احمد وحیدی عصر دوشنبه - ۱۴ خرداد ۱۴۰۳ - پس از پایان مهلت ۵ روزه نامه نویسی از داوطلبان نامزدی انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در جمع خبرنگاران مستقر در ستاد انتخابات کشور به بیانات آموز رهبری انقلاب اسلامی درباره انتخابات اشاره کرد و گفت: بیانات امروز مقام معظم راهگشای همه ما و همه داوطلبان عزیز مه برای حضور در این صحنه بزرگ خود را آماده کردند راهگشا است.
وی با تقدیر و تشکر از اصحاب رسانه گفت: در این ایام همه چهره جدیدی از ثبت نام را شاهد بودند که حاصل تلاش همه دستاندرکاران انتخابات اعم از مجریان و ناظران است. به لطف خدا این مرحله از کار با خوبی و انضباط و با نظم خیلی ارزشمندی انجام شد و داوطلبان در ستاد انتخابات فرصت پیدا کردند تا به شکل مختصر اهداف و برنامههای خود را مطرح کنند و این مطالب نیز به خوبی منعکس شد. ان شاءالله همچنان شاهد حضور خردمندانه و اخلاق مدارانه با نگاه به وضعیت کنونی و حساسیتهای کنونی کشور باشیم. در فقدان شهید رئیسی مسئولیت بزرگی بر عهده همه ما و داوطلبان عزیز قرار گرفته تا بتوانیم راه شهید عزیز را ادامه دهیم و فضای پاک و منزه حاصل از شهادت شهدای خدمت همچنان در ادامه راه حفظ شود و بتوانیم شاهد انتخاباتی تراز باشیم.
وزیر کشور در ادامه به ارائه گزارشی از ۵ روز نام نویسی از داوطلبان نامزدی انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری پرداخت و گفت: در این ۵ روز ۸۰ نفر از مجموع مراجعین موفق به ثبت نام شدند و ثبت نام نیز از مراجعه کنندگانی صورت میگرفت که دارای واجد شرایط اولیه چهارگانه سن، مدرک تحصیلی، سابقه و گواهی عدم سوء پیشینه بودند.
وحیدی اظهار کرد: در مرحله بعدی انتخابات، شورای نگهبان به ارزیابی صلاحیت این افراد میپردازد و ما برای دوره ۱۵ روزه تبلیغات و در نهایت برگزاری انتخابات وارد خواهیم شد.
وی در پایان با اشاره به برگزاری انتخابات در ایام بعد از به شهادت رسیدن رئیس جمهوری تاکید کرد: این از برکات نظام مقدس است که چنین اتفاق سخت، دردناک و تلخی برای ملت ما اتفاق افتاده، اما میبینیم که هیچ چیزی از مجرای خود خارج نشده و همه چیز در زمان خود اتفاق افتاده است؛ مجالس خبرگان رهبری و شورای اسلامی در زمان خود تشکیل و انتخابات در حال برگزاری است و اینها همه حاکی از استحکام نظام است و همانطور که رهبری فرمودند ملت ما از این اتفاقات سخت حماسه میسازند و این خصوصیت ملت ما منحصر به فرد است. ان شاءالله که قدردان این ملت بزرگ باشیم.
علی حسینی عصر دوشنبه - ۱۴ خرداد ۱۴۰۳ - با حضور در ستاد انتخابات کشور برای کاندیداتوری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری ثبتنام کرد. او در حال حاضر مدیر کل دفتر برنامهریزی و هماهنگی روابط دولت و مجلس نهاد ریاست جمهوری است و یک دوره نمایندگی مجلس از حوزه انتخابیه نیشابور و فیروزه را در کارنامه سوابق خود دارد.
رفعت بیات عصر دوشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۳ با حضور در ستاد انتخابات کشور برای کاندیداتوری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری ثبتنام کرد. در سابقه او نمایندگی مجلس شورای اسلامی در دوره هفتم از حوزه انتخابیه زنجان و طارم در کارنامه سوابق خود دارد.
صولت مرتضوی بعد از ظهر دوشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۳ با حضور در ستاد انتخابات کشور برای کاندیداتوری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری ثبتنام کرد. او در حال حاضر وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی است و فعالیت به عنوان معاون اجرایی رئیس جمهوری شهردار مشهد معاون سیاسی وزیر کشور و استاندار خراسان جنوبی را در کارنامه سوابق خود دارد.
حجتالاسلام سیداحمد موسوی نماینده ادوار مجلس با حضور در ستاد انتخابات کشور برای چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری نامنویسی کرد.
ابراهیم عزیزی نماینده مجلس شورای اسلامی با حضور در ستاد انتخابات کشور برای چهاردهمین انتخابات ریاستجمهوری ثبتنام کرد.
محمدباقر قالیباف ظهر دوشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۳ پس از ثبت نام به عنوان داوطلب کاندیداتوری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در جمع خبرنگاران مستقر در ستاد انتخابات کشور با گرامیداشت یاد شهید رئیسی و سایر شهدای پرواز اردیبهشت، اظهار کرد: در آغاز، درباره دو نگرانی با مردم سخن میگویم؛ نگرانی اول مربوط به کشورمان، ایران است و نگرانی دوم مربوط به صحنه امروز انتخابات.
