تلاش تمام عیار آمریکا برای توقف برنامه هسته ای ایران
«هوآرد باك مك كئون»، رئيس كميته سرويسهاي مسلح مجلس نمايندگان آمريكا، به نقل از گيتس بر لزوم بررسی گزینه های نظامی تأکید می ورزد تا در صورت شکست دیپلماسی و اعمال تحریم ها، از آن برای تغییر راه ایران استفاده شود.
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۸۹ - ۱۰:۰۰ 11 January 2011
کد خبر: ۱۴۱۶۹۲
| ۲۱ دی ۱۳۸۹ - ۱۰:۰۰ 11 January 2011
| |
سرویس بین الملل ـ در آستانه برگزاری نشست استانبول و تور هسته ای ایران و در ادامه فشارها و تلاش های ناموفق آمریکا در متوقف ساختن برنامه صلح آمیز ایران، وزیر خارجه این کشور به منطقه سفر کرده است تا یک بار دیگر، شانس خود را برای جلوگیری از دستیابی ایران به پیشرفت های هسته ای امتحان کند.
به گزارش «تابناک»، در همین راستا، روزنامه صهیونیستی «جورزالم پست» نیز با پوشش خبری سفر این مقام آمریکایی نوشت: هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه ایالات متحده، روز دوشنبه ایران را به تلاش برای ایجاد درگیری های تازه در منطقه با هدف انحراف افکار عمومی از برنامه های هسته ایش متهم و جهان عرب را به اعمال تحریم های سخت تر علیه تهران و حمایت از مذاکرات صلح اسراییل و فلسطینی ها دعوت کرد.
بنا بر این گزارش، کلینتون در یک شبکه تلویزیونی سراسری عربی، با بیان این مطلب که تحریم ها روند پیشرفت ایران در ساخت سلاح اتمی را به تأخیر انداخته است، از جامعه بین المللی خواسته تا به فشارهای خود ادامه دهند.
وی در ادامه سخنانش، پیرامون مسأله هسته ای ایران اظهار کرد: «به رغم پیش بینی هایی که از دیرکرد در پیشرفت این کشور در دستیابی به سلاح های اتمی شده است، جهان باید به فشارهای خود ادامه دهد.»
کلینتون با تأکید بر این موضوع که ایران همچنان یکی از نگرانی های اصلی در منطقه است، از کشورهایی که با ایران مناسبات تجاری دارند، خواست تا از هیچ کاری در راستای اعمال تحریم ها علیه تهران فروگذاری نکنند.
در همین حال، خبرگزاری «بلومبرگ» نیز از درخواست کنگره جدید آمریکا برای آماده سازی یک طرح ملي استراتژيكي نظامي برای مقابله با برنامه هستهاي و تقویت سلاح های متعارف ايران خبر داد.
به گزارش این خبرگزاری، این برای دومین بار است که از مقامات نظامی این کشور خواسته می شود، رویکردی خاص در برابر ایران در پیش گرفته شود.
سال گذشته نیز در لايحه دفاعي سال مالي 2010 آمريكا درخواست يك گزارش غیرمحرمانه درباره قابليتهاي هستهاي ايران مطرح شد.
این در حالی است که دولت اوباما، بارها اعلام کرده است که برای متقاعد ساختن برنامه غنی سازی ایران، مسیر دیپلماسی و اعمال تحریم های اقتصادی را پیش خواهد گرفت.
رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا نیز بر این باور است، گزینه نظامی پیشرفت برنامه هسته ای ایران را تنها برای مدتی به تأخیر خواهد انداخت و آتش بی ثباتی ها در منطقه را شعله ورتر خواهد کرد.
این در حالی است که «هوآرد باك مك كئون»، رئيس كميته سرويسهاي مسلح مجلس نمايندگان آمريكا، به نقل از گيتس بر لزوم بررسی گزینه های نظامی تأکید می ورزد تا در صورت شکست دیپلماسی و اعمال تحریم ها، از آن برای تغییر مسیر ایران استفاده شود. او بر این باور است، کنگره باید توضیح دهد که گزینه نظامی به چه معناست.