محمداسلامی ورنامخواستی کیست؟
اسلامی ورنامخواستی، دانشآموخته مهندسی راه و ساختمان از دانشگاه دیترویت میشیگان آمریکا در سال ۱۳۵۸ در مقطع کارشناسی و همچنین کارشناسی ارشد مهندسی راه و ساختمان از دانشگاه اوهایو آمریکا در سال ۱۳۶۰ و امبیای مدیریت جهانی هوانوردی مشترک دانشگاه رویال رودز کانادا و دانشگاه شریف در سال ۱۳۸۳ است.
سوابق اجرایی محمد اسلامی
به گزارش تابناک،محمد اسلامی متولد ۱۳۳۵ که اینک 68 ساله است، در شهر اصفهان متولد شد.
اسلامی سوابقی چون : وزارت راه و شهرسازی، استانداری مازندران، معاونت امور صنعتی و تحقیقاتی وزارت دفاع و مدیرعاملی شرکت صنایع هواپیماسازی ایران را در سوابق اجرائی خود دارد.
همچنین از جمله سوابق "متنوع" و بعضا "متضاد" محمد اسلامی می توان به قائممقام سازمان صنایع و هوافضا، رئیس مؤسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی، معاون امور صنعتی و تحقیقاتی وزارت دفاع، معاون مهندسی و پدافند غیرعامل وزارت دفاع و همزمان دبیر ستاد توسعه سواحل مکران، مدرس دانشگاه صنعتی مالک اشتر، رئیس هیئت مدیره شرکت ملی ساختمان وابسته به بنیاد مستضعفان، رئیس هیئت مدیره شرکت عمران و مسکن ایران وابسته به بنیاد مستضعفان و عضو انجمن هوافضای ایران و ... اشاره کرد.
مهمترین اقدامات محمد اسلامی در دولت دوازدهم به عنوان وزیر راه و شهرسازی
محمداسلامی که در سه سال پایانی دولت روحانی، به دنبال استعفای عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی شده بود در مورد مسکن مهر اظهاراتی داشت که مورد انتقادات شدیدی از سوی مردم و نمایندگان مجلس قرار گرفت. اما با فاصله حدودا یکسال با برنامه هایی برای مسکن دار شدن فرهنگیان،کارگران رویکرد متفاوتی اتخاذ کرد، طرح اقدام مسکن ملی که به نوعی همان مسکن مهر بود از اقدامات وی بود.
اما این برنامه کامل اجرا نشد. این طرح در دولت چهاردهم هرچند با اراده بیشتر دنبال شد و در تاریخ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰ قانون مصوب گردید و آن طرح به قانون جهش تولید مسکن تغییر یافت اما ساخت مسکن در دولت سیزدهم طبق وعده ها آنطور که باید پیش نرفت و روند آن کند بود. محمد اسلامی قرار بود به تعاونیهای خوشسابقه زمین بدهد تا خانه بسازند و این خانهها را باید به مردمی که در طرح «اقدام ملی مسکن» ثبتنام کردهاند، واگذار کنند اما این طرح هم در نهایت موفق نبود. وعده ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی کارگری نیزمحقق نشد. وعده ی دیگر محقق نشده اسلامی ریل گذاری چابهار- زاهدان که در دولت چهاردهم نیز بهره برداری آن محقق نشد. از اقدامات جالب وی توصیه به مردم برای خریدن یا نخریدن مسکن بود. مثلا در سال ۹۷ علی رغم افزایش ناگهانی قیمت ها توصیه به نخریدن ملک داشتند و در سال ۹۸ که قیمت ها افزایش چندبرابری داشته توصیه به خریدن داشت.
علی رغم تحصیلات مرتبط محمد اسلامی، بررسی ها نشان می دهد اسلامی در سازمان انرژی اتمی گاها عملکرد قابل قبول تری نسبت به وزارت راه و شهرسازی داشته است. مواضع وی در مقام ریاست سازمان انرژی اتمی صریح تر و برای رسانه ها جذاب تر بود، او در رد بیانیه آمریکا در مورد همکاری جمهوری اسلامی ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی جالب توجه بود. او گفته بود: کشورهایی که اعمال تروریستی علیه سایت هسته ای ایران را محکوم نکردند، صلاحیت اظهارنظر در مورد بازدید از آنجا را ندارند. ثبت بیش از ۳۰۰ دستاورد در ۲ سال، غنیسازی ۶۰ درصدی، تولید کیک زرد از فسفات، افزایش پشتیبانی از مرکز پزشکی که در سال ۱۴۰۰ تعداد این مراکز ۱۹۰ بود و به ۲۲۰ مرکز رسید که از اقدامات مثبت وی بود.
مدیران همیشه حاضر
با پدیده ای قابل تامل در نظام مدیریتی کشور روبرو هستیم، مدیرانی که ازسال های ابتدایی انقلاب اسلامی یعنی از دهه ۶۰ همواره در سطوح مدیریتی بوده اند، مانند محمد اسلامی، اما دلایل تکرار برخی از اسامی مدیران همیشه حاضر در دولت ها چیست؟ آنهم در دولت هایی با اختلاف دیدگاه شدید،آیا کشور دچار قحط الرجال است که مدیرانی در دهه هفتم زندگی-با وجود داشتن تجربه و توانمندی های نسبی- هنوز در چرخه مدیریتی حضور دارند؟ چطور می توان این حلقه بسته مدیریتی را وسعت داد و نسل های دهه پنجاه و شصت که اینک در دهه پنجم عمر و شکوفایی تجربه و توان هستند را به کار گرفت؟ اینها سئوالاتی است که بعد از شنیدن انتصاب محمد اسلامی و مدیرانی چون او به ذهن اهالی رسانه و سیاست درز می کند...
تابناک گزارش درباره "مردان پایه ثابت دولت ها" را به محض معرفی کابینه جدید ادامه خواهد داد.
ریحانه حسینی