وی افزود: نگرانی اول مربوط به همه ماست ما امروز نگران پیشرفت و آینده کشورمان و زندگی فرزندانمان هستیم. همه ما با دقت به شرایط پیچیده کشور نگاه میکنیم و از خود می پرسیم کدام رویکردها باید تداوم پیدا کند؟ کدام باید تکمیل و کدام باید تغییر کند؟ و از همه مهمتر اینکه چه کسی میتواند در این شرایط پیچیده مسئولیت به سرانجام رساندن کارها را بپذیرد؟
این داوطلب انتخابات ریاست جمهوری گفت: نگرانی دوم مربوط به صحنه انتخابات است. نگرانی از اینکه جدالهای سیاسی باعث به حاشیه رفتن دغدغه های اصلی مردم و مسئله اقتصاد و معیشت شود، در این عرصه نسبت دشواری کارهای زمین مانده با توانایی ها به درستی محاسبه نشده است و نگاههای غیر واقعی به راهکارهای عملی برای حل مشکلات وجود دارد. این نگرانیها دلیلی شد تا جمعی از نخبگان کارآفرینان دانشجویان انقلابی و سایر دلسوزان با شناختی که از کارنامه بنده داشتند، من را برای حضور در انتخابات دعوت کنند.
قالیباف عنوان کرد: در ابتدا با توجه به اعتماد نمایندگان محترم در سپردن کرسی ریاست مجلس به بنده وظیفه اصلی خود را خدمت در مجلس میدانستم و این موضوع را با دلسوزان کشور نیز در میان گذاشتم، اما مشاهده صحنه انتخابات و کمرنگ شدن کارآمدی و راهکارهای حل مشکلات و همچنین دعوت اکثریت نمایندگان محترم و تکلیف کردن جمعی از فرزندان و خانواده های شهدا که آنها را امین و یاور خود و کشور میدانم و همچنین دعوت گسترده چهره های سیاسی برجسته جبهه انقلاب بنده را به جمع بندی جدیدی رساند که اگر داوطلب این انتخابات نشوم کاری که در چند سال گذشته برای حل مسائل اقتصادی مردم در دولت مردمی و مجلس انقلابی شروع کرده ایم و به زمان ثمردهی رسیده است ناتمام می ماند.
وی ادامه داد: با توکل به خداوند متعال و امید به اعتماد شما و تکیه بر سوابق سیاسی و اجرایی خود پا به عرصه انتخابات گذاشتم تا برای حل مسائل و مشکلات مردم با تمام وجود تلاش کنم و با کمک مردم دوره دیگری از رکود و سوء مدیریت همانند وضعیت دهه ۹۰ در کشور حاکم نشود.
داوطلب نامزدی انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری تاکید کرد: در عرصه مدیریت کشور این رئیس جمهور است که باید بی عذر و بهانه در نهایت کار را تمام کند و تلاشهای بقیه را با مسئولیت پذیری و راهبری درست به ثمر برساند. لذا، فتح قله علاوه بر انگیزه و احساس وظیفه، تجربه و مهارت هم میخواهد. اگر معتقد نبودم که مشکلات امروز مانند معیشت کاهش قدرت خرید محرومیت فقر و تبعیض و نابرابری هزینه های کمرشکن مسکن، گرانیها و بازار نابسامان خودرو یا وضعیت اینترنت و عبور از تحریم ها قابل حل است، هرگز پا به عرصه رقابت نمیگذاشتم.
قالیباف گفت: من هم مانند همه بدون اشکال نیستم، تنها دیکته نانوشته است که غلط ندارد. ولی با درس گرفتن از گذشته و شناختی که از امکانات کشور و تواناییهای موجود دارم، میدانم که میتوانیم به کمک هم با یک مدیریت مسئولیت پذیر و انقلابی دولتی کارآمد را ایجاد کنیم تا شما در دنیا احساس سربلندی کنید و برای این امر، با برنامه ای مشخص مبتنی بر برنامه هفتم پیشرفت کشور وارد کارزار انتخابات شده ام.
وی اظهار کرد: بنده معتقدم تفکر انقلابی شهید حاج قاسم و شهید رئیسی همچنان راهگشاست تفکری که برای تأمین امنیت و آرامش مردم خطرها میکند. کشور ما امروز به همان تفکر انقلابی نیاز دارد که ۸۰ میلیون ایرانی را سیاه و سفید نمیبیند و از هر ظرفیتی، ایرانی پیشرفته می سازد که در آن همه مردم ایران فرصت رشد برابر داشته باشند. باید کاری کرد تا همان گونه که مردم دیگر کشورها حسرت اقتدار ایران را میخورند، از پیشرفت این کشور نیز دچار شگفتی شوند.
علی وقفچی با حضور در ستاد انتخابات کشور برای چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری نامنویسی کرد.
