به گزارش «تابناک»، با گذشت یک و نیم ماه از رای اعتماد مجلس به کابینه پیشنهادی مسعود پزشکیان و آغاز به کار رسمی دولت چهاردهم، روند تغییرات در بدنه دولت ادامه دارد. تغییراتی که از جمله آنها خبری است که ساعتی پیش منتشر شد و حکایت از ابقای حسن سالاریه در سمت معاون وزیر و رئیس سازمان فضایی ایران داشت.
حکمی که سیدستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات صادر کرده و بر اساس آن، دوران حضور این مدیر ارشد دولت سیزدهم در دولت چهاردهم هم تمدید شده است؛ تداوم حضور استاد و عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف که پیش از ریاست سازمان فضایی، سرپرست پژوهشگاه فضایی و پیشتر، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان بوده است.
ابقای سالاریه، اما از این رو حائز اهمیت است که بدانیم از جمله فعالیتهای وی در دوران حضور در راس هرم مدیریتی سازمان فضایی در دولت قبل، تصویب برنامه ۱۰ ساله فضایی کشور در سال ۱۴۰۲ است. برنامهای که حالا فرصت مناسبی برای تحقق آن پیش روی او و همکارانش قرار گرفته و به نظر نمیرسد که مانعی بر سر راه تحقق آن وجود داشته باشد.
آسیبی که تجربه نشان داده که در تغییر دولت ها، متوجه بسیاری از برنامهها و طرحهای کلان کشور میشود و گاه آنقدر خسارت بار پیش میرود که به برچیدن بساط برخی طرحهای نیمه کاره هم منجر میشود و حالا با ابقای رئیس سازمان فضایی کشور، انتظار میرود که در این حوزه بروز و نمود پیدا نکند و حتی شاهد شتاب گیری طرحهای بنا گذاشته شده باشیم.
درباره برنامهای سخن میگوییم که به گفته خود سالاریه قرار است به گذار کشورمان در عرصه فضایی از فاز تحقیقاتی به فاز صنعتی منجر شود و بستر و میدان فعالیت جدیدی برای نیروی جوان و متخصص در کشور فراهم آورد و پای بخش خصوصی را هم به این عرصه باز کند. دورنمای وضعیتی که در نتیجه آن شاهد افزایش شتاب توسعه صنعت فضایی در کشور خواهیم بود.
مسیری که با مرور سخنان رئیس سازمان فضایی کشورمان، به نظر میرسد با پیگیری مجموعه وعدههای مختلفی محقق خواهد شد؛ از ساخت اولین ماهواره با قابلیت عملیات در مدار ژئو آن هم در قالب مناقصه و با همکاری شرکتهای دانش بنیان تا پرتاب منظومه iot تحت عنوان منظومه شهید سلیمانی در آینده نزدیک و البته افتتاح پایگاه فضایی چابهار تا پایان سال جاری.
وعدههایی که پرتاب بلوک انتقالی مداری سامان با سه ماهواره در سال جاری، افزایش دقت ماهوارههای سنجشی و رسیدن به دقت تصویربرداری تا محدوده ۲ و حتی یک متر و طرحهای بلندپروازانهای مانند طرحهای موقعیتیابی، ناوبری و زمان سنجی و حتی انجام مأموریتهای فضایی سرنشیندار و قراردادن انسان در مدار با مشارکت جهان اسلام را هم شامل میشود.
ایدههایی که باید دید چه طرح و تدابیری برای تحقق شان به کار بسته خواهد شد و آیا در موعد مقرر محقق خواهند شد یا خیر. مسیری که با انتصاب دوباره سالاریه به این سمت، آن هم با وجود تغییر بنیادین در دولت، امید میرود که به خوبی پی گرفته شده و به فرجام برسد و شاهد شکوفایی صنعت فضایی کشورمان، حتی در زمانی کوتاهتر باشیم و بتوانیم ثمره واقعی وفاق و نگاه فارغ از سیاست ورزی را بچشیم.