همه دولتها طی این سالها برای جبران کسری بودجه و تأمین مالی، همواره نگاهشان به استقراض از شبکه بانکی بوده است تا جایی که هر بار وعده دادند که دیگر یک ریال هم از بانک مرکزی استقراض نخواهند داشت، اما آمارها روایت دیگری دارد.
به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی نشان میدهد تا پایان شهریورماه ۱۴۰۳، رقم بدهی دولت به بانک مرکزی به ۳۳۴ هزار و ۲۳۰ میلیارد تومان رسیده است که نسبت به شهریورماه سال قبل، ۶۸.۲ درصد افزایش دارد.
این در شرایطی است که حجم بدهی دولت به بانکها بسیار بیشتر از رقم بدهی بانک مرکزی است. بهگونهای که تا پایان تابستان سال جاری، رقم این بدهی به بیش از یک هزار و ۴۵۵ هزار میلیارد تومان رسیده است که نسبت به شهریورماه سال گذشته، ۴۲.۳ درصد افزایش داشته است. این در حالی است که رقم بدهی شرکتهای دولتی به بانکها نیز در این مدت به بیش از ۲۵۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان رسیده است که نسبت به پایان تابستان سال گذشته، افزایش ۲۰.۲ درصدی دارد.
انباشت بدهی دولت به بانک مرکزی و سایر بانکها در پایان نیمه نخست سال جاری به بیش از یک هزار و ۷۸۹ هزار میلیارد تومان رسیده است که در نوع خود یک رکورد محسوب میشود. اما با شروع به کار دولت پزشکیان در پایان این بازه زمانی، انتظار میرود که دولت نسبت به رویه استقراض از بانک مرکزی و بانک ها، بازنگری در سیاست هایش داشته باشد.
موضوعی که رئیس جمهور نیز به آن اشاره داشته و گفته است: در دولت چهاردهم از بانکها استقراض نخواهد کرد و حتی ۲۰۰ هزار میلیارد تومان از بدهی دولت به بانکها هم پرداخت میشود، یعنی بدهیای که دولت به بانکها دارد را پس میدهیم.
بنابراین، با صحبتهای مسعود پزشکیان در مجلس شورای اسلامی، انتظار میرود که در گزارش مهرماه بانک مرکزی درباره بدهی دولت به بانکها و بانک مرکزی، ارقام این گزارش در خصوص بدهیها، افزایش پیدا نکند و رقم بدهی یک هزار و ۴۵۵ هزار میلیارد تومانی دولت به بانک ها، اگر کاهش ندارد، افزایشی هم نداشته باشد، چراکه این وعده رئیس جمهور است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.