مصطفی پورمحمدی دبیرکل جامعه روحانیت مبارز امروز پس از ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری در نطقی گفت: نام دولت چهاردهم «دولت قرار» است و اولویتهایش ثروت، قدرت و عدالت خواهد بود.
متن کامل سخنرانی پورمحمدی بعد از ثبت نام را اینجا بخوانید:
بسم الله الرحمن الرحیم
بسم الله الحق
به نام خدای خرد، شادی، شکوفایی
به نام خدای استواری و آزادگی
سلام و درود بر همه هموطنان عزیز ایرانی ام در هر کجای جهان که هستید. سلام بر روح خدا که فرمود انتظار فرج از نیمه خرداد کشم. سلام بر برادر و همرزم دیرینهام، رئیسی عزیز که با یک عمر تلاش خستگی ناپذیر و با فرجام پرافتخار شهادت، جاوادنه شد.
ایرانیان عزیز، من مصطفی پورمحمدی هستم. فرزند حسین. طلبه ای که نوجوانی را در مبارزه با رژیم گذشته، جوانی را در مسئولیتهای متعدد انقلابی و میانسالی را در سِمت های سخت، اثرگذارو پرچالش ملی گذرانده است.
مردم عزیز؛
ما سرشار از آرمان ها و آرزوهای بالا بلند بودیم. اما آیا امروز در آن جایگاهی هستیم که آرزویش را داشتیم؟
بیگمان گامهای بلندی برداشتهایم و دستاوردهای انکارناپذیری را بدست آورده ایم؛ اما ناکامیها، ناهنجاریها و کاستیهای آزار دهنده نیزکم نیست
امروز کسی با شما سخن میگوید که فراز و فرودهای سیاستگذاریِ کشور را می شناسد. کسی که می تواند بگوید که در چهل و پنج سال گذشته با مسائل پیدا و رازهای پنهان، و مشکلاتِ خُرد و کلان ِ داخلی و خارجی این سرزمین آشناست.
کسی که ایران عزیز و پهناور، شهر به شهر و مناطق گوناگون آن را دیده است و با مسائلش آشناست. نظام اداری ایران و چالشهایش را درک می کند و با مدیران کارآزموده و سرمایه های اجتماعی کشور، از نزدیک زیستهاست. من به توانایی ایرانیان برای ایجاد قدرت، ثروت و عدالت ایمان دارم و معتقدم خداوند نعمت را بر ما تمام کرده است.
با جرات می توانم از عظمت ایران و ایرانی و انقلاب شکوهمند اسلامی ملت ایران سخن بگویم زیرا فقط دستی از دور بر آتش نداشتهام و بیخبر از ظرفیتهای بیبدیل این سرزمین نیستم.
من به دانش و خلاقیت زنان ، مردان و جوانان شایسته و فرهیخته کشورم و توان برجسته آنان در فناوری های نوین، دولت الکترونیک و هوش مصنوعی باور عمیق دارم.
اما غصهها، گلهها، تلخکامیها و نگرانی مردم را نباید نادیده گرفت؛ و چون یقین دارم که میتوانستیم در شرایطی بسیار بهتر از این باشیم اندوهگینم.
* قرار نبود بسیاری از شما مردم نگران گذران زندگی خود باشید.
* قرار نبود بسیاری از شما جوانان با ناامیدی دست و پنجه نرم کنید.
* قرار نبود نفرت، بدبینی و اتهام زنی، سکه رایج روزگار باشد.
* قرار نبود فساد و فاسدان، ساختارها و سازمانها را نشانه گیرند.
* قرار نبود سیاست بر دیانت مقدم شود و اخلاق رامِ قدرت گردد.
* قرار ما این نبود که عدالت، قربانی مصلحت شود.
امروز خود و شما را دعوت میکنم که تلاش کنیم کشور را به قرارهایی برگردانیم که امام، رهبری و شهدای انقلاب با ما گذاشتهاند.
نام دولت چهاردهم دولت قرار و اولویتهایش عدالت، ثروت و قدرت خواهد بود. قرار من با شما، تحقق این سه اولویت کلیدی است.
جمله بی قراریت از طلب قرار تست
طالب بی قرار شو تا که قرار آیدت
عزت و کرامت هموطنان در داخل و خارج از کشور و شکوفایی در همه عرصه ها، قرارِ نهمین رئیس جمهوری اسلامی با مردم ایران است. بازگرداندن قدرت به ملت و باز تعریف درست مفهوم دولت با خرد مندی، تولید ثروت برای مردم و اجرای عدالت ممکن است. عدالت در همه عرصه ها و بهره مندی عادلانه شهروندان از مواهب اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی هدف اصلی نظام اسلامی است.
