نتایج نظرسنجی تابناک؛

مذاکره چه تاثیری در قیمت دلار دارد؟/ اکثریت لرزان در برابر اقلیت مصمم! 

اقتصاد ایران همواره با یک دوگانگی در مسئله درهم‌تنیدگی اقتصاد و دیپلماسی مواجه بوده است. برخی معتقدند مسائل اقتصادی داخل تماماً به رویکرد‌های خارجی ایران وابسته است و ...
کد خبر: ۱۲۹۸۴۵۰
|
۲۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۷ 10 April 2025
|
4960 بازدید
|
۱
اقتصاد ایران همواره با یک دوگانگی در مسئله درهم‌تنیدگی اقتصاد و دیپلماسی مواجه بوده است. برخی معتقدند مسائل اقتصادی داخل تماماً به رویکرد‌های خارجی ایران وابسته است و هرچقدر که تعامل بهتری با جامعه بین‌الملل داشت باشیم شرایط اقتصادی بهتر و ثبات را تجربه خواهیم کرد.

به گزارش تابناک، در مقابل گروه دیگری نیز هستند که اعتقاد دارند مسائل اقتصادی نه تنها ریشه‌های داخلی دارد بلکه راهکار‌های تماماً داخلی نیز دارد و تصور تأثیر مثبت توافق با آمریکا بر اقتصاد و به ویژه ارز سرابی بیش نیست! ارجاع هر دو نگاه نیز به شرایط ایران در دهه نود و توافق برجام است که هر گروه تفسیر خاص خود را دارد.

پس از روی کار آمدن مسعود پزشکیان در ایران و دونالد ترامپ در آمریکا دوباره زمزمه‌های مذاکره شدت گرفت و در نهایت با ارسال نامه ترامپ به رهبر انقلاب به اوج خود رسید. در این مدت بازار طلا و ارز واکنش‌های مختلفی به اخبار مربوطه داشته است تا جایی که پس از اعلام زمان مذاکره توسط ترامپ کاهش قیمت چشم‌گیری را شاهد بودیم.

مذاکره چه تاثیری در قیمت دلار دارد؟/ اکثریت لرزان در برابر اقلیت مصمم! 

در همین راستا تابناک با برگزاری یک نظرسنجی دیدگاه مخاطبان خود در این باره را جویا شده و نتایج آن را به اشتراک می‌گذارد. این پرسش در شرایطی مطرح شده که نوسانات ارزی در ماه‌های اخیر به یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های مردم و کارشناسان تبدیل شده است و حالا بسیاری از شهروندان، آینده اقتصادی خود را گره خورد به تحولات سیاسی و دیپلماتیک می‌بینند.

در این نظرسنجی که با مشارکت ۲۸۰۱۰ نفر از مخاطبان تابناک انجام شد، نتایج به صورت زیر بوده است: 

- ۵۸.۴۹ درصد از شرکت‌کنندگان (معادل حدود ۱۶۳۸۰ نفر) معتقدند که مذاکره با آمریکا می‌تواند رشد قیمت دلار را متوقف کند و به گزینه "بله" رأی داده‌اند. 
- ۴۱.۵۱ درصد (حدود ۱۱۶۳۰ نفر) نظر مخالفی دارند و معتقدند که این مذاکرات تأثیری بر توقف افزایش قیمت دلار نخواهد داشت و به گزینه "خیر" رأی داده‌اند.

این نظرسنجی نشان‌دهنده دیدگاه متفاوت مخاطبان نسبت به تأثیر دیپلماسی بر اقتصاد است. موافقان به تجربه‌های گذشته مانند کاهش موقت فشار‌های اقتصادی پس از توافقات بین‌المللی اشاره دارند، در حالی که مخالفان به عوامل داخلی یا بی‌اعتمادی به نتایج مذاکرات استناد می‌کنند. سوای از اینکه در واقعیت تأثیر مذاکره بر نرخ دلار چگونه خواهد بود مهم این است که گروه اول توانسته بخش بیشتری از جامعه را قانع کند که اقتصاد به توافق با آمریکا گره خورده است و بدون آن نمی‌توان کاهش قیمت و حتی ثبات را تجربه کرد./ زهرا مظهری

آرشیو نظرسنجی های تابناک را از اینجا دنبال کنید

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۵
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۱
متاسفانه کسانی که چند صد دلار و مقدار کمی طلا دارند سود خود را در افزایش قیمت ارز و طلا می بینند اما در واقعیت ضرر آنها در مقابل افزایش قیمت ارز و طلا بسیار بیشتر از سود آنهاست
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# ترامپ # قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # سلاح پلاسمایی # سریال پایتخت
الی گشت