با حکم مسعود پزشکیان، رئیس جمهور سعید اوحدی برای دومین مرتبه رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران شد، به بهانه این انتصاب تکراری، تابناک مروری بر عملکرد و سوابق این چهره کرده است، اوحدی را هم می توان از "مردانی برای تمام فصول" در کابینه های مختلف و متضاد دانست.
سعید اوحدی، متولد اسفند ۱۳۳۵، دانشجوی مهندسی برق دانشگاه «لانگ بیچ» در آمریکا بود. پس از پیروزی انقلاب اسلامی به کشور بازگشت. با شروع جنگ، تحصیل را نیمه کاره رها کرد. مهرسال ۵۹ در جبهه جنوب در پایگاه «منتظران شهادت» اهواز بود و دو سال بعد در عملیات والفجر مقدماتی به اسارت دشمن درآمد. (برادرش در همین عملیات به شهادت رسید). برادر همسر او هم از شهدای دفاع مفدس است.
اوحدی در بیشتر اردوگاههای اسرا حضور داشت از الاماره، موصل و رمادی و همراه حجتالاسلام مرحوم سیدعلی اکبر ابوترابی در آخرین روز تبادل اسرا در ۲۵ مرداد۶۹ از تکریت ۵ به میهن بازگشت.
در زمان ریاست اوحدی بر سازمان حج و زیارت، ایران چالشهایی با عربستان سعودی داشت. اوحدی نیز گفته بود ما تناقض جدی را در گفتار و رفتار سعودیها میبینیم که باید برطرف شود..
دوران ریاست اوحدی بر سازمان حج و زیارت با دو اتفاق تلخ همراه شد، فاجعه منا در مهرماه ۹۴ و تعرض به دو نوجوان در فروردین ۹۴ در فرودگاه جده که موجب خشم و عکس العمل مردم ایران و مسلمانان جهان از عربستان سعودی شد؛ که پس از آن اعزام برای حج عمره و تمتع متوقف شد.
شنبه ۱۲ دی ۱۳۹۴ بود که عدهای در تهران با توجیه اعتراض به اعدام شیخ نمر، روحانی معترض شیعه، به سفارت عربستان حمله کردند؛ حملهای که نتایج فاجعهباری نیز در روابط ایران و عربستان به همراه داشت. تعاملات و رایزنیهای ایران نه تنها با عربستان بلکه با عراق هم در آن زمان آنطور که باید موفق نبود، مثلا اخذ ویزای اجباری برای زائران اربعین، در مدت زمانی نسبتا طولانی موید این موضوع بود.
ماموریتهای سازمان حج و زیارت بعد از تعلیق عمره و متوقف شدن سفر حج تمتع، کاهش یافت و بیشتر متمرکز بر موضوع عراق شد. پس از انتصاب سعید اوحدی به عنوان مشاور معاون اول رییس جمهور و کاهش حضورش در سازمان حج و زیارت، این انتظار میرفت که او پس از حدود دو سال فعالیت، از این سازمان خداحافظی کند.
گفتنی است جهانگیری معاون اول دولت یازدهم و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی جداگانه، «سعید اوحدی» رئیس سازمان حج و زیارت را به عنوان مشاور خود منصوب کردند .
در سال ۱۳۹۹ هم رئیس جمهور او را به عنوان معاون خود و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران منصوب کردند. اوحدی برای رفع موانع و گسترش روابط اقتصادی دو کشور از جمله پیشبرد برونگرایی اقتصاد (توسعه صادرات غیرنفتی) مبتنی بر سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی انتخاب شده بود، طبق آمار میزان طی دو سال صادرات به عراق حدود ۵۰ درصد افزایش داشت که عملکرد خوبی بود.
سعید اوحدی پس از فوت حجت الاسلام شهیدی از ۱۸ خرداد سال ۹۹ تا ۲۱ شهریور سال ۱۴۰۰ با حکم حسن روحانی به ریاست بنیاد شهید منصوب شده بود.
یکی از نکات مهم دوران ریاست سعید اوحدی در بنیاد شهید و امور ایثارگران، حل مشکل بیمه و خدمات درمانی بود. چرا که به علت عدم پرداخت به موقع بودجه با افزایش بدهی بنیاد شهید به شرکت بیمه طرف قرارداد خود، نوسانی در ارائه خدمات به ایثارگران ایجاد میشد. موضوعی که در دوره ریاست امیرحسین قاضی زاده هاشمی مجدد به وجود آمد..