ثروت، مکنت و غنی هدیه بزرگ الهی به انسانهاست. نظام اسلامی متعهد است همه مردمان سرزمینش از رفاه و عزت و کرامت برخوردار باشند
این همه گفتیم لیک اندر بسیج
بی عنایات خدا هیچیم هیچ
و سخن آخر:
اللهم انا نرغب الیک فی دوله کریمه، تعز بهاالاسلام و اهله و تذل بها النافق و اهله و تجعلنا فیها من الدعاه الی طاعتک و القاده الی سبیلک و ترزقنا بها کرامه الدنیا و الاخره
آمین یا رب العالیمن درود بر شما
یک منبع آگاه به تسنیم گفت که محمد مخبر سرپرست ریاست جمهوری علیرغم درخواستهایی که از او طی روزهای گذشته برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری وجود داشت، اما عدم ثبت نام را ترجیح داده و قطعاً کاندیدا نمی شود.
اکبر نیکزاد رئیس سابق بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نیز دقایقی پیش برای ثبتنام در انتخابات ریاستجمهوری وارد ستاد انتخابات شد و رسماً ثبت نام کرد.
هاجر چنارانی، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با حضور در وزارت کشور در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد.
عبدالرحیم بهاروند نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با حضور در وزارت کشور رسماً کاندیدای ریاست جمهوری شد
ضرغام صادقی، نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی جهت ثبتنام در انتخابات ریاست جمهوری وارد ستاد انتخابات شد و کاندیدا شد.
شمس الدین حسینی وزیر اقتصاد در دولت اول احمدی نژاد و نماینده مجلس یازدهم و دوازدهم با حضور وزارت کشور در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد.
اصغر سلیمی بعد از ظهر دوشنبه - ۱۴ خرداد ۱۴۰۳ - با حضور در ستاد انتخابات کشور برای کاندیداتوری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری ثبتنام کرد. او در کارنامه سوابق خود نمایندگی دورههای دهم و یازدهم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه سمیرم را دارد.
محمدمهدی زاهدی با حضور در ستاد انتخابات کشور برای چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری نامنویسی کرد. او در دورههای نهم تا یازدهم نماینده مجلس شورای اسلامی و در دولت اول محمود احمدینژاد نیز وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بود.
سردار علیرضا افشار سرتیپ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز ثبت نام کرد. افشار هماکنون بهعنوان رئیس اندیشکده جنگ نرم دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی را برعهده دارد. او یکی از دانشجویان مسلمان پیرو خط امام بود که در گروگانگیری در سفارت آمریکا شرکت داشت.
محمد حسن نامی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت دوم احمدی نژاد و رئیس سازمان مدیریت بحران نیز ثبت نام کرد.
محسن کوهکن، نماینده ادوار مجلس امروز (دوشنبه) برای ثبتنام در چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری وارد ستاد انتخابات وزارت کشور شد.
محمدرضا عارف که همواره به عنوان یکی از کاندیداهای اصلی اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جهوری شناخته می شد، در فضای ایکس در پاسخ به یک خبرنگار اصلاح طلب که خواستار حضورش در عرصه انتخابات شده بود، نوشت: قصدی برای ثبتنام در انتخابات ریاستجمهوری ندارم.
محمدعلی وکیلی نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی و چهره اصلاح طلب نیز برای انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد.
اسحاق جهانگیری ظهر دوشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۳ پس از ثبت نام به عنوان داوطلب کاندیداتوری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در جمع خبرنگاران مستقر در ستاد انتخابات کشور، اظهار کرد: مردم ایران همواره در پی آزادی، استقلال، عدالت و پیشرفت بودهاند و در تمام این سالها تلاش شده است تا این اهداف محقق شود. علیرغم همه این تلاشها و دستاوردهایِ حاصله، امروز، نتیجه رضایت بخش نیست، و روشن است که کشور در شرایط پیچیده، و مردم در وضعیت سختی قرار دارند.
وی با ابراز این عقیده که «حال ایران خوب نیست»، افزود: همه دستاوردهای متنوعی که کسب کرده ایم، نتوانسته است احساس بالندگی، رشد و توسعه، را ایجاد کند. تا نتوانیم از این واقعیت تلخ پردهبرداری کنیم و درک درستی از چرایی مسائل پیدا کنیم، درب بر همان پاشنه میچرخد؛ پایداری مسائلی چون افزایش فزاینده تورم، رشد فقر و حاشیه نشینی، کاهش ارزش پول ملی و قدرت خرید مردم ، ناترازی های نگران کننده در همه بخش ها از جمله انرژی، بودجه و نظام بانکی، احساس بی عدالتی، تبعیض و فساد، کاهش سرمایه اجتماعی و مشارکت جامعه دانشگاهی و نخبگان و افزایش پدیده مهاجرت، رویکردهای تنگنظرانه و تبعیضآمیزِ جناحی؛ ایران امروز میتواند این تنگناها و چالشها و حتی بحرانها را پشت سر بگذارد و چشم انداز راهگشا و امید بخشی را پیش روی خود ببیند.
