رييسجمهور كشورمان در روز دوم سفر خود به آذربايجان در يك كنفرانس مطبوعاتي شركت كرد به سوالات خبرنگاران پاسخ گفت.
نظم موجود جهاني در بنبست سياسي، امنيتي و فكري قرار گرفته استبه گزارش ايسنا، دكتر محمود احمدينژاد ـ رييسجمهور ـ در ابتداي سخنانش در اين نشست خبري اعلام كرد كه نظم موجودي كه بر پايه انديشه يك جانبه سلطهگر و ضد انساني يكصد سال است كه بر جهان حكومت ميكند و حاصل آن دهها جنگ بزرگ، اختلافات و كينهورزيهاست به پايان راه خود رسيده است و اين نظم در بنبست سياسي، امنيتي و فكري قرار گرفته است.
او با بيان اين كه آنها نميتوانند هيچ يك از مشكلات جامعه بشري را حل كنند، اظهار كرد: جهان نيازمند يك نظم جديد است كه مبتني بر عدالت و انسانيت باشد كه در آن همه ملتها و انسانها محترم باشند و اين امر با مشاركت همه ملتها و دولتها و با همبستگي جهاني محقق ميشود. آذربايجان نيز كه يك فرهنگ سرشار از انسانيت و دوستي دارد ميتواند نقش مهمي در اين زمينه ايفا كند.
روابط برادرانه ايران و آذربايجان هيچ وقت از هم گسسته نميشونداحمدينژاد در بخش ديگري از اين كنفرانس مطبوعاتي روابط ايران و آذربايان را فراتر از روابط دو كشور همسايه دانست و گفت: روابط ما برادرانه است و هيچ وقت از هم گسسته نميشوند. در اين سفر نيز گفتگوهاي همه جانبه مفصل و برادرانهاي با الهام علياف داشتيم و ديدگاههاي مشترك هر دو كشور رو به جلو بوده است و هيچ عامل خارجي نميتواند در اين روابط خللي ايجاد كند. اميدوارم همكاريهاي بين دو كشور در زمينههاي گوناگون ادامه يابد.
وي در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاران دربارهي حضور ناتو در منطقه با بيان اين كه بشريت از زماني كه مناسبات نظامي به يك كشور موقعيت برتر بدهد عبور كرده است، گفت: دريافت سران ناتو از موقعيت جهان غلط است. دورهاي كه مناسبات نظامي بتواند جهان را اداره كند گذشته است. بنابراين سپر و دفاع و هواپيما و بمب اتم عملا از كار افتاده است. ناتو تغييرات انساني و فرهنگي را دريافت نميكند. ملتها امروز بيدار شدهاند و به دنبال عدالت هستند؛ چطور ميتوان با سپر موشكي جلوي عدالت را گرفت؟ اين موضوع مثل ديوار كشيدن براي جلوگيري از انتشار عطر بهار است.
تصميمگيران ناتو عقبماندههاي سياسي هستندرييسجمهور كشورمان با بيان اين كه ما ناتو را خطري براي ايران نميدانيم چون اگر همهي آنها با هم جمع شوند نيز نميتوانند به ملت ما آسيب وارد كنند، خاطرنشان كرد: انديشه انساني و عدالتطلبانه در همه دنيا منتشر شده و ربطي به ايران ندارد؛ آنها براي ساير نقاط دنيا همچون آذربايجان، تركيه، عراق و لبنان و حتي در كل خاورميانه اين كار بكنند. آنها با انسان و انديشه انساني رو به رو هستند و تحركات نظاميشان براي ايران فاقد ارزش نظامي است. ما تصميم گيران ناتو را عقب ماندههاي سياسي ميدانيم و تصميماتشان براي ما ارزش ندارد و نميتوانند در آينده جهان اثرگذار باشند.
احمدينژاد در ادامه اين كنفرانس مطبوعاتي در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري درباره تشكيل كميته حقيقت ياب براي حادثه 11 سپتامبر گفت: به نظر من تشكيل يك گروه حقيقتياب ميتواند نشان دهد كه چه عواملي پشت حادثه 11 سپتامبر بوده است و اين عوامل را به ملتها اعلام كنند. اگر عامل اصلي حادثه 11 سپتامبر روشن شد آن عامل مجازات شده و ديگر لزومي ندارد كه كشورهاي فرامنطقهيي، آمريكا و ناتو به بهانه 11 سپتامبر در منطقه خاورميانه، كشورهاي عراق و افغانستان را در اشغال خود نگه دارد و اشغالگري پايان يابد و اين به نفع ناتو و آمريكاست و آنها ميتوانند آبرومندانه از اين منطقه بروند.
ملتهاي منطقه ما به بهانه حادثه 11 سپتامبر مجازات ميشونداو با بيان اين كه هم اكنون ملتهاي منطقه ما به بهانه حادثه 11 سپتامبر مجازات ميشوند و عليه آنها كشتار و جنايت صورت ميگيرد، تصريح كرد: به نظر من اين حادثه بهانهاي شده است كه اين جنايتها در منطقه صورت گيرد. آمريكا بعنوان دادستان، شاكي، قاضي و مجري، ملتهاي منطقه را مجازات ميكند. در حالي كه به نظر من تشكيل كميته حقيقتياب ميتواند پشت پرده حادثه 11 سپتامبر را روشن كند تا بهانهي ديگري براي اشغال نباشد.
