به گزارش تابناک، یکی از مهمترین وعدههای مسعود پزشکیان، نهمین رئیس جمهور منتخب مردم در چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری مسئله رفع فیلترینگ بود. در همین راستا حواشی متعددی به وجود آمد و بسیاری با تاکید بر اینکه رفع فیلترینگ در حوزه اختیارات رئیس جمهور نیست تحقق این وعده را غیرممکن دانستند.
در همین زمینه حامد بیدی، کنشگر حق اینترنت، به تابناک گفت: مسئله فیلترینگ یک مسئله مستقل از سایر موضوعات نیست و بخشی از برنامه کلی حاکمیت در طی سال های گذشته به حساب میآید که نقشه راه آن در شورای عالی فضای مجازی ترسیم شده بود.
وی ادامه داد: تولید سیستم عاملهای بومی، پلتفرمها و شبکههای اطلاع رسانی بومی نیز از جمله ایدههای قابل بررسی در شورای عالی فضای مجازی بود. اما مسئله فیلترینگ با توجه به سهلالاجرا بودنش در اولویت قرار گرفت.
بیدی افزود: بنابراین اگر دولت چهاردهم قصد رفع فیلترینگ را داشته باشد، باید در نخستین گام رویکرد کلی حاکم بر این بستر را تغییر دهد. در مجلس، نهادها و کارگروه مصادیق محتوای مجرمانه رویکرد مسدودسازی غلبه کرده است.
کنشگر حق اینترنت تصریح کرد: در حالی که مسدودسازی و ایدههایی نظیر اینکه با جهان تعامل نداشته باشیم و دور مرزهای دیجیتال کشور دیوار کشیده شود باید کنار گذاشته شود چراکه شواهد حاکی از آن است که این رویکرد بزرگترین ضربه را به امنیت دیجیتال کشور وارد نموده است.
بیدی درباره نقش دولت چهاردهم در رفع فیلترینگ بیان کرد: دولت پزشکیان در صورتی میتواند نسبت به رفع فیلترینگ موثر عمل کند که دیگر بخشهای حاکمیتی همکاری لازم را داشته باشند. چنانچه این همدلی در میان بخشهای مختلف حاکمیت رقم بروز پیدا کند و نتیجهگیری شود که سیاستهای پیشین کارساز نبوده است میتوان نسبت به تحقق رفع فیلترینگ امیدوار بود.
وی افزود: به نظر می رسد امروز در نقطه خوبی قرار داریم، چراکه زمزمهها حاکی از آن است که همه ردههای حاکمیتی به این نتیجه رسیدند که سیاست فیلترینگ شکست خورده است و برای احیای رویکرد گذشته تنها قطع کلی اینترنت کارساز است.
بیدی در پایان عنوان کرد: فیلترینگ نیز همچون تحریم ذینفعهایی دارد که تاکنون ادامه پیدا کرده است اما اصل پیگیری این ماجرا ناشی از انگیزههای مالی نبود و معطوف به یک رویکرد کلی بود. در هر صورت مردم با رای خود نشان دادند که به سیاست فغلی نقد دارند و از چنین وضعیتی رضایت ندارند.