این داوطلب نامزدی انتخابات ریاست جمهوری گفت: تحقق این امر مشروط این است که مدل حل مسائل بنیادین و ابرچالشها باید بر اجماع سازی در میان همه ارکان نظام و تامین مشارکت فعال آنان بر وجود مساله و راهحل آنها و به کارگیری تیم مدیریتی کاردان، مبتنی باشد، بهرهگیری از روشهای علمی و تجربههای موفق ملی و جهانی صورت بگیرد، سرمایه اجتماعی و جلب اعتماد عمومی احیاء شود و همه ظرفیتهای مادی و انسانی کشور بهکار گرفته شود. تکیه بر توان ملی، قدرت بازدارندگی و تعامل با جهان و حل مساله تحریمهای ظالمانه با تاکید بر اصل عزت، حکمت و مصلحت و همچنین رعایت عزت و شرافت و کرامت انسان، به ویژه نسل جوان و زنان و دختران از دیگر شروط پشتسر گذاشتن بحرانها است.
جهانگیری تاکید کرد: من با آگاهی به همه این مسائل پیچیده و سخت و با امید به برداشتن قدم هایی در جهت اصلاح رویکردها و رویه های غلط، و خلق ظرفیت های تازه وارد عرصه انتخابات شدم. من آمدهام تا به اعتبار تجربههایی که در سطوح مختلف اجرایی از اداره شهرستان و استان و بخشهای میانی و کلان کشور داشتهام، قدم در راهِ حل مسائل مردم بگذارم. من به رغم تنوع و تعدد مسائل و مشکلات کشور، امکان کاهش و حل آنها را با مشارکت و اعتماد مردم میسر میدانم.
وی گفت: اولویتهای اصلی ما، معیشت مردم، توسعه همهجانبه، برطرف کردن ناترازیها، گسترش اشتغال، ایجاد توازن منطقهای، تأمین سلامت، آموزش و امنیت مردم و حفظ محیط زیست خواهد بود. فناوریهای نوظهور و مبتنی بر اینترنت را نه تنها تهدید نمیپنداریم، که آن را فرصتی برای توسعه کشور میدانیم. مبارزه با فساد را از مسیر گسترش شفافیت، تعهد نسبت به مسئولیتپذیری و پاسخگویی، میدان دادن به مراقبت اجتماعی، پذیرش سوتزنی و نقشآفرینی رسانهها پیگیری میکنم.
این داوطلب کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: من آمدهام تا نظام مدیریتی کشور را به جای تکیه بر تبلیغات و صنعت دستاوردسازی به ضرورتِ مهم دردها و دغدغه های واقعی مردم، از قبیل کوچک شدنِ سفره و رنجِ بیماری، و بیکاری و بی آیندهگی و مداخلهگری در زندگی آنها، به تلاش برای کاهش و حل آنها سوق بدهم. من باور دارم و میتوانم با همه کسانی که در اندیشه ایرانند و حتی با من متفاوت میاندیشند کار کنم؛ میآیم تا رای کسانی را جلب کنم که از شعار و منازعه خسته و دنبال گشایش عملیاند. میآیم تا از ایرانیانی رای بگیرم که خواهان زندگی بهتر هستند. میآیم تا رای ایرانیانی را طلب کنم که رفع تحریمها، مدیران تواناتر، توسعه فراگیر و پایدار، اقتصاد شکوفا و نابرابریِ کمتر میخواهند و میدانند که لازمه همه اینها، اجماعسازی در همه سطوح است.
جهانگیری در پایان گفت: برای پیشگیری از تشدید مسائل و بحرانها میآیم؛ برای گشایشگری عملی آمدهام؛ آمدن من ولی کافی نیست بلکه حضور مردم هم تعیین کننده است.
محمد وحدتی ظهر دوشنبه - ۱۴ خرداد ۱۴۰۳ - با حضور در ستاد انتخابات کشور برای کاندیداتوری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری ثبتنام کرد. او در کارنامه سوابق خود نمایندگی دوره دهم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه بستان آباد را دارد.
حسین گروسی ظهر دوشنبه - ۱۴ خرداد ۱۴۰۳ - با حضور در ستاد انتخابات کشور برای کاندیداتوری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری ثبتنام کرد. وی در حال حاضر مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو است و در کارنامه سوابق خود نمایندگی دورههای هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه شهر قدس، شهریار و ملارد را دارد.
مهدی شیخ ظهر دوشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۳ با حضور در ستاد انتخابات کشور برای کاندیداتوری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری ثبتنام کرد. او در سوابق خود نمایندگی دوره دهم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تهران، ری، اسلامشهر شمیرانات و پردیس را دارد.
حجتالاسلام حسن نوروزی با حضور در ستاد انتخابات کشور برای چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری ثبتنام کرد. او پیش از این در دوره هشتم، دهم و یازدهم نماینده مجلس شورای اسلامی بود.
سردار بازنشسته محمد رویانیان با حضور در وزارت کشور به جمع کاندیداها پیوست.
رویانیان در فاصله سالهای ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۸ ریاست پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا برعهده داشت. رویانیان از ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۱ رئیس ستاد مدیریت حملونقل و سوخت کشور بود و از ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲ بهعنوان مدیرعامل باشگاه فرهنگی ورزشی پرسپولیس
سعید محمد، دقایقی پیش با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد که قصد کاندیداتوری در انتخابات را ندارد.