اصراري براي صادرات گاز به اروپا نداريماحمدي نژاد دربارهي همكاريهاي ايران و آذربايجان در زمينه گاز و همچنين صدور گاز ايران به اروپا گفت: همكاريهاي ما با آذربايجان در زمنيههاي مختلف است كه يكي از آنها در حوزه انرژي و بخش گاز است و ما همكاريهاي خوبي در اين زمينه داريم. دربارهي صدور گاز ايران به اروپا هم بايد بگويم كه اروپاييها به گاز ما نياز دارند و ما در عين حال اصراري براي صادرات گاز به اروپا نداريم. براي گاز خود اگر بخواهيم آن را صادر كنيم مشتري داريم و اگر نخواهيم صادر كنيم پتروشيميهاي ما ميتوانند اين گاز را به فرآوردههاي پتروشيمي تبديل كنند و ما اين فراوردهها را صادر كنيم. ما نيازي به صادرات گاز به اروپا نداريم اما متاسفانه انديشه مادي يكي از اخلاقيات بدش اين است كه وقتي به چيزي احتياج پيدا كند طوري وانمود ميكند كه گويي طرف مقابل محتاج او است.
ما خواهان مذاكره براساس تحميل و فشار نيستيموي دربارهي گفتوگوهاي ايران با 1+5 نيز گفت: ما همواره اهل گفتوگو و مذاكره بودهايم اما بعضي از اعضاي گروه 1+5 اخلاق استعماري دارند و فكر ميكنند كه ميتوانند فشار بياورند و از ما امتياز بگيرند. در دور قبلي مذاكرات هم در وسط گفتوگو قطعنامه صادر كردند؛ اما آنها بايد بدانند كه نميتوانند با صدور قطعنامه به ما فشار بياورند. ما خواهان مذاكره برپايه دوستي و عدالت هستيم نه گفتوگوهايي براساس تحميل و فشار. آنها وقتي تحريم ها را عليه ما صادر كردند فكر ميكردند كه ايران در عرض 5 ماه دگرگون ميشود اما بايد بدانند كه ملت ايران راه خود را ميرود و تحت تاثير بداخلاقيها قرار نميگيرد.
رييسجمهور كشورمان ادامه داد: در دور جديد گفتوگوها، زمان گفتوگو مشخص شده است و مكان گفتوگو را ما استانبول ميگوييم و آنها ژنو را مطرح كردهاند؛ بايد با هم صحبت كنيم تا به نتيجه برسيم. من به آنها توصيه ميكنم دست از تفكر استعماري بردارند و برپايه عدالت و احترام متقابل و شرايط برابر وارد گفتوگو شوند تا نتيجه بگيريم.
خبرنگاري از احمدينژاد درباره علت خواندن دعاي فرج در ابتداي سخنانش پرسيد كه رييسجمهور در پاسخ گفت: اين دعا اعلام آمادگي براي تحقق عدالت و تجلي حقيقت انسان است و همه پيامبران وعده دادهاند كه اين آرزوها به وسيله يك شخص آسماني، پاك و كامل محقق خواهد شد. اين آرزوها همان آرزوهاي همه ملتهاست.
همه بايد از ظرفيتهاي درياي خزر استفاده كننداحمدينژاد درباره اجلاس درياي خزر گفت: نشستي كه امروز برگزار ميشود به ابتكار الهام علياف است. درياي خزر بايد فضاي صلح و دوستي و همكاري سازنده باشد و همه بايد از ظرفيتهاي اين دريا استفاده كنند. در نشستهاي قبلي كارهاي خوبي در جهت رسيدن به اين اهداف برداشته شد و اميدوارم در اجلاس امروز نيز نتايج خوبي داشته باشيم.
احمدينژاد دربارهي موضوع سكينه آشتياني نيز گفت: مساله پرونده آشتياني در مراحل رسيدگي و داوري قرار دارد. تيم دادرسي كشور ما بسيار مستحكم است و تا 5 مرحله ميتوان درخواست رسيدگي مجدد كرد. ما از كشته شدن انساني حمايت نميكنيم اما من ميدانم كه هم اكنون 53 خانم در زندانهاي آمريكا منتظر حكم اعدام هستند و يك خانم هم چندي پيش با اتهاماتي شبيه به اتهامات آشتياني در آمريكا اعدام شد. اگر اعدام بد است چرا در آمريكا اين اتفاق ميافتد و كسي عليه آن جنجال نميكند.
او در ادامه با انتقاد از رفتارهاي دوگانه غرب در موضوع حقوق بشر گفت: ملتهاي دنيا به رسانههاي غربي بياعتماد شدند از بس كه اين رسانهها دروغ ميگويند. آنها در حالي به يك موضوع مثل موضوع سكينه آشتياني ميپردازند و دربارهي آن جنجال به پا ميكنند كه به خاطر حملات آمريكا به عراق يك ميليون نفر كشته شدهاند و كسي در اينباره چيزي نميگويد يا رسانهها دربارهي اعدام 53 زن در آمريكا سكوت كردهاند. به نظر من اين موضوع به اين دليل است كه همه آنها پولشان را از يك جا ميگيرند.
احمدي نژاد گفت: بسياري از خبرنگاران هم هستند كه ميخواهند حقيقت را كشف كنند اما اجازه به آنها داده نميشود.
وي درباره اعمال تحريمها عليه ايران گفت: دولت آمريكا 30 سال است كه رابطهاش را با ما قطع كرده است. وقتي قطعنامه تحريم عليه ما صادر مي كند ميخواهد ديگران را تحريم كند. اما آنها بايد بدانند كه ادبيات تحريم متعلق به گذشته بوده و در دنياي امروز اين ادبيات شكسته خورده است. ايران كشور قدرتمند و تاريخي است و تحريمها در او اثر نميكند؛ جالب است كه بدانيد حجم مبادلات تجاري اروپا با ايران در چند ماه گذشته 14 درصد افزايش يافته است.