در دیدار با رئیس جمهور منتخب رخ داد:

توضیحات وزیر ارتباطات به پزشکیان درباره علت کندی اینترنت

وزیر ارتباطات در دیدار با رییس جمهوری منتخب با اشاره به حوزه‌های کاری این وزارتخانه به تبیین اقدامات و دستاوردهای دولت شهید جمهور در بخش‌های شبکه ملی اطلاعات، توسعه زیرساخت‌های ارتباطی، توسعه دولت هوشمند، توسعه صنعت فضایی و اقتصاد دیجیتال پرداخت.
کد خبر: ۱۲۴۸۶۷۳
|
۲۸ تير ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۱ 18 July 2024
|
3939 بازدید

 

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، پس از آنکه مسعود پزشکیان به عنوان نهمین رئیس جمهور ایران انتخاب شد، علاوه بر فراهم کردن مقدمات گزینش اعضای کابینه دولت چهاردهم، جهت دریافت آخرین گزارشها و اقدامات انجام شده در هر حوزه با وزیران و مسئولان مختلف دولت سیزدهم دیدار کرد.

اخیرا عیسی زارع پور -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- با حضور در دفتر رئیس جمهور منتخب با مسعود پزشکیان دیدار و گزارشی از آخرین وضعیت حوزه تحت مدیریت خود ارائه کرد.

زارع پور پس از این دیدار گفت: گزارشی از آخرین وضعیت حوزه‌های ماموریتی وزارت ارتباطات خدمت دکتر پزشکیان، از حوزه توسعه زیرساخت‌های ارتباطی کشور، بحث دولت هوشمند، حوزه فضایی، اقتصاد دیجیتال و موضوعات دیگر مربوط به وزارتخانه ارتباطات عرضه کردیم. آخرین اتفاقاتی که در این حوزه رخ داده و همچنین مسائل و مشکلات و پیشرفت‌هایی که حاصل شده را خدمت دکتر پزشکیان شرح دادیم.

وزیر ارتباطات در این دیدار نیم ساعته با مسعود پزشکیان، رییس جمهوری منتخب در تبیین دستاوردهای دولت سیزدهم با بیان اینکه هم اکنون شاکله شبکه ملی اطلاعات محقق شده‌است و با اقدامات تکمیلی بر کیفیت آن افزوده می‌شود، گفت: شبکه ملی اطلاعات در ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم براساس ارزیابی‌های مرکز ملی فضای مجازی به عنوان ناظر بر اجرای آن، حدود ۲۰ درصد پیشرفت داشت که در سال ۱۴۰۲ پیشرفت آن به بیش از ۶۰ درصد رسید.  

وی با اشاره به آغاز پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کارها برای اولین بار در دولت سیزدهم، افزود: در این پروژه ۴۰ درصد از خانوارهای شهری در سراسر کشور تحت پوشش قرار گرفته‌اند و هم اکنون آنها از طریق فیبرنوری به اینترنت با سرعت تا هزار مگابیت بر ثانیه‌ای دسترسی پیدا کرده‌اند که ده‌ها برابر بیشتر از سرعت فعلی اینترنت در کشور به شمار می‌رود که ادامه این مسیر در دولت چهاردهم، افزایش رضایتمندی کاربران و ایجاد سرمایه اجتماعی برای دولت را به همراه دارد.  

وزیر ارتباطات در ادامه به چالش‌های دسترسی مردم به اینترنت اشاره کرد و گفت: بیشتر گله کاربران از سرعت اینترنت ناشی از دو موضوع محدودیت در دسترسی به برخی سرویس‌ها و تحریم‌های ظالمانه غرب در ایجاد محدودیت در دسترسی به سایت‌های مورد نیاز کاربران است. چراکه برخی از کاربران برای دور زدن این محدودیت‌ها مجبور به استفاده از فیلترشکن هستند که این امر ضمن کاهش سرعت دسترسی، باعث ناامنی گوشی و رایانه کاربران و آسیب پذیر شدن آنها در مقابل حملات سایبری می‌شود.  

زارع پور در بخش بعدی از گزارش خود در مورد دستاوردهای صنعت فضایی کشور توضیح داد: صنعت فضایی که در دو دولت منتهی به دولت سیزدهم کمتر مورد توجه بود و متخصصان این حوزه دلسرد شده‌ بودند با پیگیری رییس جمهوری شهید، وارد دوران تازه‌ای شد که یکی از ثمرات آن انجام ۱۲ پرتاب عملیاتی و تحقیقاتی در کمتر از سه سال بود که معادل تعداد پرتاب‌های سه دولت قبل از دولت سیزدهم به شمار می‌رود.  

وی همچنین از دکتر پزشکیان دعوت کرد تا در پرتاب سیزدهم که ظرف هفته‌های آتی انجام می‌شود، شخصا حضور پیدا کند و اظهار امیدواری کرد تا مسیر توسعه صنعت فضایی در دولت چهاردهم نیز با شتاب بیش از گذشته، دنبال شود.  

وزیر ارتباطات با اشاره به آغاز ساخت بزرگ‌ترین پایگاه فضایی غرب آسیا در جنوب کشور از تکمیل فاز اول آن تا دهه فجر امسال خبر داد.  

زارع پور همچنین آغاز ساخت چندین ماهواره جدید، دستیابی به توانایی تزریق ماهواره به مدارات بالای ۵۰۰ کیلومتر و دستیبابی به ماهواره‌هایی با تصاویر رنگی با دقت یک متر را از دیگر دستاوردهای صنعت فضایی عنوان کرد. 

براساس اعلام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، همچنین وی در این دیدار در اشاره به مهم‌ترین اقدامات انجام شده طی سه سال گذشته به مواردی از جمله آغاز توسعه نسل پنجم و افزایش ۲۰۰ برابری تعداد سایت‌های نسل پنجم، افزایش دو برابری ظرفیت شبکه مادر ارتباطی کشور، اتصال ۸ هزار روستای بالای بیست خانوار به اینترنت پرسرعت، افزایش ظرفیت و تنوع بخشی به مسیرهای ورودی اینترنت کشور، راه اندازی پنجره ملی خدمات دولت هوشمند برای اولین بار در دولت سیزدهم و پیوستن ۹۹ درصد دستگاه‌های اجرایی به آن، ارائه ۷۵ درصد خدمات دولت به صورت الکترونیکی، ارائه ۵۰۰ خدمت به صورت هوشمند، افزایش ۵ برابری تعداد تراکنش‌های مرکز ملی تبادل اطلاعات، تشکیل کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال به عنوان هیات دولت دوم در موضوع اقتصاد دیجیتال با اختیارات رییس جمهوری و هیات وزیران بر اساس اصول ۱۲۷ و ۱۳۸ قانون اساسی، افزایش سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص ملی از ۶.۴ درصد در ابتدای دولت به قریب به ۸ درصد تا سال گذشته اشاره کرد.    

او در پایان این دیدار تأکید کرد ظرفیتهای بسیار خوبی در قانون برنامه هفتم توسعه در حوزه‌های مختلف این وزارتخانه پیش بینی شده‌است که امیدوارم وزیر بعدی ضمن تکمیل طرح‌های در دست اجرای این وزارتخانه، اشکالات احتمالی را هم برطرف کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