متن این اطلاعیه بدین شرح است:
در این دوره تکلیفی به گردن ندارم
اکنون در آستانه انتخابات چهاردهم ریاست جمهوری، با بررسی فرمایشات مقام معظم رهبری و ارزیابی از سیل متقاضیان و ثبت نام کنندگان که از سلایق سیاسی مختلف میباشند احساس میکنم در این دوره تکلیفی به گردن ندارم و از ثبت نام امتناع کردم البته مطمئنم که مردم آگاه و شریف ایران انشالله با مشارکت حداکثری رئیس جمهور چهاردهم را با پشتوانه قوی انتخاب خواهند کرد.
محمدرضا اسکندری پیش از ظهر دوشنبه - ۱۴ خرداد ۱۴۰۳ - پس از ثبت نام به عنوان داوطلب کاندیداتوری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در جمع خبرنگاران مستقر در ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه همه شرایط کشور شرایط حساسی است، اظهار کرد: علیرغم تلاش و خدمت دولتهای پیشین و همراهی و حمایت همیشگی و همه جانبه رهبر معظم انقلاب از آنها، کماکان با کاستی ها و کمبودها و مأموریتهای نیمه کاره و نیمه تمام مواجهیم. این کمبودها و کاستی ها با توجه به ظرفیت هایی که در کشور وجود دارد، ارزیابی شده و قابل تامل است. ظرفیت های کشور در ابعاد گوناگون در سطح یک تمدن بزرگ تعریف می شود و با نگاه تحولی و تعاملی به سمت رفع کمبودها و جهش برای اعتلای همه جانبه ایران اسلامی قدم برخواهیم داشت.
وی افزود: ماموریت دولت تحول و تعامل در این برهه تاریخی بسیار حساس و بزرگ است. این ماموریت با مشارکت و استفاده از ظرفیت های مردمی در امر تولید و پیشرفت محقق خواهد شد. کمک و پشتوانه مردمی، جهش های بزرگ را در عرصه تولید و اقتصاد و رفاه و آسایش نسل حاضر و نسلهای آینده ایران عزیز رقم خواهد زد.
این داوطلب کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری گفت: اینجانب با برخورداری از چند دهه تجربه در سطوح مختلف مدیریتی و اجرایی و کارنامه روشن و موفق در حوزه تولید و خودکفایی در عرصه های اقتصادی، صنعتی و کشاورزی با کوله باری از تجربه برای تحقق مطالبات امام جامعه مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم به میدان آماده ام. آنچه با خود به همراه دارم، صرفاً ایده و نظریه و رویا نیست. کوله باری از تجربه در همه این عرصه ها است. می خواهیم ضمن بکارگیری تجارب خویش آن را به نسل های جدید منتقل کنیم تا ایرانی آباد، مستقل و توانمندتر از گذشته بسازیم.
اسکندری عنوان کرد: با الگوهای بومی و استفاده از شرکتهای دانش بنیان، نخبگان و نوآوران جوان می توانیم حصار تحریم ها را بشکنیم و با دست پر، موجبات و زمینه تحولات سازنده درونی و تعاملات عزتمندانه بیرونی را فراهم نماییم. سرلوحه کار ما برای این تحول و تعامل بیانیه گام دوم انقلاب و راهبرد و نگرش رهبر معظم انقلاب در حوزه منطقه ای و بین المللی بخصوص بیانات و مکاتبات ایشان به جوانان و ملل غربی است که بخشی از آثار آن در تجمعات و اعتراضات و تظاهرات جوانان و دانشجویان تجلی و نمود یافته است.
وی در پایان اظهار کرد: امید داریم در سایه وفاق و همدلی ملی شکل گرفته بین همه آحاد جامعه که به برکت خون شهدای خدمت به خصوص شهید جمهور آیت الله رئیسی حاصل شده است بتوانیم آرمانهای بلند امام راحل و شهدای عظیمالشان و آرزوهای بزرگ ملت شریف ایران را محقق نماییم. در صورت توفیق حضور در عرصه رقابت جزئیات و مشروح برنامه اجرایی و عملیاتی مدون به مردم شریف ارایه می گردد.
اسحاق جهانگیری صبح دوشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۳ با حضور در ستاد انتخابات کشور برای کاندیداتوری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری ثبتنام کرد.
او به عنوان معاون اول رئیس جمهور (از مرداد ۱۳۹۲ تا مرداد ۱۴۰۰)، وزیر وزارتخانههای صنایع و معادن (از دی ۱۳۷۹ تا شهریور ۱۳۸۴)، معادن و فلزات (از مرداد ۱۳۷۶ تا دی ۱۳۷۹)، استاندار اصفهان (از شهریور ۱۳۷۱ تا مرداد ۱۳۷۶) و همچنین دو دوره نمایندگی مجلس شورای اسلامی (دورههای دوم و سوم از حوزه انتخابیه جیرفت و عنبرآباد) فعالیت داشته است.
