شناسایی باکتری‌ها توسط هوش مصنوعی

استاد گروه باکتری‌شناسی دانشگاه تربیت مدرس گفت: باکتری‌ها نقش‌ بسیاری در سلامت و بیماری‌های انسان دارند. شناسایی سریع و دقیق این میکروارگانیسم‌ها می‌تواند به بهبود فرآیندهای درمان و پیشگیری از بیماری‌ها کمک کند و هوش مصنوعی هم به عنوان یک ابزار قدرتمند برای شناسایی و تحلیل باکتری‌ها معرفی شده است.
کد خبر: ۱۲۸۹۶۴۹
|
۰۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۸ 19 February 2025
|
715 بازدید

شناسایی باکتری‌ها توسط هوش مصنوعی

به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، استاد گروه باکتری‌شناسی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس که دبیری علمی ششمین کنگره باکتری‌شناسی پزشکی ایران را نیز بر عهده داشت، در گفت‌و‌گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: هوش مصنوعی می‌تواند با استفاده از الگوریتم‌های پیشرفته خود، الگو‌ها و ویژگی‌های خاص باکتری‌ها را شناسایی کند.

وی توضیح داد: این تکنیک‌ها شامل یادگیری ماشین و شبکه‌های عصبی هستند که قادرند داده‌های بزرگ را تحلیل کرده و نتایج دقیقی ارائه دهند بنابراین نقش هوش مصنوعی در این زمینه غیر قابل انکار است و امروز بر اهمیت این تکنولوژی در باکتری‌شناسی واقف هستیم و اساتید متخصصی در این زمینه کار کردند.

به اعتقاد وی، اکنون که علوم از حالت جزیره‌ای خارج شده و به سمت بین‌رشته‌ای سوق یافته است، تحقیقات بین‌رشته‌ای ضرورت زیادی برای اجرا دارد.

حضور۴۰ دانشجوی خارجی در دانشگاه تربیت مدرس

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس به گرایش دانشگاه‌ها در جذب دانشجویان خارجی اشاره کرد و گفت: دانشگاه‌ها به دنبال پذیرش و افزایش دانشجویان خارجی هستند که در واقع یک ضرورت برای دانشگاه‌هاست، زیرا این امر در گردش مالی، رتبه‌بندی دانشگاه‌ها، ارتباطات بین‌المللی و دیپلماسی علمی نقش دارد؛ بنابراین باید از ظرفیت دانش‌آموختگان بین‌المللی خود در جهت تقویت ارتباطات علمی کشور‌ها بهره جست.

بخشی این را هم گفت که یکی از راه‌های حفظ ارتباطات با دانشجویان بین‌المللی، استفاده از ظرفیت کنگره‌های علمی است که در کنگره اخیر باکتری‌شناسی هم دانشجویان بین‌الملل گروه باکتری‌شناسی حضور یافتند.

وی اعلام کرد که دانشگاه تربیت مدرس بین ۳۵ تا ۴۰ دانشجوی خارجی در مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری از کشور‌های عراق و افغانستان دارد، این دانشجویان پس از پایان تحصیلات در ایران در جایگاه بالا در کشور خودشان قرار می‌گیرند و این باعث می‌شود تا در روابط بین‌المللی کشور‌های هدف، تعاملات خود را افزایش دهیم.

دبیر ششمین کنگره باکتری‌شناسی محور‌های کنگره اخیر را مبتنی بر نیاز جامعه و روز دنیا دانست و گفت: به عنوان نمونه پروبیوتیک‌ها، هوش مصنوعی و کاربرد آن در باکتری‌شناسی که امروز اهمیت آن در علم باکتری‌شناسی و نانو بیوتکنولوژی مطرح است، این کنگره در واقع کمکی به ارتقای سطح دانش دانشجو‌ها و ایجاد جرقه در ذهن محققان به شمار می‌رود که بتوانند در طرح‌های کاربردی و علوم پزشکی گره‌گشای این علم باشیم.

اشتراک گذاری
برچسب ها
محک پایین متن خبر
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # ترامپ # ایران و آمریکا # نیمه شعبان # قیمت طلا # تعطیلی مدارس # کالابرگ
الی گشت
نظرسنجی
در جنگ سه ساله اوکراین-روسیه کدام طرف پیروز میدان است؟