به گزارش تابناک، با تعدد طرحهای حمایتی دولت در حوزه مسکن، سامانهای در زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی به منظور تجمیع این خدمات دایر شده که سامانه جامع طرحهای حمایتی مسکن نام دارد.
زیرساختی که پیشتر سامانه جامع اقدام ملی مسکن نام داشت و حالا هم نامش کمی تغییر کرده و هم آدرس اینترنتی آن. در ادامه درباره نحوه ثبت نام و ورود به این سامانه و کار با آن، توضیحاتی خواهیم داد.
برای ورود به سامانه جامع مسکن باید به آدرس اینترنتی saman.mrud.ir بروید. دقت کنید که فرقی ندارد از چه مرورگری برای این کار استفاده میکنید؛ گوگل کروم، موزیلا فایرفاکس، سافاری یا هر بروزر دیگری که روی رایانه یا لپ تاپ یا تلفن همراه تان در اختیار دارید.
در صفحه نخست سامانه، در قست بالا و سمت چپ، گزینه ورود به کارتابل (به عکس فوق دقت کنید) قرار گرفته است که با کلیک روی آن به درگاه ورود هدایت خواهید شد. در پنجره ورود، دو قسمت برای ورود افراد حقیقی و حقوقی مشخص شده که شهروندان بایستی گزینه سمت راست یعنی «ورود افراد حقیقی» را انتخاب کنند.
البته برای ورود به این سامانه، بایستی از پنجره ملی خدمات دولت هوشمند استفاده کنید. اگر درباره این پنجره (که به پنجره دولت هم مشهور است) و ثبت نام در آن نیازمند راهنمایی هستید، به اینجا بروید یا روی لینک زیر کلیک کنید.
نحوه ورود به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند
ثبت نام در طرح نهضت ملی مسکن (مسکن مهر سابق)، قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت (ویژه متقاضیان دارای سه فرزند یا بیشتر)، متقاضیان مسکن دارای ۴ فرزند و بیشتر زیر ۲۰ سال و همچنین ثبت نام مسکن در طرحهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، خدماتی هستند که در این بخش ارائه میشوند.
شرایط کامل ثبت نام در این طرحها (از جمله شرایط اولیه برای ثبت و سپس شرایط تکمیلی برای امکان ادامه فرایندهای دریافت مسکن و تسهیلات مربوطه) و همچنین فهرست کلیه مدارک مورد نیاز برای این کار در ادامه مقاله آمده است.
درخواست تسهیلات خودمالکی ساخت شهری (داخل بافت فرسوده با نرخ یارانهای و یا غیریارانهای و خارج از بافت فرسوده، یعنی با نرخ مصوب)، تسهیلات و وام ساخت در شهرهای جدید و همچنین در مناطق روستایی، در این بخش از سامانه جامع انجام میشود.
برای این کار لازم است فرمهای مربوطه را به صورت آنلاین تکمیل نموده و اطلاعات درخواست شده مانند آدرس، شماره پروانه ساخت و تاریخ پایان اعتبار آن، مساحت کل زیربنا، مساحت دارای کاربری مسکونی و مقدار تسهیلات درخواستی را درج نمایید. برای تکمیل این فرم به فایل پروانه ساخت هم نیاز دارید و بایستی تصویر آن را بارگذاری کنید.
درخواست تسهیلات کمک ودیعه مسکن برای مستاجران، پرمخاطبترین خدمتی است که در این سامانه ارائه میشود. تسهیلاتی که پیش نیاز ثبت درخواست آن، ثبت نام در «سامانه ملی املاک و اسکان» و ثبت اقامتگاه در آن سامانه است.
دستورالعمل اجرایی تسهیلات کمک ودیعه مسکن در سال ۱۴۰۱ از محل منابع ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن و در راستای حمایت از مستأجرین کم درآمد تهیه و ابلاغ شده و بر اساس آن، متقاضیان مشمول این دستورالعمل از سوی وزارت راه و شهرسازی و بر اساس ضوابط موضوعه، در چارچوب سهمیههای تعیین شده به بانکهای عامل معرفی میشوند.