جهانگیری متولد ۲۰ دی ۱۳۳۶ است و تاکنون یک مرتبه در سال ۱۳۹۶ نامزد انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری شد و در نهایت به نفع حسن روحانی دیگر نامزد این انتخابات کناره گیری کرد. او همچنین در سال ۱۴۰۰ داوطلب نامزدی انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری شد، اما صلاحیت او توسط شورای نگهبان احراز نشد.
وحید جلال زاده نماینده سابق ارومیه در دوره یازدهم در مجلس را به عهده داشت نیز با حضور در ستاد انتخابات کشور، فرآیند نامنویسی در انتخابات ریاستجمهوری را تکمیل کرد.
علی آذری نماینده یازدهمین و دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه قوچان و فاروج، با حضور در ستاد انتخابات وزارت کشور برای ریاست جمهوری ثبت نام کرد. ورود آذری با غفلت خبرنگاران مواجه شده بود که از او خواستند دوباره از پله های زیرزمین وزارت کشور بالا برود و پایین بیاید تا آنها این لحظه را ثبت کنند!
حمید کریمی، نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی صبح امروز(دوشنبه) در چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری ثبت نام کرد.
برخی از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری در مراسم سی و پنجمین سالگرد رحلت حضرت امام خمینی حضور دارند.
عليرضا ورناصرى نماينده ادوار مجلس شورای اسلامی، یکی دیگر از نمایندگان پیشین مجلس بود که صبح امروز با حضور در وزارت کشور ثبت نام کرد.
جواد امام، سخنگوی جبهه اصلاحات گفت: پس از دریافت پیشنهادات احزاب جبهه اصلاحات، کاندیداهای جبهه اصلاحات طی روزهای آتی اعلام خواهند شد.
بنابر گزارش خبرفوری، وی گفت: نمیتوان پیشبینی از تاییدصلاحیتها داشت چرا که رفتار شورای نگهبان تا کنون غیرقابل پیشبینی بوده اما اگر رفتار طبق روال گذشته باشد، تکلیف مشخص است اما اگر از گذشته و عدم مشارکت مردم عبرت گرفته باشد، باید انعطاف بیشتری نشان بدهد.
او خاطر نشان کرد: برای قضاوت فضای انتخابات و اینکه وزنه سنگین و اصلی رقابت چه کسی یا کسانی هستند زود است و باید بعد از اتمام ثبتنام در این باره حرف زد.
الیاس نادران، نماینده تهران در مجلس یازدهم، پس از ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری، در جمع خبرنگاران گفت: ۲۰سال در انتخابات مختلف به عنوان مشاور اقتصادی توصیههایی به نامزدها داشتم که متاسفانه عمل نشد و اقتصاد کشور به آن نقطهای که باید نرسید. لذا آستین بالا زدم و وارد صحنه شدم، بنا دارم مطابق قانون اساسی تامین نیازهای اساسی را سرلوحه کار خود قرار بدهم.
وی افزود: هیچ کدام از جناح ها و شخصیتهای سیاسی از بنده نخواستند که در انتخابات ریاست جمهوری ثبتنام کنم، بنابراین مدیون هیچکدام نیستم البته اگر کسی بخواهد از بنده حمایت کند، نفی نمیکنم.
نادران در پاسخ به اینکه شعار شما چیست؟ تصریح کرد: شعار بنده نجات اقتصاد ایران است. متاسفانه در شرایط فرامجلسی تصمیماتی گرفتند که آثار آن را الان مشاهده میکنیم و نظام معیشتی مردم بهم ریخته شد. بنده یارانه را اصلاح میکنم و از ابتدا یارانه باید به صورت کالابرگ به دست مردم میرسید.
وی در واکنش به اینکه آیا امکان دارد در ادامه به نفع یکی از داوطلبین از فرآیند انتخابات کنارهگیری کنید؟ خاطرنشان کرد: بنده به نفع هیچکسی کنارهگیری نمیکنم.
نادران با اشاره به انگشت مهر خورده خود گفت: از استان سمنان دو رئیس جمهور داشتیم، این به نشانه سومین نفر است.
محمد ناظمی اردکانی دبیرکل جامعه اسلامی مدیران با حضور در ستاد انتخابات در چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری ثبتنام کرد. او وزیر تعاون در دولت اول محمود احمدینژاد بود و همچنین سابقه استانداری قم و ریاست سازمان ملی استاندارد را در کارنامه خود دارد.
قاسم جاسمی نماینده ادوار کرمانشاه با حضور در ساختمان وزارت کشور در چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری ثبت نام کردند.
حجتالاسلام احمد اکبری، مدرس حوزه علمیه با حضور در ساختمان وزارت کشور در چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری ثبت نام کرد.
شب گذشته در ادامه دیدارهای انتخاباتی چهرههای جریان انقلاب با محسن رضایی و در راستای هماهنگی و وحدتبخشی، سعید محمد با محسن رضایی دیدار کرد.
بعد از الیاس نادران و حسن سبحانی دو نماینده پیشین مجلس، حسن کامران نماینده ادوار مجلس هم خود را به وزارت کشور رساند و کاندیدای ریاست جمهوری شد.
