدیدی علیه تهران اعمال کرده است، زیرا بایدن به جای واکنش نظامی درصدد پاسخ اقتصادی است.
خانم جنت یلن، وزیر خزانهداری آمریکا گفت که تحریمهای جدید برنامههای ساخت موشک و هواپیماهای بدون سرنشین ایران را هدف قرار میدهد. از اهداف این تحریمها تولید فولاد در ایران عنوان شده که به گفته مقامات آمریکایی از سال ۲۰۲۱ در دستور کار دولت آمریکا قرار داشت.
به گفته وزارت خزانه داری، ایالات متحده در سه سال گذشته بیش از ۶۰۰ نهاد مرتبط با ایران را تحریم کرده است.
یلن در بیانیهای که وزارت خزانهداری آمریکا صادر کرده است، گفت: تحریمهای جدید با هدف پرهزینه کردن رفتارهای بیثباتکننده ایران است.
طبق اعلامیه این وزارتخانه، تحریمهای جدید شامل ۱۶ نفر و دو شرکت مربوط به تولید پهپاد در ایران و همچنین ۵ شرکت تامین کننده فولاد خوزستان است. وزارت خزانه داری همچنین سه شرکت تابعه خودروساز ایرانی را تحریم کرده است.
همزمان با اعلام این تحریم های جدید، جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد که واشنگتن به همراه متحدان خود از اسرائیل دفاع کرد و حال ایران را در خصوص این مسأله پاسخگو میداند و در همین رابطه، تحریمها و محدودیت های صادراتی جدیدی را علیه این کشور اعمال میکند.
بایدن در بیانیه خود، با تکرار برخی ادعاهی بیاساس افزود: «این تحریمها، رهبران و نهادهای مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، وزارت دفاع ایران و برنامه موشکی و پهپادی ایران را که امکان این حمله گستاخانه را فراهم کردند، هدف قرار میدهند. همانطور که صبح روز پس از حمله با دیگر رهبران گروه هفت گفتوگو کردم، متعهد به تشدید جمعی فشار اقتصادی علیه ایران هستیم و متحدان ما نیز تحریمها و تدابیر مضاعفی را اتخاذ کردهاند یا خواهند کرد تا برنامههای نظامی بیثباتکننده ایران را محدود کنند.»
وی افزود: «بعد از روی کار آمدن دولت من، آمریکا بیش از ۶۰۰ فرد و نهاد را تحریم کرده است؛ از جمله ایران و گروههای نیابتی این کشور، حماس، حزب الله، حوثیها و کتائب حزب الله. من تیم خود، از جمله وزارت خزانهداری را موظف کردهام تا همچنان به اعمال تحریمهایی که صنایع نظامی ایران را بیش از پیش تضعیف میکند، ادامه دهند.»
در ادامه بیانیه آمده است: «بگذارید برای همه کسانی که به فراهم کردن زمینه حملات ایران کمک کرده یا از آن حمایت میکنند، روشن کنیم: آمریکا به امنیت اسرائیل متعهد است. ما به امنیت افراد و شرکای خود در منطقه متعهد هستیم و در انجام تمام اقدامهای لازم برای پاسخگو کردن شما تردید نخواهیم کرد.»
وتوی قطعنامه عضویت کامل فلسطین در شورای امنیت توسط آمریکا
آمریکا بامداد جمعه در رایگیری شورای امنیت، قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد. از ۱۵ عضو شورای امنیت ۱۲ عضو به این قطعنامه رای مثبت و انگلیس و سوئیس رای ممتنع دادند.
کشور الجزایر پیش نویس قطعنامه عضویت کامل فلسطین را در سازمان ملل به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرده بود و خواستار طرح آن در نشست روز پنجشنبه این شورا شده؛ اما کشور مالت که رئیس دورهای شورای امنیت در ماه جاری میلادی (آوریل) است، ابتدا اعلام کرد که شورای امنیت عصر جمعه به وقت محلی در این باره تصمیم گیری خواهد کرد، ولی سرانجام این نشست عصر پنجشنبه به وقت محلی برگزار شد.
تصویب یک قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل مستلزم آن است که حداقل ۹ رأی مثبت را بدون مخالفت یا همان وتوی پنج عضو دائم شورای امنیت یعنی آمریکا، انگلیس، روسیه، فرانسه و چین به دست آورد.
پیش از این، منابع آگاه اعلام کرده بودند که این قطعنامه از حمایت ۱۳ عضو شورای امنیت برخوردار است اما احتمالا آمریکا یکی از اعضای اصلی شورای امنیت و حامی همیشگی (رژیم) اسرائیل، با آن مخالفت و آن را وتو خواهد کرد.
وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی اعلام کرد که واشنگتن به این قطعنامه رای مثبت نخواهد داد.
فلسطین اکنون ناظر دائمی در سازمان ملل است. در سال ۲۰۱۱، فلسطین برای عضویت دائمی در سازمان ملل درخواست داده بود، اما بعداً تصمیم گرفت برای مدتی به عنوان ناظر دائمی بماند.
در ماه آوریل، فلسطین نامه ای به شورای امنیت سازمان ملل ارسال و درخواست کرد که پیوستن آن به سازمان ملل متحد به عنوان یک عضو دائمی را دوباره بررسی کند.
