وزیر بهداشت: جوانی جمعیت یک بحث جدی ملی است

وزیر بهداشت با بیان این‌که جوانی جمعیت، یک بحث جدی ملی است، گفت: مقام معظم رهبری همیشه بر جوانی جمعیت تاکید دارند و این موضوع، یک بحث ملی و نیازمند عزم ملی و رویکرد علمی است.
کد خبر: ۱۲۸۷۹۴۰
|
۲۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۸ 09 February 2025
|
2381 بازدید
|

به گزارش «تابناک» به نقل از وبدا، دکتر محمدرضا ظفرقندی در سومین نشست ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت که پیش از ظهر امروز در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار داشت: بخشی از قانون جوانی جمعیت، وظیفه ذاتی وزارت بهداشت است اما بخش دیگری نیز مربوط به مطالبه‌گری ما از سایر دستگاه‌ها و ارکان دخیل در این قانون است.

وی افزود: بعضا نکاتی از قانون جوانی جمعیت و وظایف سایر دستگاه‌ها را در جلسه هیات دولت مطرح می‌کنیم و به عنوان نمونه از وزیر کشور می‌خواهیم در اجلاس استانداران، این موضوع مورد تاکید قرار گیرد که این بعد مربوط به مطالبه‌گری و پیگیری فعالانه ما برای اجرای قانون جوانی جمعیت است.

وزیر بهداشت با اشاره به اقدامات وزارت بهداشت در ابعاد فرزندآوری و حفظ جمعیت موجود، گفت: مهمترین عامل در حفظ و نگهداشت جمعیت موجود علاوه بر پیشگیری از بیماری‌ها، حوادث جاده‌ای است. سال گذشته بیش از ۲۰ هزار و ۴۰۰ نفر در تصادفات جاده‌ای جان خود را از دست داده و صدها هزار نفر مجروح شدند که خانواده آنها دچار آسیب می‌شود و درصدی از این مجروحان نیز جان خود را از دست می‌دهند.

ظفرقندی با ابراز تاسف از حوادث اخیر در کشور از جمله واژگونی اتوبوس دانش آموزان در استان کرمان، مطالبه‌گری برای کاهش حوادث و مرگ و میرهای ناشی از آن را ضروری دانست و گفت: سیستم رسیدگی به مجروحان را باید تقویت کنیم تا افرادی که در غیر از صحنه تصادف، جان می‌بازند، مراقبت شوند و این موارد جزو مرگ‌های قابل پیشگیری از تروما هستند که رقم آن بالا و حدود ۲۵ درصد است.

وی از برگزاری چندین نشست با مسئولان مختلف و از جمله رییس پلیس راهور خبر داد و گفت: در دنیا قوانین و مجازات بازدارنده رانندگی می‌تواند در کاهش تصادفات موثر باشد. هم‌چنین با وزیر کشور مذاکراتی داشته‌ایم و وی هم در این زمینه تمایل و انگیزه همکاری دارد. یکی از کارهایی که در این ایام آغاز کرده و به زودی اعلام می‌کنیم، پویشی برای ایام نوروز و کاهش حوادث جاده‌ای است.

وزیر بهداشت همکاری رسانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی برای کاهش حوادث و مرگ و میرهای ناشی از آن را موثر دانست و افزود: تولید محصولات رسانه‌ای با زبان هنر می‌تواند در این زمینه کمک کننده باشد. انتظار داریم صدا و سیما و فضای مجازی با تمام توان در این پویش در کنار وزارت بهداشت قرار گیرند.

ظفرقندی تاکید کرد: در اکثر جلسات و در اجلاس روسای دانشگاه‌ها خواسته ما ارتقای فرهنگ‌سازی و آموزش و در بلند مدت، بهبود کیفیت جاده‌ها و خودروهاست تا شاهد حفظ و نگهداشت جمعیت باشیم.

وی با بیان این‌که بر اساس برخی شنیده‌ها، مقداری از بودجه و اعتبارات ستاد ملی جوانی جمعیت کسر شده بود، گفت: در مذاکره با رییس سازمان برنامه و بودجه و دبیر ستاد ملی جمعیت، این مشکل را پیگیری کردیم و از رییس جمهور و مجلس نیز می‌خواهیم که اعتبارات این ستاد، کاهش پیدا نکند.