کامران دستجردی در پاسخ به اینکه شعار دولت شما چیست؟ گفت: وحدت و عدالت.
او همچنین در واکنش به حضور خبرنگاران گفت: مثل اینکه اوضاع شما کساده که در پاسخ گفته شد شما خیلی زود آمدید.
حسن سبحانی نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با حضور در ستاد انتخابات کشور به عنوان داوطلب کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد. حسن سبحانی استاد دانشگاه در رشته اقتصاد است و در دورههای پنجم، ششم و هفتم نمایندگی مجلس شورای اسلامی را برعهده داشته است.
الیاس نادران نماینده ادوار مجلس با حضور در ستاد انتخابات کشور، برای کاندیداتوری در چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری ثبت نام کرد. الیاس نادران نمایندگی 4 دوره مجلس شورای اسلامی در دورههای هفتم، هشتم، نهم و یازدهم را در کارنامه خود دارد.
به گزارش تابناک، پنجمین و آخرین روز ثبتنام کاندیداهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در حالی از ۸ صبح دوشنبه - ۱۴ خرداد - آغاز شد و تا ساعت ۱۸ ادامه خواهد یافت که در چهار روز گذشته ثبتنام ۳۷ کاندیدا در انتخابات قطعی شده است.
محمدرضا صباغیان، مصطفی کواکبیان، عباس مقتدایی، قدرتعلی حشمتیان، سعید جلیلی، علی لاریجانی، محمود احمدیبیغش، محمد خوشچهره، عبدالناصر همتی، احمد رسولی نژاد، وحید حقانیان، مسعود پزشکیان، علیرضا زاکانی، حبیبالله دهمرده، محمدرضا میرتاجالدینی، زهره الهیان، فداحسین مالکی، محمدمهدی اسماعیلی، مسعود زریبافان، حسین افشارزاده، محمود احمدینژاد، حسینعلی قاسمزاده، محمود صادقی، صادق خلیلیان، سیدمحمد مقیمی، ایرج شاهوردی، محمدحسن قدیری ابیانه، حسن محمدیاری، سیدمجتبی محفوظی، شهریار حیدری، علی صوفی، محمدرضا پور ابراهیمی، حسین میرزایی، غلامحسین رضوانی، محمد شریعتمداری، جلیل جعفری و سیدغنی نظری اسامی این ۳۷ نفر را تشکیل میدهند.
ستاد انتخابات کشور از کاندیداها خواسته است اگر حائز شرایط قانونی هستند، در این مدت برای ثبتنام به وزارت کشور مراجعه کنند.
پس از اتمام این فرصت پنجروزه، شورای نگهبان از ۱۵ خرداد به مدت هفت روز صلاحیتها را بررسی میکند تا در نهایت اسامی کاندیداهای تأیید صلاحیت شده در ۲۲ خرداد به وزارت کشور اعلام شود.
پس از اعلام نظر نهایی شورای نگهبان، کاندیداهای انتخابات ۱۵ روز (تا ۶ تیر) فرصت تبلیغات دارند. از ۷ تیرماه تبلیغات انتخاباتی ممنوع و روز هشتم تیرماه انتخابات برگزار میشود. در صورتی که هیچکدام از کاندیداها حائز اکثریت آرا نشوند نیز جمعه ۱۵ تیرماه مرحله دوم انتخابات برگزار خواهد شد.
طبق ماده ۳۵ قانون انتخابات ریاست جمهوری کاندیداها هنگام ثبتنام باید رجل مذهبی، سیاسی، ایرانیالاصل، دارای تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران، مدیر و مدبر، دارای حسن سابقه و امانت و تقوی و مؤمن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور باشند.
معاونان رؤسای قوای سهگانه، اعضای شورای عالی امنیت ملی، اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام، مدیر مرکز مدیریت حوزههای علمیه کشور، رؤسای سازمانها، مؤسسات و نهادهای دولتی و مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی در سطح ملی، فرماندهان عالی نیروهای مسلح با جایگاه سرلشکری و بالاتر، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در سطح کشور، استانداران، شهرداران شهرهای بالای ۲ میلیون نفر جمعیت و اشخاص، مقامات و مدیران همطراز مناصب فوق به تشخیص شورای نگهبان رجال مذهبی و سیاسی هستند.
حداقل سن کاندیداهای انتخابات باید ۴۰ سال تمام شمسی و حداکثر سن آنان نیز ۷۵ سال تمام شمسی در هنگام ثبتنام باشد.
واجدان شرایط میتوانند صرفاً با در اختیار داشتن کارت ملی و شناسنامه در انتخابات ریاست جمهوری مشارکت کنند.
براساس اصل ۱۳۱ قانون اساسی چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که پیش از این مقرر بود در خردادماه سال ۱۴۰۴ برگزار شود، پس از شهادت رئیسجمهوری و همراهانش در سانحه سقوط بالگرد در استان آذربایجان شرقی، بصورت زودهنگام و هشتم تیرماه امسال برگزار خواهد شد.