کشورهای دارای این وضعیت می توانند در اکثر جلسات شرکت کنند و تقریباً به تمام اسناد مربوطه دسترسی داشته باشند، اما حق رای ندارند. به جز فلسطین، واتیکان نیز دارای وضعیت ناظر دائمی در سازمان ملل است.
کشورها با تصمیم مجمع عمومی سازمان ملل بنا به توصیه شورای امنیت در این نهاد بین المللی پذیرفته می شوند.
روایت امیرعبداللهیان از رایزنیهای دیپلماتیکش در نیویورک
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به دیدارهای دیپلماتیک خود در جریان سفر به نیوریورک گفت: در این دیدارها، ضرورت پاسخ متقابل مشروع ایران به حمله تروریستی اخیر رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق را تبیین کردم.
حسین امیرعبداللهیان که برای شرکت در نشست عالی شورای امنیت سازمان ملل در ارتباط با تحولات غرب آسیا از جمله فلسطین به نیویورک سفر کرده است، در صفحه اجتماعی ایکس در این ارتباط نوشت: «در حاشیه حضور در نشست عالیرتبه شورای امنیت سازمان ملل متحد با آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد و همچنین ایمن الصفدی و یان بورگ وزرای امور خارجه اردن و مالت (رئیس دورهای شورای امنیت) گفتوگو داشتم.
در این دیدارها با اشاره به حساسیت ویژه کشورمان نسبت به امنیت منطقه، ضرورت پاسخ متقابل مشروع ایران به حمله تروریستی اخیر رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق را تبیین کردم.
در ادامه ضمن بررسی آخرین تحولات بینالمللی و منطقهای، در خصوص وضعیت بحرانی غزه ناشی از نسلکشی و جنایات جنگی رژیم صهیونیستی رایزنی شد.»
حمله اسرائیل به پایگاههای دفاع هوایی در جنوب سوریه
وزارت دفاع سوریه اعلام کرد حملات امروز رژیم صهیونیستی، پایگاههای دفاع هوایی را در جنوب سوریه هدف قرار داد.
وزارت دفاع سوریه اعلام کرد: پدافند دفاع هوایی ما صبح امروز (جمعه) با تجاوز موشکی رژیم صهیونیستی از سمت شمال اراضی اشغالی مقابله کرد.
وزارت دفاع سوریه تأکید نمود: حملات اسرائیل پایگاههای دفاع هوایی ما در جنوب هدف قرار داد و منجر به خسارات مادی شد.
پیش از این منابع اعلام کرده بودند، رژیم صهیونیستی پایگاههایی را در درعا و السویداء هدف قرار داده است.
منابع پیشتر گزارش داده بودند ،همزمان با انتشار گزارش ها درباره نفوذ چند پهپاد در ایران، حملاتی نیز در سوریه و عراق صورت گرفته است.
آغاز طولانیترین انتخابات جهان در هند
انتخابات پارلمانی هند که به عنوان طولانیترین انتخابات جهان شناخته میشود، از امروز جمعه آغاز شده و قرار است تا ماه ژوئن ادامه داشته باشد.
انتخابات برای تعیین سرنوشت ۵۴۳ کرسی مجلس سفلی پارلمان هند، موسوم به «لوک سابا» از امروز جمعه آغاز شد؛ انتخاباتی که به موجب آن نزدیک به یک میلیارد رای دهنده در مدت بیش از یک ماه تا تاریخ اول ژوئن در آن شرکت کرده و به نامزد و حزب مورد نظر خود رای میدهند.
به نوشته خبرگزاری اسپوتنیک، دو رقیب اصلی در انتخابات سراسری پر جمعیتترین کشور جهان عبارتند از «ائتلاف دموکراتیک ملی» که توسط حزب «نارندرا مودی»، نخست وزیر هند موسوم به حزب «بهاراتیا جاناتا»، رهبری میشود و ائتلافی متشکل از ۲۶ حزب به نام «ائتلاف فراگیر توسعه ملی هند» که رهبری آن را حزب مخالف اصلی یعنی «حزب کنگره ملی هند» بر عهده دارد.
۹۶۹ میلیون رایدهنده هندی واجد شرایط شرکت در این انتخاباتی که در هفت مرحله برگزار میشود، هستند. اولین مرحله در بازه زمانی ۱۹-۲۵ آوریل در ۱۰۲ حوزه انتخاباتی و ۲۱ ایالت برگزار میشود. پس از این مرحله نیز ۴۴۲ حوزه انتخاباتی و ۵۸ ایالت دیگر تا اول ژوئن در مراحل بعدی انتخابات که تا اول ژوئن به پایان خواهد رسید، شرکت خواهند کرد. شمارش آرای انتخابات نیز از چهارم ژوئن شروع خواهد شد.
نخستوزیر هند همچنان امیدوار است برای سومین دوره متوالی پیروز انتخابات سراسری شود، در حالی که احزاب مخالف میگویند در صورت ماندن او در قدرت، هندیها بسیاری از آزادیها را از دست خواهند داد.
نظرسنجیهای اخیر نشان میدهد که حزب بهاراتیا جاناتا متعلق به مودی و متحدانش برای سومین بار در انتخابات پارلمان هند پیروز خواهند شد.