بر اساس ماده ۲ این دستورالعمل، سقف تسهیلات اعطایی مشمولان موضوع این دستورالعمل، حسب درخواست متقاضی و ضوابط اعطای تسهیلات بانکی در مناطق شهری کشور، به شرح جدول ذیل است:
تهران | مراکز استان | سایر شهرها | روستایی |
۲۰۰ | ۱۵۰ | ۱۰۰ | ۴۰ |
میلیون تومان | میلیون تومان | میلیون تومان | میلیون تومان |
دقت کنید:
این اعداد، سقف تسهیلات را نشان میدهد و میتوان بر اساس توافق متقاضی و بانک، مبالغ کمتر از سقف دریافت نمود
تسهیلات موضوع این دستورالعمل در قالب عقد مرابحه خرید کالا و خدمات توسط بانک/موسسه اعتباری غیر بانکی به مستأجر پرداخت میشود.
تسهیلات مزبور با نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار و بازپرداخت حداکثر ۵ سال قابل اعطا میباشد.
متقاضیان میبایست دارای اجارهنامه رسمی یا اجارهنامه ثبت شده در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات و دارای کد رهگیری، از تاریخ ۱۴۰۱/۰۱/۰۱ به بعد باشند. متقاضی موظف است اطلاعات سکونت و مالکیت خود را در سامانه املاک و اسکان ثبت نماید.
تبصره: بانک/موسسه اعتباری غیر بانکی مکلف است نسبت به مطابقت کد رهگیری و شهر مندرج در سامانه با اجاره نامه دریافتی اقدام نماید.
کلیه متقاضیان و همسر ایشان متعهد هستند که در زمان ثبت نام، فاقد مسکن و یا زمین مسکونی ملکی باشند. چنانچه در هر زمان سابقه مالکیت ایشان محرز شود، از فرآیند پرداخت تسهیلات حذف شده و در صورت اخذ آن تسهیلات، متعهد به استرداد کلیه تسهیلات دریافتی و جبران خسارات و جرایم مربوطه خواهند بود.
متقاضی میبایست متاهل باشد. چنانچه متقاضی مجرد باشد، در خصوص زنان بایستی بالای ۳۵ سال سن و در خصوص مردان بالای ۴۵ سال سن داشته باشند.
متقاضیانی که در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ از تسهیلات کمک ودیعه مسکن موضوع مصوبات ستاد ملی کرونا استفاده نموده اند، در سال ۱۴۰۱ امکان استفاده از این تسهیلات را ندارند.
تذکر مهم:
چنانچه متقاضی تا حداکثر ۱۵ روزکاری از تاریخ معرفی به شعب، نسبت به تکمیل مدارک خود و ضامنین اقدام نکند، بانک/موسسه اعتباری غیر بانکی مکلف است نسبت به رد درخواست متقاضی در سامانه اقدام نماید.
چنانچه بانک/موسسه اعتباری غیر بانکی نسبت به اعطای تسهیلات موضوع این دستورالعمل به متقاضیان بدون داشتن توجیه بانکی در سقف سهمیه ابلاغی اقدام ننماید، مشمول جریمه مالیاتی مندرج در تبصره (۵) ذیل ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن میشود.
برای ثبت نام و درخواست مسکن در طرحهای نهضت ملی مسکن، درخواست مسکن بر اساس قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و همچنین درخواست مسکن برای خانوادههای دارای ۴ یا بیش از ۴ فرزند زیر ۲۰ سال، وفق مفاد قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن و آییننامه مربوطه به آن، این شرایط و مشخصات تعیین شده است:
متقاضی و افراد تحت سرپرستی، فاقد زمین مسکونی یا واحد مسکونی (از ۸۴/۱/۱ به بعد) بوده و از تاریخ ۱۳۵۷/۱۱/۲۲ از هیچیک از امکانات نهادهای عمومی غیردولتی مربوط به تأمین مسکن شامل زمین، واحد مسکونی و یا تسهیلات یارانهای خرید و یا ساخت واحد مسکونی استفاده نکرده باشد.
