تابناک منتشر کرد| بخش نخست

نبض نفت زیر آتش بعث/روایتی نو از روزهای بمباران پالایشگاه نفت آبادان+فیلم

برای نخستین بار موسی سوری از مدیران ارشد ادوار صنعت نفت، حال و هوای بمباران پالایشگاه نفت آبادان و عملکرد کارکنان صنعت نفت در راستای حفظ و صیانت از منافع ملی را از دریچه‌ای دیگر روایت می‌کند.
کد خبر: ۱۲۷۲۰۵۵
|
۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۰ 16 November 2024
|
5222 بازدید
|
۳

نبض نفت زیر آتش/روایتی نو از روزهای بمباران پایشگاه نفت آبادان

پالایشگاه آبادان شهریور سال ۱۳۵۹ با ظرفیت پالایش حدود ۶۳۰ هزار بشکه نفت در روز فعالیت می‌کرد و آن زمان رتبه نخست پالایشگاه‌های دنیا را در اختیار داشت.

سرویس اقتصادی «تابناک»، عرفانه تاجیکی: روز‌های نخست پاییز ۱۳۵۹ بود که پالایشگاه آبادان که آن روز‌ها نقش اول بازار فرآورده‌های نفتی جهان را ایفا می‌کرد مورد هجوم حملات حزب بعث عراق قرار گرفت، پالایشگاهی با تولید متنوع‌ترین فرآورده‌های نفتی که ضمن تامین نیاز داخلی سهم قابل توجهی در بازار‌های صادراتی و مشتریان بین المللی خود داشت.

مروری بر وقایعی که آن دوران و حتی پیش از وقوع انقلاب اسلامی رخ داد نشان می‌دهد این پالایشگاه آمادگی کافی و لازم برای مقابله با حملات جنگی را نداشته با این وجود زمان حمله به آن و حتی زمانی که خرمشهر مورد اشغال قرار گرفت و آبادان نیز تا حد زیادی در آستانه سقوط بود این پالایشگاه به همت مدیران، کارکنان و مسئولان وقت توانست نه تنها به حیات خود ادامه دهد بلکه بخش عمده‌ای از نیاز کشور را تامین کند. کارکنانی که به‌جای تخلیه شهر و پالایشگاه پای کار تولید ماندند و در اوج سختی، پرچم میهن اسلامی را قامت برافراشته نگه داشته و هر وجب از خاک مقدس ایران را با خون خود صیانت کردند. 

دکتر «موسی سوری»، از مدیران ارشد ادوار صنعت نفت کشور و مدرس دانشگاه خوارزمی و صنعت نفت، در ایام جنگ تحمیلی به عنوان رئیس کمیته ضربت و مبارزه با آتش‌سوزی پالایشگاه نفت آبادان و همچنین رئیس ستاد تخلیه انبار کالا و تجهیزات صنعت نفت کشور در خلال فعالیت موثر در صنعت نفت مشغول خدمت بوده است.

وی برای نخستین بار از روز‌های بمباران پالایشگاه آبادان در روز‌های نخست جنگ تحمیلی و همچنین ادامه حفاظت از این صنعت عظیم در طول دفاع مقدس می‌گوید. صنعتی که بقای آن را شرافت جوانمردان صنعت نفت کشور طی ادوار مختلف تضمین کرده است. 

در ادامه بخش نخست این گفتگو را می‌خوانید:

برای شروع از حال و هوای روز‌های نخست بمباران پالایشگاه نفت آبادان و عملکرد کارکنان صنعت نفت بفرمایید...

برای شروع اگر نگاهی تاریخی – تحلیلی به تحولات صنعت نفت داشته باشیم، می‌توانیم مقاطع مختلفی را مورد بررسی قرار دهیم. درباره پالایشگاه نفت آبادان؛ این پالایشگاه شهریور سال ۱۳۵۹ با ظرفیت پالایش حدود ۶۳۰ هزار بشکه نفت در روز فعالیت می‌کرد و در آن زمان رتبه نخست پالایشگاه‌های دنیا را در اختیار داشت.

پس از پالایشگاه نفت آبادان، پالایشگاه نفت تگزاس با ظرفیت پالایش ۵۴۰ تا ۵۶۰ هزار بشکه در روز، در رتبه دوم قرار داشت.

پالایشگاه نفت آبادان دامنه گسترده‌ای از محصولات و فرآورده‌های نفتی را شامل انواع روغن‌ها، نفت سفید، نفت‌های سبک، سوخت‌های مختلف و ... را تولید می‌کرد. ۱۲ هزار نفر در این پالایشگاه اشتغال داشتند و از این منظر بزرگترین بنگاه اشتغال‌زایی ایران به شمار می‌رفت.

پس از حمله حزب بعث به این پالایشگاه چه وقایعی رخ داد؟

۵ تا ۷ روز پس از این حمله به شکل بسیار مطلوبی یک سازمان‌یافتگی بین نیرو‌ها با حضور فعال و میدانی مدیران ارشد در صحنه رخدادها شکل گرفت و ستاد ضربت و مبارزه با آتش سوزی پالایشگاه تشکیل شد.

ادامه اظهارات و روایت دکتر سوری را در فیلم منتشر شده، دنبال کنید.

تعداد بازدید : 289
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۳
مسیح
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۶
کاش قدری ازاهمیت این پالایشگاه عملادر وضعیت ظاهری این شهر و شرایط زندگی این مردم تاثیرداشت.مسئولین گاهی نگاهی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۶
درود بر کارکنان شجاعی که در دوره بحران حملات رژیم لعنتی صدام و زیر بمبارانهای شدید به تولید ادامه دادند و اجازه ندادند چراغهای مردم خاموش بشه

نسل امروز باید قدردان این شجاعان عرصه تولید در روزهای سخت باشد و بهیچ وجه از خدمت صادقانه به ملت و مملکت دلسرد نشن
ناشناس
|
Sweden
|
۱۶:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۶
گذشته ها گذشته
از وضعیت امروز اقتصاد بگین
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