به گزارش تابناک، بسیاری از افرادی که خودروی نو و اصطلاحا صفر کیلومتر میخرند، با مسالهای مواجه میشوند که موجب شگفتیشان میشود؛ اینکه برخلاف گذشته برای خودروهای نو، کارت سوخت صادر نمیشود و دریافت آن نیازمند ثبت نام و تقاضای کارت سوخت است.
مدتها پیش خدمتی در زیرمجموعه دولت و به آدرس اینترنتی mob.gov.ir ارائه شد که بعدتر در زمره خدمات پنجره ملی خدمات دولت هوشمند قرار گرفت که میشد با آن به صورت آنلاین فرایند ثبت نام کارت سوخت را انجام داد، اما اکنون به دلایل ناگفته این خدمت در دسترس قرار ندارد و فعال نیست!
بهترین و آسانترین روش تقاضای آنلاین کارت سوخت خودروهای نوشماره و درخواست آنلاین کارت سوخت، مراجعه به سامانه ثبت درخواست صدور کارت هوشمند سوخت است که شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران در خرداد ۱۴۰۳ راه اندازی کرده است.
برای ثبت نام در سامانه آنلاین درخواست صدور کارت سوخت، باید آدرس fcs.niopdc.ir را در مرورگر اینترنتی وارد کرده و جست و جو نمایید. دقت کنید که تفاوتی ندارد این کار را با تلفن همراه (موبایل)، رایانه (کامپیوتر) یا لپ تاپ انجام دهید و همچنین فرقی نمیکند که از چه بروزری استفاده میکنید.
با ورود به سامانه ثبت درخواست صدور کارت هوشمند سوخت، صفحهای شبیه عکس فوق باز میشود که در بالای آن دو بخش «ورود» و «ثبت نام حقیقی» دیده میشود. با کلیک کردن روی ثبت نام حقیقی، از شما کد ملی، تاریخ تولد و شماره تلفن همراه (شماره موبایل) خواسته میشود.
با وارد کردن این اطلاعات و بعد از آنکه کد تصویری یا کپچا را در کادر مربوطه وارد کنید، کد چند رقمی ورود به سیستم به گوشیتان پیامک (SMS) میشود که باید آن را در کادر تازهای که در صفحه نمایش داده میشود وارد کنید.
در این مرحله، فرایند ثبت نام تکمیل میشود و پیامک حاوی نام کاربری (که شماره ملی فرد است) و رمز ساخته شده به شماره تلفن همراه ارسال میشود که میتوانید با آن وارد سامانه شوید.
در صفحه نخست یا داشبورد سامانه ثبت درخواست کارت سوخت، بخشهای مختلفی مشاهده میکنید که خدمات مختلفی را ارائه میدهند؛ از جمله ثبت درخواست و پیگیری درخواست کارت سوخت و استعلام کارت سوختهای جامانده در پمپ بنزین.
توجه:
در حال حاضر ثبت درخواست، صرفا برای خودروهای نوشماره (فاقد سابقه صدور کارت هوشمند سوخت) انجام میشود و هنوز امکان درخواست کارت سوخت المثنی فعال نشده است. آن گونه که وزارت نفت وعده داده، صدور آنلاین کارت سوخت المثنی بعد از صدور مجوز پلیس راهور فعال خواهد شد.
برای تقاضای کارت سوخت به صورت آنلاین، باید در کادر سمت راست صفحه روی گزینه «عملیات» کلیک کنید و سپس روی گزینه «ثبت درخواست جدید» بزنید. با این کار فرمی باز میشود که باید در آن شماره شناسه برگ سبز خودرو (شماره سند رسمی مالکیت وسیله نقلیه) و شماره وی آی ان (VIN) را وارد کنید.
در کادر آخر فرم ثبت نام، باید ابتدا نوع پلاک وسیله نقلیه را انتخاب کنید (که در حال حاضر تنها یک نوع است؛ خودرو با پلاک ملی) و بعد شماره پلاک انتظامی را در کادر مربوطه وارد نمایید تا بدین ترتیب فرایند احراز خودرو به انجام برسد.
در ادامه این فرایند الکترونیکی، لازم است تصویر مدارک را بارگذاری (آپلود) کرده و در انتها با انتقال به درگاه پرداخت آنلاین، مبلغ صدور کارت سوخت را پرداخت نمایید تا کارت صادر شده با آدرس تان ارسال شود.
اگر کارت سوخت خودروتان در جایگاه سوخت گیری جامانده باشد، میتوانید با مراجعه به بخش «استعلام» سامانه ثبت درخواست کارت سوخت، با وارد کردن شماره یکتا خودرو (VIN) و یا شماره کارت سوخت هوشمند خودرو، پیگیری نمایید که آیا پیدا شده است یا خیر.
گزارش پرداخت ها، ثبت درخواست پشتیبانی و همچنین پیگیری آن، از دیگر بخشهای سامانه صدور آنلاین کارت سوخت است.
همچنین شماره تلفن گویای ۰۹۶۲۷ راه دیگری است که برای پیگیری کارت سوخت در اختیار متقاضیان قرار دارد.
خیر. در حال حاضر ثبت درخواست کارت سوخت نوشماره و المثنی برای موتورسیکلت امکان پذیر نمیباشد. تا اطلاع ثانوی برای کارت سوخت نوشماره موتور و کارت المثنی خودرو و موتور باید به مراکز و دفاتر پلیس+۱۰ مراجعه کنید.
خیر. متقاضیانی که از پلیس+۱۰ برای صدور کارت سوخت اقدام کرده اند، امکان پیگیری از این سامانه را ندارند.
در صورتی که پس از پرداخت وجه از طریق درگاه بانکی، تکمیل عملیات پرداخت، با خطا مواجه شد، دوباره بر روی گزینه پرداخت کلیک نمایید تا فرآیند تکمیل گردد.
خیر. در حال حاضر امکان ثبت نام مالکانی که کمتر از ۱۸ سال دارند امکانپذیر نیست.