وزیر بهداشت یادآور شد: نشست مشترکی با بنیاد مستضعفان داشتیم و توافق نامه‌ای امضا کردیم که آنها نیز در موضوع جوانی جمعیت به وزارت بهداشت کمک کنند. هم‌چنین با رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) جلسات مناسبی برای کمک به فرزندآوری و ساخت خوابگاه‌های دانشجویی و متاهلی داشته‌ایم.

ظفرقندی از شبکه بهداشت، بهورزان و مراقبان سلامت به عنوان یکی از مهم‌ترین ابزارهای وزارت بهداشت در تحقق جوانی جمعیت یاد کرد و گفت: شبکه بهداشت، بهورزان و مراقبان سلامت بیشترین تماس را با مردم دارند و اگر این شبکه در کنترل جمعیت، نقش محوری داشت می‌تواند در خدمت جوانی جمعیت نیز قرار گیرد و برای پرداخت مشوق به نیروهای بهداشتی برای هر مورد فرزندآوری، اعتباراتی در نظر گرفته‌ایم و مشکلی نداریم.

وی تصریح کرد: هدف ما این نیست که شاخص‌های جمعیتی به ویژه سزارین، مولفه اعتباربخشی روسای دانشگاه‌ها باشد چون هدف و عامل سزارین، نیروی درمانی است و این فرد با خودش می‌گوید من هر قدر هم سزارین انجام دهم، رییس دانشگاه زیر سوال می‌رود و مشکلی برای این نیروی درمانی ایجاد نمی‌شود. رویکرد ما مساله محوری است و این بحث باید مورد بررسی‌های کارشناسی و فنی قرار گیرد.

وزیر بهداشت از تقویت و توسعه خوابگاه‌های متاهلی در دانشگاه‌های علوم پزشکی به عنوان یکی از اولویت‌های مهم وزارت بهداشت یاد کرد و گفت: این خوابگاه‌ها می‌تواند از محل کمک و مشارکت‌های خیرین، اعتبارات حاصل از مولدسازی و مالیات‌های نشان‌دار توسعه یابد.

ظفرقندی در پایان از اجرای یک پیمایش ملی برای شناسایی موانع فرزندآوری در کشور خبر داد و گفت: این پیمایش و نظرسنجی برای ارزیابی شرایط جدید و شناسایی موانع فرزندآوری با بودجه خوبی در حال انجام است که هنوز کامل نشده و تا یکی دو ماه آینده تکمیل می‌شود که اطلاعات خوبی به دست می‌آید و می‌توانیم برنامه‌ریزی‌ها را بر اساس شرایط جدید انجام دهیم.

گفتنی است در این مراسم علاوه بر ارائه گزارش‌های تخصصی و هم‌چنین اجرای مصوبات قبلی ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت، پیام تبریک وزیر بهداشت به زوجین صاحب فرزند شده، رونمایی شد.

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۴ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۱
دلار نود و یک
ناشناس
|
Czechia
|
۱۹:۱۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۱
مگه بحث شوخی هم داریم؟؟؟
ناشناس
|
Czechia
|
۱۹:۱۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۱
مگه بحث شوخی هم داریم؟؟؟
امیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۱
بیش از 2 ماه هست که دنبال دریافت وام فرزند آوری هستم ولی هنوز که هنوزه موفق نشدم و سنگ اندازی میکنند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۲ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۱
با شعار و سخنرانی جمعیت جوان نمیشه با اقتصاد عزیزان میفهمید با پول پووووول والا اگه پول داشتم ۵ تا بچه می آوردم البته قبلش ازدواج میکردم چرا هیچ کی نمی فهمه درد مردمو
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۶ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۱
هلال مورد نظر در دسترس نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۹ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۱
متاسفانه فرهنگ غربی و زندگی صنعتی در جهت سرمایه دارها حرکت می‌کنه نه مردم عادی...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۱ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۱
یک وسیله الکترونیکی خراب بشه باید چقد پول بدیم؟ چند بود چند شده؟ آی مردم ؟ گوشت چند بود چند شده؟ یادتون اومد بهش رای دادید ..... ازدواجی باید رخ بده که بچه تولید بشه مگه نه؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۶ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۱
به خاطر بحران اقتصادی خانواده ها یکی یکی از هم پاشیدن و در حال نابودی هستن. جنابعالی دلت خوشه. فقط به فتح قله ها برسیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۱ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۱
پیشنهاد می کنم بودجه طرح های تشویقی را یکی از نهاد های غیر دولتی (مانند آستان قدس رضوی ...) عهده دار شوند
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت