چرا برق سهمیه‌بندی شد؟

گفته‌های ضد و نقیض مسئولان دو وزارتخانه نفت و نیرو موجب شده است تا برق در کشور سهمیه‌بندی شود و کسی هم پاسخگوی این وضعیت نیست.
کد خبر: ۱۲۷۱۲۹۲
|
۲۲ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۰ 12 November 2024
|
2505 بازدید
|
۷

از روز یک شنبه حسب اطلاعیه شرکت توانیر خاموشی به سراسر کشور بازگشت و این برای نخستین بار است که یک دولت نمی‌تواند تأمین برق سراسری را در پاییز انجام دهد. دلیل این اتفاق بی‌سابقه در کشور هم از سوی دولت، دوگانه‌سازی تولید برق با مازوت یا آلودگی هوا و سلامت شهروندان اعلام شده است.

به گزارش تابناک به نقل از مهر؛ همان موقع که در ایام اربعین، بنزین در شهرهای شمالی کشور با کمبود مواجه شد مشخص بود که دولت توانایی مدیریت شرایط را ندارد و در ماه‌های پیش رو شهروندان با مشکلات دیگری مواجه خواهند شد.  

بگذریم. همانطور که گفته شد علت اصلی این خاموشی دو ساعته روزانه برای هر شهروند، کسری شدید ذخایر گازوئیل و مازوت نیروگاه‌ها و اهمال دولت در این‌باره است که در شرایط ناترازی و محدودیت گازرسانی به نیروگاه‌های حرارتی، ظرفیت تأمین برق پایدار با ذخایر زیر ۴۰ درصدی گازوئیل در نیروگاه‌های گازی و سیکل‌ترکیبی وجود ندارد.

اینکه دولت اعلام می‌کند در ابتدای شهریورماه، ذخایر گازوئیل نیروگاه‌ها نسبت به سال گذشته، کاهش قابل توجهی داشته، نکته‌ای درست است اما اینکه با وجود رشد نسبی تخصیص گازوئیل و مازوت به نیروگاه‌ها از ابتدای شهریورماه تا میانه آبان، چرا وزارت نفت و وزارت نیرو پیش‌بینی واقعی نسبت به نیاز نیروگاه‌ها در ایام سرد امسال و میزان عقب‌ماندگی نداشته‌اند.

عبدالرسول پیش‌آهنگ، مدیرعامل شرکت مادر تخصصی نیروگاه‌های برق حرارتی، معتقد است که از ۱۳۲ نیروگاه موجود در کشور، سوخت دوم ۱۴ نیروگاه مازوت بوده و مابقی نیروگاه‌ها از سوخت دوم گازوئیل استفاده می‌کنند. به عبارت دیگر، کمتر از ۱۰ درصد نیروگاه‌های کشور قابلیت استفاده از مازوت را دارند. بنابراین مازوت نمی‌تواند دلیلی بر خاموشی این روزها باشد.

علاوه بر این، تنها نیروگاه بعثت در تهران قابلیت استفاده از مازوت را دارد که از سال ۱۳۸۸ تاکنون هیچ‌گونه مازوتی را مصرف نکرده است. بنابراین، در تهران مازوت‌سوزی صورت نمی‌گیرد و با توجه به عدم اوج مصرف برق، باید به دنبال علل دیگر خاموشی‌ها بود.

محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت و کرامت ویس‌کرمی، مدیرعامل شرکت پخش فرآورده‌های نفتی، هفته گذشته اعلام کردند که در ابتدای شهریور ۱۴۰۳، حجم ذخایر گازوئیل نیروگاه‌ها ۴۳ درصد و نفت کوره ۲۳ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته (۱۴۰۲) کاهش یافته است و در عوض گاز بیشتری نصیب نیروگاه‌ها شده است،

با این حال طبق آمار، در شهریور سال گذشته، به دلیل شرایط مناسب آب و هوایی و گازرسانی به نیروگاه‌ها، ذخایر نیروگاهی به ۲.۷ میلیارد لیتر رسید. این در حالی بوده که این اعداد در سال‌های ۱۴۰۱، ۱۴۰۰ و ۱۳۹۹ به ترتیب برابر با ۱.۷، ۱.۶۸ و ۲.۲ میلیارد لیتر در مدت مشابه بودند.

بنابراین، مقایسه شهریور سال گذشته با امسال یک قیاس اشتباه است. از طرفی، اگر به میزان دو سال گذشته نیز نگاه کنیم، با وجود اینکه ذخایر در شهریورماه برابر با ۱.۷ میلیارد لیتر بود اما شاهد خاموشی نبودیم.

اگر به آمار دقیق‌تری نگاه کنیم، خواهیم دید که از زمانی که دولت چهاردهم بر مسند نشسته، سرعت رشد ذخایر نیروگاهی منفی شده است، به طوری که متوسط روزانه پر شدن و تخلیه مخازن گازوئیل نیروگاه‌ها در شهریور، مهر و آبان به ترتیب منفی ۵، منفی ۵.۹ و منفی ۲۱ میلیون لیتر در روز بوده است.

این وضعیت سبب شده که تا هفته اول آبان‌ماه، میزان ذخیره گازوئیل نیروگاه‌ها نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۰ درصد افت کند، به طوری که در هفته اول آبان سال گذشته، این عدد برابر با ۷۷ درصد بود و در مدت مشابه امسال به ۴۱.۲ درصد کاهش یافته است.

همچنین طبق آمار، بیش از ۸۰ درصد از ذخایر گازوئیل این نیروگاه‌ها تمام شده و این موضوع می‌تواند وضعیت تولید برق را به خطر بیندازد. آنچه مشخص است این موضوع است که وزارت نفت و نیرو در انجام وظیفه خود کوتاهی کرده‌اند و هزینه این کوتاهی را مردم می‌پردازند. به نظر می‌رسد نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی باید به این مسئله ورود کنند و در قدم اول کمیسیون انرژی باید به مسئله ورود کند و نتیجه آن به طور شفاف به اطلاع مردم برسد.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۱۷
انتشار یافته: ۷
قارنعلی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۲
مسخره است وفتی برق نباشد عملا پکیج هم خاموش می شود و خونه ها سرد می شود حالا آسانسور هیچی
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۰:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۲
مایی که بچه کوچیک تو خونه داریم چه باید بکنیم
الان همسرم زنگ زده از ساعت 9 صبح برق ها قطع پکیج خاموش خونه سرد . بچه هم عطسه میکنه

آخه خدا رو خوش میاد مردم اینقدر اذیت شن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۲
بهانه برای افزایش قیمت
زیاد هم مردم اعتراض کنند بهانه تحریم بابت نبود قطعات یدکی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۲
بخاطر معاهده پاریس ذخیره نکردن گاز خالی شدن اب سدها استفاده نکردن از وسایل مناسب سرمایه شی گرمایشی استفاده نکردن از پنل خورشیدی. شهرداری رفت هزارتا اتوبوس برقی اورد مجوز نمیدن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۲
تحریم ها نعمت هستند. تحریم ها کاغذ پاره اند. ما هم فقط سکوت.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۰:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۲
این چه مملکت داریه آخه

بنزین سهمیه
آب سهمیه
برق سهیمه
گاز سهمیه

حالا کشور سرشار از منایع نفت و گاز و غیره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۲
بخاطر با کفایت بودن متصدی های امور!
وگرنه تنها اسمش اینست که ایران دومین دارنده ذخایر گازی است ، واقعیتش این است که اولین دارنده است و از روسیه هم بیشتر گاز دارد اما بخاطر هزینه ها کاوش انجام نشده است۰‌
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