مسوول طرح جامع مديريت محيط زيست عسلويه پژوهشگاه صنعت نفت از شناسايي و كاهش آلايندههاي نفتي عسلويه با استفاده از نانومواد خبر داد.
مهندس محمدرضا فراهاني، مسؤول طرح جامع مديريت محيط زيست پژوهشگاه صنعت نفت در گفتوگو با ايسنا با اعلام اين مطلب اظهار كرد: در زمينه استفاده از نانومواد و نانوذرات براي كاهش آلايندههاي نفتي محيط زيست، 9 پروژه در مرحله آزمايشگاهي انجام شده است.
وي با اشاره به طرح جامع مديريت محيط زيست عسلويه خاطرنشان كرد: عسلويه از سه سايت پارس 2،1 و 3 تشكيل شده است؛ پارس 1 همان عسلويه و داراي 16 هزار هكتار مساحت است؛ پارس 2 و 3 نيز به ترتيب 14 و 16 هزار هكتار مساحت دارند و مجموعا 46 هزار هكتار مساحت در اين 3 سايت تحت پوشش صنعت است.
مسئول طرح جامع مديريت محيط زيست عسلويه پژوهشگاه صنعت نفت اضافه كرد: طبق قانون بايد 10 درصد اين فضا به فضاي سبز اختصاص يابد؛ لذا با توجه به محدوديت منابع آب، بايد به فكر تامين آب و شيرينسازي آن باشيم.
وي ادامه داد: يكي از طرحها، تامين آب منطقه در سه سايت است؛ در سايت يك، حدود 4-5 هزار متر مكعب آب در ساعت توليد ميشود، ولي در سايت 2 و 3 بايد تامين آب صورت گيرد.
فراهاني در ادامه افزود: كاهش آلودگي هوا نيز از ديگر مسائل بسيار حائز اهميت است؛ در اين راستا، طرحي در زمينه بررسي كمي و كيفي و مدلينگ پراكنش آلايندهها در منطقه عسلويه تهيه شده و تمام تبعات مربوط به آلايندگي و ساخت و سازهاي بعدي در پارس دو در اين مدل قابل پيشبيني است.
مسؤول طرح جامع مديريت محيط زيست عسلويه پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به ويژگي اين طرح اظهار كرد: ميتوان سهم تمام منابع آلاينده اعم از پتروشيميها، فازهاي گازي و صنايع پايين دستي كه در حال شروع است را به صورت جداگانه تعيين كرد.
فراهاني با اشاره به اين كه اكوسيستمهاي زيستمحيطي بسيار ارزشمندي، به شدت تحت تاثير مسائل صنعتي قرار دارند، تاكيد كرد: با اين حال، اگر درست و بر اساس برنامه عمل شود، مغايرتي ميان توسعه صنعتي و حفظ اكوسيستمها نخواهد بود.
به گفته وي، در هر يك از سايتهاي عسلويه، بايد 4 هزار هكتار فضاي سبز ديده شود كه بيش از 5 هزار متر مكعب آب نياز دارند و بايد اين منابع آبي تامين شوند.