انرژی هستهای ۱۹ درصد از تولید برق در ایالات متحده را تشکیل میدهد. اینفوگرافی زیر، براساس دادههای اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده، منابع اصلی تأمین اورانیوم غنیشده برای رآکتورهای هستهای غیرنظامی آمریکا در سال ۲۰۲۳ را نشان میدهد.
به گزارش تابناک به نقل از عصرایران؛ محاسبات بر اساس واحد کار جداسازی (SWU) انجام شده است که واحدی برای ﺳﻨﺠﺶ ﻣﻘﺪار ﻛﺎر ﻻزم ﺑﺮای ﺟﺪاﺳﺎزی، اﻳﺰوﺗﻮپ ﺳﺒﻚ ﻋﻨﺼﺮ اوراﻧﯿﻮم از اﻳﺰوﺗﻮپ ﺳﻨﮕﯿﻦﺗﺮ آن در اوراﻧﯿﻮم طبیعی جهت اﻳﺠﺎد ﻣﺤﺼﻮل نهایی ﻛﻪ از اﻳﺰوﺗﻮپ سبکﺗﺮ غنیﺗﺮ اﺳﺖ.
تأمینکنندگان اورانیوم غنیشده ایالات متحده
تولید اورانیوم در ایالات متحده در سال ۱۹۸۰ به اوج خود رسید، در حالی که خرید اورانیوم توسط اپراتورهای نیروگاههای هستهای آمریکا از تأمینکنندگان داخلی در سال ۱۹۸۱ به بالاترین حد خود رسید. از سال ۱۹۹۲، بخش عمده اورانیوم خریداری شده توسط اپراتورهای نیروگاههای هستهای آمریکا از منابع خارجی وارد شده است.
در حال حاضر، با وجود منابع داخلی غنی، ایالات متحده برای ۷۱.۷ درصد از اورانیوم غنیشده خود به منابع خارجی متکی است.
روسیه با تأمین ۲۷.۲ درصد از خدمات غنیسازی، بزرگترین تأمینکننده خارجی برای رآکتورهای هستهای غیرنظامی ایالات متحده است. پس از روسیه، ۱۲ درصد اورانیوم غنیشده از فرانسه، ۸ درصد از هلند و ۷ درصد از بریتانیا تأمین میشود.
محدودیت موقت صادرات روسیه
در نوامبر ۲۰۲۴، روسیه به طور موقت صادرات اورانیوم غنیشده به ایالات متحده را محدود کرد که این امر نگرانیهایی را درباره خطرات احتمالی تأمین برای شرکتهای برق که رآکتورهای آمریکایی را اداره میکنند، به وجود آورد. این محدودیتها در واکنش به ممنوعیت اخیر واشنگتن برای واردات اورانیوم روسیه اعمال شد که اوایل امسال به قانون تبدیل شده بود.
علاوه بر ایالات متحده، روسیه صادرکننده عمده اورانیوم غنیشده به کشورهایی از جمله چین، کره جنوبی و فرانسه نیز میباشد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.