به گزارش تابناک به نقل از فارس، «از میان ۱۵۰ هزار دانشجوی شرکتکننده، از هر ۵ نفر بیشتر از یک نفر مورد تعرض و حملات جنسی و تجاوز قرار گرفته بودند.» این نتیجه نظرسنجی بود که در سال ۲۰۱۹ انجمن دانشگاههای ایالتی (AAU) آمریکا در میان دانشجویان مقطع کارشناسی ۲۷ دانشگاه برگزار کرد. اینطور شد که کارد به استخوان داعیه داران تفکر لیبرال هم رسید و تصمیم گرفتند قوانین پوشش را در بسیاری از دانشگاهها اعمال کنند. متولیان علمی دانشگاههایی که قائل به این باور بودند که پوشش، حد و حصری ندارد و جزو آزادیهای شخصی هر فرد است بعد از سالها به این نتیجه رسیدند که با این نسخه نمیتوانند محیط دانشگاهها را اداره کنند و عنان علم و آموزش از دست میرود و قانونی باید باشد و حد پوششی، که بتواند جلوی آسیبها و ولنگاریها را با توسل به آن گرفت.
دانشجوی برهنهای که آزادترین دانشگاه دنیا را هم قانونمند کرد
خیلی از دانشگاهها مثل دانشگاه برکلی کالیفرنیا هم که تا چند دهه به عنوان آزادترین دانشگاههای دنیا شناخته میشد و هر وقت حرف محدودیت پیش میآمد، بر طبل آزادیهای شخصی و فردی میکوبید با یک اتفاق مجبور شد دانشجوها را زیر سبیل قانون ببرد. آن هم وقتی که در سال ۱۹۹۲ دانشجویی که نامش لوئیس اندرو مارتینز بود در کلاس درس با صندل و کوله پشتی حاضر شد و کاملا برهنه شد. پلیس او را از کلاس اخراج کرد. اما قائله به همین جا ختم نشد. دانشجویی که برهنه شده بود بعد از اخراج، از دانشگاه شکایت کرد و از آنجا که در دانشگاه برکلی قانونی برای حد پوشش وجود نداشت مدیران دانشگاه در جلسه دادگاه محکوم شدند. هنوز یکی دو ماه از محکومیت دانشگاه نگذشته بود که مدیران دانشگاه برکلی تسلیم ایجاد قانونی برای حد پوشش شدند و آیین نامه رسمی دانشگاه در خصوص رفتار و پوشش آزار دهنده جنسی و برهنگی عمومی در آزادترین دانشگاه دنیا هم نوشته شد.
student dress code یا کد پوشش دانشجویی
همین یک اتفاق و اتفاقهای مشابه آن منجر به این شد که حتی کشورهای لیبرال هم به این نتیجه برسند که داشتن قانون و ضابطه، ابزار پایبندی به اصول انسانی در فضای همراه با آرامش درهر جامعهای است و بیبند و باری هیچ وقت جوابگو نبوده است. این حرف ما نیست. پژوهشگران دغدغهمند، قوانین پوشش بیش از ۳۰۰ دانشگاه دنیا را بررسی کرده و نتیجه آخرین پژوهشها با مراجعه به آخرین آیین نامهها و قوانین پوشش دانشگاهها نشان میدهد که اکثر دانشگاههای دنیا student dress code دارند. یعنی اینطور نیست هر کسی هر طوری که دلش بخواهد بیرون بیاید و پوشش، قانون دارد. از ایالتهای آمریکا و دانشگاههای انگلیس گرفته تا دانشگاههای امارات و ترکیه و عراق.
اینجا لباس جین پاره ممنوع است
در قانون پوشش دانشگاه ایالت میسوری آمریکا پوشیدن شلوارک کوتاه، پیراهن رکابی، لباس جین پاره و چاکدار، تردد با دمپایی یا پای برهنه ممنوع است. مقررات پوشش در این دانشگاه آنقدر مهم است که در آیین نامه پوشش، پیشنهاد شده که دانشجویان تازه وارد باید از مشاور خود برای شیوه خاص پوشش، اطلاعات بگیرند. یا در دانشگاه ایالتی پن آمریکا برای آقایان، گوشواره مجاز نیست و اگر هم قرار است دانشجویی زنجیر بیندازد یک زنجیر نازک که طول آن نباید بیشتر از ۵۰ سانتی متر باشد، مجاز است.