به عبارتی سبز بودن فرم «ج» (فرم جیم) در استعلام از سامانه مربوطه، شرط اصلی احراز شرایط متقاضیان مسکن ملی و خانوادههای دارای سه فرزند و بیشتر است.
متقاضی متأهل و یا سرپرست خانوار.
زنان خودسرپرست مشروط به داشتن حداقل ۳۵ سال سن.
این دسته از افراد نیز میتوانند بدون شرط تاهل و بدون شرط سرپرست خانوار بودن در زمره متقاضیان واجد شرایط قرار گیرند:
نخبگان علمی با معرفی بنیاد ملی نخبگان کشور
معلولین جسمی، حرکتی با دارا بودن حداقل بیست (۲۰) سال سن و با معرفی سازمان بهزیستی کشور.
متقاضیان زن متأهل میتوانند با ارائه تعهد نامه محضری از طرف همسر، مبنی بر پذیرش شرایط واگذای به همسر و به شرط تکمیل اطلاعات فرم ج به نام متقاضی و همسرشان با احراز سایر شرایط قانونی مندرج در شیوه نامه مزبور از مزایا و امکانات این برنامه برخوردار شوند.
دارای حداقل ۵ سال سابقه سکونت در پنج سال اخیر در شهر موردتقاضا؛ این شرط برای مهاجرین، (غیر از کارمندانی که با حکم دستگاه ذی ربط منتقل میشوند)، از کلانشهرها به سایر شهرها، یک سال است.
در شهرهای جدید سابقه سکونت حداقل ۵ سال در شهر جدید موردتقاضا و یا در شهر مادر ملاک است و یا سایر شهرهایی که به دلیل عدم وجود اراضی دولتی، امکان اجرای طرح وجود ندارد و متقاضیان به سایر شهرهای مجاور ازجمله شهرهای جدید معرفی میگردند.
عدم دریافت تسهیلات ساخت یا خرید مسکن از سیستم بانکی از ابتدای سال ۱۳۸۴ تا کنون.
متقاضیان واجد شرایط تائید شده در سامانه، باید حائز شرایط زیر نیز باشند:
نداشتن منع قانونی برای دریافت تسهیلات بانکی (نظیر چک برگشتی، تسهیلات معوقه و ...)
توانایی تأمین هزینه ساخت مسکن مازاد بر تسهیلات بانکی بر اساس قیمت تمامشده طی مراحل ساخت.
دقت کنید که پس از پالایش اطلاعات متقاضیان و با اطلاع رسانیهای آتی، نیاز است اصل مدارک بارگذاری شده فوق الذکر، جهت تشکیل پرونده به ادارات کل راه و شهرسازی یا دیگر متولیان طرحهای حمایتی مسکن وزارت راه و شهرسازی ارائه گردد.
برای ارتباط با واحد پشتیبانی سامانه نهضت ملی مسکن، سامانه تسهیلات ساخت مسکن و سامانه تسهیلات کمک ودیعه مستاجران میتوانید با شماره تلفن ۰۲۱۹۱۰۰۲۰۶۸ حاصل کنید.
همچنین شماره تماس ۸۸۶۴۶۱۵۴ (با پیش شماره و کد تهران، ۰۲۱) واحد ارتباط مردمی وزارت راه و شهرسازی، یه راه دیگر ارتباط با کارشناسان و دریافت راهنمایی در خصوص سامانه جامع طرحهای حمایتی مسکن است.
یک راه دیگر ارتباط با پشتیبانی، ارسال پیام متنی از طریق سامانه جامع است که در بخش «تماس با ما» در اختیار کاربران قرار دارد.